icon

Čo robiť, keď muž chce dve deti?

1. jún 2024

Možno to niekomu príde zvláštne, ale ja som asi odkakživa nastavená tak, že jedno a dosť, jedine čo by som predychala su dvojičky, ale určite by som nechcela dve deti. Neviem si to predstaviť, nechcem si to predstaviť a dosť ma mrzí, že mame na to iný názor. Ani jeden nechceme ustúpiť, takže som zvedavá ako to s nami dopadne….

janka95
1. jún 2024

Treba si sadnúť porozprávať sa , vysvetliť mu svoje pocity. Ja mám tiež len jedno dieťa a ďalšie by som nechcela ani za milión. A reči okolo si nevšímaj. Ja počúvam kadečo denno denne ako si to rozmyslím a že sa aj tak 'pošťastí '. Som tiež tak nastavená ale ja som vďačná za môjho muža, že sme v tomto na jednej vlne. Teraz som mala štátnice, ďalší splnený sen. .. :- )

zuzanockamt
1. jún 2024

@beloved Ja reagujem na tvoj príspevok, kde autorku urážaš a kritizuješ a dovolíš si tvrdiť, že voči dieťaťu nebude mať city.

beloved
1. jún 2024

@zuzanockamt ja som napisala, ze nebude mat voci dietatu city?

zuzanockamt
1. jún 2024
x_mery_x
1. jún 2024

@evcagabi moj chcel jedno a ja tri :D mame dve a viac uz vraj nehrozia :D :D :D ale popravde aj mne staci :D

tykat
1. jún 2024

Tak ty budes mat jedno a on dve ak bude velmi chciet.

larena
1. jún 2024

My máme jedno..ja ďalšie nechcem a muž chce..takže podobná situácia.Ale ak jeden nechce tak je snáď asi jasné že ďalšie nebude😀nevidim na tom nič komplikované..veď ta nemôže donútiť mať dieťa😀a nemyslím si že by sa kvôli tomu chcel s tebou rozvádzať/rozchádzať.. myslim si že sa to dá normalne vydiskutovať že ty proste ďalšie nechceš a hotovo..predsa len aj keď muž pomáha ako najviac môže stále to dieťa život zmení najmä matke (tehotenstvo,pôrod,žena zostane doma pokým si muž žije svoj “starý” život a chodí do práce atď) takže máš plné právo rozhodnúť o tom kolko budeš mať detí si myslím

karolinakr
1. jún 2024

bola tu taka diskusia, že chlap si vydupal druhe dieťa, a potom baba bola sama na nich, lebo on každy den na pive s kamošmi, tak mu pohrozila rozvodom a to bolo prvy krat, čo ostal doma..aj som občas rozmýšľala, ako asi dopadli

karolinakr
1. jún 2024

to je pekne, že chce dve deti, ale ked sa inde zaľúbi a odíde, ostaneš na ne sama, takže toto je také 50:50 musíš mať 120% istotu, že je to chlap, za kt. daš ruku do ohňa a môžeš sa naňho spolahnúť, nie len veľké reči a skutek utek.
.ludia toho narozprávajú..

jaskolka
1. jún 2024

Ešte nemáte ani jedno... Po tom jednom sa úplne kľudne môže zmeniť aj jeho názor, alebo aj tvoj.

luteam
1. jún 2024

Pozri ty sa na to teraz divas cisto rozumovo lebo nemas este dieta a nevies ake to je a viem ze su aj nejake vynimky ale myslim si ze pre vacsinu zien je to najvacsie stastie. Ja som napr chcela zostat pri jednom pretoze prvy syn je velmi narocny zhodli sme sa aj s muzom. No ale ako rastol vo mne z nicoho nic vzrastla tuzba mat dalsie dieta mala som proste pocit ze nam niekto chyba a ze chcem aby boli dvaja a nebolo to racionalne (samozrejme mame zazemie aj pre 2 deti) nastastie sme sa s muzom zgodli na tom. Takze uvidis nikdy nehovor nikdy a ak nazor nezmenis manzel to musi respektovat

luccija
1. jún 2024

@karolinakr sama môže ostať aj po 15 r s deťmi istotu nemá nikto a už vôbec nie 120%🙂vždy to je krok do neznáma aj materstvo aj vztah

autor
1. jún 2024

@ljzozv ale šťastie a láska mi nezaplatí ani účty ani nedá viac času…. Peniaze k spokojnému životu treba, či sa nám to páči alebo nie. Len vidím veci pragmaticky

kiki68
1. jún 2024

To, ze ked sa bude starat a uz viac nebude chciet, tak to moze byt aj opacne ako u mojho. On sa stara viac ako ja, ja mam casto vikendy smeny do 22:00 a pod. On teda cely cas ma dieta na krku. Perie, vari atd. A chce druhe po 4 rokoch

loliki
1. jún 2024

Vy sa už hádate a ani nevieš, či ste plodný pár. 🙂 Najprv majte jedno dieťa. Muž, keď bude chcieť aj druhé, môže mať. Nie si jediná žena na svete. 🙂 Aj dve ženy môže mať, keď bude chcieť. A ty budeš mať svoje jedno dieťa. Všetci budú spokojní. O deťoch sa hovorí: Hlavne, aby bolo zdravé. Či 1 a či 10, na tom nezáleží. Lebo vieš, náhodou to prvé a jediné nebude zdravé, hneď budeš mať iné priority ako mať jedináčika.

maranta_leuconeura
1. jún 2024

@beloved niektore naozaj nerozmyslaju a potom to nedavaju. Mna az zdviha zo stolicky, ked tu radia, ze ,,zvladli ste dve, tretie uz len podedi oblecenie a dobre bude". Tam uplne chyba zamyslenie sa nad financiami a casovym hladiskom starostlivosti o deti. Zeny tu zo seba robia superhrdinky, ako sa staraju o deti, muza a este aj dom a ked to zvladnu ony, tak musia vsetky.
Nevidim nic zle na tom si uprimne povedat, ze ja to takto nechcem, ja nechcem byt strhana matka co kazdy vecer pada na hubu, mne staci jedno dieta a navyse aj pri nom ocakavam, ze sa muz zapoji rovnym dielom, je predsa tiez rodic.

nikaeli
1. jún 2024

Až budete mať bábätko, uvidíte ako to budete zvládať a potom sa rozhodnete, čo ďalej. Možno zmeníš názor ty, možno on. Načo sa škriepiť už teraz? Nemáš predstavu, čo to obnáša, to si len myslíš. Mám dve deti s dvomi partnermi. Druhý manžel by chcel ešte jedno, aj ja som kedysi chcela, no už predchádzajúce tehotenstvo bolo veľmi náročné, celé som ho preležala. Naopak, to prvé bolo úžasné, pracovala som až do odchodu na MD. Občas na to príde reč, ja sa už na to fyzicky necítim. O dve bábätká som prišla, medzi deťmi mám rozdiel 11 rokov, dlho sa nám nedarilo. Jednoducho si už netrúfam a manžel to plne rešpektuje.

beloved
1. jún 2024

@zuzanockamt Ja som sa vyjadrila a spravne si dala screen k VYJADRENIAM autorky, nikdy som ale nikde nenapisala, ze svoje dieta nebude milovat

autor
1. jún 2024

@beloved a spochybňovanie materinskej lásky je vlastne pochvala, že budem najviac milujúca matka na svete, všakže

zuzanockamt
1. jún 2024

@beloved Ty si ten príspevok po sebe ešte niekoľkokrát prečítaj, keď stále nerozumieš, čo si vlastne napísala.

karolinakr
1. jún 2024

a neberiete do uvahy, že niekedy sa osud nepýta..kolko pripadov som počula, chceli sme jedno a mame tri, takže človek mieni, Pan Boh mení..

nykkushka
1. jún 2024

@gelifil ja bez hanby priznávam, že máme len jedno dieťa aj kvôli výdavkom, keďže v dnešnej dobe (kedy sa 90% populácie sťažuje, ako je všetko drahé a platy rovnaké) je finančná situácia rodiny dôležitá. Áno isteže mame momentálne príjem taky, že by sme ešte jedno dieťa zvládli uživiť, ale sme toho názoru, že radšej doprajeme všetko (nemyslím rozmaznávať, ale krúžky výlety, vysokú školu, sporenie....) jednému, ako žiť od výplaty do výplaty a čakať kedy cinke výplata.
Takže na tom, že niekto rozmýšľa aj o financiách predtým ako si odrodi bezhlavo celý fotbalovy team nevidím absolútne nič zlé. Keď má niekto priestory a financie vychovávať 4 deti, je to v poriadku...

nykkushka
1. jún 2024

@karolinakr našťastie žijeme už v dobe, kedy sa dá spraviť veľa pre to aby mali ľudia iba jedno dieťa ak to tak chcú (nebavím sa o dvojičkach a pod 😊😉)

petra7825
1. jún 2024

Nejdem Vas presviedcat ale toto je moja skusenost. Moja babka bola vzdy mudra zena a hovorievala ze jedno dieta je len pre strach. A je to pravda. Mala som suradenca ktory tu uz nie je. A tak som zostala sama. Som dobra dcera a milujem svojich rodicov. Ale milujem aj slobodu. Pre mojich rodicov som stredobodom vesmiru a vsetko sa okolo mna toci. Ked moja sestra zila laska sa delila a tak ked som dom nebola v ´blizkosti ´ja, bola sestra. Dnes je vsetko na mne. Starost o rodicov, ich pozornost okolo mna, ich strach o mna…stratila som slobodu. Vydala som sa a mala som moznost odist do zahranicia ale nemozem. Mam tu rodicov ktori ma potrebuju nie tak fyzicky ale hlavne mentalne. Mam tiez deti ktore su pre nich vsetko. Ak by som odisla, asi by ich to zabilo. Moja sestra mi tiez velmi chyba lebo som stratila najlepsiu kamaratku. Moja druha vec preco mat aspon dve deti je ze ked sa nam narodila dcera starsi syn sa zmenil k lepsiemu. Naucil sa delit, ziskal kamarata a svoju setru miluje a tiez ona jeho. Ked su doma staraju sa o seba, hraju sa spolu…nie vzdy je to idealne lebo vedia sa aj hadat ale sestra z neho spravika lepsieho cloveka. Nemusite mat druhe dieta hned ale doprajte mu surodenca. Pre vas a aj preto dieta to je plus.

sissy27
1. jún 2024

@beloved ja som reagovala na tvoj prispevok, kde autorku obvinujes z toho, aka je chladna, neempaticka, nema materinske citenie atd len preto, ze si dovoli vopred od muza pozadovat, ze si povinnosti okolo dietata budu delit. Pritom vyjasnit si taketo veci v kazdom vztahu, rovnako ako financovanie alebo ine veci, by malo byt samozrejmostou.

petronelag
1. jún 2024

Ja by som povedala, že to sa nedá tak plánovať, že chcem jedno dieťa a dosť, lebo každý sa vyvíja a nedá sa vedieť, akým smerom.

autor
1. jún 2024

@karolinakr neviem ako by ma pán boh alebo osud oplodnil…. Našťastie žijeme v dobe, kedy sa dá bez problémov tehotenstvo naplánovať a keď otehotnieť nebudem chcieť, tak neotehotniem. Keby aj náhodou mám druhe, potom by som to riešila zákrokom a pán boh sa môže aj vieš čo 😅

autor
1. jún 2024

@nykkushka tiež mi to nepríde ako niečo bezcitne. Veď peniaze potrebujeme všetci. Človek nemôže byť šťastný, ked musí neustále rozmýšľať či vyjde s výplatou. V konečnom dôsledku tým trpia aj deti. Už vidím take 11-19 ročne dieťa, ktoré bude nosiť veci z bazáru alebo bude spokojne sedieť doma kym jeho spolužiaci chodia na výlety alebo len tak si niekde sadnúť. Vysoká škola je kapitola sama o sebe… to si bez mučenia priznám, že by som nemala na to aby som živila dvoch vysokoškolákov naraz

nerko
1. jún 2024

Pišeš len negatívne. 2 deti je 2 x viac lásky ♥️. Ešte nemáš, ani jedno. Počkaj, ako to bude, a či sa Ti vôbec podarí otehotnieť a uvidíš. My máme dve, je to náročné. Ale má to aj veľa pozitív. Nemusím robiť v kuse animátora, pohrajú sa aj samé, staršia ide s mladšou do a zo školy. Pomáhajú si navzájom. A ta láska medzi nimi sa nedá slovami opísať. Najväčší dar, ktorý sme im dali je, že majú jedna druhú.

lenkakravcova
1. jún 2024

Myslím že v takom prípade je lepší rozchod. Ty si karieristka a on chce ženu čo bude chcieť mať rodinu, deti - proste typickú ženu. Nie to, čo chces ty.
Pre oboch z vás bude také manželstvo len utrpením. A skončí to možno tak že si urobí druhé tretie dieťa u inej a teba nechá. Nájdite si radšej vhodnsjeiho partnera obaja.