Čudný pocit z nového bývania
Ahoj chcela by som sa opýtať že či to niketora z vás už zažila alebo počula o tom ..s mužom sa snažíme si kúpiť dom našli sme už jeden kde všetko prebehlo poriadku už len zaň zaplatiť a je náš s peniazmi problém neje lenže bola som v ňom asi 5 krát na obhliadke a mala som z neho taký cudni pocit necítila som sa v dom veľmi dobre/bezpečné neviem sama taký pocit som ešte nezažila no muž je z neho hotoví veľmi sa mu páči po 2rokoch hľadania sme našli pekný domček za dobré peniaze a teraz toto neviem sama čo robiť koľko krát som sa vrátila z toho domu mi bolo celý deň zle strašnu migrenu som mala vôbec tomu sama nerozumiem stretli ste sa niketora s takým niečím? Neviem z či či to sama dohováram ale veľmi som sa tešila na nové bývanie pretože momentálne bývame u svokry a ktorou nevychadzame veľmi dobre...ďakujem za každú odpoveď
Ak sa necitis dobre v dome, ktorý ideš kupovať, tak ho ani nekúp, je možné všeličo: pozemok pod domom bol cintorín, niekto zomrel v dome a nedokáže odísť, všetko sa dá vyčistiť šalviou, vysvatenim domu farárom ak by si veľmi chcela ten dom...no nemusí ani to pomôcť
@laila22 to číslo je číslo domu?
@marcellka32 nie. Teda iba doplnkové. Číslo / 77 ja mu neprikladam moc vyzanam, lebo to 77zvacsa ani nedávam, iba to prve
aj to citis zle, tak pockaj ... ak sa preda jednoducho nemal byt tvoj a pride iny( mozno vtedy pochopis, preco si mala take pocity) ak sa nepreda tak mozno caka na teba 🤔 nesla by som do niecoho silou mocou, ak si nie presvedcena na 100%
my keď sme s mužom išli pozrieť dom, celý sme boli bez seba z neho. Láska na prvý pohľad, dobre ze sme nekricali 🤣🤣🤣 a nepodaril sa nám. Ja na tvojom mieste by som to nebrala vážne a ak sa vám páči a ma všetko čo chcete tak by som ho brala, je to len tvoj strach podľa mňa.
@mina0202 ja som mala podobný pocit z domu.. tiež sme potrebovali kúpiť, dlho sme hľadali a nikdy nič nevyhovovalo, no potom sme si vyhliadli jeden konkrétny... Boli sme viackrát na obhliadke, a bol super, pekný, aj dobrá lokalita..ale ja som mala stále taký zvláštny pocit, ako keby strach, alebo ja neviem...ale proste som sa citila zvláštne keď som reálne uvažovala o tom, že ho kúpime...aj manžel sa na mňa trochu hneval, lebo jemu sa páčil a ja som otálala..no nakoniec sme si dali urobiť profesionalnu revíziu domu a našlo sa tam viacero chýb, tak sme od neho upustili a mne neuveriteľne odľahlo, že už na mňa nikto tak povediac netlačil aby som sa rozhodla...
Naopak, keď sme vošli do domu, ktorý sme nakoniec kúpili, tak nám stačilo vojsť cez vchodové dvere a hneď sme sa na seba s mužom pozreli, že áno! Toto je on ❤️
....A mimochodom, keď je pravda to čo tu písali baby, že tvoj manžel je gambler, tak rozhodne ti odporúčam nejak sa zabezpečiť, aby raz nepadol dom do rúk exekútora. A to ti nehovorím ako urážku ani nič také. Hovorím zo skúsenosti. Zlož ružové okuliare, uvažuj racionálne a nekupuj majetok s gemblerom.
My sme zhanali dom 3 roky. Bol jeden sa nam pacil. Novostavba, byvali tam rok a rozvadzali sa. Boli sme ho raz pozriet a viac nas tam nechcel majitel pustit, nechcel sa vystahovat, stale sa ponukal aj s jej mamou na navstevu.odmietali sme. Nikdy som nemala v tom dome pocit, ze mi je dobre. Nasli sme dom v novej stvrti, novostavby, chodili sme obkukat, po 10 rokoch sme dom vymenili. Tu sme sa pristahovali a hned dme boli doma. Niekedy akoby domy vyzarpvali nievo po predoslych majiteloch.
@savoya a to znamenaju co tie cisla ked sa mozem opytat?
@mina0202 dajte na svoje pocity,určite sa nemýlite, zažila som to a verim tomu. Nechcela by som ten dom ani zadarmo držte sa
@mina0202 nezomrel tam ten majiteľ? Možno z toho máš tie zvláštne pocity. Ale asi by som nekupovala dom, v ktorom sa necítim dobre. My sme si postavili nový dom, to je podľa mňa ideálne.
@macikovaiveta a čo sa vám stalo?
@mina0202 odporucam dat na intuiciu. ja som analyticka. v zivote sa riadim cislami a faktami, logickymi zavermi. 2x som kupovala nehnutelnost. na zaciatku si vzdy spravim nejaku analyzu, specifikujem ocakavania, stanovim priority, zvazim vyhody a nevyhody.. atd. ale final vyber bol vzdy zalozeny na pocite, ze som tam vosla a citila som sa ako doma, bez toho by som nehnutelnost nikdy nekupila.
@maribell áno rozumiem mi neberieme žiadnu pôžičku alebo hypotéku tie peniaze sme si odkladali na dom a ja to už mám nabezpecene keďže som ho už pre to pár krát opustila tak všetky financie chodia na moje meno aj jeho výplata takže nemá k tomu žiaden prístup ..dávam si na neho pozor ale už ho tak zase ani neťahá
@mina0202 ten pocit mas lebo vies co sa tam stalo... ja som toto zazila, bohuzial nemala nam realitacka nic hovorit, ja dnes napr. lutujem ze sme ten dom nekupili. Ale tam zomrela majitelka na rakovinu, este boli taki rozumni predavajuci (myslim jej rodina to bola, lebo manzel jej vraj sa zbalil a odisiel niekde mimo krajinu), ze tam ponechavali osobne veci, vsade, skrine otvorene ked sme vosli, plne, tam parochna a hento a tamto... proste ako keby vcera odisla. Mne bolo celu cestu domov zle, dom som predtym iba prebehla a isla von... keby to upratali, nikomu nic neveseli na krk, ten dom by kupil hned aj prvy zaujemca, lebo bol uzasny.
Detto sa mi to stala aj tu, este hovorim chlapovi ze mi zimomriavky behaju po chrbte a vyvedu nas do hlavnej izby na poschodi a tam postel s panom, ktory doma dozival na pristrojoch. Ako bezna vec, ok, ale kupujuci to nemusi vidiet/vediet...
@mina0202 mne udiera do oci, ze sice ste sa s majitelkou domu zoznamili len nedavno, uz ste take kamosky, ze ti dom ponuka za vyhodnu cenu...
To vazne ide majitelka pod trhovu cenu nehnutelnosti (to je jediny sposob vyhodnej ceny) kvoli tomu, ze si na nu tak zaposobila?
Alebo ta "vyhodna" cena az taka vyhodna nie je, len ti je to tak prezentovane, lebo sa toho chce majitelka cim skor zbavit a cenu znizil fakt, ze ma dom vazne nedostatky, o ktorych nevies?
Ze ti chodia muzove peniaze na tvoj ucet je sice v pripade manzelstva s gamblerom dobre, ale nestaci to. Kym mate bezpodielove vlastnictvo, ked on narobi dlhy, platis aj ty. Ked ty kupis dom v manzelstve a nemas BSM zrusene, je dom aj manzelov, cize ak on narobi dlhy, pokojne o dom mozes prist.. Na to pozor.
A k tvojej otazke, nie, nekupila by som nehnutelnost, z ktorej mam zly pocit.
@simca06022011 preboha, tí ľudia boli asi dosť mimo, my ked sme predávali dom, tak sme všetko vypratali, hlavne skrine staré storočné a všetky osobné veci, to sa nečudujem, že ti bolo zle
@janickacrazy bo a ešte tej kočky mama mala dole v kuchyni oltárik s jej fotkou, sviecky vsade.. Ako luxusný nadherny moderny dom, keby bol vypratany a upratany, aj si tam vsetko nechám tak ako mali 🤷🏻♀️ ako strasna škoda, keby sme to nevedeli, iste by taká reakcia nebola.
@mina0202 to je dobre, ale tam nejde iba o pôžičku, alebo o to, že mužove peniaze chodia na účet.. ako ti písala @beronsche ide tam o dom, ktorý budete vlastniť spolu... Muž môže brať pôžičky, ani o tom nemusíš vedieť..a to budú aj tvoje dlhy, ktoré sa môžu uspokojiť exekúciou domu. Ja som chodila za mužom na protihráčske liečenie na sedenia a veru také prípady tam neboli nijak výnimočné... Dobre ti radím, všetko si poriadne dopredu premysli
Zatial je to dom, domovom ho urobite az vy...
Mozno ked tam stravis vela casu zariadzovanim, piplanim sa kazdou izbou, proste zmenis podla seba, tak to uz bude iny pocit a hlavne, bude to vase
@mina0202 Ano, stalo, minuly rok. Dom bol krasny, partner vyslovene nadseny. Mala som v nom velmi zly pocit, nedobra energia. Dovody som ani neriesila, aj ked by mi napadlo par vysvetleni. Partner si vypocul moj nazor a bolo vybavene. Pre nas su pocity a intuicia nieco co obaja respektujeme a prilis sa nad tym nezamyslame.
No a ako si sa nakoniec rozhodla? Ja to vidim na domoch v relacii o prerabke domov, do niektorych by som nevliezla ani na kavu, v inych by som aj prespala.To je prvy dojem...A pochybujem, ze sa to časom zmení.Raz tam kupila rodinka dom s takou pivnicou ako v horore, do toho domu by ma nikto nedostal

@savoya napíšeš mi prosím viac čo znamenajú tie čísla vibrácií