Čo by ste urobili na mojom mieste?
V prvom rade moja situácia je dosť špecifická, tak sa to pokúsim opísať tak aby ste pochopili.
Mám prácu kde je auto nevyhnutnosť, ale moje auto-kúpené z bazáru, pričom ma dosť oklamali a auto bolo v podstate vrak od kúpy je už neopraviteľné a je otázne či vydrží týždeň, mesiac alebo pol roka a aj tak ho môžem kvôli technickému stavu používať iba na krátke trasy, na dlhšie budem musieť riešiť autopožičovňu, čo sa mi ale finančne veľmi neoplatí.
Pôvodný plán bol že som mala časť peňazí, časť sa požičala a že si kúpim nové auto, nejaký menší a lacnejší model v základnejšej výbave. Ale po tom čo som obehala predajcov aút ktorý ponúkajú autá v mojom finančnom limite som ostala nemilo prekvapená, na sklade majú len drahšie väčšie autá alebo v najvyššej výbave a to je nad môj rozpočet a dodanie auta ktoré by bolo v mojom limite by bolo až v novembri-decembri. To je pre mňa veľmi dlho, skomplikuje mi to život, budem musieť veľa práce odmietnúť a časť riešiť požičovňou, čo ma tiež zaťaží. Ale na druhej strane ak počkám budem mať nové auto zo zárukou a bez investícii.
Druhá možnosť je kúpa jazdeného auta. To by bolo skoro okamžite, stálo by menej, nemusela by som odmietať prácu a ani hľadať iné riešenia. Mám ale problém v tom že nemám v okolí chlapa ktorý by bol trocha technický zdatný, preto sa veľmi bojím jazdeného, nemal by mi kto poradiť pri kúpe či je auto v poriadku a ani neskôr pri servisovaní ktoré si staršie auto vyžaduje častejšie nemá kto ísť so mnou a je možné, že ma v servise oklamú a naúčtujú si aj úkony ktoré neurobia alebo opravia aj to čo sa nemusí.
čo by ste robili na mojom mieste? Počkali by ste aj za cenu komplikácii alebo kúpili jazdené?
@patkaba Tiez mame s nimi pozitivnu skusenost, vzdy o tom rada napisem ked vidim co "vyvadzaju" ostatne predajne aut/firmy
Bola si pozriet v Darexe? Ja chcem opacne kupit nieco vacsie a mne pride, ze tam maju len tie mensie a to co sa tyka ceny/vybavy velmi dobre sa da kupit.. ale nepozerala som to uplne detailne :D

Poradim do buducna skor, kedze tema je starsia 🙂
Po prve, ber auto z overeneho bazaru a takeho, na ktory nenajdes xy staznosti a zlych skusenosti (vieme o com hovorime). Na kontrolu aut z bazaru mas uz dnes sluzby, ktore ti zabezpecia technika a skontroluju auto fyzicky aj papierov. Ak sa ti ani to nechce, napr Darex (autobazar), ma s takoutou firmou spolupracu a spolocne im cast aut prevereuju - je to projekt preverene auta, cize dvojita kontrola, posielam link: https://www.autobazar.eu/preverene-auta