Chodíte večer von s kamarátmi?
Baby, co mate male deti (tak do 2-3 rokov), chodite vecer von s kamoskami alebo kamaratmi, na drink ci normalne zurovat? Mne sa dieta stale v noci budi, zaspavat chce len so mnou. Takze vecerne vylety nehrozia. Na druhej strane mi to ani velmi nechyba. Len mi to tak napadlo, ked vidim na facebooku fotky kamosiem, co maju doma babatka a kazdu chvilu su niekde v klube s drinkom v ruke. Som cudna, ak sa prisposobujem dietatu a od jeho narodenia som este vecer zurovat nebola???
@sissmiss Ja skutocne nechapem, o akych krkavcich matkach a ohovarani tu hovoris. To, ze skondtatujem, ze niektore kamosky aj 2-3 krat do tyzdna chodia zurovat, to je ohovaranie? Neutocila som an nich o nic viac, ako ty tu na mna utocis.
Nemusim byt borec v rychlocitani, ked si clovek klikne na tvoj profil, hned to ukaze tvoje prispevky a minimalne poslednych 20 je dost podobnych, narazaju na druhych a robia z nich idiotov. Takze prepac, ale skor mam pocit, ze to, co tu pises o mne - ako ohovaram, odsudzujem a neviem co, robis prave ty.
Ono to nie je zdaleka iba o moznostiach. Ja mam moznosti, ma mi kto maleho postrazit. Ale zabavila by si sa, ked ti dieta doma place celu noc za mamou a nevie zaspat?
Ano, mam kamosky, ktore to ignoruju a idu zurovat. Ak dieta reve, tak povedia, ze ma byt ticho, lebo dostane po riti. Ak nepomaha, vystrcia ho na balkon do mrazu. Aj takato je realita. Takze objektivne som sa pytala, ako to ine maminy maju a ci je v dnesnej dobe nenormalne prisposobit sa viac dietatu (niekedy mam pocit, ze ano). A ci to je vobec pre dieta dobre. Ja viem, co citim, ale to neznamena, ze to musi byt to najlepsie pre moje dieta. Na rozdiel od teba si pripustim, ze nemusim byt ta naj.
Takze ta poprosim, nic konstruktivne si do tejto debaty nepriniesla a kedze je to moja otazka, tak sa nevyjadruj. Ja nepotrebujem psychohygienu, normalne som sa chcela nieco spytat a dozvediet, ako to maju ine. Zial ano, na facebooku uvidis kopec fotiek mamin s drinkom v ruke, ale asi tazko tam najdes prispevky v style "dnes som sedela doma". Tak som sa pytala tu, kedze mi to pride objektivnejsie ako posudzovat podla facebooku a pod. Ale to ty neriesis a ani nechces chapat evidentne. Takze tu koncin tuto debatu, zmenila si diskusiu na uplne inu temu a to nebolo umyslom.
Prajem ti vsetko dobre a nech si v zivote spokojna, aj bez realizacie na MK.
@linj a co si sa chcela dozvediet? ak by ti teraz väcsina napisala, ze si cudna, ze nie je pre tvoje dieta dobre, ked je stale s tebou, ze je normalne chodit na zurky, ked ti 90% napise, ze je to bezne a zdrave dat dieta do mrazu, tak to tiez zacnes robit? napriek tomu, ze to citis inak? pravdepodobne nie...
takze cela tvoja diskusia je bezpredmetna...
ak mas moznost postrazit dieta a nevyuzivas ho, je to ok tak isto, ako ked mamina, ktora tuto moznost nema, si ju zadovazi a ide sa zabavit. skratka moznosti a kombinaci je vela a ako si to kto urobi, tak ma.
ono - ty mozno nepotrebujes psychohygienu, tvoje kamosky zjavne ano. ak su to vobec tvoje kamosky. lebo kamaratov si clovek väcsinou vybera na zaklade rovnakych zaujmov, postojov a pod. a z tvojho prispevku nemam pocit, ze mate okrem deti vela spolocneho...
@linj "Neutocila som an nich o nic viac, ako ty tu na mna utocis"
nerozumiem. Pises v kazdom prispevku ze na teba utocim , potom teda z tvojej vety vyssie spomenutej vyplyva ze ty utocis na svoje kamosky, kedze ty na ne o nic viac ako ja na teba a ja teba vraj ano...
Vobec neries mna, ani fb kamosky, ries seba. Ja tiez ked som videla fotky fb"kamosky" s drinkom a cigatetou v hube par tyzdnov po porode a vedela som od nej ze prestala kvoli tomu dojcit aby "mohla zit", tak som si o nej pomyslela svoje. A zahrial ma nejaky falosny pocit zadostucinenia ze ja som lepsia mater 🙄 ale...Neni to tym mojim detom jedno ze nejaka jankova-jozkova-ferkova mamicka robi a nerobi to a ono? Niekedy je ten fejs na figu, lebo sa porovnavame aj ked najskor podvedome a nevedome a nechcene...ale potom sutazime a davame take fotky a hentake...ale ked nam dojde ze to je len a len o nas a ze druha strana si nasu existenciu (a fotku s dietatom s komentom, toto je moje vsetko a pusinky od neho nevymenim za preflamovanu noc) ani nevsimne, v lepsom pripade, alebo v horsom vsimne, dojde jej to, urazi sa, a pritvrdi, dalsi status bude o chuderach co nemaju priatelov a preto musia sediet doma a schovavaju sa za deti... Nestoji ti to za to. Zablokuj zobrazovanie prispevkov ak ta dotycna nejako irituje (aj som to urobila a mam pokoj), nemusim sa divat na flasky alkoholu alebo vediet kolko ponuk na rande ziskala za vecer atd atd. Kazdy je strojcom svojho stastia, pri tom virtualnom svete ktory je uz viac menej (ako dovolime) nasou sucastou, sa prilis zamyslame nad inymi... a maminy na materskej sa stavaju zavisle (aj ja sa tam radim, clovek si nema s kym pokecat cele mesiace, roky, o inom ako o detoch...to zacne vadit) od toho ako co robia druhi, od porovnavania, sme nejako frustrovane ze nepodavame vykony, nie je vidno po nas vysledky a nemame ten system odmien ako sme mali v praci, tak zaciname sutazit na pieskovisku 🙄 mame svojim sposobom vela casu (aj ked malo) na blbosti... A riesime nesmrtelnost chrusta.
Ak si dobra mama, tak si, je jedno ake je porovnanie s ostatnymi. Ak sa budes porovnavat s lepsimi ako si ty, budes vzdy horsia, ak s horsimi od teba, stale budes ziarit. Ak nechodis von, si lepsia od tych co nechaju deti plakat, ak chodis, si lepsia ako tie co zanevreli na cely svet a dusia deti svojou laskou, ak doma vyvaras a vypekas, si lepsia ako tie co nevedia a nechcu varit, ak nevaris, si lepsia od tych co sa od hrncov nepohnu a zanedbavaju deti kvoli vyvaraniu... 😖 na uuuplne vsetko sa mozes pozriet z tychto dvoch pohladov. Ale energia ktoru na to budes vynakladat je premrhana.
zas sa to tu zmenilo na .... vecne zenske dohadovanie. takze odpoved na otazku - moje dieta je ako Tvoje - tiez by plakalo, keby som bola v noci prec. nemam rada zurky, ale aj ked by som chcela ist, nesla by som vzhladom na predpokladanu reakciu dietata. (podla mna) je normalne sa prisposobit v tomto dietatu, potrebuje pocit istoty. islo by to proti mojmu svedomiu. su ale deti, ako tu na MK citam, co su dost pokojne a nie az tak naviazane, takze nie je problem ich nechat napriklad u starkych. ako to robia - neviem. snazila som sa maleho viest k vacsej samostatnosti, ale u nas by to bez placu a smutku nefungovalo. ale ako vravim su aj ine typy deti a ich rodicia maju v tomto volnejsiu ruku. ina vec je, ak je dieta zo situacie traumatizovane. Tvoju kamaratku, co dava dieta do zimy, by som blizsie v zaujme toho dietata sledovala, asi sa snou/jej znamymi/muzom aj porozpravala, riesila to, ak by to nepomohlo/nedalo sa a bolo zle, upovedomila by som urady.
takze myslim, ze v tejto veci nie si divna, a ako ine baby pisali, mozes sa zamysliet nad inymi vecami, ale to my kazda sa mozeme rovnako zamysliet. Tvoja otazka vyznela trochu ako posudzovanie, myslim ze kazdy ma pravo posudit co je zle a co dobre, len by sme nemali odsudzovat a nadradzovat sa.. vsetko dobre 🙂
@linj co ty vlastne riesie ? naco tie siahodlbe prispevky ?
vobec, ale vobec si nepochopila nic z toho, co ti sissmiss pisala.
ty si sa rozhodla byt doma, OK...ale naco do toho stale tahas tie druhe zeny ?
ked ti napiseme, ze ano, pojdes sa von ozrat ? nepojdes ! tak co cakas, ze spolocne ideme ohovarat tie, co sa spravaju inak, ako ty ?
z vlastnej skusenosti napisem, ze mna pokial nieco nesrdi, neriesim to, pokial by si bola ty uplne spokojna s tym. ako zijes, nebudes sa pozastavovat nad tym, ako ziju druhi....a nebude donekonecna opakovatm ze von a vecer a drinky...cas sa da travit aj inak, ako na diskoteke, tak co riesis ?
@linj O co ti ide, aby tu prispelo viac dievcat s tvojim nazorom? Tak to si potom urcite vyhrala. Na slovensku sa totiz ani neda ist zabavit po veku 18. Ved Slovenske podniky su preplnene doslova a do pismena "detmi".
Ani sa necudujem, ze vacsina nechodi, lebo ked si 30-rocna zena chce ist niekde do baru dat drink s kamaratkou, tak ju tam obklopuje kopec 15-16 rocnych deciek, ktore by mali doma sediet za knihami.... Co uz.
Inak patrim do tej druhej skupiny a chodila som zasadne bez manzela, lebo on sa vedel o deti postarat najlepsie. Teraz, ked uz mame starsie deti, tak mame dobre opatrovatelky a mozeme chodit spolu.
@linj dcerka ma uz 8 rokov, takze to problem nie je. Ale, kojila som ju takmer do 3 rokov, bola na mna silne naviazana. ALE od jej 1,5 roka som chodila do prace, striedali sme sa s manzelom o jej starostlivost, takze si zvykla byt aj bezo mna. Nevravim, ze to bolo bez slz, ale s manzelom ma skvely vztah aj hlavne tomu, ze s nim travila tak vela casu uz od mala.
A okolo jej 2 rokov sme boli s manzelom v praci aj vecer, vtedy sa o nu starala babka, ale tiez mala s nou skvely vztah, takze to preslo uplne v pohode.
Co sa tyka toho zaspavania... dcerku som musela odstavit ja, kedze to uz bolo na mna privela, trvalo to tri dni, kym zaspala bez revania, ale zaspala.
Nevsimla som si, nespominas partnera, takze neviem, ci on dokaze dieta uspat, ale myslim, ze by mal vediet. Lebo co ak sa nieco stane a Ty budes potrebovat do nemocnice?
No a co sa tyka toho zurovania, baby pisu pravdu, ze my, zeny po 30tke, pomaly nemame kam ist, lebo su tam samy zasranci. A ja mam este ten problem, ze som ucitelka, takze nerada by som stretla niekde na diske opitych studentov z mojej skoly 😠 Ale urcite podniky su, kde sa da ist zabavit.
Myslim, ze zavisi len a len od Teba, Su dievcata, ktore zurky nepotrebuju, niektore si rady zajdu aspon na kavu ci pohar vina v ramci psychohygieny a vypadnut z rutiny.
Hlavne sa neporovnavaj s ostatnymi. Zi svoj zivot tak, aby si s nim bola spokojna Ty, a nie kamosky na FB.
Chodila som a chodim stale...mam svoje "pátečky", kedy chodim von na kavu vylucne s mojim ocom a jeho kamosom 😉 to je bomba relax, vzdy som autom takze nepijem len sedime a bavime sa na vsetky temy od ekonomiky cez nabozenstvo, zeny, vtipy, vsetko okrem deti kedze oco ma 58 a marian vyse 60 rokov :😀 normalbe idem cecer okolo 20:30 za nimi do baru a vratim sa domov aj po polnoci, so synom je manzel...a raz za dva tyzdne kafe vecer s kamoskou, bavime sa o praci a vareni a hackovani, nie o detoch lebo ona ich nema 😉 uvidim ako si to zariadim teraz ked budu deti dve, manzel je plne schopny sa starat o obe par vecerov v mesiaci no zo zaciatku budem doma a potom sa uvidi aky budeme mat vsetci rezim a tak 😉 bez vypadnutia z domu parkrat za mesiac by som asi scvokla, ja som extrembe spolocensky typ a skratka potrebujem obcas aj nieco ine k relaxu ako vlastne deticky a muza 😉
@linj Ahoj, ja mam 2r. synceka, na diskoteky nechodim, ale samozrejme, ze von obcas chodim, ci s kamaratkami, alebo si s muzom spravime romanticky vecer niekde vonku v restike. Maly je na moju mamu a aj svokru zvyknuty od uplneho malicka (obe byvaju od nas do 10min autom) prespava u nich, tesi sa k nim. 🙂 Nam padne neskutocne dobre si od maleho oddychnut. Milujeme ho nadovsetko, ale ked chceme mat zdravy partnersky vztah a dat mu do buducna priklad harmonicky fungujucich rodicov, je nesmierne dolezite mat cas len jeden pre druheho, vypadnut niekam spolu, a tak. Kto mu moze dat lepsi priklad nez navzajom sa milujuci rodicia. 🙂
ja mam 3r syna a 1r dceru a nikde som nebola asi 5rokov.. ani mi to nechyba, ja som si uzila v "mlaaadiii" 😀 teraz je moj relax iny a ten absolvujem spolu s manzelom a detmi.. mam super zivot 😉
@linj ja som "zurovala" tak intenzivnejsie mozno do dakej 25-26..potom coraz menej,az ma to prestalo bavit. Stacili mi nocne zmeny,aj tie som nakoniec vymenila za pravidelnu pracovnu dobu. Staci mi sa obcas stretnut s kamoskou ci kamoskami. Normalne cez den. A to moje deti sa v noci budili minimalne.
Jedine po com.tuzim,je ist neskor raz za cas do divadla. Tam by som uz sla v dalsej divadelnej sezone..teraz ma to este az tak nelaka. Po inych vyjazdoch netuzim. Asi som cudna.. Radsej by som si este pozurovala s nejakym babatkom,ale to uz nebude. Partner uz nechce a ja mam tento rok..40! Mozno je to tym,mozno ani nie,lebo zurky ma prestali bavit na prahu 30tky.
@jana_eyre počkaj, nekrič hop, kým nemáš štyridsiatku na krku 😀 Ja som si v mládí tiež užila až-až, ale momentálne som zistila, že mladšia už nebudem, deti mám veľké, kamošky mi ešte nejaké zostali, takže sa vraciam znovu k posedeniam, k chodeniu von... žúrky to už nie sú, ale minule sme s kamoškou sedeli do záverečnej v jednom podniku a chystáme sa znova. Včera sme s manželom využili príležitosť, že deti zostali u starých rodičov a večer sme si vyšli von. Po odrastení detí, kedy som fakt nikam nechodila, len som čučala doma pred telkou, chytám druhý dych 😀
@linj ja som od malej zatial nebola prec dlhsie ako 2hodiny - tak som si malu naucila - zial. Ale som si povedala, ze ked budem mat druhe dieta, uz ho skusim vychovat trochu inak. Lebo tiez mam na FB kamosky, co uz behaju 4 mesiace po porode von a zda sa mi, ze ich deti to v pohode zvladaju...
Baby, ako som pisala, nie je to o odsudzovani. Len ma zaujimalo, ako to doma mate. Je totiz rozdiel, ak ma niekto samostatne dieta, ktore zaspi v pohode aj s manzelom a nebudi sa v noci. A je rozdiel, ak niekoho dieta velmi place, tuzi po mame a ona je na tolko sebecka, ze aj tal chodi von, lebo chce zit ako za mlada. A toto nemozete popriet. Ja mam situaciu taku, ze nemam ako chodit vecer von. Skusali sme, ale maly s tatom vecer nezaspi. Cez den ano, ale vecer chyta paniku, ked ma ist do postele bezo mna. Mozno som ho tak zle naucila a mozno je to tym, ze od narodenia je silno na mna fixovany. Takze sa mu prisposobujem a ked tak idem cez den na kavu, ale v noci nikam nechodim.
Nemyslim, ze keby ste napisali, ze chodite von, tak by som s tym hned sekla a zacala aj ja, ale minimalne by som sa zamyslala nad tym, ci nie je treba maleho naucit zaspavat aj s niekym inym a obcas si dopriat pekny vecer. Hoci ja by som na disco urcite nesla, nemam to za potreby, zit do rana a potom sa starat o rodinu, to nie je nic pre mna. Ale vecer sa da travit aj inak.
Preto neberte osobne, ak vas irituje, ze som sa rovno na to spytala. Nesudim, hoci ano, uznavam, byt polovicu tyzdna na zurkach namiesto s rocnym dietatom, to sa mi zfa pritiahnute za vlasy. Treba obcas vypnut, ale ak mam potrebu zit ako za slobodna, naco som mala deti? Kazdy extrem je zly.
@0silvia0 no s tymto presne ratam 😀 ja si momentalne uzivam vsetko okolo deti - milujem im vysvetlovat, vymyslat vylety, vodit kade tade - to je premna relax..
ale ked budu vacsi a pri otazke, ci ideme niekam na vylet na mna budu akurat tak zazerat, myslim, ze budem stastna ak si pojdem niekam len tak posediet s kamaratkou a pokecat o vsetkom moznom.. a mozno aj s manzelom pojdeme len tak do kina a na veceru.. a mozno ten cas pride aj skor ako si myslim, clovek nikdy nevie 😀
@linj podla mna kazda zena je ina povahovo.... ked ti to nechyba,a nelaka ta to, tak nikam nechod, vsak ked ti je doma s rodinkou najlepsie, tak je to v poriadku. ale nemala by si ani odsudzovat mamicky, ktore sa radi obcas vypadnu niekam vyblaznit 🙂 teda, nie si cudna ani ty, ani tie druhe mamicky. Povaha nepusti. si proste introvert, radsej sa obetujes pre dieta a rodinu, vsak na tom nie je nic zle. Ja osobne potrebujem obcas nejaku tu damsku jazdu - raz za 1-2 mesiace, ked sa s kamoskami dokazeme zosuladit, najde si kazda vecer volno,a vyberieme sa na drink, pripadne nejaku diskoteku. Potancovat, este predtym popit drinky a vyrozpravat sa, aby ten zivot bol naplneny s kazdej stranky, nielen deti a rodina, ale aj obcas nejaka zmena 🙂 Nevidim na tom nic zle- ja si obcas vyrazim a pritom svoje dieta nezanedbavam, rano vstanem a fungujem uplne normalne. Samozrejme obcas ideme aj s manzelom, dieta dame k babkam, a ideme.....
@puklica13 uplne s tebou suhlasim 🙂
@linj ahoj,,moja mala ma 3 roky ,,bola som parkrat von,,možno 5x za 3 roky,,a to len vtedy ked príde mamina (býva 300km odomna) ,,,mamina jediná okrem mna a muža vie ako ju uspat alebo nakrmit,,ako sa s nou hrat,,pretože ju videla a bola s nou od narodenia,,ale kedže mamina pracuje je to velmi obmedzene,,naša mala taktiež velmi zle spáva a budí sa aj 4x ..a nikomu inemu ju nedám strážit,,takže jediná určite niesi 😉 ja už aj pracujem a teda aj cez vikendy takže mam asi 1 víkend volný za mesiac..je tažké to niako spojit..ale už som si nahlasila dovolenku len preto aby sme mohli íst s mužom niekam vyraziť ..niako extra mi to nechýba lebo mam dost naročnu prácu,,ale raz za čas,,chcem aby sme boli spolu a trošku si vypiť 😉
@linj maleho treba naucit zaspavat a dopriat si pekny vecer bez dietata v tom pripade, ak ti take nieco chyba.. ak ti taky vecer nechyba, vobec sa nad takym niecim nemusis pozastavovat..
kamaratky na fb svoj zivot maju zariadeny inak, deti su naucene inak a preto si aj inak ziju..
tiez mam kamaratky, ktore viac menej ziju ako za slobodna, ich deti tym nijako netrpia - vzdy je o nich postarane, ci uz ich partnermi, alebo babkami.. jedna aktivne sportuje, chodi na zurky a v starostlivosti o rocneho syna sa striedaju v noci s manzelom.. maju to vyriesene, dieta je spokojne a mamicka usmiata - to je najdolezitejsie..
mna taka zabava uz dlhe roky nepritahuje ale to neznamena, ze kamaratka zato, ze zije svoj zivot dost podobne ako ked bola slobodna zije extremne..
extrem je, ak o dieta nie je postarane, ak je zanedbavane, ak je davane na druhu kolaj - to ale tvoje kamaratky predpokladam nerobia..
Áno, chodila som, chodím a ak máme stráženie k deťom, ideme radi aj obaja s manželom. Deti sme odmalička zvykali na oboch rodičov, na starých rodičov, aj keď je pravda, ako tu písali baby, že každé dieťa je iné. Syn nemal nikdy problém zaspať s tatinom, s babkou, dcéra na mňa bola fixovaná viac a od nej som s kľudným svedomím odchádzala o dosť neskôr ako od syna, inak som išla, až keď som ju uložila. A aby bolo jasno, nejaké žúrky do rána bieleho to neboli. Posedenie s kamoškami, sem-tam nejaká narodeninová oslava, ples, divadlo, večera... proste udržanie ako-takého spoločenského života, ktorý pre nás rodičovstvom úplne neskončil.
Nie je to len o "žúrovaní". Niekoľkokrát som bola napr. hospitalizovaná, dvakrát neplánovane a akútne a oveľa lepšie som to znášala, keď som vedela, že manžel (alebo babka) sa o deti plnohodnotne postarajú a deti z toho nebudú mať stres a budú v pohode aj bezo mňa.
@jana_eyre Ciastocne mas pravdu, ale u dietata nejde len o to, ci je o nebo postarane. Dieta ma aj nejaky citovy vyvoj a bez ohladu na to, ci je nakrmene a prebalene, moze stradat za mamou. Zial mam aj take kamosky, ktore tieto potreby neakceptuju. To je uz ten extrem, ako som pisala. Ked ma mama svoj program alebo svoje plany a nechce z nich zlavit za ziadnych okolnosti. Preto je schopna strcit dieta do mrazu. Pretoze bola na zurke a chce sa jej spat. A dieta sa zrovna rozhodlo, ze sa bude v noci budit...
Nastastie takych nie je vela, ale aj take su.... A nehovor, ze to je ok.
@zuzka_puska Ja to beriem, ak vam to takto funguje, preco nie. Ja sice vobec nie som introvert, prave naopak, ale beriem to tak, ze ked je teraz dieta male a potrebuje ma, tak sa obetujem. A nechcem za to ziadne ocenenie, staci mi, ze dieta bude spokojne. Chodit von budem moct aj neskor...
Ak je tvoje dieta spokojne aj s inymi ludmi a nechybas mu, tak je to uplne v poriadku.
@linj pozri, ked ja idem von, moje dieta SPI. to po prve. po druhe, ked ja idem von, okrem toho ze SPI, je s manzelom, teda svojim otcom, nie s inymi ludmi ako si to nazvala. Dalej- keby si bola extrovert, nesedis doma, to by si jednoducho nevydrzala. Moje dieta o nic neprichadza, za ten cas kedy ja som s kamaratkami. Pretoze ako pisem, vtedy spinka. Ani nevie, ze niekde som.
Pripada mi to tak, ze podla tvojho nazoru matka ktora si obcas niekam vyrazi, svoje dieta neskutocne zanedbava. Pritom ako inteligentna zena by si mala vediet, ze to tak vobec nie je.
A pre rodinu a dieta sa obetuje kazda jedna z NAS, nie len ty jedina 🙂 A ked myslis, ze obeta je prave to, ze ty nikam nejdes, tak v poriadku 🙂 Ale to by som obetou nenazvala, urcite nie.
Ja nehovorim, ze je to tvoje obmedzovanie sa zle, ale vadi mi ten styl, akym sa tvaris ze ti mamicky ktore niekam idu, nevadia. A pritom z toho co pises, a ako to pises, je ocividne ze ti vadia a mas o nich neviem aku zlu mienku ci co.
Ja urcite nechodievam ponocovat kazdy vikend, to nie, ale len preto ze na to nemam naladu,a nepotrebujem sa zabavat tak casto- ale nenazvala by som to neskutocnou obetou kvoli dietatu 🙂
@linj a prepac, dovolim si nesuhlasit s tym, ze ked ide matka raz za mesiac, alebo za 2 mesiace niekam von, trebars aj na zurku, tak dieta nieco postrada 🙂
Nepostrada nic, ked matka odide,ked dietatko zaspi, a pritom vie ze spi celu noc, tak tomu dietatu nechyba absolutne nic.
Jasne, ak je matka nejaka alkoholicka, co zuruje kazdy vikend, a do rana bieleho, a s alkoholom nesetri, a o dieta sa nestara, trebars chce spat je unavena, tak to je uz iny pripad....to neschvalujem ani ja. Ale obcas si niekam vyrazit, vyrozpravat sa, ci zabavit, jednoducho k zivotu patri, bohuzial.
@linj k tomu mi napadlo len - ži a nechaj žiť 😉 A to neber v zlom. Nie si čudná, každý robí veci tak ako jemu vyhovujú. Ak tvojim kamarátkam vyhovuje byť stále vonku popri malých deťoch - nech. Ak ty máš viac uplakané dieťa, tak ostaň doma ak ti je tak lepšie a nikto ťa za to nebude súdiť.
Ako ľahšie by sa žilo v spoločnosti, keby sa každy staral o seba a nie o druhých..rozoberať životy druhých ľudí mi len akurát navodí depresiu 😅
@digysa Záleží aký podnik. Lebo tie deti vyhľadávajú skôr pajzle, kde vedia, že im nalejú. Ja chodím do iných a tam veruže stretnem aj starších ľudí a aj v mojom veku a mladé zobáky takmer vôbec 😉
@zeleny_cajik Presne toto aj mna napadlo- "zurovanie"...ako keby dospely clovek sa nemoho zabavit do pol noci bez toho, aby to nebolo "vyslovene zurovanie a chlast".
Ja teda neviem, ale clovek ide von a to musi ist zurovat? Ved hadam sa nejdem bavit v style ala 15 rokov...
Jaj...a ked citam: "ja som si odzurovala, ked som bola mlada"
No super, tak teraz si vsetci pripravme lopaty, lebo sa ide do hrobu.
@linj no ja neviem, kde zijes, ale ja toto moc nevidam v okoli, ze by baby s babatkami doma chodili po zuroch a pili drinky....hm, ani ja nie 😕 A kde potom maju tie babatka? Ak mas dieta tak 2-3 roky a je zvyknute byt napr. u starych rodicov, da sa obcas si to tak zariadit, ze spia tam a ides von sa zabavit, nie je zle sa obcas vyventilovat asi...ale aj tak, moje deti spali u babky prvykrat ako trojrocne, aj to preto, lebo som bola s tretim v porodnici 😀. Ja si myslim, ze je fajn si urobit obcas aj cas pre seba, my s muzom len okolo deti kmitame, od rana do vecera im len robime servis, tiez to nie je asi dlhodobo moc dobre.
Toto je fakt zbytocna debata. Ja som napisala v dobrom, ze je to v poriadku, ak to funguje, a vy idete zase kamenovat. Koho som osocila? Napiste konkretnu vetu, lebo ja som si toho fakt nie vedoma...
@zuzka_puska Prosim citaj pozorne. Pisala som o tom, ked niekto chodi 2-3 krat tyzdenne. Kedy som pisala o niekom, kto chodi raz za 2 mesiace? A s inymi ludmi ako ty som myslela manzela, babku, kohokolvek. Co ta na tom tak poburilo, ze je to niekto iny ako ty? Mam pocit, ze ja napisem v dobrom, ze je to ok a ty ides este znova skakat.
A k tomu extrovertovi ci introvertovi, to tiez nechapem, preco ma presviedcas co som 🙂, keby to kamarati stokrat netvrdili a od decka som nemala v psychologickom profile, tak nehovorim, ze nie som introvert. Ale ja mam od toho dost daleko, vzdy som milovala spolocnost a bavila vsetkych ludi. Ale vidis, vydrzim aj bez nocnych jazd. Mne uplne staci chodit cez den s kamoskami a s detmi, vecer a vikendy s rodinou a priatelmi a nemusi to byt v noci a s alkoholom. Pre to nie som introvert. 🙂
Nehnevajte sa baby, ale mam pocit, ze hladate zadrapku. Aj v normalnej slusnej vete najdete nieco, co vas podrazdi a vypisujete hluposti. Ci mam iny nazor alebo vam dokonca dam za pravdu.
Ked sme pri tom "zi a nechaj zit", vy neberiete iny nazor.
Ja hovorim o zurovani (ano, skutocne tym myslim chodenie von minimalne do tretej rana a s alkoholom), vy rozpravate o uplne niecom inom.

@linj no to si dost dobra v rychlocitani, pri tom mnozstve prispevkov ktore tu mam 😅
Sorry ze nazyvam veci pravym menom. Ty si sa spytala na nazor inych. Nie je v mojej moci urobit aby si pochopila. Ale je v tvojej moci aby si sa zamyslela preco mas potrebu ohovarat svoje kamaratky, preco o nich pises stylom 2-3x do tyzdna drink v ruke, ale ja by som nemohla lebo moje dieta velmi place, ja len nealko a nie vecer....atd atd. Je na tvojej strane nieco nie ok ak hladas dovod pre svoje spravanie, ci uz ti vadi ze spolocnost take matky neodsudzuje a "obetave" posmeskuje, alebo si sa dozvedela ze sa ti smeju...Alebo si cakala vacsiu podporu a uznanie za svoje spravanie a nemas ho. Je o tebe aby si zila podla seba, aby si si viac stala za svojim rozhodnutim. Ja tiez ked niekedy idem riesit druhych ludi stylom ako ty tu teraz, aka som ja uzasna a aki su oni otrasni....tak sa musim zamysliet ze dokelu co ma vlastne stve na tom, ci im nahodou nezavidim urcitu lahkost bytia, alebo ci sa len nenudim a nezavidim daco ine a chcem sa trosku vyvysit v inom o com viem ze mam navrch 😉
Kazde dieta je ine, o tom si uz asi pocula, su deti ktore v noci neplacu, nie su dojcene a vydrzia dlho spat. Kazda matka je ina, niektora chodi von a dieta place doma, niektora nechodi a dieta neplace a rozne dalsie kombinacie su mozne. Ale to fakt nie je o tebe kam kto chodi a nechodi a fakt ak to riesis (tak si zacala aj pokracovala, az po mojej odpovedi si zmenila ze ty sa v dobrom...) tak to neni pre teba dobre, berie ti to tvoju rovnovahu. Ak by ta zaujimalo ako to maju ine maminy ( vies ako to maju, vidis fotky na fb s drinkom v ruke 😅) a co je pre dieta a jeho rozvoj lepsie, nepises o tych ktore von chodia negativne, ale neutralne a nepises o sebe a svojich preferenciach pozitivne, ale tiez neutralne.
Co sa tyka mojej prvej odpovede...ak by si si zobrala nieco z toho k srdcu, bolo by ti to tisickrat napomocnejsie nez svorne si s niekym zanadavat na "krkavcie" matky co chodia zurovat.
A ku mne, mne nevadi ze so mnou nesuhlasis alebo ze sa ti moj nazor nepaci, nie som zavisla na mienke ludi na nete...ty si tu ta ktora otvorila diskusiu a chcela pocut nazory.