Dávajú vám vaši priatelia peniaze?
Žienky chcem sa spýtať dávajú vám vaši priatelia keď s nimi žijete peniaze?Mne ten môj nedáva nič len spolu dáme každý po 150€ na stravu a ostatné platí on hypo inkaso atď... Bývam unho a máme spolu aj dieťa 9 mesačne a predomnou už mal aj dlhé manželstvo a svojej žene kupoval každý deň cigarety a vždy jej dal z výplaty aj 100€ a to bola strašne marnotratna a o všetko sa staral on a aj platil..Ja zase som pravý opak jej nefajčím a nemíňam zbytočne tak keď nemá mu to nevyjde tak mu dám aj 200€ sama od seba až ma na benzín atď..A keď sa sa ho opýtala či nevie sám od seba dať aspoň niečo tak mi povedal že však načo keď ja mám peniaze že keby nemám tak mi dá..Na to som mu odvetila že ja pýtať od neho nemienim keď nevie dať sám od seba.. Už s rozhodnutá aj tak že mu buďem dávať aj na inkaso polovičku a adios migos budem si šetriť ak náhodou odtiaľto odídem
PS:Ako to máte vy?
@janewithane a čo je zvláštne na tom, že chlap by mal byt provider teda živiteľ rodiny?
@verkaveverka sama si napísala, že by si s takým nebola. Môj manžel je skvelý. Finančne sme zabezpečení aj vďaka nemu. Ale na základe toho s akou úctou sa ku mne chová, by som v živote nenapísala, že keby mi nedával peniaze, tak s ním nie som. Stať sa môže čokoľvek. A len ten človek, ktorý ozaj nemiluje, by mohol toto naozaj napísať. Lebo určite by som ho neposlala k vode, keby mi náhodou ostal na invalidnom alebo by prišiel o prácu
@zuzanockamt Ty tu do mna skaces, že nemám hodnotiť tvoj život, lebo nič o ňom neviem a ty čo vieš o mojom, že ho hodnotíš? Poznáš ma? 😅 Akurát si serieš do huby.
@sasa1310 Tak si si mala nájsť smetiara a nie finančne zabezpečeného muža, keď ti na peniazoch vôbec nezáleží 🙂)
@verkaveverka tým úvodným výrokom si povedala všetko - nebola by si s mužom, ktorý ti nedá prachy a hmotné statky...čiže, keby sa tvojmu živiteľovi niečo prihodilo a potreboval by starostlivosť, opateru, tak by asi ostal sám...toto zdravý vzťah nie je...ja mám dlhoročný vzťah ( o chvíľu dve dekády trvajúci) a vieme, že pomoc príde za rôznych okolností
@verkaveverka ja som si našla manžela srdcom a nie jeho peňaženkou či jeho pracovnou pozíciou
Podla mna sa tu obe strany trosku zvrhli 😄. Jednak mi pride extremne nechutne a pritiahnute za vlasy nazyvat dvoch ludi ktory maju spolu dieta len SPOLUBYVAJUCIMI 🙄 ( ked uz aspon rodicia) a aj druhu stranu ktorej muz nic nedava nazyvat otrokyna a podobne. Bohuzial vieme ze kopec zien z materskej musi bezat do prace skrz peniaze ( aj komentujuce tu to nie raz pisali ze je to ich pripad ) ale nevidim dovod aby zeny ktore mozu a chcu byt doma na rodicovskej cele 3 roky boli horsie alebo pre niekoho nieco menej. To s hrdostou a peniazmi mame kazdy inak, moj muz kedze plati vsetko, nevidim dovod aby som si peniaze od neho pytala ale dostat darcek ,vziat ma pravidelne niekam,preco nie 😊 a vobec tomu nemusim hovorit ze su to muzove peniaze na moje potreby 😄😄. Je to prirodzene, ma ma rad . Ja mam podnikanie, ale som vela doma ,venujem sa hlavne synovi a domacnosti a necitim sa o nic menejcenna od mojho muza kt.by sa o nas dokazal postarat aj keby mam roky na svojom ucte 0 a staram sa len o to co je treba . Mojmu muzovi napriklad velmi vyhovovalo ked som doma , najviac co nechceme obaja je zit ako bezny clovek v tejto dobe ze sa strhame v praci a potom druha sichta doma. On ma po praci cas na seba a na nas . Ja to iste
Zbytocne dlha debata o tomto
@ivik4 Lenze vacsina ludi, co nechcu vstupit do manzelstva, nechcu to prave z toho dovodu, aby niesli aj povinnosti, ktore su v manzelstve bezne. Co poznam vztahy "na divoko", tam sa proste vsetko preratava a kalkuluje a prirodzene ti ludia su v tom, ze ked ich vztah omrzi, pojdu dalej. Hlavne muzi sa vopred "zaistia" aby dievčinu mohli iba "otočiť vo dverach". To je predsa hlavnou motivaciou nebrat sa - mat volny priestor, nemat zavazky, a preto vela ludi funguje samych pre seba.
AUTORKA:
Pre muza ma byt ctou a radosotu, ze sa dokaze postarat o svoju partnerku, ci manzelku, ci frajerku s dietatom. A mal by sa hanbit, ze od teba, co mas rodicak, prijat akekolvek peniaze. Rodicak je na potreby dietata + pre zenu, nech si dopraje aj masaz, aj kadernika.
Ved to je jeho hlavna rola v tomto obdobi, kym sa staras o miminko, postarat sa o teba, o babatko, a dat vam maximum.
Idealne aby si mala aj kartu od jeho uctu. Ano, peniaze su jeho, kedze nie ste manzelia, ale hadam s tebou do buducna pocita, tak by s tym nemal mat problem.
@verkaveverka tak zrovna ona by bola z tychto tvojich vystupov sklamana. Ona v prvom rade komunikuje s uctou, velmi respektujuco.. Nikdy nikoho neuraza. Mas sa este co od nej učiť. Ona na sebe riadne maká a to nemyslim len na postave a tvaricke. Ma velmi malo umelych zasahov ale maka na svojej elegancii, prezentacii, chodila na psychoterapiu a maka na svojom biznise. Ja s mnohymi jej beznymi nazormi suhlasim ale s tym ako vnima rolu muzov nie. Diskusia s nou by mohla byt zaujimava, avsak mam pocit ze ty len hodnotis a neargumentujes.
To ze ma niekto vztah kde je muz provider ok, ja by som taky nechcela, aspon teraz nie. Ktovie co prinesie buducnost. Je v tom proste ista forma ohrozenia. Ako tu nadomnou uz bolo spomenute..
@zmrzlinka2021 Haleluja, konečne tu ma nejaká žena zdravý pohľad na vec 👍🏻👍🏻
@sasa1310 Jasne a ta jeho zabezpečenost bola čisto náhodná, však 🙂 Veď aj pri mojom islo o to, že sa ku mne správal dobre, pomáhal mi, kde mohol a stále to tak je a tak to ma byt.
@verkaveverka celý čas narážam len na tvoj komentár :
verkaveverka
•
Dnes o 12:25
Keby mi muž nedával peniaze, tak s nim nie som 🙂
A na základe toho som sa ťa pýtala, či si vážne odkázaná na peniaze od muža. Lebo napr. ja som zabezpečená vďaka sebe aj vďaka nemu tak, že moja výplata mi bohate stačí aj na moje maniére. Pre mňa nepochopiteľné, aby jednej žene, ktorá nie je na materskej či rodičovskej, aby musel chlap dávať peniaze na existenciu samej seba.
@verkaveverka ja som si pri vybere partnera vybrala aj na zaklade toho ako by sme sa mali v pripade zeby sme mali rodinu. Nikdy som nebola s chlapom ktory by pracoval niekde kde by dostal len tak hodinovu vypoved alebo zarobil menej. A je mi uplny šumák co si kto o tom mysli, moj manzel to velmi dobre vie, normalne som sa o tom s nim rozpravala este ked sme boli len frajeri . Neznasam zbohatlickych hajzlikov, takych som hnala kade lahsie, ale nebola by som len tak s niekym aby som potom plakala ze by sme sa mohli mat aj lepsie . Aj v case korony, neprisiel o pracu a ani nepride ,len tak. Ma istotu a som rada nielen za seba ale ja za nasho syna . Na toto vela ludi dopredu nepozera ...aj moje niektore kamosky skoncili o dost horsie,lebo ved len si uzivat a je jedno s kym. Len z lasky sa dnes clovek ozaj nenaje
Priatelia mi peniaze nedávajú, načo aj. Možno je to aj preto, že priateľom deti nerodim. S manželom mame spoločný účet, žiadne polovice, čo potrebujeme, si kúpime. Vždy zarábal viac a veľmi rád, nikdy by nedopustil, aby som si musela pýtať na niečo. Nie sme superbohati ale vždy sa snaží spraviť pre mňa všetko. Ako aj ja pre neho...
@verkaveverka
Ja chápem tvoj pohľad. Mám to podobne. Hľadala som si muža, ktorý bude schopný sa finančne postarať o rodinu, keďže som predpokladala, že budem na rodičak pár rokov, a popri tom asi veľa nezarobím.
Muž, ktorý má o ženu skutočne záujem, ju minimálne, kým je na rodičak živí. Stará sa tak o svoju rodinu. Žena mu to na oplátku vracia starostlivosťou o neho, dieťa a domácnosť.
Muža, ktorý sa dokáže postarať plne finančné o rodinu, by tu brala každá (veď ktorá by odmietla, keby jej mužovi 2x zvýšili plat a on by zaplatil všetko, čo potrebujú?). 🙂
@janewithane Iste, ja som prostorekejsia ako ona, ale nikoho tu neurážam. Zaujímavé, že s ňou súhlasíš, čo sa týka elegancie a vkusu, vravíš, že je múdra, ale už kritizuješ jej pohľad na to, ako sa ma muž správať. Ja v tom s ňou na 100% súhlasím🙂 Inak v rámci toho ako obdivujes jej podnikateľskú činnosť, biznis nemala vždy, kedysi ju živili iba muži. A ma plastiku nosa, napichane pery a určite aj botox. Ale samozrejme, všetko to ma s mierou, preto to vyzerá dobre.
@zuzanockamt A prečo na polovicu? Ona je doma, má rodičovský príspevok, on pracuje, on má povinnosť dieťa živiť vyššou sumou.
@lenkakravcova Môžem sa spýtať, ty si moslimka? Lebo v islamskej kultúre je to pokial viem mužova povinnosť a otázka cti vedieť uživiť manželku a deti.
@natalienka12 veď na dieťa nech prispieva on viac, na tom sa mali dávno dohodnúť
@lenkakravcova Veď aj ja si myslím, tak nerozumiem, prečo do mna niektoré tak skáču. Veď ja im nekazem žiť podľa seba, keď sa im to nepáči.
@verkaveverka tak pre mna pojmy ako series si do huby, sluzka, podrztaska su urazky. Minimalne je to prizemne. no videla som ju v jej trashy obdobi, myslim ze v podobom obdobi ze u nas vela zien zaseknutych.
Neboj sa aj ona zjemnila retoriku, uz sa to snazi komunikovat uplne inak. Nie len ze bud elegantna aby si si nasla bohateho muza, pripadne kde nakst bohatych muzov ale skor makaj na sebe aby si aj ty mala co ponuknut a mala cim zaujat. Ale teda musim povedat ze mne nepride nejako velmi pritazliva, ma styl, je prijemna, krasny hlas ale teda moj typ krasy to nie je. Hlavne myslim ze vie komunikovat nie len o botoxe a kabelkach.
Pre mna je to trosku rigidne, ja mam rada autentickost, to co je pre mna muzne nemusi byt pre teba.
@verkaveverka nikto do teba neskáče. Len mi príde zvláštne, že keď ťa vie zabezpečiť tvoj manžel ako vlastne píšeš a že to tak má byť, že manžel sa má starať. Prečo vlastne potom potrebuješ peniaze od neho dostávať. Lebo normálne zabezpečená rodina fungujúca, tak manželka si potom musí vystačiť sama pre seba. Nepotrebuje dotovať v rovnocennom partnerstve. Ak nie si doma s dieťaťom teda. A na toto si neodpovedala. Pochopím ženu, ktorá je odkázaná na pár eur od štátu, že jej chlap musí dávať peniaze. Ale zárobkovočinná žena, ktorej chlap sa vie postarať, to fakt nemá za potrebu
Velmi by ma zaujimalo preco mu ty platis veci?A preco mu platis kartony cigariet v zivote nepochopim 🤦♀️
Zarabam celkom dobre.Moj muz vie tiez slusne zarobit.Niekedy ked ma navyse da mi sam a povie nech si idem urobit radost,niekedy mu bez hanbi poviem ze by som si priala to a to a rada prijmem prispevok.Vsetko je to ok,sme manzelia a zenu treba obdarovavat.Zazila som aj take ze som musela vacsinu tahat ja a niekedy dat aj 20 eur na konci mesiaca a teda nie,dakujem neprosim.Chlap ma byt manzelke aj financnou oporou nie si robit z manzelky banku.Ale byt sebestacna a mat vlastne peniaze je tiez super pocit 😊
@blankaj lenze oni maju dieta a ak on s nou rata do zivota (aj ked zatial nie su manzelia), malo by byt pre neho prirodzene, ze sa aj o nu stara
@zmrzlinka2021 keby s ňou rátal, tak je je jeho manželka.
@zuzanockamt naše bolo ešte pred manželstvom
@andrejka1974 Keď sa spíše zmluva, všetko sa dá 🙂

@sasa1310 A kto ti povedal, že ja sebestačná nie som? Viem sa uživiť, ale áno, nechávam sa zároveň rada mužom hyckat, iste, muzovym podržtaškam sa to určite protivi, mne teda nie 🙂 Lebo tak by to malo byt. A som rada, že tu niekto spomenul Annu Bey, lebo ona je jeden z mojich najväčších vzorov🙂