icon

Čo si myslíte o osudovej láske?

7. nov 2021

Ženy múdre, čo si myslíte o osudovej láske. Ja mam jednu takú už 18 rokov a som vydatá za iného muža, s ktorým mám dve malé deti 🤷‍♀️
S mojou večnou láskou sme sa už roky nevideli a ja som si myslela, že to mám už spracované 🤦‍♀️ A to najmä vďaka tomu, že som si myslela, že na mňa dávno zabudol...
Nuž ale... včera sme sa stretli na jednej oslave 😔 Trochu sa popilo a on mi vyznal lásku 😭 Ja som mu úprimne povedala, že som ho vždy ľúbila a aj budem, bez ohľadu na to, či sa naše cesty stretávajú alebo nie. Dokonca ma predstavil svojej mame ako svoju celoživotnú lásku 😔 Mne to srdce trhalo. Vopred hovorím, že k nejakým fyzickým prejavom nedošlo, nikdy by som muža nepodviedla. Strávili sme spolu večer kamaráti, bolo to úžasné, ako by sme sa videli naposledy pred týždňom

autor
7. nov 2021

@annm81 je takmer dokonalý pre mňa 🙂 pre iné možno naozaj nie, ale myslím, že "problém" v jeho vzťahoch je veľmi podobný ako v mojich 😬 ja to o sebe viem a viem, že partneri to znášajú veľmi ťažko, napriek tomu, som vždy ukončila vzťah ja, proste muži ma chcú vlastniť a ja o to nestojím 😔 Mám potom pocit, že strácam samu seba v tom vzťahu a preto som aj vždy utiekla, doslova sa oslobodila.

anita6666
7. nov 2021

Ja som tak vďačná za túto stránku,je to neskutočný zdroj síce primitívnej zábavy,ale aj takú treba.....autorka, k tvojej téme...ty sa nauc byť šťastná sama so sebou a zamapataj si,že tvoje šťastie a vnútorná spokojnosť nezávisí od žiadnej inej osoby a nikto iný ťa šťastnou a spokojnou neurobí! Za svoju spokojnosť či nespokojnosť v živote si môžeš len ty a neurobí tak ani tvoj prvý,piaty,či desiaty muž a ani "osudová" láska.

stanulienkat
7. nov 2021

Si zamilovana do iluzie. Znudena manzelstvom, frustrovana a snivas o tom, co by aj tak nebolo.

autor
7. nov 2021

@h2 no takto, aby som to uviedla na pravú mieru, spoznali sme sa ako veľmi mladí, ja som vtedy mala priateľa, nechcela som mu ublížiť, tak sme to tak nrjak tlmili. Kým som sa s ním rozišla, on si našiel tiež priateľku... a takto nejak sme sa obchádzali 😳 Netvrdím, že sme spolu nikdy nič nemali, len sme nrmali VZŤAH a to je asi aj ten dôvod, prečo si tak pasujeme, lebo obaja máme radi slobodu a priestor a to nakoniec v každom vzťahu postrádam 🤷‍♀️ takže vidíte, pomohla táto debata, uvedomila som si, kde robím chybu stále dokola tú istú... Preto ma to k nemu ťahá, lebo my sme spolu nikdy neboli a pritom boli 😳

macka9
7. nov 2021

Ja viem o čom píšeš, hovorí sa tomu nie osudová láska ale je to tvoja duálna duša, prečítaj si o tom , vedsinou nemôžu byť spolu ,sú len kamaráti dlhé roky ale cítia obaja tu silnú príťažlivosť.

veroniq85
7. nov 2021

Ja nerozumiem preco si sa vydala za terajsieho manzela? Snad nejaky dovod si mala. Kolko ste spolu? Napis nieco blizsie k manzelovi lebo tu sa pochopenia nedockas. A pocit stastia zavisi od kazdeho samotneho. Niekto sa obrazne potesi aj jednej kvetiny a niekoho nepotesi ani cela luka krasnych kvetin. A pokial nie si stastna v manzelstve rozviest sa mozes vzdy. Nikto ta nenuti takto zit. Ale nie kvoli nejakemu rozmaru. Sory ale basnit tu o niekom ako o osudovej laske s kym si nikdy nic realne nemala.

autor
7. nov 2021

Ďakujem za viaceré rozumné komentáre, súzniem s nimi a keby som mala ja radiť niekomu inému na túto tému, radila by som rovnako. Avšak takto je to úplne iné... motýle v bruchu má pri zamilovanosti každý, to je jasné, avšak tie naše už trvajú príliš dlho. Veľmi dobre si uvedomujem, že by to mohlo dopadnúť aj úplnou katastrofou, keďže sme dve neriadené strely 😳 ale stále je tam to ČO AK... niečo, čo mi nedá spať 😔
Čo sa týka môjho vzťahu s mužom, snažíme sa ho nezanedbávať, avšak mi už dlhšie vyčíta, že som voči nemu chladná. Nie, čo sa týka sexu, ten máme pravidelný, skôr dotyky, také to mojkanie 😳 ja proste o to veľmi nestojím, nechýba mi to, to je tá moja povaha, ktorá chce mať priestor pre seba a nie na niekom visieť celé večery...

autor
7. nov 2021

@macka9 dakujem, pozriem si to

marca12
7. nov 2021

Aj ja mam taku lasku,ked ho stretnem som ako v inom svete vsetko okolo sa zastavi moje srdce sa zastavi,ALE! Je to cisto fyzicke paci sa mi uz od decka,paci mi vzhladovo,pritahuje ma,ale netusim,aku ma povahu,aky je to clovek. Len z toho,co vidim ako sa pekne stara o rodinu,deti. Ale ci je dobry na zenu,to netusim. Mam ho zidealizovaneho a tak to aj beriem. Su slabsie chvile,kedy mi je smutno,ze osud nezariadil,aby sme spolu chodili a takto musim len rozumne uvazovat a presviedcat sa,ze vsetko je tak ako ma byt. Ja nemozem povedat,ze ta laska je slabsia ako tu,co mame s mojim,ta druha skor nenaplnena mozno preto mame pocit,ze je osudova

autor
7. nov 2021

@veroniq85 za manžela som sa vydávala z lásky, sme spolu skoro 10 rokov, medzitým sme si prešli vo vzťahu takmer všetkým, aj doslova peklom, nechcem to tu rozpisovať, lebo sú to boľavé spomienky, ani nechcem tvrdiť, že bola všetko jeho vina, mohli sme za ten stav obaja, ale keď som už bola rozhodnutá pre rozvod, otočili sme to, zmenili vzťah od základu, ja som mu všetko odpustila, ale nezabudla 😔 preto som asi voči nemu ochladla, čo ma štve teraz, že on si moju pozornosť vydobíja úplne inak, ako by som si predstavovala, proste ma to dusí...

macka9
7. nov 2021

Verím ,že to bude ono , zvedsa sa duálne duše nemajú stretnúť ,presne kôli tomuto ,lebo nemáte byť spolu a keď o sebe viete, nieste šťastný lebo cítite ,že k sebe patríte. Stačí pohľad do očí a čítate si myšlienky, je to silné ale vždy sa to nejak skomplikuje a vyvinie tak aby ste sa obchádzali.

zmrzlinka2021
7. nov 2021

autorka, laska je rozhodnutie, tak sa rozhodni, ze sa sem tam pritulis k muzovi, pohladis ho, urobis to, co ho naplna.
O tom je laska - hladiet na toho druheho s cielom robit pre neho dobre veci. Snazit sa hovorit jeho jazykom lasky. Inak, aj taka knizka je - Päť jazykov lasky a vela ludi si ju chvali.
Kazdy vztah prechadza krasnymi aj narocnymi situaciami, skuskami, to ti povedia aj manzelia, kde dedko ma 90, babka 88. O lasku, o vztah sa treba starat, budovat ho.
Kvalitne manzelstvo, kvalitne vztahy su ZAKLADOM pre kvalitny zivot deti.

autor
7. nov 2021

@marca12 ale ja ho poznám, bol dlho súčasťou môjho života. Všetko som na ňom milovala, aj fyzicky sa nesmierne priťahujeme, ale to aj s mojim mužom.

autor
7. nov 2021

@zmrzlinka2021 knihu poznám a tiež som si myslela, že láska je rozhodnutie 😔

annm81
7. nov 2021

Myslím, že ak ťa dusil každý jeden muž, ktorého si si doteraz dobrovoľne vybrala za partnera, po čase by si k rovnakému pocitu došla aj s týmto vraj osudovým. Buď si vyberáš také typy mužov, alebo máš v povahe cítiť sa tak v každom vzťahu.

ollynka
7. nov 2021

úžasný, krásny, nádherný,..a budeš s ním žiť 1 mesiac a bude ti liezť na nervy. pokiaľ máš doma chlapa čo nie je lakomý na peniaze, nezahýba ti, pomáha ti v domácnosti s deťmi,..moja drahá ak ti príde na tú tvoju zaláskovanosť, aby ti ho nejaká druhá zaláskovaná neodviedla. A som sakra zvedavá, či by si bežala za platonickou láskou, alebo s prosíkom za svojím mužom,....

veltraud
7. nov 2021

rob tak, aby si stastna bola ;) nezavidim situaciu, chapem ta. myslim, ze skor ci neskor si k sebe cestu najdete. ako dopadne, nie je podstatne. evidentne sa ti odkryvaju veci. bud ich zakryjes (a budes sa tvarit, ze nie su), alebo pustis von. ty vies...;) drzim palce. ale vazne nezavidim. Este mi napada, otec mi vzdy vravel, ze najtazsie je spravit rozhodnutie. ked ho spravis, neries dalej, co by - keby. rozhodnes sa vzdy spravne (mozno na to prides ovela neskor, nakolko to vela ovplyvni).

kassandra25
7. nov 2021

- ze si ma zadarmo pobavila, taka komediantka budes ty🙂)))

autor
7. nov 2021

@annm81 no prave mam to asi v povahe a preto mi to taká slobodná láska utkvela v pamäti...

autor
7. nov 2021

@kassandra25 ďakujem, ale áno, milujem zábavu a ľudia sa pri mne cítia príjemne 🙂

autor
7. nov 2021

@macka9 tak som si to prečítala a do bodky to sedí 😳 veľmi pekne ti ďakujem za ten pojem, vôbec som o tom doteraz nepočula, ale kdesi vnútri som to presne takto cítila 🙏🏼

h2
Autor odpoveď zmazal
nominativ
7. nov 2021

Áno, mám životnú lásku, boli sme spolu tri mesiace. 😀 Roky sa to vlieklo v takej zvláštnej platonickej nálade, až sme sa raz rozhodli, že tomu treba urobiť koniec. Roky sa mi o ňom snívalo, často som naň myslela, snáď denne (nie plačúc pozerajúc sa von cez daždivé okno).

A teraz sme sa dali do reči cez net, žije v zahraničí, motýle v bruchu, všetky tieto hovadiny, všetko bolo v sekunde naspäť, jedna vlna, sme pre seba stvorení, všetko ladí (a viem, že by všetko ladilo ešte stále, haha)...

No a potom som sa dozabávala, lebo veď mám mozog a viem, že je to rokmi vytvorená ilúzia niečoho, ktorú v sebe stále živím... Sen o nejakom ideále, o Tom, že s ním by to bolo lepšie, lebo veď, sme jedna myseľ...

Je to len nazeranie do nejakého paralelného vesmíru, ktorý mám v hlave s tým, že keď otočím hlavu do reality, tak na mňa vybafne nejaká frustrácia zo spoločnych rokov, dve deti, čo sa zrovna o niečo hádajú, nedokončené papiere do roboty, bordel v kúpeľni.

A nechať sa nejako ovplyvniť snom, je blbosť.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
asia83
7. nov 2021

Mňa udivilo, že o vydatej cudzej žene sa vyjadril pred svojou mamou ako o svojej celoživotnej láske…hmmm. Takto. Je dôležité si uvedomiť, že vytvoriť rodinu a fungovať v nej nie je iba o fyzickej príťažlivosti a chémii. V rodine sa riešia reálne situácie, každodenné rutinné problémy, nákupy, platby, deti, výlety, práca… Tam príde tá realita a dvaja si musia fakt sadnúť, aby toto ustáli. Vy ste pri ňom v oblakoch, on je svetobežník, no neviem. Je však možné (v čo vy veríte), že spolu naozaj skončíte. Čokoľvek však urobíte, myslite v prvom rade na svoje deti. Už nie ste sama.

taga
7. nov 2021

Uz si dostala rady ohladom teba.
A co ak je to tak, ze on o tebe basni a sniva a vsetko to okolo ALE to z toho jedineho dovodu, ze on sam nie je schopny normalneho vztahu so zenou (ved ani ziadny nemal ako pises) a tak to podvedome akosi zhadzuje na teba a platonicku osudovu nenaplnenu lasku? To je jednoduchsie ako zit realny zivot s realnou zenou a realnymi problemami... proste, vyhovorka na osudovu lasku (prepac, som kruta)

autor
7. nov 2021

@ollynka toto všetko môj muž spĺňa, ale napr.ako som spomínala, je príšerne žiarlivý a to bezdôvodne!!! Rieši všetko, ako sa obliekam (absolútne nie vyzývavo), ako chodím, proste všetko, nikdy neviem, aká scéna ma doma čaká a za čo... je výbušný a to aj pred deťmi, mne to strašne prekáža, ja chcem žiť pokojný život, neriešiť hádky a scény... je to ťažké, snažili sme sa, pracovali na tom, ale zas to spadlo niekam do prčic... Nechcem, aby to vyznelo blbo, ale môjmu mužovi vraj vadí, že som príliš krásna 🙈🙈🙈 Pritom naozaj nie som modelkovský typ, cítim sa byť pekná žena, ale určite nie taká sexica, za ktorou sa obzrú všetky oči na ulici, lenže on to tvrdí... že sa na mňa chlapi pozerajú a že ja si to užívam 🙈 pritom ja som celkom do seba zahľadený človek a väčsinou nevenujem žiadnu pozornosť dianiu na ulici... Je pravda, že vyžarujem asi niečo, čo chlapov na mne zaujme, už mi to paradoxne potvrdilo dosť žien, ale ja za to nijak nemôžem a častokrát mi to ani nie je príjemné. Uráža ma, že mi manžel nedôveruje, ničí ma to, lebo ma týmto vťahuje do nezmyselných hádok, ktorým ja odmietam venovať svoju energiu. Kks no toto je už iná sebareflexia 😂 ospravedlňujem sa za litánie, ale myslím, ža ma takéto zamýšľania posúvajú bližšie k riešeniu...

autor
7. nov 2021

@taga áno, môže byť. On vzťahy mal, ale nie také, s ktorými by došlo k založeniu rodiny. Neviem, povedal mi včera, že už veľmi túži po deťoch, takže tie chce, ale možno nechce doma ženu, čo by ho sekírovala a ja toto dokážem úplne pochopiť...

veroniq85
7. nov 2021

tak ked ste uz stali pred rozvodom tak idealne to nebude. A najhorsie su take veci ze odpustim ale "nezabudnem" lebo potom su stale nejake pochybnosti. Ak nie si stastna nikde nie je napisane ze musis zit takto dokonca zivota.

autor
7. nov 2021

@asia83 no uprimne, to udivilo aj mna, ze jej to povedal, ale rozhodne nie som cudzia, mame k sebe velmi blizko, to sa neda opisat, akoby sme boli stale spolu...