Dala som facku manželovi a on mi to vrátil
Je mi velmi tazko o tom pisat, ale neviem ako dalej, S manzelom sme spolu 8 rokov, z toho 2 ako manzelia, mame dvoch synov (3,1 rok). Nevravim, ze v nasom vztahu je vsetko idealne, problemy su aj budu, ale dnes to zaslo pridaleko. Sama si viem priznat, ze som dost konfliktny tip, ziadne neviniatko, navonok ticha voda, ale doma viem rozprudit vzduch. Nie som na to hrda, ale svojho muza som uz viac krat udrela, ked sa hadame jedinou mojou obrabou su nadavky a kedze moj mm je inak kludny tip casto sa na tom ako sa ja rozculujem dobre zabava co ma vie vytocit este viac a v takýchto momentoch som na neho zautocila, jasne, ze mu nijako neublizim kedze je to silny, vysoky chlap. Moj manzel pochadza z rodiny alkoholika, ktory bil doma nie len svoju manzelku, ale aj deti. Vzdy som mu vravela, ze ak na mna niekedy zdvihne ruku, zbalim seba aj deti a odidem, doteraz sa nic take nestalo, aj ked teda vytocit do nepricetnosti sa mi ho podarilo viac krat, vzdy sa vsak ovladol a odisiel. Dnes to uz vsak nevydrzal a po tom co sme sa dost hnusne pohadali som mu strelila facku na co sa nastval a povedal, ze mi jednu streli a ja som mu pravdaze ako vzdy povedala tak skus, no a skusil ☹ Tak ako som povedala som aj spravila, po prvotnom soku som vzala deti a zacala ich obliekat s tym, ze odchadzam, ibaze nieco sa stalo a ja som sa v sekunde nemohla nadychnut, starsi syn zacal kricat na manzela, ze mi nieco je, ten prisiel a snazil sa mi pomoct, nadychnut som sa vsak stale nemohla, trvalo to asi 2 minuty, moj manzel reval, snazil sa mi pomoct, krical, ze ma potrebuje a ze ma lubi, v momente ked uz isiel volat zachranku sa mi podarilo nadychnut a pomaly som sa ukludnila. Myslim, ze islo o reakciu môjho tela na vsetok ten stres. Teraz sme stale doma, pospala som si, prestala som sa triast a rozmyslam ako dalej, viem, ze na hadku treba dvoch a viem aj to, ze som manzela provokovala, ale bojim sa, ze skoncim ako svokra, nechcem aby moje deti videli ako sa s manzelom hadame a bijeme ☹ Vzdy som bola toho nazoru, ze muz NIKDY nesmie udriet svoju zenu, len teraz rozmyslam, ci som si ju predsa len nezasluzila.
...prestan mlatit svojho muža, konflikty ries v kľude a s empatiou....no a pri troche šťastia možno nedopadnes ako tvoja svokra.
Chcela som ostať pokojná, no tvoj príspevok má dostal do takej vyvrtky. Krista to aky príklad davas svojim deťom, ked vidia ako neuroticka matka striela facky ich otcovi. Je nejaky rozdiel v tom, či ruku zdvihne muž alebo žena? Je? V princípe žiaden. Nepoznám veľa mužov, ktorí by akceptovali to, čo tvoj manžel. Žiada sa mi povedať, vaz si akého máš muža a buď ty len rada, že si kufre nepobalil on a uz dávno.
...ak sú tvoje deti uz vo veku, že si pamätajú, čo vidia...sakra by som sa nad sebou zamyslela.
keby nim aj ja ti vratim a poslem ta na liecenie
Tak myslim, ze uz ste mi dali dost 😉 , s mm je uz vsetko v poriadku, vyjasnili sme si to, sam uznal, ze ma rad provokuje a ze som zlata ked sa hnevam, takze urcite to nie je len o mne. Vcera sme to obaja prepiskli, som si ale vedoma toho, ze ho od seba svojim spravanim od´hanam a budem sa snazit na sebe popracovat 😉
A este by som chcela dodat citam si svoj príspevok stale dookola, ale nikde v nom nevidim nieco take, zeby som ja u nas doma hadky vyvolavala, je to praveze naopak, moj mm ma rad podpichuje, ma svojsky zmysel pre humor, na ktory ja nedokazem niekedy reagovat pretoze si myslim, ze to co vravi mysli vazne, prave v takýchto situáciách sa u nas casto strhne hadka, ktora, ale vôbec nie je vyvolana mnou. Praveze casto krat ak je aj niekto svedkom nasich hadok uzna, ze hadku vyvola moj mm svojimi narazkami, ja som vsak ta ktora ich vystupnuje.
@lagrima123 to ta ale neospravedlnuje z toho, ze ho fyzicky napadas. Mozes sa snazit zmenit, ale pochybujem, ze sa Ti to bez pomoci psychiatra podari. Tym, ze sa nevies kontrolovat poznacis svoje deti na cely zivot.
@lagrima123 Tym, ze si sama priznavas, ze sa vies riadne vytocit sa necuduj...sama si si to vypytala. Naco provokujes? A ze ti prislo zle a zahadne si zacala dychat, ked chcel volat zachranku ??? 😀 😀 😀 Riadna haluz. Podla mna si si uvedomila, ze si ny vine ty sama. Zistila si asi, ze nemas kam ist, z choho zit....a mozno, ze si sa zlakla, ze ta nezastavuje a tak si zahrala divadielko .... 😉 Ale ako citam, podarilo sa...sklopil usi, vyznal ti lasku a povedal, co chces pocut.... Ja byt tvojim muzom, necham ta odist a mohla by si sa vrátit, az by si sa vedela ovladat..... 😀
@lagrima123 nehnevaj sa, ale to ťa neospravedlňuje....
viem presne, o čom hovoríš, nakoľko mm si tiež rád strieľa, robí si zo všetkého srandu, občas netuším, či to myslí vážne, či len žartuje.... tiež som sa spočiatku hnevala, či začala hádku.... ale rýchlo som pochopila, že on to robí práve kvôli tomu, aby som sa aj ja dokázala nad určitými vecami povzniesť a nebrať celkovo život až tak vážne... aby som sa nejedovala nad prkotinami.... teraz to už dokážem, vďaka nemu... už absolútne nehrozí, že by ma nejakými rečami, ktoré nemyslí vážne, vyprovokoval k hádke ... skrátka, len čo mi docvakne, že si opäť zo mňa "strieľa" a ohromne sa baví, prekrútim oči a idem sa venovať inej činnosti.... bez urážky... proste vyčistím vzduch... takisto - teraz už dokážem podstatne rýchlejšie zistiť, či sranduje a podpichuje
***"hádku vyvolá moj mm svojimi narážkami"**** - ak si pozorne tú vetu prečítaš - hádku nevyvolá tvoj manžel, ale Ty - nesprávnou reakciu na jeho narážky... je to trošinku rozdiel
takisto neobstojí ani argument, že manžel ťa vyprovokuje k hádke a následne sa mu ujde napr. buchnát, šťuchanec .... to je úplne presne identický prípad, keď týraná žena obviňuje z bitiek, ktoré od manžela utŕží samú seba.... lebo veď ona ho k tomu vyprovokovala... (to sú časté slová agresora, ktoré podsúva svojej obeti... a obeť ich často prijme)
možno sa ti to teraz zdá neporovnateľné, ale sú to proste fakty
ja sa ti nesnažím nakladať, už si fakt "dostala" od nás dosť... snažím sa ti len ukázať niektoré veci v inom svetle... inak, než to vnímaš Ty.... skús sa na to pozrieť aj z tejto stránky ... pretože, jedine ak si schopná sebareflexie, máš nádej na zmenu celkovej situácie
ja ti samozrejme úprimne držím palce 🙂 .... určite nezľahčujem situáciu, ale možno to bola práve tá povestná "facka" - na to, aby si precitla a pochopila, že v prvom rade tvoje správanie k manželovi nie je ok.
ja neviem,ale možno manželovi rupli nervy a najhorsie to je pre deti taketo hadky...všetko si pametaju a učia sa,alebo znenávidia,nikdy by som pre detmi toto nerobila,ani neprovokovala manzela do nepríčetnosti.....načo je to dobré celé? hadky? aj moja svagrina toto robila,do všetkeho tahala deti ,myslela si ue jej muž je slaboch a on podal o rozvod....mozno si ta nevšíma a preto to robis....tam je to hlbsie,človek by sa mal vedieť rozprávat bez kriku...to vzdy meni situáciu,tak nech sa dari 🙂
Zlaty tvoj manzel, ze to tak dlho s tebou vydrzal...uz davno ti on mal dat najavo, aby si ho neotlkala...ty dostanes jednu a uz to riesis a mas z toho zachvat...a on sa ako mohol citit po tvojich fackach? Akoze skusat jeho nervy a snazit sa zistit, kde je jeho hranica...pardon sa nad sebou zamysli, radsej sa staraj o svoje deti a mysli v prvom rade na ne, ked takto testujes manzela, ci im vytvaras prostriedie milujucej rodiny....Na svete je vela nasilnikov, ale povacsinou v rodinach su to chlapi, ale ked su to zeny a este k tomu maju deticky...tak fuj, hnus... 😠
tak ale ked podpichuje,tak sa musis ovladat, teda mali by ste sa ovladat obidvaja, dospeli ludia,manzelia a robia si naprieky ako skolkari skrz nove lego...
@lagrima123 myslím, že odpoved sama poznáš najlepšie.
otázočka - podľa teba muž ženu nemá udrieť, nemá ju ponižovať, nechceš dopadnúť ako svokra, zamyslela si sa nad tým ako sa cíti tvoj manžel ked vyrastal v takom prostredí a teraz si ešte aj vzal svojho otca v ženskej sukni čo ho bije, nadáva mu a ponižuje ho a to ešte pred jeho deťmi... akú úctu majú mať jeho deti voči nemu, ked ty mu nabúravaš autoritu?
chceš riešiť veci čo sa stali tebe a čo nechceš aby sa ti diali, skús začať zmenou v sebe voči manželovi, voči nemu navonok, vytvor harmonickú rodinu bez kriku a nadávok... držím palce tebe aj mužovi nech to zvládneš
@lagrima123 Pozri sa, v prvom rade píšeš, že si mu dala facku už viac krát. V podstate svojho manžela týraš a je jedno, že je silnejší ako ty. Domáce násilie je vždy násilie a po správnosti by ťa za to mohol aj udať. Napriek tomu a to zdôrazňujem, že je silnejší a vedel by sa obrániť. NÁsilník si v tomto prípade TY! To že ti tú facku vrátil je jeho spôsob obrany, lebo ak sa to stávalo pravidelne, tak to jednoducho muselo k tomuto zájsť. Tým, že ho budeš naďalej provokovať, biť, hnusne mu nadávať dosiahneš iba nárast agresivity z jeho strany a tie ťažké traumy, ktoré si prežil sa môžu vrátiť a aj z neho sa stane alkoholik a tyran. Za to ale budeš môcť TY. Ja mám v rodine mm takú švagrinu, ktorá je agresívny na svojich príbuzných, chytajú ju amoky a nikto s ňou nevie vydržať. Nemá síce muža ale to je tak lepšie, inak by som ho ľutovala.
Okrem toho tvoja agresivity vplýva na deti-raz budú možno agresívne aj ony vďaka TEBE a možno budú otĺkať nie len svoju druhú polovičku ale aj svoje deti. Zamysli sa nad sebou a ak si nevieš dať rady s výbuchmi zlosti, naštív psychiatra .
@lagrima123 Myslela som si, že NIKDY nenapíšem/nepoviem, že niekto si facku zaslúžil....ale po opise toho ako funguješ vo vzťahu k manželovi a ako " konštruktívne" riešiš hádky medzi vami, tak nemôžem napísať nič iné len to, že si si ju fakt ZASLÚŽILA. Buď rada, že to s tebou doteraz vydržal a že sa zatiaľ ešte od vás neodsťahoval. Máš viac šťastia ako rozumu.
Otázkou však zostáva dokedy potrvá tvoje šťastie - stačí, ak raz stretne ženu, ktorá si ho bude vážiť a pocíti pri nej to, čo pri tebe nikdy.
Držím palce, aby si v sebe našla silu na vnútornú zmenu.
@lagrima123 za co sa hadate ste nenapisali. co je dovod hadok? mozete si za to sama, ze ste dostali. aj ked som tiez toho nazoru, ze ruka na zenu sa dvihnut nema, ale ved predsa nie je myslitelne, aby ste bili svojho manzela? vy ste vo vztahu ta "divna" a asi mozete byt rada, ze vas manzel je este s vami. ludia by sa nehadali, keby bola vina vzdy len na jednej strane.
@lagrima123 Nečítala som príspevky, takže neviem, či tu už nezazneli podobné slová. Hysterka si. to je tak všetko čo by som k tebe a k celej tejto téme chcela povedať.
@01fialka01 ziadne divadielko som nehrala, ale to je tvoja vec co si myslis, prave naopak mam s detmi kam ist, aj financnych prostriedkov mam dost takze z toho mi urcite zle neprislo 😉 Nikdy som netvrdila, ze na vine nie som, prave preto som tuto temu zalozila, lebo som si bola vedoma toho, ze som to prehnala a ze som na vine ja.
@aamina naozaj si mi velmi pomohla, dakujem velmi pekne, ked nemas k teme co napisat tak nepis, dakujem 😉
Naozaj by som uz tuto temu raz a navzdy uzatvorila, neviem preco tak admin este nespravil, my uz mame doma vsetko vydiskutovane, ospravedlnila som sa manzelovi a naozaj na sebe budem pracovat.
@lagrima123 asi si nečakala až také odsúdenie, že? Len tak som preletela diskusiu a mám pocit, že žiadna? žena sa ťa nezastala a neoznačila tvojho manžela za "chrapúňa" (pardón).
Ja som tiež silný cholerik, výbušná jak sopka a tiež som vo vzťahu tá, ktorá "vyvoláva" hádky, a manžel je ten, ktorý si "robí srandu" a snaží sa zo všetkého vykorčuľovať s úsmevom a chladnou hlavou... napriek tomu si skutočne neviem predstaviť, aká by to musela byť situácia aby ma zlosť dohnala k tomu, že dám manželovi facku 😕
Ale ako čítam, vydiskutovali ste si to a to je super 🙂
Apropo... cholerická, výbušná a hysterická povaha sa dá pekne ovládať, ak človek chce a TVRDO na tom pracuje... viem o tom svoje 😉
Všetko dobré.
ja som teda ešte facku od môjho muža nedostala, ani on odo mňa ale segra áno - musím povedať že úplne zaslúžene a teda aj to dosť pomohlo ale riešiť to pred deťmi ???? Však v každom manželstve je niečo, žiadny pár sa na seba neusmieva 24 hodín denne ale kvôli deťom sa hádam dajú veci riešiť aj vo dvojici a nie stresovať deti ktoré za nič nemôžu. Tvoja reakcia sa mi zdá dosť prehnaná, a teda fackať svojho muža lebo si "konfliktný typ" , no nehnevaj sa ale to je trošku moc. ☹
Krasny prispevok, plny emocii. Myslim si, ze nepotrebujes od nikoho odpoved, vidno, ze si rozumna zena. Pekne ostante spolu, muza si vaz. Vsade su same rozvody a nezhody, a tak nejak sme si vsetci zmykli na tuto skutocnost az nam je divne ked si niektory par naziva navonok bezstarostne 25 rokov.
Ludia preziju "facky" od zivota v roznych podobach. Tvoja facka od zivota je facka samotna. Tak si povedz, ze "ked len to" tak je dobre 🙂 Nastartuj sa a zacni mozno aj od seba ;)
@piacere @evica01@marika39 dakujem baby, naozaj sa naslo len par zien, ktore ma nezvozili pod ciernu zem 😒 Ale beriem to, zasluzim si a popravde velmi mi to pomohlo utriedit si svoje pocity a postavit sa konecne problemu celom vpred 😉
A teda vsetkym ostatnym idealnym a dokonalym matkam a manzelkam, ktore ma oznacili za nenormalnu, histerku a zenu, ktora si nezasluzi manzela ani deti, dakujem, verim, ze vo vasom dokonalom zivote nikdy nedojde k situaciam, v ktorých budete odkazane na pomoc a rady inych 😉
Akože mne to také katastrofálne nepríde pretože niekomu vravieť čosi a t. Opačná strana ke ticho a ešte sa prospieva poznám to baby akože nechápem čo ju tak odsudzujete akože chlapi vedia byť totálne protivníci a ž. Si dala facku a čo priznala si si to to je hlavne ale ako tu niektoré píšete chudácik jej chlap smejem sa
Oni sú tu dokonale mamy niektoré musím zaklopať susedom keď žen. Kričí na muža že si ho nezaslúži h 😀
toto je dokonalý prípad násilia páchaného na mužoch..a to nie len fyzické, ale aj psychické...
😀
@slniecko2 v prvom rade by hadky nemali byt pred detmi.Vela zien to zneuziva a deti pouziva ako obranny mechanizmus....facku som dostal aj ja...ale nevratil som...mam zasadu,ze nikdy nepolozim ruku na matku svojich nasich deti....a v podstate ta facka bola aj zasluzena....ale ak by sa to fackanie stalo pravidlom,tak by som zrejme zdrhol...
@bielytesak S tymi hadkami - podla mna by sa rodicia mali niekedy pohadat aj pred detmi, teda vo vyššom veku, aby vedeli, ako sa maju deti spravat-napr. ze aj hadat sa da normalne a ze to nemusi byt o kriku, bitke, nadavani, ale o argumentacii s riesenim. Nevim ci som to vysvetlila jasne-deti robia to co vidia u rodicov, ak sa rodicia vedia tzv.pohadat slusne, pre deti to bude len prinosom. ak nie, nech sa prede nimi nehadaju, ale vacsinou taki ludia vyvadzaju bez ohladu na svoje deti. A jasne, ze sa niekedy moze facka pritrafit-ked su velke emocne navaly, v afekte, v strese, lenze zakladatelka temy pisala, ze to urobila viec krat, co ja uz povazujem za fyzicke ataky, minimalne je to ponizujuce pre chlapa. Potom sa nemoze cudovat, ze ked si jednu pyta, tak aj jednu dostane a zvlast od muza ktory mal tyraniu v detstve. Nehovorim ze ho to ospravedlnuje, ale ona robi to iste jemu. Inak preto hovorim o nasili od zeny, lebo osobne poznam jednu zenu, ktora asi jednorazovo dobila svojho muza ze mal modriny. Inak uz je na onom svete kvoli rakovine a bol taky maly despota. Zrejem islo o dlhodobu frustraciu. Tiez mam svagrinu, ktora v nervoch sem tam skoci do vlastnej mamy, ci mojho muza a raz sa mi zdalo, ze chce skocit do svojej tehotnej sestry. Takze nasilie od zien je tiez bezne, len to nikto nechce priznat. 🤐
je pravda,ze o tyranych muzoch sa nepise....a ani sa chlap s tym nepochvali v robote....nebodaj v krcme....co sa tyka hadok,viem ako mi tovrobilo zle,ked sa nasi hadali....preto sa ja hadkam pred detmi vyhybam,,,,deti by nemali byt rukojemnici...nasi sa pred nami nehadali,ale samozrejme dakedy to bolo pocut...

Aj my sme škaredo pohádame, možno ma tu za ten názor ukamenujete, ale autorka si tú facku zaslužila ;) ja som svojho manžela párkrát udrela, on mi to vrátil len raz, viem, že to znie čudne, ale aj ja som si zaslúžila, ked chcem vyrývať, viem vyrývať riadne a viem byť hnusná.. Ľubime sa veľmi, obaja, a je lelpšie sa pohádať, aj ked s fackou, ako mať tichú domácnosť tri mesiace.. tak si to vyjasnjíme, vybúrime sa, ukludníme sa, udobríme sa... NIKDY nejdeme spať pohádaní D: