icon

Chceli ste, aby sa váš muž vzdal kariéry kvôli rodine?

18. sep 2021

Moj muz ma 2 prace, jedna z toho je aj dlhe roky vydrete hobby, kde sa vypracoval. Cez tyzden pracuje ako vacsina ludi a potom ta druha praca berie vikendy, nie kazdy, ale bud piatok vecer, alebo celú sobotu, niekedy aj cez tyzden, vtedy berie volno z tej prvej prace. Financne nam to pomoze, ale nedokazeme popri muzovom nastaveni mat normalny zivot. Vikend, pohodu, alebo aj bezne povinnosti, vzdy vsetko odkladame, potom dobiehame, rychlo, nabehu, cas. Ked nas niekto cez vikend niekam vola, najprv musim zistit, co ma vtedy muz a aj tak idem vzdy sama s detmi. V domacnosti maka, pomaha, aby som nenamietala, ale je mi jasne, ze je toho na neho vela, co si neprizna. Je pracovity, ale je okolo neho zhon, nervozita, s mnohymi vecami sa borim sama, kym je prec. Riesim to uz roky, skusala som sa dohodnut o pocte tych dni, co berie rodine, ale nevie to ustriehnut. Som coraz viac zufala a nespokojna. Chcem mat volne vikendy, ist s detmi niekam na druhej strane viem, ze financne nam to pomaha, a pre neho aj vela znamena. Proste to zacina byt nezlucitelne s rodinou. Tym, ze to neriesil, kym som davala priestor ma nuti, aby som mu dala na vyber,.....
Inak, najhorsie je, ze ked uz mame volne dni, nakopene veci treba riesit a len sa hadame.... Zmenil vas partner takuto zadadnu vec kvoli rodine? treba to urobit razne a bez kompromisov, alebo ako?
Financne by sme to prezili aj s jeho 1 zamestnanim

lucka_ke
18. sep 2021

@zuvelyn keby si dočítala aj koniec bol tam návrh, že 2 víkendy s rodinou a 2 bez, ja muža nemám len kvôli spermiám a kontu, podnikáme spolu a čas trávime spolu v práci, keď bol syn malý mali sme dohodu presne tak ako píšem
môj muž nie je typ čo by rád trávil čas na detskom ihrisku tak som tam chodila hlavne ja, ale takého som si ho brala a presne som vedela aký je a čo sú jeho priority, na druhej strane absolútne nepije, nechodí do krčiem, za ženami, s kamarátmi na žúrky a toto mne vyhovuje, synovi sa venuje viac teraz keď je už teenager (učí ho programovať, chodia spolu na výstavy, modelujú, skladajú) čiže u nás sa to postupne vyrovnalo my sme s tým OK obaja

buberova
18. sep 2021

No on sa rozhodol mať rodinu a deti.. podľa toho by sa teraz mal správať

nominativ
18. sep 2021

Áno, žiadala som to, prosila, vysvetľovala, vyhrážala sa. Nepomohlo.

Keď skončil na JIS a pridružili sa ešte nejaké veľké problémy/prešľapy súvisiace aj s pracovným tempom a už som sa vážne rozvádzala, zmenil sa. Na presne takého, ako som ho prosila.

Prešla nejaká doba... A mne je to už akosi jedno. 🤷

janinah
18. sep 2021

Niečo podobné riešim celý život.Nie dve práce,ale jedna s nočnými službami a víkendami a potom záhrada,akože relax,ale v reáli riadna drina.Myslím,že tvoj muž sa nezmení a neuberie,ostávajú ti dve možnosti- buď sa zdúvať,hádať,byť nespokojná alebo vyťažiť čo najviac z tých chvíľ,kedy ste spolu.Nemusíte mať domácnosť,kde večne treba robiť,porieš to pomocnicou. Nákupy cez donášku.Nevieme vek detí,ale postupne prídu kamoši a mama bude len na jedlo a čisté gate.Píšeš,že nie každý víkend je preč,tak tie volné víkendy naplánuj pobyt,výlet,turistiku.Nie nekonečnú robotu doma.Aj baran si na rohy berie len toľko,kolko unesie.Vaše spoločné roky prebehnú veľmi rýchlo,ja to už viem posúdiť,pomaly sa blížim k dôch. veku,nemá význam si ich kaziť.Ideálneho chlapa nenájdeš,ani ty ani ja ich nemáme,ale každý deň ďakujem Bohu,že ho mám.Poobzeraj sa okolo seba,akých expertov majú iné ženy,tvoj je "len" extremne pracovitý a žije život naplno,tak nemyslím,že si na tom úplne zle.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
18. sep 2021

@kacena4 uf to neu azujem, bola som 6 rokov na MD, konecne pracujem, mam uplatnenie, ale rodina je u mna na 1 mieste, cize aj pracu mam talu, aby som bola mama a manzelka, a nie taku, po alej by mi uplne srdce pistalo

autor
18. sep 2021

@janinah chapem, co myslis, no moj muz je taky workoholik, ze ked ma volno,ze ani jednu pracu, ma vkuse co robit okolo domu a to mu je prvoradejsie, nez cas s nami.Ja viem dat bokom upratovanie, aby sme mi na seba cas, ked to urobi on, nakoniec mi to vycita. Vzdy na niecom pracuje, raz zahrada, potom garaz, ok, sikovny, pre nas robi, aj spolu makame, ale on to zenie do extremu. Potom vyraba stres, ze nestihol neviem co, lebo ja som chcela pomoct s detmi..... Akoby chcel vsetko, naraz rychlo a zenie sa len

bagre
18. sep 2021

tak aby ho zdravie nezradilo, keď sa nevie sám stopnúť

luccija
18. sep 2021

Tak to nebude len o 2 prácach, ale celkovo jeho nastavenie robiť všetko a veľa stihnúť...takého neprinútis isť na hríby, lebo Ti povie koľko mohol stihnúť doma.Asi bol taký jeho otec či mama.
Ale viem, že by som takého muža nechcela človek potrebuje spoločne víkendy, relax, alebo sedieť v cukrárni.Tvoj muž má iné nastavenie...budeš to mať ťažké

luccija
18. sep 2021

To je klasický workoholik nevie vypnúť...až zistí, že nič nestíha a nic nie je dobré ste na tej ceste....

ivana11155
18. sep 2021

Autorka ani nevieš ako veľmi veľmi ti rozumiem. Môj manžel bol manžel bol tiež furt v práci keď kariérne postupoval a ja s dvoma malými deťmi sama. Ú nás sa to časom utriasol ale jemu samému vadilo že deti naviazané na mňa, zo všetkým za mnou, keď sa niečo pýtal najprv pozreli na mňa atď. Ú teba vidím riešenie nech vezmeš kalendár a spočíta koľko víkendov si ochotná obetovať tomu hobby a dohodnúť sa s ním aby to tolerovať. Napr.nech vyberie len akcie na ktorých viac zarobí, nemusí ísť na každú. Ako píšu vyššie, tlačiť na to aby to úplne nechal je blbosť. Bude mu to chýbať atď.aby sa zase nestalo že ho budeš mat doma ale bude to klbko nervov a za všetko budeš navine ty.

pininka1
18. sep 2021

Ja si myslim ze v rodine nema sebectvo co hladat. Je rozdiel ak ide niekto obcas na ryby a ked je niekto prec kazdy vikend, alebo skoro kazdy. Presne ako tu niekto pisal, ty nie si otrok a deti su aj otcove, nie len tvoje. Moj muz bol okrem narocnej prace trener lyzovania, kym sme sa zobrali a mali deti ja som chodila na vysku a on trenoval, cestovali vsade po Slovensku aj do zahranicia, ale ked prisli deti, on sam povedal ze viac trenovat nebude,napriek tomu ze dodnes mu volaju aby sa vratil. Vzdy hovori ze ma deti preto aby sa im venoval a vychovaval ich aj on, dost ze ma narocnu pracu.

luccija
18. sep 2021

Nečítala som všetko a teda reálne koľko mu to zaberie víkendov?keď ma to voľno, tak ide na výlety, grilovačky či zase si robí to, čo považuje za nutné?

autor
18. sep 2021

@pininka1
@ivana11155 ved to ma najviac desi, ze uz sme mali vela rozhovorov, kde sme nastavovali kompromisy, potom som to pokladala za uzatvorene, ved sme sa dohodli.... a zase vidim, ze nedodrzal nic, zavolaju, zoberie akciu, nic so mnou neriesi, cize ked nad nim " nestojim" ako nad deckom, uplne to pusti z hlavy

autor
18. sep 2021

@luccija tak v septembri si naplanoval kazdu sobotu + 2 piatky a bol aj 2 pondelky, v nedelu je unaveny.... a ked unaveny nie je, tak ked prideme z prace, od ide do 20.00 murovat plot. S detmi beham ja, zo skoly, nakup, kruzky... Celkovo ma pocit, ze aj ta praca doma, kt. ma, ma vzdy prednost a je prvorada, cize o ostatne sa mam starat ja, lebo on robi nieco dolezite

kubkovamama
18. sep 2021

Moj podobne,obcas pracuje celkom mimo a je to jeho zaluba,zivotny styl,vrazil do toho plno energie,casu,penazi.Zahranicie uz nechodi.Pozri si diskusie o chlapoch v zahraničí a zena s deťmi sama doma aj rok.Moj je totalny workoholik,nerobí tak je chory.Ak ma volny den,neda sa s nim vydrzat..😂 Tiez chce aby som radsej bola doma.Neber to tak tragicky.Je to praca a zaluba,nie nevera.Niekedy mi to vadilo presne v tom zmysle ako tebe..Ale,ja som rozvedena a viem ocenit veci co mozno ine zeny beru ako samozrejmosť.Ze nas lubi,ze to robi kvoli nam,ze ho to naplna a nemam srdce mu obmedzovat niečo co prenho znamena strasne vela.Mna by velmi mrzelo,keby on chcel aby som zanechala svoju pracu-aj to uz u nas bolo kym som pracovala a hnevalo ma,ze mi nerozumie.Lebo chodila som domov po 19tej,sviatky,Silvester a on strazil deti. 🤷‍♀️Pozri na to z viacerých stran a hlavne bez negativnych myslienok

autor
18. sep 2021

@kubkovamama dakujem, ja na to aj pozeram z viac stran, ved asi preto sa to taha roky,,.... vela chapem, aj vela ocenim, ale cim dalej, tym viac narazam na veci, situacie, kedy vidim, ze mal byt doma. A velmi ma boli, ze vie, ako my to vadi a sedi so zozenymi rukami a len pocuva, co mu vravim dokola

kubkovamama
18. sep 2021

Chlapi vidia lasku a vztah inak.On nerozumie,preco ti to az tak vadi,lebo ved robi to pre vas a este ho to aj bavi a nie je ziadny looser.Aj ked mu to roky podsuvas,nikdy to nebude inak v jeho hlave,jedine ti zahra kino aby mal pokoj.On tym vyjadruje tu lasku k tebe a k rodine tym pravekym nastavením,ze sak sa staram,zarobim,donesiem.Oni su na to strasne pyšný a nerozumeju nášmu emotivnemu svetu.Niekedy ked sa stane nieco detom apod,mozno trosku zmenia smer..Napr.mala som ťažké tehotenstvo,dcera mala po porode problemy,tak skoro rok vydrzal necestovat velmi daleko a ked bolo najhorsie,zostal v meste a chodil aj domov parkrat za den pozriet.Ale uz je všetko v starych kolajach.Vies,mne to nevadi.Zvykla som si a vela veci co sa tyka domácnosti,deti,logistiky,vyletov aj tak asi robim radšej sama,on na to nema bunky a este by mi aj vadilo,ze sa mi do toho kafre.To je uz kazda zena ina povaha.Ja som velmi samostatna,potrebujem svoj priestor a deti su tak naucene,nevadi im to.Ak by to im vadilo asi to riesim.Neviem.Ale myslim,ze s takym typom muza vela nevyriesis.Musis zacat od seba a nastaviť sa na taky zivot,lebo zrejme ho lubis a rozchadzat sa kvoli tomu je velka blbost

autor
18. sep 2021

@kubkovamama no prave si to vystihla, ze aj ja som si na vela zvykla, co mi ine kamosky vraveli, ze sa mi cuduju, ako to takto zvladame. Ale vyhovo alo to obom, teraz to uz mne dlhsie nevyhovuje, do toho chyba detom, mame synov 5 a 8 rokov, potrebuju ho. Inak som samostana dost, ale vyhorena z tohto zhonu. Dakujem, musime to predebatit.

kubkovamama
18. sep 2021

Podla mna razne a bez kompromisov to urcite nie.Dohodu tiez nie je schopny dodrzat.Ja by som skusila tak,ze vecer niekdy az budete mat chvilku na seba,deti zaspia,navrhni mu,ze vies co,dlhsie ma trápi,ze si unaveny,nestihas atd,skus to otocit akoze vyzera,ze mu to nerobi dobre.Nehovor o sebe,on vidi,ze dlhdobo si fungovala bez jeho pomoci a pritomnosti a nebude chapat,ze prečo teraz uz nechces.A pockas nejaky ten tyzden,kym sa to v nom rozlezi.Ak nic,zas dáte dalsie 10min sedenie,ze navrhuješ paroveho terapeuta a hned mu posuň vizitku s terminom.Ak nic,chod tam sama a ver,ze aj to ti velmi pomoze.Napr.moj chlap nastastie je velmi otvoreny inym verziam a je ochotny vzdy aspon uvazovat o inych moznostiach.Ocenujem aj to a treba to chlapovi dat pocitit,ze si vazis aspon to,ze ta pocuva,aj ked hlboko vo svojom vnutri by si ho najradšej roztrhala.Oni potom sa citia dolezity,ze ti na nom zalezi,neverila by si co to robi s ich egom a potom sa s nimi da lepsie komunikovat a su ustretovejsi.

autor
18. sep 2021

@kubkovamama 😊 to mas pravdu

zmrzlinka2021
18. sep 2021

som sokovana z nazorov zien, ktore obhajuju pana manzela, ktory si de facto zije svoj zivot, buduje karieru, svoje konicky a zo svojej manzelky, ktora pracuje na plny uvazok, si spravil opatrovatelku svojich deti a sluzku do domacnosti. A este jej niekto poradi, nech si znizi uvazok, aby "nebola taka utahana".

Bolo by zaujimave sledovat diskusiu, keby tu napisal chlap, ze zena mu chodi z prace vo vecernych hodinach, potom si riesi vzdelavanie po nociach a cez vikend ma taky konicek, ze catokrat je prec z domu. A vlastne ona sa vobec neciti na nejake detske ihriska, doma ju to nebavi a netreba ju do nicoho nutit, lebo by bola ako "lev v klietke"

Je smutne, ze este v roku 2021 su absolutne ine poziadavky na zenu ako matku, ako na muza ako otca, a ked zena "namieta", este ona je ta zla a nechapava.

bosorka2302
18. sep 2021

@zmrzlinka2021 my to mame presne tak ako popisujes a podla mojho okolia som nafigu matka, zena lebo nevypekam po sobotach ale objednam kolac a riesim si karieru, ja mam rada rodinu, aj deti len nie som rodinny typ .

zmrzlinka2021
18. sep 2021

@lucka_ke vies kolko zien nie je "nadsena" tym, ze maju s deckom behat po detskych ihriskach a nudit sa? Kolko zien nebavi v noci velakrat vstavat k dietatu a nakojit ho? ... a takto by sa dalo pokracovat do neviem kedy...
Ak raz sa rozhodnem mat rodinu, musim sa prisposobit a pokial sa prisposobuje iba jeden a to nedobrovolne, tak je to zle.
Ked chlap dobre zaraba, vela zien ho vezme ako svoje "bankove konto" a proste kaslu na to, ale deti to tak nevnimaju. Deti potrebuju travit kvalitny cas s rodicom.

autor
18. sep 2021

@zmrzlinka2021 dakujem ❤️

zmrzlinka2021
18. sep 2021

@bosorka2302 ja ta chapem, ale robis kompromisy, s novym manzelom ste si to nastavili aby vam to obom vyhovovalo, a to je podstatne.

alvaluka
18. sep 2021

@zmrzlinka2021 👏 nic viac iba tolko, ze by som ta asi brala za kamaratku

podmostom
18. sep 2021

@zmrzlinka2021 presne tak. Tak pán manžel sa odtrepal 4 soboty za svojím hobby, a ani to so ženou neprekonzultoval? Kde sú kompromisy? Kde je záujem o toho druhého? Toto proste nie je rovnocenný vzťah. On si robí čo chce a žena má počúvať? Zabudnúť na svoj názor a potreby. Niekto tu spomínal že radšej takýto ako nemať dosť peňazí. No ja mám zase vo svojom okolí príklady, že ženy úplne potlačili svoje potreby, nech si chlap oddýchne, nech sa zabaví.. A nakoniec si našli iné, lebo tie staré začali frflat a neboli dosť uvoľnené a veselé.. Ries to kým sa dá. Sú ženy ktorým vyhovuje mať dieťa s Borisom Kollarom a stačí keď dieťa par krát do roka príde pozrieť.. Ale ty máš trochu iné predstavy. Mal by rešpektovať na čom sa dohodnete. Ja inak nechápem prečo niekto ide do manželstva, do detí a potom im nie je ochotný venovať žiadny čas.. Stavanie murika do toho času nerátam. A ešte niektoré žienky tu píšu, že sak čo, chod si po výletoch sama. A čo keď tú ženu to tiež nebaví sama chodiť po výletoch? Akože občas v pohode, ale byť sama stále s deťmi, to by ma tiež nebavilo.

lucka_ke
19. sep 2021

@zmrzlinka2021 stále ste nepochopili čo som chcela napísať, ona si vybrala tento typ chlapa, ja nikde nepíšem, že všetci chlapi na Sk sú takí a všetky ženy sa im majú prispôsobovať
ale tento konkrétny typ dôverne poznám, lebo jeden exemplár mám doma
a preto viem, že ak by aj nechal somelierstvo a ostal s nimi doma (koľko? pol roka?) nájde si po čase niečo iné a ten polrok bude nervózny ozaj ako lev v klietke
možno vy máte doma rodinné typy, ktoré každý víkend trávia s vami a deťmi na ihriskách a výletoch, to je OK, ale to úplne iná téma na rozhovor

marca12
19. sep 2021

Aj my to tak mame a nikdy by som mu nevzala konicek,ktory aj vynasa. Vsetko sa da sklbit,ked sa chce. Ano aj ja si posomrem,povadime sa,ale nikdy by som ho neziadala,aby ostal doma. Clovek sa ma aj rozvijat,robit,co ho bavi,nie lipnut len na rodine a ked deti odrastu citit sa vyziti,nepouzitelni.