icon

Chystáte vaším polovičkám jedlo do práce?

31. jan 2023

Ja to robím, ale iba vtedy keď chystám sebe.Ten môj mi povedal, že jeho kolegom ženy robia aj raňajky aj obedy aj s večerou ich čakajú keď prídu z prace a že by bol rád keby to niekedy robím aj ja. Ako ja nemám problem urobiť mu večeru keď som doma skôr. Ale čakala by som, že keď som v práci dlhšie ja, tak ma tá večera bude čakať tiež na stole. To potom len povie že poďme si niečo objednať že on je unavený alebo sa spyta či nejdem teda niečo urobiť... Už ma to vytáča popravde. Hlavne že keď donášku navrhnem ja, keď sa mi nechce alebo nemáme čas, tak je to velký problém a neviem hospodáriť s peniazmi.Tak ma to zaujíma, ako to máte vy doma. Akoze inak máme super vztah aj poupratuje aj navarí keď mu po pripomeniem a vymyslím :D ale toto ma vytáča neskutočne. Fakt mám niekedy pocit, že tí chlapi sú z inej planéty.

guiseppinka
31. jan 2023

Nie, ranajky som mu nikdy nechystala. Nachystam iba ak ma o to vyslovene poziada... A to chystam rano deckam a sebe... Ale kedze mam toho rano vela, tak on sa riesi sam... Veceru ako kedy, niekedy robim ja, inokedy robi on... Ak veceria v case "neskoro", tak si to riesi tiez sam... Kamoska mala takeho muza... Chystala mu ranajky, obedy, vecere servirovala ako v restike... Aktualne su uz rozvedeni... A teraz s odstupom casu nechape, ze preco ho tak obskakovala

andreakotesova
31. jan 2023

@galganka aj u nás je to takto 😊 dokonca ja s deťmi spim rano dlhsie a on vsetko nachysta.

myrra81
31. jan 2023

urcite nie, ked chce nech si spravi sam, obcas mu svokor spravi 😆😆

nevenka
31. jan 2023

Moj ma home office. My sme pred svadbou nebyvali spolu, az po. A raz mi povedal, tak polosrandou, ze "ale ocko mi robieval desiatu do roboty" (mama nie, lebo mame byvalo zle z jedla takto z rana), tak odpoved dostal, ze "ja ale nie som Tvoj ocko". Vybavene, robil si sam...🙂
No a teraz, ked mame 4 deti, tak chyata desiatu detom on, kym ja spim s novorodencom, alebo kojim. A tomu 2 rocnemu chysta jedlo on alebo starsia sestra, ak stiha...
Ja mu potom spravim kavu, ak sa mi da, jedlo si odskoci sam zobrat, co chce.
Dnes ide robit veceru on - domace burgre, odmenu za vysvedcenie detom 🙂
Takze u nas je to tak, ako kto stiha. A vacsinou nemame varenu veceru.
Ked by na to doslo, tak 9 a 7 rocne deti si u nas vedia desiatu nachystat aj same, veceru si chystaju uz pravidelne sami. Len zlozitejsie veci robime my. Tak neviem, co by chcel jeden dospely chlap...🙄

spadnutaslivka
31. jan 2023

@guiseppinka asi z lásky... neboj, za ich rozvodom isto nestojí to, že mu chystala jedlo 😉

guiseppinka
31. jan 2023

@spadnutaslivka skor z naivity... Ja viem, ze co bolo pricinou... Preto som napisala ten koniec...

ada12345
31. jan 2023

Nejaky rozmaznany nie? Musim povedat, ze ak su naozaj take domace putky, co len chlapa cely den obskakuju, ako spomina tvoj manzel zeny kolegov, tak len kazia reputaciu normalnym zenam.

kris_tin257
31. jan 2023

Nie som jeho mama, keď si do práce nechystá jedlo čo nechystá tak sa stravuje v práci 😊 ja sa starám o jedlo cez víkendy pre všetkých a jedlo pre syna keď je v škôlke že nemá stravu alebo keď je doma

kristinapetronela
31. jan 2023

Áno varila som chystala ,každý deň bol obed ,večera ,raňajky ,desiata ,olovrant ale som si povedala dosť aj tak si to nevazil .teraz naňho nečakám s večerou

galganka
31. jan 2023

@andreakotesova ja občas aj po deťoch este spím. Aj dnes. Niečo na mňa liezlo, tak som vstávala po desiatej. Najviac ma bavia šokované pohľady ľudí, keď nosil deti do škôlky, teraz do školy... pritom je to rovnako rodič a rovnako jeho deti 🤷‍♀️🤣

lvulik
31. jan 2023

No, asi by som túto diskusiu mala dať prečítať mužovi, že by si ma mal viac vážiť :D Ja som asi jedna z mála, ktorá chystá🙂 Chystám nám raňajky obom (stávame +- rovnako), takže ma to nestojí extra námahu a páči sa mi ten rituál. Chystám nám aj obedy lebo nechodíme na "menučka" ale nosíme si jedlo z domu/alebo pracujeme z domu.. Večeru podľa nálady/chuti. Nič z toho "nevyžaduje" a nič by sa nestalo, keby to nespravím.. Ja to robím z lásky..

kornelies
31. jan 2023

Ja nevarim, maximalne kavu/caj, detom desiatu a 2x do mesiaca zakusok.😊 Moj partner navari, kludne 2 rozne jedla, jedno pre deti, ine pre nas. Na zaciatku vztahu bol informovany, ci to naozaj mysli so mnou vazne, ale ja varit nebudem. Nech si to rozmysli. No a vari. 😆😆😆

h2
31. jan 2023

Sranda, že všetky ženy, čo mužom jedlo chystajú, napísali, že to robia z lásky. Teraz to vyzerá, že tie, čo to nerobia, mužov nemilujú. 😃

zmrzlinka2021
31. jan 2023

@h2 Ja si myslim, ze to napisali aby to nevyzeralo, ze maju gramblavych chlapov za ktorych to musia robit. Ale inak, ak to paru vyhovuje, je to OK.

lvulik
31. jan 2023

@h2 Nie, tým chcelo byť povedané, že to nerobia z povinnosti, lebo musia. Ale preto, lebo chcú. Tým nehodnotia lásku iných. Ak to tam čítaš, tak nie je problém v pisateľovi ;)

h2
31. jan 2023

@lvulik Napísala som to viac-menej zo srandy. Lebo mi to udrelo do očí, že v každom, kde to tá žena robí, je hneď aj dodatok, že z lásky. Veď môj muž si tiež berie z domu jedlo, ktoré som ja navarila (z lásky 😁), len mu ho teda nebalím. No a občas navarí aj on. Dúfam, že tiež z lásky.

petamich
31. jan 2023

nie, vstavame s malym az po odchode manzela do prace, obedy vyslovene nechce nosit do prace, chce ist s kolegami na menu a odist z kancelarie, na veceru je to, co som varila malemu a sebe na obed 🙂 nemam problem raz za cas mu nachystat desiatu alebo ranajky cez vikend ale nie nie je to pravidlo

andreafa
31. jan 2023

😅😅😅 iste

spadnutaslivka
31. jan 2023

@h2 každý má iné prejavy lásky. Tá čo to robí z lásky to robí preto, že chce, nie preto, že muž je manták. A tá, čo to jedlo nechystá, má určite iné prejavy lásky, ktorými mužovi dáva najavo. To ako keby si povedala, že je žena mantavá, keď ju muž odvezie autom do obchodu. Mohla ísť sama, ale prečo by ju muž nemohol odviezť?

h2
31. jan 2023

@spadnutaslivka Ja som ale nikde nepísala, že tie ženy majú mantavých chlapov!

andreakotesova
31. jan 2023

@galganka to mozem, len ked mam dovolenku, alebo je vikend. Vsetci styria chodime naraz autom do prace a školy 🙂

marca12
31. jan 2023

Obcas nachystam,ale nie pravidelne a uz vobec nie,ze ho cakam s vecerou. Je dospely,ma ruky,nohy. Nepoviem,ak ma tazky den,narobi sa,vtedy ho rada "obsluzim". Ale sluzku zo seba nerobim.

zobaka
31. jan 2023

muz robi mne 😎 ale zase vcera a dnes som varila vecer, takze nech sa ten tvoj ukludni, nie si sluzka 😉

loginexistuje
31. jan 2023

ja pridem z roboty (vraciame sa spolu) a hned idem varit robim to z lasky k muzovi (on varit velmi nevie)
vraciame sa o 18:00

adka_bh
31. jan 2023

Chystám raňajky/desiatu sebe, dcére tak keď už mám všetko vonku tak jasne že urobím aj jemu, ak sme doma chystám obed/večeru a áno na kuchyňu/jedlo je “nemožný”, ale nevyžaduje to, zakaždým poďakuje, je rad ale taktiež mi povie nechce sa ti nerob, kúpim si, ale nechcem aby jedol polotovary a bagety v robote, záleží mi na tom čo všetci jeme. A nie neprídem si ako putka domáca, “vyberám” si to od neho v iných činnostiach, pomoci doma, zase robí veci ktoré nerobím ja.
Určite by to malo byt o kompromise, a fungovanie by malo vyhovovať obom.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
jesenzima
31. jan 2023

Áno, chystám, keď mám navarené, nerobí mi problém nabrať mu to do dózy ...keď navarené nie je, obed si zaobstará sám, bez výčitky, prečo nie je navarené ... ... Keď som v práci, jedlo chystá muž ...

sheila121
Odpoveď bola odstránená
barbora19911
31. jan 2023

Ja mu pripravujem všetky jedlá a aj dcérke, môj varit veľmi nevie ..ale má dve roboty a ja som doma 🙂

stanulienkat
31. jan 2023

Buď sa pán manžel zasekol v stredoveku, alebo má nejaký hendikep, kde nemôže používať ruky?