icon

Čudné správanie sa otca - zaprel dieťa

loulou
19. máj 2014

Ahojte, zaujímali by ma vaše názory ako by ste sa zachovali v mojej situácii.
Takže ide o to, že mám veľmi dobrú kamarátku, ktorá je momentálne v kúpeľoch. Má synčeka (2,5 roka) so svojím partnerom (naším spoločným kamarátom) nie sú zobratí ale žijú ako druh a družka. O chlapčeka sa momentálne počas dňa pomáham starať ja, kým je jeho otec v práci, nakoľko tu nemajú blízku rodinu a po práci je malý so svojím otcom. Kamarát je rozvedený (6rokov), manželstvo bolo bezdetné, pretože ona nechcela deti, rozviedli sa nakoľko ona si našla iného, bohatého podnikateľa, s ktorým má dve deti, odsťahovala sa a sem chodí len občas za rodičmi. S kamarátkou teda terajšou družkou sa poznajú skoro 5 rokov a z toho 4 roky žijú v spoločnej domácnosti, zoznámili sa cez mm. Mm ho pozná z práce, poznal i jeho ex, ja som ju však nikdy nevidela. Jeho poznám tiež dlho vlastne od rozvodu ako skvelého chlapa, partnera i otca, dal by im prvé posledné, voľný čas trávia spolu, sú nerozlučný.
A teraz tá moja dilema: chlapčeka si buď vyzdvihne u mňa doma, alebo ho počkáme na ihrisku blízko práce , kde chodím i ja so svojím synčekom. Tak tomu bolo i v sobotu poobede. Ja s mojím synom i s ich synčekom sme boli na ihrisku a čakali kým skončí v práci a príde si syna vziať. Prišiel tak ako mal, s chlapcami sa hral, vyvádzali ako malí až kým drobci nezostali smädní. Vzala som ich ku kočíku aby som im dala vodičku a keď sme sa vracali ku kamarátovi, zbadala som pri ňom mamičku s dieťaťom. Drobec sa rozbehol za ockom, že už sa napil a môžu sa zasa hrať, ale na moje zhrozenie sa kamarát tváril akoby nič. Malý za ním pribehol, že ocko, ocko a on nič, tváril sa že ho nepozná, poslal ho pohľadať si rodičov a ešte sa zasmial na tom, že si ho cudzie dieťa pomýlilo so svojím ockom a odišiel bokom. Malý keď videl že ocko nereaguje pribehol ku mne a hral sa so mnou a mojím synčekom. Tá dotyčná sa za nejakú chvíľku zdvihla, vzala dcérku a odišla. A ten somár až keď si bol istý že je preč prišiel za nami a hral sa so synom akoby nič, bozkával ho, túlil si ho, vyvádzali tak ako pred tým. Keď som sa spýtala, že čo to preboha malo znamenať, zistila som že to bola jeho ex a on si neželá aby vedela že má rodinu, lebo že pri rozvode jej sľúbil že inú ženu ako ju nebude milovať. Samozrejme nezabudol podotknúť, že kamarátka sa o tom nemá dozvedieť a pôsobil dojmom, že je na mňa nahnevaný preto čo som videla, vzal malého a odišiel
Dnes ráno synčeka priviedol ako vždy, tváril sa akoby nič. Môj manžel tvrdí, že rozhodnutie je na mne, ako sa zachovám, nakoľko je to veľmi chúlostivé, chce sa porozprávať aj s ním, ale tiež je na vážkach. Nechcem im ublížiť ani jednému ale škre ma to, neviem ako sa jej budem môcť pozrieť do očí a tváriť sa že nič. Kamarátime sa už vyše 20rokov a viem, že ak jej to poviem tak po všetkom tom čo prežila zanevrie na chlapov a nebude chcieť už nikomu veriť a na druhej strane ak jej to nepoviem a náhodou zistí pravdu i to, že som o tom vedela nebude veriť už ani mne, neviem čo robiť ☹

csikike
19. máj 2014

@loulou mpozno to bola skratova situacia, sice sa zachoval divne, ale mozno to aj lutuje, uvidis ako dopadne rozhovor medzi chlapmi, ale zatial by som to kamoske na nos nevesala

loulou
autor
19. máj 2014

@csikike neviem či chem a aj keby zaťial ani nemôžem, je na liečení tam ju nemienim zaťažovať ničím čo nesúvisí s drobcom, mám ešte 2 týždne na vyriešenie dilemy, počkám na ich rozhovor, nechám si to uležať v hlave a uvidíme ako sa to vyvinie

stefka33
19. máj 2014

@bosoriak Tak ja som dokonca zašla ďalej ako ty. Manželovi som povedala, že ak by sa náhodou pošmykol, tak nech si to láskavo nechá pre seba. A ak by mal takú potrebu uľaviť svojmu svedomiu, tak nech sa ide vyspovedať a mňa nech tým zbytočne nezaťažuje. Manžel nemá také sklony, to sme sa o tom bavili v teoretickej rovine. On by to naopak vedieť chcel.

monique02
19. máj 2014

@loulou ja by som jej to nepovedala 😉 ale jemu by som povedala ze nevies sice co to malo znamenat, nebudes to vraviet kamoske, ale nech si ta nezela ked bude tvoja kamoska kvoli nemu nestastna

jabadaba
19. máj 2014

@loulou na toto mam len jedinu reakciu - nech sa ten magor ide liecit. Isto sa pre neho najde spravna diagnoza! Toto by som kamaratke povedala, uz len s ohladom na roky, ktore sa kamaratite. Ju poznas 20 rokov, jeho len zopar rokov. A pekne hnusne sa vyfarbil. Co je uchylny? Akoze slubil byvalej, ze inu zenu milovat nebude? To po nom chcela ona alebo je on tak retardovany? Na kieho oneho si zacinal vztah a plodil dieta, ked ma byvalej plnu gebulu a asi aj gate! Blbec na entu a riadna neferova spina voci terajsej priatelke. Jo! Zase raz druzka! By som ho tak kopla do riti, ze by sa zastavil az kdesi na opacnom konci planety! Fuj, normalne som sa rozculila!

klincek
19. máj 2014

@jabadaba niet co dodat, zdielam.
to co je za vyhovorku, ze exke slubil "nelubit uz nikoho"? WTF!? co sme na strednej v americkej blbej teenage komedii? snad ked zije so sucasnou, asi by mal lubit ju..a vlastne dieta, za kazdych okolnosti. to aky hajzel zaprie svoje dieta?

lvka
19. máj 2014

vratim sa k diskusii neskor, teraz nemam cas vsetko citat, ale co sa tyka mna, ja by som to kamaratke povedala, zvlast ked ste kamosky tak dlho.
Dovod - sama som sa velmi davno ocitla v situacii ze som "slubila" kamaratkinmu exovi ze ho neprezradim, zmenili sa vztahy a on jej v navale zlosti a pomsty splechol raz do tvare ze "ja som o tom vedela"..... uz kamaratky nie sme a ja sa naozaj necudujem... bohuzial...
okrem toho, toto naozaj nie je sranda, takze, co sa mna tyka, povedala by som to kamaratke, zapriet dieta je na mna dost silna kava.... uprimne si neviem predstavit ze by to napr spravil moj mm... vedela by som skor odpustit asi 10 mileniek ako toto....

dafnea
19. máj 2014

@loulou stačí, že je ju schopný klamať jej vlastný muž, nie to ešte aj kamoška - povedz jej to veľmi jemne.

jabadaba
19. máj 2014

@koniarova pri veskerej moznej ucte...toto je podla teba ospravedlnitelny somar z komara??? Je to len chlap, bol zmitoreny z byvalky.....akych chlapov pre boha Ty poznas, ze toto Ti pride ako normalny vzorec ich spravania? Ja tu zasnem, posledne dni tu normalne zasnem co za ludia su....

jabadaba
19. máj 2014

@klincek tiez si kladiem otazky aky hajzel toto spravi. Nielenze sa hanbi za vlastne dieta, on potiera existenciu vztahu s jeho matkou! De facto sa za svoju rodinu hanbi a radsej ju neprizna. Vsak co by exmanzelka povedala, vsak? Sila, ja ziram, nemam normalne slov uz po par tremach co sa tu vyskytli. Ludia zda sa, stratili aj tie posledne zvysky sudnosti.To su tie sracky v TV v podobe roznych reality show....no fuj! Mam normalne dost a este sa podla normy treba tvarit, ze nic neviem, nic sim nepocula, nevidela, chlucha, slepa...tak takto by som ja v priatelstve pokracovat nemohla! Ty to chapes? 😕

acko
19. máj 2014

@loulou ja by som mu povedala ze to poviem kamaratke. tak nech sa jej radsej prizna sam. 🙂 alebo nech ten stav napravi - nech ex oznami ze ma syna - a dokaz by bol ze napriklad by ho niekde zobral ked bude s nou - ze ty to budes vidiet niekde z dialky... aj ked zavana to montovanim sa do vztahu dvoch ludi, ale neviem, ak ide o dobru kamosku, ktoru lubis, tak asi by som neprekusla to ze on takto zatkla pred ex ze ma dieta...

podla mna tej jeho ex je uz davno jedno co jej on v minulosti slubil. vsak ona uz ma novy zivot. mozno jej to sluboval este v casom ked sa rozchadzali...

inak, mne to pride velmi divne... ako keby k tej svojej ex nieco este citil, nejake puto tam bolo... mozno je to blbost, ale nenapadlo ta, ze ci oni dvaja nahodou nieco spolu nemaju? prilezitostny milenecky vztah a tak... sa vravi ze stara laska nehrdzavie... mozno si neporozumeli co sa tyka zivotnych priorit (ze ona s nim nechcela deti), ale v sexe im to klapalo... a sem tam si to rozdaju... bohvie.. lebo nepride mi to normalne 😀 este keby len pred nou zatlkal - ale ked este aj pred malym zahral divadielko, vsak mne by srdce roztrhlo poslat preco svoje dieta ze chod si najst rodicov (a to teda este dieta nemam, ale pride mi to uplne absurdne)...

janickacrazy
19. máj 2014

@loulou Moja kamoška mala podobného frajera, ked prišla za ním jeho bývalá žena, na moju kamošku akoby zabudol, išiel sa pretrhnút, len aby madam, ktorá mimochodom bola už vydatá za iného a mala s ním tiež dalšie dieta, bola spokojná, no neskutočné niečo, staral sa o deti, ona chodila s nimi (aj s mojou kamoškou, ktorá sa tam cítila ako 5 kolo u voza) aj do ZOO a tak, no bolo to celé od veci. Kamoška sa s ním nakoniec rozišla, lebo fakt videla, že on stále miluje svoju bývalú ženu a ona bola len č.2 a s tým sa nechcela zmierit. Dúfam, že v tomto prípade to tak neskončí, aj ked si osobne myslím, že to čo urobil vela napovedá o jeho vztahu s jeho bývalou, jednoducho ju stále miluje a nie je z toho úplne vonku, čo može byt dost blbé pre tú tvoju kamošku.

klincek
19. máj 2014

@jabadaba ja uz asi vela veci nechapem, lebo niekedy mam pocit, ze som prisla z Marsu a hodnoty, v akych som bola vychovana, sa podeli ..neviem ani slusne povedat kam.
ked si predstavim seba na mieste tej zatial nic netusiacej kamosky..no chcela by som vediet, ze partner zaprel nas dieta. mozno som masochista, ale musim vediet, s kym zijem a co od neho mozem cakat 😒

koniarova
19. máj 2014

@jabadaba Nikde som nenapísala, že to považujem za normálne. A samozrejme, ani správne.

marcelasladeckova
19. máj 2014

ja by som s nebola s chlapom, ktory pred svojou ex chce vyzerat tak ze nemiluje mna a nase spolocne dieta! to je otras!

nyusika
19. máj 2014

predpokladam, ze ide o naozaj dovernu priatelku,ked ma v tebe taku doveru, ze ti zveri synceka.
v tom pripade by som jej partnerovi OZNAMILA...ziadna diskusia, proste slusne oznamila, ze pokial to svojej druzke nepovie on, povies jej to ty.
nedokazaa by som sa pred nou pretvarovat. ten chlap je kus hovna,. ale zalezi od tvojej kamaratky, ako sa s tym vyrovna.
v kazdom pripade by som jej rozhodnotie respektovala, nech je akekolvek.

lvka
19. máj 2014

a este... ona tam bola so svojim dietatom - takze ex ma svoj zivot... absolutne jej "nevadi" ci ona jemu nieco v minulosti slubila alebo neslubila, hrdo (ako normalny clovek) sa prechadza a priznava k svojmu potomkovi.... a on zaprie syna, pred tebou, pred svojim dietatom, pred jeho kamaratom, kvoli niekomu s kym nema absolutne ziadny zavazok? hmmmm no comment....

mima4
19. máj 2014

@loulou

akoze slubit taku volovinu ..no ja neviem..skor by som to cakala od nejakej sledovacky telenoviel 😀

A co ked sa raz rozhodne chlap ozenit? Nemusi to byt jeho sucasna praitelka... ale to akoze mu zivot bude ovplyvnovat jeden debilny slub? 😀

Ja by som urcite kamoske o tom povedala. Vsak to nie je dovod u nej na rozchod, ale mozno to len upevni ich vztah a zacnu riesit veci, ktore si vzajone taja.

loulou
autor
19. máj 2014

@acko no veď toto, doteraz som mala pocit, že je pyšný na svoju rodinu, a ten jeho sľub to mi nedáva vôbec zmysel, keď sme niekde spolu, je stále pri nich, i ným známym sa chváli synom i partnerkou, ale pri jeho ex nechápala som to. A s tým stretávaním sa potajomky, myslím že je veľmi nepravdepodobné, ona žije vo Viedni a oni bývajú vo vedľajšom vchode, sme spolu denne, takže to asi nie

loulou
autor
19. máj 2014

@janickacrazy áno je to podobné len s tým rozdielom, že on sa s ňou podľa všetkého nestretáva, sme spolu s nimi denne, takže ho vídam každý deň a ju som za celý čas čo ho poznám skoro 6 rokov ešte nevidela, žije dlhodobo v zahraničí, tu má rodičov ktorých občas navštevuje, počítam, že toto bola len nejaká blbá náhoda, ale to ho neospravedlňuje aby sa choval ako blbec

miku1
19. máj 2014

@loulou Najviac sa mi páči veta - pri rozvode jej sľúbil, že inú ženu ako ju nebude milovať ...... to čo je za vola preboha?????? Načo sa potom rozvádzali, keď jej ešte aj pri rozvode "prisahá" lásku??? Ale k veci. Na tvojom mieste kámoške nič nevravím, pretože v konečnom dôsledku môžeš vyjsť za "hlupaňu" práve ty. Oni sa pohádajú, potom udobria a kámoške bude akurát tak pred tebou blbo, že si niečoho takého bola svedkom. Nakoniec to ešte dajú za vinu tebe. Raz sa každý prúser prevalí, či sa to niekomu páči alebo nie.

loulou
autor
19. máj 2014

@nyusika naozaj sa máme radi, sme ako sestry a práve preto, že viem čo si zažila a ako ťažko si pripúšťa ľudí k telu, mám túto dilemu, vždy sme spolu držali a chcem aby to tak bolo aj naďalej, aby sme vedeli, že sa na tú druhú môžme sppoľahnúť, nech sa deje čo chce, že tu vždy budeme pre seba

loulou
autor
19. máj 2014

@lvka hovoríš mi z duše, ona má svoj život a podľa toho čo o nej viem od mm by ho nevymenila za iný a o to viac ma to zarazilo, že sa pretvaruje pred niekým kto ho má totálne v paži

lvka
19. máj 2014

@loulou no.... vies, toto su citlive veci, treba si ich velmi dobre rozmysliet a jednat podla tvojho svedomia... ja ked som mala dilemu, tak som si hovorila "ok, ved aby boli spolu stastni (lebo vtedy prave spolu chodili a to co sa udialo tak sa stalo este predtym ako spolu chodili) tak to nepoviem, ved naco... mam ju rada, ona je s nim stastna budem ticho. Ale velmi sa mi to vypomstilo, proste on to vytiahol ako uuuplny tromf - ved ona o tom vedela a nepovedala ti... a to zabolelo este viac, a viem si to predstavit.... proste, chapem ze mas dilemu, v tom pripade to mozes spravit este tak, ze pojdes za nim, a povies mu na ferovku narovinu, ze sa ti to nepaci, ze ta sokovalo jeho spravanie, a ze ona je tvoja kamoska v prvom rade => mozes si to popripade aj nahrat, ved su tie moznosti na tel.... aby si do buducnosti mala ciste svedomie....
chapem ze niekedy "netreba hasit co ta nepali"... ale tato situacia nie je sranda, a keby som sa niekedy dozvedela ze moja 20 rocna kamoska toto pocula a nikdy mi to nepovedala..... uf.... neviem, hovorim, ked by ma 100x podviedol tak ok, ale zapriet si dieta.... co k tebe bezi a krici na teba a ty ho odignorujes a posles prec.... fuuuuu

loulou
autor
19. máj 2014

Pred chvíľou sme sa o tom s manželom dorozprávali, pýtala som sa ho či vie ako to vlastne bolo. Podľa toho čo vie tak kamarát sa s exkou pozná od základky. Na strednej sa dali dokopy, ona mala necelých 19 a on 20 keď sa brali, lenže vždy bolo niečo prednejšie než dieťa, najskôr dokončiť školu, potom kariéra a s tým spojené bývanie a keď už všetko mali, zistili, že nežijú ako manželia ale ako spolubývajúci. Ona chcela ževraj viac, jemu stačil byt ona chcela dom, jemu stačila dovolenka raz za rok ona túžila cestovať a žiť na vyššej úrovni. Potom spoznala svojho terajšieho partnera, bohatý rakúsky podnikateľ a zo dňa na deň odišla a požiadala o rozvod. No uvidím ako to dopadne, čakáme s mm kým si príde pre syna a dajú mužskú debatu, sľúbil mi mm že sa mu pokúsi otvoriť oči, že toto sa nerobí, tak uvidím ako to dopadne, snáď pochopí čo urobil

jabadaba
19. máj 2014

@koniarova nuz, tak to vyznelo. Toto vazne nie je na zlahcovanie v style booooze co tu niekto stvara. Je to dost zavazna a podstatna vec. Nejde o kravinu typu zamlcany darcek od byvalky.

jabadaba
19. máj 2014

@loulou no, tak podla tejto info sa vzali dvaja totalne nezreli jedinci a niet sa co cudovat rozvodu. Ale preco to stale nema spracovane dotycny pan.... 😝

loulou
autor
19. máj 2014

@lvka hovoríš mi z duše, to je presne to čoho sa bojím, nejako sa to dozvie, veď sme na ihrisku neboli sami a zistí, že veď aj ona to vedela. Nechcem jej ublížiť, nieje mi jedno to ako sa zachoval, ale bojím sa že sa to môže otočiť proti mne a jej už nezostane nik komu by verila, zostala by úplne sama a to nechcem

loulou
autor
19. máj 2014

@jabadaba áno asi neboli zrelý na takýto krok ale tak sú manželstvá ktoré fungujú od školy, oni časom zistili, že majú každý iné priority. Doteraz som si myslela, že je s tým vyrovnaný, vedia o tom všetci aj moja kamoška vie že je rozvedený, aj že to bol dlhý vzťah, ako manželia boli spolu 11 rokov+škola, aj pred nami teda vtedy aj už partnerkou občas spomenul, že ju videl, vyzeral, že je s tým vyrovnaný ale toto ma dorazilo

jabadaba
19. máj 2014

@loulou ano, su aj take manzelstva, toto ale nebolo. Pochaba, nezrela, doslova detska laska. Len by mali uz vyrast obaja.