Charakter ľudí na sociálnych sieťach
Ahojte, chcem sa len podelit o moju skusenost, mozno sa trosku zamyslime nad charakterom nas ludi. Pred 3 tyzdnami sme boli na ture na Dumbieri, kde nam skolaboval pes-zlaty retriever, upadol do komy. Nastastie to malo stastny koniec, zachranari psa zniesli dole sli sme k veterinarovi, pes sa zotavuje. Ked som povedala tuto moju skusenost kamoske, tak mi poradila nech zavesim foto psa na nositkach s popisom co sa mi stalo do skupiny na fb turistika, lebo ze tam sa kazdu chvilku niekto pyta ci pes vyjde tam a tam. S dobrym umyslom som ju pocuvla ateda dala koment s foto psa, nech si davaju bacha lebo pes moze skolabovat. To co sa dialo nasledujuce min. bolo cudne. Nadavky, aka som sprosta, hlupa, ako by mi na mieste zachranarov nepomohli, ze co keby pomoc potreboval clovek...Sme si vedomi toho ze to bola hlupost psa tam brat,ale zas cakala som aspon trosku empatie. Nejako som to zle niesla, mi pridu ludia uz podobni zverom co za kazdu cenu si potrebuju rypnut a cloveka udupat. Kedze som na tu skupinu nezanevrela, tak som dnes pridala otazku, ze kde by mi odporucili ist na celodennu turu do Tatier nie velmi nenarocnu. Tiez o par minut posmesne komenty nech idem do Grandhotela Praha, ked sa nechcem unavit a pod. dristy. Proste utok, utok, útok. Manzel je zdrav. postihnuty a ja zas nemam az taku kondicku preto tak otazka. CHodime po turach sice svojim pomalym tempom s milion prestavkami, ale dame to a sme radi. No to co sa deje s ludmi poslednu dobu nema obdobu. Len som sa potrebovala postazovat.....Prislo mi to divne 😒
@charlie1980 to mi je ľúto. Z tejto strany je dobré, že ak už zviera trpí, môžeme mu pomôcť. (Na rozdiel od ľudí, ale to by už bola úplne iná debata.)
@loginexistuje ano uz vidim, tak potom je tato debata fakt zbytocne, ved to bola platena sluzba ;) Nemam citat pri kojeni, takto to dopada 😀
@svetluska82 ozaj, kolko kostoval taky vyjazd?
Inak celkom nerozumiem čo tu niektoré riešite. Či bol výjazd záchranárov ku psovi správny a opodstatnený? Veď to predsa bolo na rozhodnutí tých záchranárov. Keby nemali kapacity na záchranu psa, určite by tam žiadny záchranný tím neposielali! Zakladateľka nikoho nenútila 😉 Boli ochotný a mali tie možnosti tak prišli. Vedeli že idú ku psovi. Keby nemohli prísť, musela by sa zakladateľka zariadiť inak. V konečnom dôsledku záchrannú akciu zaplatila a tým sa táto nešťastná situácia šťastne vyriešila. A som si istá že to pre ňu bolo obrovským poučením. Ako sa hovorí, po vojne je každý generál. Taká múdra ako vy je už teraz aj zakladateľka 😀
nečítala som všetky príspevky ale nemyslím si, že je to tými forami. Ako je to v skutočnosti? Veď aj v reálnom živote sa takéto veci dejú ale poza chrbát. Veľakrát sa mi stalo, že som sa s niekým bavila a keď tá dotyčná osoba stretla ďalšieho človeka, už ma ohovárala. Takže je to o ľuďoch a o tom akí sú a nie o forach. Tu to len na rovnu vyjadria, keďže je to anonymné a v skutočnosti to robia poza chrbát, aby to bolo ,,anonymné,,.
Veď aj v skutočnosti ťa niekto podporí, niekto nie. Niekto sa tvári že áno a v skutočnosti si myslí iné. Ja preto radšej nič tam nedávam. Žijem si svoj život po svojom a nemám potrebu niečo z neho zverejňovať. Je to jedna z možností ako sa potom nad takýmito komentármi nerozčulovať. Kašli na to. Veď inak sa ani nedá.
Zase ono by stalo za zamyslenie, ci je "moralnejsi" vyjazd k turistke, ktora si zlamala nohu, lebo sa trepala na turu v slapkach alebo ku psovi, ktory svoj za svoj kolaps nemoze... 😉 Ale tak cisto teoreticky - keby som sla na turu (nenavidim tury) so psom (ktoreho nemam) a ten mi skolabuje, tak veru tiez volam horsku sluzbu. Nie preto, aby mi ratovali psa, ale preto, aby som sa opytala, kto a ako mi vie pomoct psa ratovat. Takze sa mi postup zakladatelky zda logicky aj spravny. Pokial za vyjazd platili, tak aj uplne moralny.
@svetluska82 aaaale klud....ja som napr.napisala,ze sa divim,ze k psovi isli a k otcovi mali problem-ale nie aby som posudzovala tvoju situaciu,tvojho psa a ci ste nieco platili,neplatili...ja som iba napisala konstatovanie,ze je to taky paradox zivota
ocko by pravdepodobne zomrel tak,ci tak 😠 jemu aj keby asi prisli za 5 minut,tak nepomozu ☹
no a fakt si nenechaj rozorvat svoje vnutro
@anjelicek26 inac prave si ju dourazala medzi riadkami a ani sa jej neospravedlnis? uzavres to len tym, ze kojis a nemas cas citat?
@adel222 nie necitam 4 strany vsetkych prispevkov, nestiham, ospravedlnit sa neni za co, nevidim tam ziaden utok na nu, nikde. Tak nehladaj problemy, kde nie su ;)
@svetluska82 neries. ludia si aktualne medzi sebou zavidia aj zapal pluc a dokazu ohejtovat vsetko.
Ponaucenie, nikdy nic nezavesovat do skupin, lebo vies ako sa hovori, za ochotu na zebrotu. Inak, sa cudujem, ze ked si videla tie komentara na socialnej sieti, tak si sa postazovala tu na fore🙂
Vidis, nemusis ist ani daleko, aj tu sa rozputala vlna diskusie, kde osoby zacali riesit situaciu so psom a nedokazali sa drzat zadanej temy. Jednoducho poucit, byt mudrejsie, skritizovat je zrejme silnejsie ako ony same a aby som nevytrcala z radu 😝 , tak @anjelicek26 , ty si ju urazila napr. tu vo svojom prispevku: " Ako si clovek casto pomysli - niektori ludia si svoje deti ani nezasluzia, tu to bohuzial plati rovnako, len zo zvieratkom. Treba rozmyslat dopredu, ano zviera je schopne zvladnut aj tury, ale musi byt na ne trenovane, postupne zvysovat kondicku. tuto to asi tak nebolo. " Alebo si tym narazala na niekoho ineho? Pisala, ze pes chodieval s nimi na tury, takze kondicku zrejme mal 🙂
@anita010 to je urazka? Asi zijeme v rozdielnych svetoch 😀 Psik si zosuchal uplne labky a skolaboval, ze aj po 5h bol stale v stave, ze nechodil, nefungoval, musela ho horska sluzba zniest, neviem ci tam je nieco pozitivne v tomto pripade. Precenili to, co zviera zvladne. Ano prehliadla som, ze si zasah zaplatili - moja chyba. Ale tocime sa v kruhu a uplne zbytocne. Toto je prave asi to, co sa ako ta chyba internetovej komunikacie da definovat najlepsie - kazde slovo napisane sa da xy krat stocit, inak vylozit a inak pochopit, chyba tam mimika, gestikulacia, tym padom aj hlbsie pochopenie. Co je skoda, mozno raz budeme cez kona robit video hovory a radit a debatovat takto 😀
Inak k tym poslednym vetam, to vobec nie je zly napad 🙂 Uz sa pridali MK smajlici, mozu aj video hovory. Mozno by sa aspon ciastocne vyriesil aj ten charakter ludi na socialnych sietach 🙂
Nejde o to aky charakter ludi na soc prevlada.ide skor o to ze nik rad neprijoma kritiku akukolvek..Skratka slovaci nemaju radi kritiku.niekto tu napise nazor.resp priklad co urobil a caka ze kazdy ho za to bide chvalit a ked sa docka opaku .je sklamany z toho ako ludia reaguju ale praveze tuto sa docka najuprimnejsich komentarov....a autorka svojou akciou co urobila no su na to dva pohlady.a nie kazdy s nou musi suhlasit...ale to uz maju ludia na nete zle charaktery...Nech sa kazdy pozrie do zrkadla..a co sa ryka tej nestastnej akcie s tym psom .no co uz ja ju za to chvalit nebudem,
@svetluska82 nie som zvedavá 😀 len si sa v jednom blogu čertila, že nechce urobiť to čo slúbil na rozdiel od teba 😀 daj návod ako presvedčiť chlopa, aby splnil to čo sľúbil... 🙂
@andra77 to je moje male tajomstvo 😉

@anjelicek26 ale ved pise ze platili .. v prispevku o 11:14 😉
hej treba na to mysliet ...