Dá sa nájsť po 30tke normálny chlap?
Ani neviem, prečo toto píšem, potrebujem nejaké slová útechy. Mám 30 a som čerstvo po rozchode. Cítim sa veľmi hlúpo, cítim zlyhanie, že som nebola schopná ten vzťah zachrániť a prepadá ma panika, že už nikdy žiadneho normálneho chlapa nestretnem. Všetci sú už zadaní a tí slobodní sú väčšinou vadní - bývajú s rodičmi, nemajú normálnu prácu alebo sú notorickí sukničkári. Mám veľa kamarátiek, ktoré sú už celé roky slobodné a nemôžu si nikoho nájsť. Kde mám vziať nádej, že ešte budem niekedy šťastná a budem mať vlastnú rodinu?
@mircalla my sme sa tu tusim uz niekde pochytili, nespominam si kde. musim vsak povedat ze v tomto ti uplne rozumiem a dokonca to citim uplne rovnako. ja uz jednoducho ziadnu partnerku nechcem. zial zivotne skusenosti to tak zariadili a ja s tym neviem a nechcem pohnut. chcem sa venovat svojim detom, rodine, znamym, mojej zahradke a praci..
Pozri možno aj tvoj budúci priateľ možno teraz prechádza rozchodom 😉
@nives13 aj keď som 20 rokov vydatá, v podstate ťa chápem. Aj v mojom okolí sa to deje. Strata dôvery, viery v jednoduchú lásku... Je to hotová pandémia. Na druhej strane je skupina ľudí (mužov aj žien) ktorí sa s citmi druhých zahrávajú, sú nezodpovední, flákajú sa po baroch aj napriek tomu, že majú doma partnera, pri prvom probléme hľadajú náhradu, niekedy aj bez problému...
Práve včera som mala rozhovor s jedným mladým chalanom (bol pri tom aj môj muž). Rozprával nám svoj príbeh, ako ho po 6 rokoch nechala frajerka pre iného. Tak sme to nejako rozoberali, ešte aj po roku je vidieť, že na ňu myslí a hádam by ju aj prijal naspäť, aj napriek tomu, že sa vracala nadránom z kadejakých "aktivít" aj keď boli spolu... Nuž, zlý výber. Snažila som sa ho utešiť, že vždy lepšie takto, ako by si s ňou založil rodinu, minul svoje mladé roky a zistil nakoniec čo je zač. On sám uznal, že táto internetová doba je pliaga. Príležitostí je kopec na každom kroku, a ak človek nemá akýsi vnútorný morálny kódex, a pevný hodnotový rebríček, ide to raz dva z kopca 😞 Na druhej strane, ten istý fenomén, sa dá využiť aj na seriózne zoznámenie. Kedysi sme mohli maximálne napísať inzerát do Mladých rozletov 🙂
Neviem, či si veriaca. Bolo by to trochu jednoduchšie 🙂 Modlitba je silný nástroj a pomáha aj pri "vymodlení si" partnera 😉 Nehovoriac o tom, že niektoré kresťanské komunity organizujú rôzne výlety pre nezadaných, kde sa v podstate stretnú ľudia, ktorých aspoň niečo spája. Ja osobne nie som za hľadanie partnera na diskotéke, či v bare. Ono potom treba očakávať, že ho z toho baru budeš neskôr stále ťahať 🙂 Skôr by som sa zamerala na serióznejšie "koníčky". Turistiku, šport, fotografovanie... Ak si zájdeš na nejaký takýto kurz, možno sa niečo naučíš a možno spoznáš aj nových ľudí. Je dôležité, aby si dvaja mali čo povedať. Aby mali podobné záujmy. Aspoň niektoré. Nehovoriac o tom, že neskôr keď príde rodina, je to určite lepšie, akoby bol ich jediný záujem "chodenie na diskotéky" 😉
Teraz by som to na tvojom mieste netlačila. Si čerstvo po rozchode. Spracuj to, venuj sa sebarozvoju, uvoľni sa, teš sa zo života. Keď budeš upätá a na čele ti bude svietiť "prosím, potrebujem niekoho!" budeš pôsobiť odstrašujúco. Práve keď sa dostaneš do fázy, že máš pocit, že nikoho nepotrebuješ príde ten pravý. Ver mi. Ale potom, už nekalkuluj. Premôž sa aj napriek istej strate slobody a skoč do toho. A nemysli na to, ako to dopadne. Život stojí za to skúšať a popáliť sa aj sto krát, než skončiť stará a osamotená s pocitom "mohla som to aspoň vyskúšať". Nič neľutuj. Všetko patrí k tvojej ceste, všetko z teba robí človeka akým si 😉 Držím palce a venujem ti modlitbu aspoň odo mňa 😉 ❤️
@nives13 urcite da ..ale urcite to bude narocnejsie ako ked si mala 20 ..to je jasne 🙂 normalny chlapi po 30 su so svojimi zenami/rodinami a detmi .
tak drzim palec a odporucam si vybrat a cakat na to co naozaj chces . ludia sa moc zmenit nedokazu. cize "zobrat" si nejaky "kompromis" a potom dufat, ze sa zmeni sa moc neoplaca .
@didaa
ci boli az tak zle neviem, mozno ani nie, nie som zvyknuty sa stazovat.. skusil som sa viackrat zoznamit a vykresat z toho nieco viac ale nikdy sa to nepodarilo. a bolo to vacsinou tym, ze som bol chladny. nedokazal som sa vzrusit, nadchnut, prip. zalubit. robil som co sa dalo, bol som slusny, galantny, pozorny. s mnohymi tymito zenami mam doteraz korektny priatelsky vztah, pomozem ako sa da.. ale viac nie..
@zahrajzlato no neviem či by z toho boli nadšené. 🙂 Spýtam sa ich. Ale myslím, že oni už rezignovali a zmierili sa s osudom. Starajú sa o rodičov ktorých treba doopatrovať, strážia deti svojim súrodencom a kamarátkam. Ale myslím, že v kútiku duše každá dúfa, že sa ešte niekto nájde a nebudú samé.
@majkeel predpokladám, že žena keď chce mať deti tak nemôže čakať do 60-ky, ale musí sa zariadiť s tým, čo momentálne je k dispozícii, aj keď to nie je ideálne. To na margo tvojich otázok k mircalla... ale teda nechcem hovoriť za ňu, ale pozícia ženy je trocha iná ako pozícia muža keď chce deti.
@nives13 ja ťa úplne chápem, minulý rok som si prešla niečím podobným, bola som s ex 4 roky a rozišli sme sa... už sme mali kopu plánov do budúcnosti, svadbu, deti, bývanie... a zrazu toto. mala som 26r., cítila som sa hrozne, že som zlyhala ako žena na celej čiare, že ani chlapa si neviem udržať, že mi ujde za inou po dvoch týždňoch na liečení v Tatrách...
najlepšie je nehľadať, ale neizolovať sa od ľudí. na môjho terajšieho partnera som náhodne natrafila na pokeci (áno, na pokec.sk), kde sme si proste iba začali písať, ale neriešili sme nič ohľadom vzťahu ani ničoho.... iba sme si rozumeli. on mal v tom období tesne po rozchode, ja som mala cca tri mesiace po rozchode, nechceli sme nič riešiť.... celé sa to spustilo cca dva-tri mesiace neskôr, čo sme sa stretávali a písali si, chodili spolu na rôzne výlety, do kina, na kávu, na obed.... nijako sme sa nesnažili dať sa nasilu dokopy, len nám proste bolo spolu dobre a potom nejak samo prišla prvá pusa...a obaja sme z toho boli zaskočení... takže tie soc. siete by som až tak nezavrhovala, ale samozrejme treba chodiť aj medzi ľudí, na oslavy kamarátov a pod 🙂 veľa ľudí sa spoznalo práve takto, čo ich poznám 🙂 alebo v práci. každopádne nehľadaj, láska si ťa nájde sama, keď to budeš síce najmenej čakať, ale budeš pripravená 🙂 držím palce! 🙂
@zahrajzlato iba psa 🙂. A mačky odstrašujú?
no ja som mala macku v byte a neodstrasilo ho to.
@zahrajzlato kuťovci sú už na dvore. Psa majú tie čo bývajú v domoch. Nech im nie je tak smutno.
@zahrajzlato co mas stale s tymi mackami... ale ja ich veru mam 🙂
@zahrajzlato fesiho nemam a macky mam v byte a aj tam zostanu 🙂
@zahrajzlato no pravdu máš 🙂
@zahrajzlato toto si naozaj nemyslim
@zahrajzlato som realista, u macky sa skor dockam, ze ma bude mat uprimne rada. A aj jej to dlhsie vydrzi. Ale nejde o to, macky su moja sucast a nebudem to menit. Kto by mi dal taku podmienku, tak by neuspel. Kazdy clovek ma nieco, co neobetuje, ked nemusi.
@zahrajzlato ty čo to tu skúšaš prosím ťa? Čo tu citovo vydieraš? Ak má niekto doma mačku, tak snáď ju nevyhodí kvôli nejakému potencionálnemu týpkovi ktorý akože skúša hrať na city...

@adma11 no vidíš a ja poznám normálne ženy, ale už po 40-ke, slobodné, ktoré chcú normálneho chlapa, nechcú drahé autá, domy - bývať majú kde a nie a nie ho nájsť. Nie sú to žiadne vymachlené fifleny, túžiace po dokonalom vzhľade a plastikách. Každá pracuje, venujú sa svojim rodinám, aj keď nemajú vlastné deti, majú netere, synovcov, chodia na dovolenky.