Čakám dieťa, ale rodina nechce oslavu
Ahoj babule. S mužom čakáme bábätko, sme veľmi šťastní, po dieťatku sme túžili.
Chceme to oznámiť celej rodine, tak sme s mamou vymýšľali nejaké rodinné stretnutie, kde by sme im to oznámili. Bohužiaľ, jedna zo sesterníc nemôže mať dieťa, kvôli lekárskej chybe a vraj by to bolo vzhľadom k nej necitlivé. A ku mne to nie je necitlivé? Ja sa nemôžem tešiť s rodinou na svoje dieťa kvôli nej? Podľa babičky nemám robiť žiadnu oslavu. Ja oslavu chcem a je mi jedno, či tam prídu, či nie. Urobili by ste oslavu vo nie? To som fakt bezcitna že to chcem osláviť?
To už počkaj na krstiny a tam sa môžeš realizovať...jeden komentár bol výstižný, že jeden deň môžeš oslavovať a druhý plakať...ja aj teraz keď sa niekto opýta čo to bude tak s veľmi malou dušičkou odpovedám nakoľko si želám iba, aby sme to dotiahli do úspešného konca...nekrič hop kým nepreskocis🤷...
@ibrunova ved ja viem, ona sa nehneva, to mi je jasne, stale sme dobre kamaratky, len je to tak vo mne ze na to nikdy nezabudnem 😔
A to som teda pisala aj na margo prispevku od autorky, jeden den je tak a druhy den inak, ja mam pred oznamovanim a oslavovanim tehotenstva velky respekt, netreba osud pokusat…
Preco nie,ja by som urobila oslavu. Aj ja som chodila na svadby ked som bola single,po rozchode,isla som na navstevu babatiek ako bezdetna a som tu. Ak nepridu,nepridu. Teste sa z babatka a gratulujem.
Ja by som to oznamila rodine samostatne, ked sa s nimi stretneś. Oslava mi pride prehnana, predsa len este do konca tehotenstva je dlhá doba. Ja sama som prisla o babatko v 17tt. Radšej urobte oslavu ked sa babtko narodi. Všetko dobré prajem 🙂 hlavne nech tehotenstvo dopadne dobre 🙂
@sara005 Asi si ma zle pochopila, ja som nepísala nič o tom,aby ju trápila. Ja som písala,že oslava sa robí po narodení dieťaťa a,že možno príde aj sesternica. Možno bude chcieť prísť. Ťažko povedať. Závisí to iba od nej. Písala som,že príde ten kto bude chcieť prísť. A písala som,že nech si teraz oslavuje s manželom. Samozrejme, že sesternica prežíva veľkú bolesť. Veď preto som písala, že sa oslavy robia po narodení napr.krst... Autorka to oznámila mame a určite to vedia aj svokrovci a samozrejme vie to aj babka. To stačí...ono sa to časom rozšírili ďalej. A ešte autorka príspevku nevie kedy porodi a ako to celé dopadne. Preto som písala,že oslavy sa robia po narodení.
@nyusika Mne to presne tak príde.Oslavovať tehotenstvo s celou rodinou mi príde ako oslavovať úspešne vyvrcholenie pri sexe.
Oslavu po narodení dieťaťa chápem, ale oslavovať úspešnú súlož? Koho toto zaujíma.Zaujímave to bude keď sa dieťa narodí.
Z tvojich prispevkov mi pripada, ze prostee nemas rada sesternicu, tak jej chces spravit aspon takto zle, ze si tehotna a ona nie…nech si to “uzije” a uz sa nevies dockat ako sa bude sesternica tvarit…,ale ako ti uz niekto pisal,bud dobra,pokorna,nikdy nevies ako este dopadnes…
Teda nie je to štandard, ale keď chceš, tak všetkých pozvi a urobte si radosť. Necitlive? A keď sa vám narodi babo, ani to neoslavite, kvôli nej? A niekomu inému z rodiny? Bohužiaľ je to kruté, ale tvoja sesternica sa s tým bude všade stretávať, že sa budú rodiť deti a bude sa s tým musieť zmieriť (aj jej kamarátky, susedia...). Teš sa z tehotenstva tak, ako to ty cítiš. A gratulujem💗
Ahoj, nakladaju ti statočne teda... veľa žien tu na MK má negatívne skúsenosti s MA a tak tu aj potom vyzeraju tie odpovede. Rozumiem tvojej radosti. Ja som aktualne v 21tt a budúci týžden idem na morfologický ultrazvuk a následne budem robiť "GENDER PARTY" kde sa aj ja aj moj muz a dalsie dcerky dozvieme pohlavie bábätka. Prítomne budu ešte 2 kamošky s ich deťmi 🙂 takže mini party. Objednala som krabicu s koláčmi (neviem sa ich dočkať lebo som mlsná 😆) a balon, do ktorého mi kamoška naplní buď ruzove alebo modre konfety a praskneme ho s manželom. Niekto si povie, ze trapošina...ale ja sa teším a nazor inych ma nezaujima. Je to moje tretie a posledne dieťatko a chcem si to užiť tak, ako si to ja predstavujem.
@sonorono tak toto je diametralne odlisne od toho co che urobit autorka
Ale teda - aby som nebola za závistlivu fuchtlu - možno len autorka chce niečo ako redovy tanec po polnocnom cepceni - akože zaplať a môžeš si zatancovať s budúcou matkou.
A za vyzbierané peniaze kúpia bábätku elektrické auto.
A podľa mňa je sesternica úplne v pohode, akurát má celá rodina (plus polovica príspevkov v tejto diskusii) potrebu vyjadrovať sa k jej stavu.
My sme oznámili až kedy kam. Svokrovcom skoro na konci 7.mesiaca, rodicia to vedeli keď som bola v 2.mesiaci-aj to sme chceli neskôr, netreba sa unáhlit aj my sa tešíme tretiemu prírastku,ale teda my sme úplný opak, ze naozaj niečo ako krst len krstný rodič, žiadne veľké oslavy atd.
Robi sa na celej severnej amerike baby shower ( Canada USA Mexico ) nie kazdy len kto chce. Robi sa to az ku koncu tehotenstva. A je to taka babska zalezitost. ( vacsinou) potom je este gender reveal party najnovsie kde sa robi party na ktorej nejakym zabavnym sposobom ukazu ci to bude dievca ci chlapec. Posedenie ci party na oznamenie teho sa nerobi to bude nejaka slovenska novinka. Pochopila by som ze ak sa casto zvyknete vsetci sesternice ujkovia stretavat len tak .. tak by bolo ok sa na buducej rodinnej akcii pochvalit ze budete mat babatko. Ale koli tomu robit extra posedenie ? Ked uz babka povedala ze nie koli sesterke co nemoze mat deti? Asi ju nemas velmi rada tuto sesternicu ked Ta to škrie. A pises ze rodina mà tvoje city na haku si na poslednom mieste oproti ostatnym. Tak naco chces robit posedenie? Ked to uz aj tak vsetci vedia ? Cakas z toho nejaky pocit zadostucinenia? Ze zrazu budes dolezitejsia? Ked su vztahy ake su nebudes .. len Ta budu ohovarat aka si neempaticka voci sesterke. Ved to daj do obecneho rozhlasu vyhlasit. Urob si party s muzom rodicmi ..a siroku rodinu pozves na krst ked sa dieta narodi. Aj sesternicu. A urobite posedenie.
podla mna je to maximalne necitlive voci tvojej sesternici, nikto taketo oslavy pocatia nerobi a vo vasej rodine zrovna to musi robit kazda tehotna a sesternica musi byt na kazdu takuto oslavu pozvana a ocakava sa ze bude s usmevom gratulovat, chuda priala by som jej normalnu rodinu kde sa nema kazdy potrebu takto okato prezentovat, chapem ze sa tesis ale uprimne hej je to od teba sebecke a necitlive, pretoze tesit sa mozem aj so svojimi najblizsimi dvoma-troma ludmi nieje potreba aby sa museli vsetci naokolo ked vacsinu to nezaujima alebo to niekoho dokonca zrani, to je sebectvo
Podľa mňa urobte si s mužom romantiku,len tak ,nezavazne...len tak .oslavou môžte počkať do 1roku.alebo,urob ako cítiš,ako ti srdiečko hovorí... každý vie čo je v určitom okamihu správné urobit-neurobit
Aké kolvek rozhodnutie bude správne.
@laskamojajeidna mozno som ta omylom otagovala 😅
Cca rok pred mojim pôrodom, známej zomrelo dieťatko v 9.mesiaci v týždni keď mala termín. Mňa to tak zobralo, že ani postieľku som nedovolila poskladať kým nebudeme doma. Vecí som mala tiež minimum, že až potom. ( čo tiež bola blbosť lebo pri mojom revadle som ledva stala na nohách) ale aj pri druhom som v práci a rodičom dala vedieť po 12.tyzdni. Ostatní až čím neskôr.
Ja tiež nepoznám oslavu tehotenstva(skôr ja som to tajila kvôli možným rizikám potratov, ale ani. "baby showers" nechápem. Sú to blbosti zbohatlíkov
Nie!
@luckynat, ja ked som cakala druhe, tak maminke osm to oznamila ako prvej z rodiny ked so koncila 12. tyzden a prosila som ju aby nikde nehovorila. Az ked sme mali za sebou morfo 3D kde dr. povedal ze je vsteko v poriadku a pohlavie. Neviem ci to nebolo v maji a v juli sa narodil, ze uz moze povedat komu chce. Nesla by som na potrat s najvacsou pravdepodobnostou keby nieco, ale chcela som to tak, aby som bola kludnejsia, ze je vsetko ok.
Pozeras asi vela americkych filmov 😃 Oslava pocatia, potom baby shower, mozno pridu sesternice a bratranci kamerovat aj porod 🙈 Tehotenstvo, hlavne v takomto skorom stadiu je pre mna velmi intimna vec, ktoru chcem zdielat s najblizsimi a ani by mi nenapadlo oslavovat to v style “Hujerovcov”. Este sa moze prihodit vselico, aj ked ti to samozrejme neprajem. Oslavis to spolu so vsetkymi na krste.
Už som ozaj čítala všetko 🤦🤦🤦 to si poviem vždy, ale na MK sa vždy nájde osoba, čo tie hranice posunie 🤦🤦🤦 toto je hlúposť nad hlúposti
Tymto si povedala vsetko "na mna by nikto ohlad nebral, im by to bolo jedno ako sa citim" takze to nebude inak aj teraz
Zrejme v sirsej rodine nie su tie vztahy super nunu, a tak naco ta oslava? Aby sa tam pretvarovali a tesili sa akoze? Aj tak im to bude jedno
Zdielaj radost s ludmi, ktory ti dokazu venovat uprimny usmev
A s ktorymi vies aj ty zdielat uprimny smutok
Ak ti za to nestoja, ani tym im nestojis za to
Autorka sa v komentároch sklamala, myslela si, že jej všetky dáme za pravdu. Tak sa radšej stiahla. A už sa radšej nevyjadruje.
@markaterka Presne tak...myslela si, že bude stred vesmíru a my tak do nej, nech nevymýšľa kraviny...inak toto počujem prvý krát, aby sa robila oslava, že otehotnela...a to som už riadne stará.

Oslava otehotnenia🤣🤣🤣 to tu budeme mať ešte veeeeelmi veselo na MK 🙂