Čo robiť so 17 -ročným synom priateľa (sex, alkohol, správanie)?
Po 2 rocnom vztahu som zacala cca pred pol rokom byvat s priatelom ktory ma 17r syna v starostlivosti z prveho manzelstva. Syn flaka skolu, viac nechodi ako chodi, pije, zabava sa, berie peniaze (partner si zabezpecil trezor), nevie si s nim rady ale mam pocit ze ani nevie ako na to nechcem mu extra rozazovat v starsotlivosti kedze do toho "mudruje" aj byvala manzelka....
je mi vsak dost neprijemne ked prideme domov a syn ma party ogrcane gauce, vypite false, 5-6 maldych adejakych ludiá ( nie stali kamosi vzdy niekto novy) v dome....
ja co som bola az poasadnuta upratovanim a hygienou pre mna je tazko zvladat uz len pri myslienke ze kolko ludi denne pouzilo moje wc....proste nemam chut denne upratovat cely dom...
syn ma zalteho stafylokoaka, casto chodi lieky nikdy nevzal mohli sme kolko chceli tlacit na neho...
sexuje tak ze si myslim ze je chory a nenormalny, proste posledny vikend u nas prebiehal tak- v stvrtok tam bola dievcina cislo 1-sex do rana svojej izbe, piatok party 5 ludi....nacapala som ho kupili s dievcatom cislo dva...sobotu prisla k nam spat 3-tia, nedelu stvrta,,,,,,ponedlok piata.... ....pochybujem ze ten chlapec nema nejaky problem myslim ze okrem ineho uz nieco musel schytat aj dole....
moj partner to berie" maju proste o neho zaujem" sice party sobotu vyhodil narobil krik ale akoby hrach na stenu hadzal.
Vy musíte mať doma dobrú bakteriálnu maštal keď mladý pán si vláči kade koho domov na grcačky a iné nechutnosti
@zuzkaz91 Nemusíš hneď hrešit!
A nikde nepíše ze idu všetky naraz, zeby opakovany skupinový sex!
Ale ze si ich tam vodí, nejednu zensku hlavne mladu poznám ako vyplakavaju dnes, lebo chlapec im nasľuboval, odkopol a "praši" ich rad radom ma 18r a byva podomnou..... Len hlupučké, ale otec si ma dat do laty syna.
Len som skonštatovala, ze oni by tam nešli keby mlady nenakvaka ze jasne môžu... By sa ani neuvoľnili
A AK TO OTCOVI NEVADI A POVIE, ZE HO ŽERÚ...TO MA AJ ON TAKY NADHĽAD V ŽIVOTE?
NATO BY SOM PRST V POZORE MALA!
Iny otec, by ho dal do laty a to riadne
@akinom0077 Nuz ja by som toto nezniesla ani omylom. To, ze tvoj priatel ma absolutne nulovu autoritu,ma na salame a nevie ci nechce si urobit poriadok so 17-rocnym pubertakom asi nebude indikator, ze ma zorganizovany zivot
@akinom0077 Ale tak, urcite su radi, ze im pravidelne poupratujes byt. Akoze to ozaj tvojmu parnerovi ani tebe nevadi, ze to robis? Ani minutu by som tam nebola, nieto este upratovat
17 ročný ktorý v pohode pije doma alkohol a otec si s ním nevie dať rady? To už čo má znamenať? Trvala by som na tom, že buď dá chlapca do poriadku a prestane mu tolerovať takýto životný štýl, alebo odchádzaš. To sú akí rodičia že nechajú syna takto žiť a nepomôžu mu? Môže sa dostať do obrovských problémov a potom bude neskoro niečo riešiť.
@petkaaa Nuz ta vychova by bola pre mna varovny signal. Mne by rozhodne nebolo jedno, keby moj syn toto robil a najma dufam, ze vychovou zabranim tomu, aby sa k takemu zivotnemu stylu dopracoval. Otec ma na tom, aky je syn urcite velky podiel a druha vec, co ma odpudzuje - asi budu obaja dost velki humusaci, ked takto ziju
@petkaaa Vsak maju o neho zaujem, co narobis? Co tam po nejakej pohlavnej chorobe, postupnej zavislosti na alkohole ci nechcenom tehotenstve. A to mam od puritana dost daleko, ale toto je teda totalne cez ciaru. Otecko asi zije ci zil pdobne, ked to berie tak sportovo, ze sa mu syn doma ozeria, pretiahla 5 bab za noc a jeho frajerka po nom upratuje
Ked pride do skoly, yreba tam zavolat psychiatra a oni ho odnesu na liecenie. Sam pravdepodobne na pohovor k psychologovi ani k psychiatrovi nepojde. Odbornici mu pomozu. Aj z problemov, aj z nejakych zavislosti, ak ma. Vy to neporiasite, zaslo to daleko, chlapec bol velmi nestastny, sklzol do problemov a takto dopadol.
A ja som si myslela ze ja som bola blazniva pubertacka. 😂 synacik je uz iny level.
Len fakt nepochopim kde boli rodicia s vychovou dotetaz?? Ma rozne choroby a on sa nelieci ?? Ide do prace,odrobi den a prepije peniaze? To ako sa on chce zaclenit do spolocnosti?? Ci sa zacleni medzi asocialov? Otcovi berie peniaze. Ja viem ze s pubertakom je tazko, hormomy skacu po mozgu ale mal by dostat konecne jednu otcovsku! Uz je neskoro nastavovat hranice. Dufam ze sa mylim ale myslim ze to bude este horsie.
Ps v tej prasarni by som nemohla existovat. Preboha ved sama pises ako casto si chora .
... ked pridete fomov, najdete ogrcany byt po party. Asi syna nechavate casto sameho doma a on si vyplni cas ako vie. S partnerom si spolu 2 a pol roka. Tefa je zanefbavany od 14 a pol roka. Pravdepodobne ste sa zoznamili v 15r. Teda na jeho nevhodnom spravani mas podiel aj ty. To tvoje aliby, ze nechcrs zasahovat do vychovy absolutne neobstoji. Viem ako r plyva na chlapca - syna nezaujem otca kvoli novej partnerme. Otec vymenil svoju pritomnost za peniaze. On je obetou , nie problemom. Treba situaciu riesit. Chuda chalanisko. Otec je zazobany, tak chodye niekam spolu na dovolenku, idu prazdniny. Prejavte o syna zaujem. Je to teraz aj tvoj syn. Reci, ze sa nemozes starat su len obycajne lacne recicky. Nemal dospiet do stadia, ze sa citil odstrceny. Najlahsie je ujst z bojiska v zaujme ochrany svojho zdravia a zniceneho chlapca nechat zmietat sa falej. Alebo snad by to do o lepsie, aby ste sa rozisli, nech konecne ma cas otec aj na syna. Vyplakavat je jednoduche.
A inak...je úžasné že sem dojdeš vyplakávať že si nevieš rady lebo je to aj tvoj podiel VINY!...2 roky spolu žijete pod strechov a pritom si vedela do čoho ideš ...vedela si že má syna ale asi si si neuvedomila že s partnerom máš istý podiel aj výchovy jeho syna....mohlo to byť všetko v pohode keby si to bola odchytila mohla si sa stym chlapcom skamarátiť a mohlo byť všetko na inej úrovni než je a nemala ťa zaujímať len jedna strana váh....fakt si sa snim mohla skamarátiť aapoň ty keď keho otec čas moc asi nemal alebo ho lepšie motivovať inšpirovať podporovať v niečom a nie teraz nariekať že si z domu robí penzión na sex alkohol, grcačky a baktérie
@judar Jej vina to nie je. Zase netreba na nu hadzat zodpovednost za syna niekoho ineho, to je trosku mimo. Nie je na nej vychovavat syna inych rodicov, ktori to roky nerobili. Prevychovavat skazeneho pubertka, ktory ani nie je moj je prakticky nemozne, okrem toho ziju spolu pol roka. Ale asi laska je slepa, ked zacala robit este aj upratovacku takeho humusu. Ja by som to nerobila. jej partner musi byt podla mna maximalny kreten, ktory si ju nevazi, ked ju to necha robit a syna sa este zastava
@akinom0077 a to žijete kde? V Taliansku? Či tu? Pred rokom si písala v téme,že máš taliana partnera.... Ono aj kultúrne rozdiely veľa urobia
@mircalla pisala, ze tie grcky neprata. A aj ona ma na tomto spravani chlapca isty podiel. Tak isto ako muz si "berie" deti partnerky, tak isyo aj partnerka si "berie" detti muza. Chlap dal prednost partnerke, to iste spravil aj syn. Mne sa aj zda, ze za ten polrok co tam zije, sa chlapcovo spravanie zhorsuje
@mircalla Ona sa s nim nechce rozist kvoli tretej osobe - jeho synovi, lebo im to klape? To hovori za vsetko. O pritazi sa hovori ako o piatom kolese u voza. Jeho syna brala LEN ako tretiu osobu. Kto vie, preco je u otca a nie u mamy. On bol odhodeny, mal peniaze a moznosti, tak si vybral vlastnu vestu
@akinom0077 zrejme máte asi skreslené predstavy, čo robia deti v 17 rokoch, neviem nič o Tom že by sa "pelešili" s kadekym, a ešte doma, ani popíjali alkohol, nechodili do školy, tým že v tom žijete vám chýba odstup, ja si myslím a mám to doma, že 17 ročné deti sa stretávajú s kamošmi cez víkendy, keď na noc ,ťa o Tom vieme, cez týždeň sa pripravujú do školy, skoro chodia spat, vždy keď niekde idú, to oznámia. Takže to čo robí jeho dieťa, je abnormálne a správanie muža je tiež nie v poriadku, môj muž zvýši hlas, a už vedia že prestrelili. Takže toto robia 17 roční. Viem si toto čo robí ten chlapec predstaviť v 25 ....
@eva8 Ako kvazi machoca prevychovavat skazeneho pubertaka inych rodicov? Nebud naivna. Jej chyba je v tom, ze tam vobec zije ale nie to, aky je ten chalan, to je chyba rodicov. Co cakas zazraky, ze bude mat nejaky respekt k macoche, pravdepodobne vekovo ovela mladsej ako jeho otec. To, aky je syn je vizitka jeho rodicov, ze to jeho otcovi nevadi a nic s tym nerobi a ju necha zit v tom humuse svedci o ich vztahu a jeho schopnostiach vychovy dost.
Chlap, co s nimi zijem v takychto podmienkach a je mu to jedno a este im robim sluzku nie je partner, s ktorym by som chcela ostat. Treba si to racionalne zhodnotit, co ju s nim asi caka
@mircalla plny suhlas, v sucasnosti respekt nema, ani nebude mat ziafny, ani prevychovat ho nedokaze, ani nemusi. Preto som prvotne odporucala odborrnu pomov. On urcite dobrovolne nenavstivi psychologa, ani psuchiatra, treba teda zajst tam a na skolu a odchytit chlapca v skole. Tak to funguje na ZS., mozno aj na SS, aj ked ie uz mladistvy. Ale tu ziadna spolupraca asi ani zo skolou nie je. Ani si nevies predstavit, kolko nesyastnych pubertiakov sa uchyluje k sexu, alkoholu, potom dostanu nalepku dievcata ku**, zacnu sa sebaposkodzovat, dostavia sa depresie, psychicke problemy, napadaju ich samovrazdy. A rodicia, resp. aj steprodicia si to vsimnu az ked je neskoro, lebo nemaju na dieta cas, tak im podsunu peniaze.
Ten pubertiak nemal ani 15, teda ani obciansky, ked sa s jeho otcom zoznamila. Mala o keho syna prejavovat zaujem.
Este raz napisem - Viem, ako vplyva na deti nezaujem rodica.
A este je otazne, ci sa to deje opakovane a v akych intervaloch, alebo jednorazovo
@eva8 Ja ucim jedneho problemoveho pubertaka anglinu. Fakt sa s nim neda. Ku kazdemu som si nasla cestu, s nim to skratka nejde. Na prevychovu je neskoro, zakladatelka vobec nic nezmoze, nieto este rodicia. jedine, co mozno pomoze je riadna ale riadna facka od zivota. Pre mna by bol ten partner odstrasujuci priklad ako potencionalny otec a pratala by som sa odtial cim skor. Ci ho milujem, nuz je lepsie pouzivat rozum ako srdce
@mircalla rodičia možu ako jediní s tým niečo urobiť ešte teraz kým nemá 18, potom už to pojde oveľa horšie, máme podobný prípad v rodine, rodičia neriešili, kým nebolo neskoro, prišli tvrdé drogy, agresívne správanie, napadol vlastného otca, skončil vo vazení, má súdny zákaz priblížiť sa k ich domu a k otcovi, je z neho troska, bohužiaľ teraz nariekajú ako to dopadlo
@akinom0077 no je to hrozne....je mi to luto, niekedy to dieta musi padnut riadne na dno...aby zistilo ze taky zivot vlastne nechce...drzim vam palce....nech sa to vsetko urovna 😉
Keďže žiješ s priateľom máš právo zasahovať nie do výchovy jeho syna ,ale do toho čo sa ti páči alebo nepáči a ako sa má správať k tebe.Ak to nepomôže tak ako radia iný neupratovať jeho bordel!Isto si to priateľ uvedomí keď to bude musieť robiť on.Ty si není jeho slúžka!Jeho syn jeho problém a ak ťa nezoberie za rovnocennú a nebude sa riadiť podla teba tak sa odsťahuj !

@akinom0077 a ty chceš s takýmto chlapom zakladať rodinu? To, že ti behá "produkt" jeho otcovskej výchovy popred oči a že ťa evidentne má ako partnerku niekde... ti nestačí?