Dcérka nazvala druhú ženu mamou

nesssa23
23. aug 2020

Ahoj potrebujem sa s niekym porozprávať o tom co sa mi dnes stalo. Ide o to ze muž má kolegu a sú kamaráti. Ma aj snubenku a nedarí sa im otehotnieť. My mame tri deti 6 ročnú a 5 ročnú a 3 mesačnú. Boli som s nimi dva krát dnes to bolo druhý krát išly sme na výlet s nimi k vode. Jeho snubenka si obľúbila moju 5 ročnú tu mladšiu a mladšia ju. Ale čo sa vo mne zlomilo že keď bola pri nej ju nazvala že ty si moja mamička. To bol zlom pre mňa strašný. Nikdy v živote to nikomu nepovedala. Ja sa jej venujem stále všetkým trom ľúbim ich všetky tri rovnako. Hráme sa a hodíme na vylety. Ublížil mi to strašne. Ako môže niekomu niečo také povedať keď ju druhý krát v živote videla

helen4
23. aug 2020

@nesssa23 hm,..zvlastne,som sa nad tvojim príspevkom zamyslela aj ja

bjl0803
23. aug 2020

@nesssa23 ahoj netráp sa hlavne tak možno sa jej teta zaľúbila ....mala by si sa snou porozprávať už s 5 ročnou by sa to mohlo dať .... Ja by som jej povedala že som za to smutná že ju ľúbim a neviem si predstaviť že by mala inú mamku ....slová ....mama je len jedna by si pri rozhovore mala použiť tiež .... Chápem že sa ťa to dotklo a rozhovorom veľa napravis .... Teda aspoň si myslím 🙂 iste ťa ľúbi neboj

dzulli1980
23. aug 2020

Deti si mnohokrát neuvedomujú, čo hovoria ... možno jej je sympatická a iný výraz ako "ty si moja mamička" pre prejavenie sympatií k niekomu nepozná ... lebo mama je pre ňu TOP ... moja dcéra minulý týždeň oslovila otca svojej spolužiačky zo škôlky "ocko" ... sme sa nad tým pousmiali a ďalej to neriešili.
@nesssa23

rachel36a
23. aug 2020

Male dieta...jednoducho sa jej pacila tak ju nazvala tym co je pre nu drahe...nechapem co ta na tom tak trapi...

marca12
23. aug 2020

@nesssa23 detska fantazia je nevyspytatelna. Nieco ju na tej zene uputalo,co ty nemas,ale nesmies si to tak pripustat. Mne raz jedno dieta povedalo,ze skoda,ze ty nie si moja mama. Krvi by sa mi nedorezal,tak ma to aj dodnes trapi a citim sa previnilo pred kamoskou,ale ja za to nemozem. Nechapem,cim som to dieta tak uputala,ze toto povedalo.

marca12
23. aug 2020

@rachel36a nezazijes,nepochopis. To je ako kudlou do srdca

pribinak
23. aug 2020

Tiež si myslím, že sa jej teta páčila, chcela ju nejak pekne osloviť, vyznať, že ju má rada
Je to dieťa, nič zlom tým nemyslela, nijako tebe sko matke tým nechcela ublížiť

rachel36a
23. aug 2020

@marca12 mam tiez 5 rocne dieta...tiez povie kadeco...ked mal dva roky tak moju susedu volal mama...tak ako aj mna....su to deti...ak ju budes za to karhat ,alebo jej hrat na city ,tak jej len ublizis

patys123
23. aug 2020

Moj syn tiez povedal, ze ma 2 mamky mna a svoju tetu.. a musim sa priznat ze tiez ma to soklo, ze ako moze nieco take povedat, ved predsa ja som jeho mamka. :D Ale teraz s odstupom casu fajn, no chapem tvoje rozhorčenie.

jami33
23. aug 2020

Ber to ako kompliment, chcela jej vyjadriť že sa s ňou cíti dobre ako s maminkou 🙂 ale chápem že sa ta to dotklo ... určite aj mňa by ti mrzelo ... Horšie by bolo keby povedala že ju má radšej ako maminku

terezia1477
23. aug 2020

Ucim v skolke a teda vobec toto nieje nejak vynimocne, deti maju mamu radi a ked chcu prejavit sympatie inemu spravia to takto, alebo sa tak chcu len hrat

terezia1477
23. aug 2020

Je to len dieta, "zije pre moment", ked jej v danej chvili bolo dobre s inou zenou, prejavila jej pozitivniu naklonnost takto. Dieta nerozmysla tak ze mama je len jedna a nemoze to povedat inej osobe

miskooo1987
23. aug 2020

No... asi by som ráno odporučil návštevu psychiatrickej ambulancie...

kittykat22
23. aug 2020

Ja si tiez myslim, ze si zrela na odbornika na hlavu. Ten zaver co si napisala - ako bez slov. Ja nechapem ako zena ktora ma 3 deti, moze mat tak detinske zmyslanie ake si tu predviedla.

dahra
23. aug 2020

@nesssa23 - moja stvorrocna vola mna a moju sestru mama 🙂 Robi to odvtedy, co sa naucila rozpravat a nikdy neprestala. Moje starsie deti ju volaju menom.

ukulela
23. aug 2020

@nesssa23 Hádam nebudes dieťa obviňovať. Zrejme to myslela ako kompliment, že je s ňou dobre, alebo možno aj ako hru. Sedím ti na kolenách a objimane sa a ty si (ako) moja mamička .... Osobné si myslím, že to vnímaš tak citlivo cez prizmu hormónov pi treťom pôrode. Neobvinuj z toho seba ani dieta ani tu babu.

jvlo
23. aug 2020

Toto riešiť... dieťa si neuvedomuje čo hovorí. Na mňa sa dcéra pozerá a začne...tatinko, alebo pani učiteľka...az potom jej dopne a povie maminka. Vôbec by som sa nad tým netrápia

983
23. aug 2020

Môj syn sa raz takto hodil cudziemu chlapovi okolo nôh a začal na neho kričať "táto" keď prechádzal okolo ihriska. Videl iné dieťa ako sa tak hodilo po svojom otcovi a on to zopakoval. Deti robia rôzne nepochopiteľné veci. Vôbec by som sa nad tým nepozastavovala. Moje sestry volali susedu do piatich rokov pani mama.

nesssa23
autor
23. aug 2020

@miskooo1987 jedine teba. Môžeš začať

cervenaruza123
23. aug 2020

@nesssa23 Moja 5-rocna sestra bezne povie niekomu mama, hlavne ked sa jej ten niekto venuje. V rychlosti oslovuje tak, ako oslovuje osobu co je jej najblizsia a na ktoru sa obracia najcastejsie, neuvedomuje si to. Plus obcas vola mama naschval 19-rocnu sestru, ktora je nezadana a bezdetna, ale deti by chcela, tak citujem 5-rocnu "som jej dovolila, ze budem jej dcera, ked este nemoze mat vlastne deti, tak aby mala mna, chcem jej spravit radost".

nesssa23
autor
23. aug 2020

@kittykat22 ako každý môže napísať co chce žijeme vo voľnom svete. Sú tu horšie príbehy ako je môj. A detinsky je tvoj koment tu.

miskooo1987
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
23. aug 2020

@nesssa23 dotycna dama sa tvojej dcerke venovala individualne, tak sa jej to asi pacilo, asi to doma nepozna, ked ma dve sestricky, mozno by si to mohla zobrat ako podnet na zamyslenie.

moonlight1210
23. aug 2020

@nesssa23 ze sa ta to dotklo, chapem.
Aj to, ze strasne ublizilo. V dany moment to bolo velmi neprijemne prekvapenie.

Ale hadam to uz mas v srdci spracovane a v hlave utriedene. Rozhodne to dcerka nemyslela akoze ty jej nie si dost dobra, alebo zeby ta smahom ruky vymenila.

Plus navyse si kratko po tehotenstve a to zenou este sem-tam svihaju hormony. Este byva precitlivela, placliva, vztahovacna. Vsetko si hned berie, nikto sa nezaujima o jej vnutorne pocity,... pozname. Presli sme si tym +/- vsetky.

Hod to za hlavu. Naozaj za tym nic nehladaj. Dieta ta tym ani nedegradovalo, ani neodvrhlo. Ani tym nepovysilo tu zenu nad teba.

Stale si ty mama ty a si velmi dolezita.
Bud rozumna.

mogaa
24. aug 2020

@nesssa23 je to dieťa....veľmi nepremýšla nad tým čo hovorí.....možno to boli len slová ako jej vyjadriť že je jej s ňou dobre, možno hra na "akože" a možno len skúšala ako zareaguješ....nič by som za tým nehľadala a ani tomu neprikladala žiadnu váhu.....naša má 2,5roka a na ihrisku pravidelne niektorej tete povie mama....

kiki68
24. aug 2020

V takom veku to deti povedia, iba z toho ze im je strasne fajn a mama je definicia toho, co je najlepsie, co poznaju

karmen118
24. aug 2020

@nesssa23 Neber to tak tragicky, tvoja dcérka sa s tou pani cíti veľmi dobre a páči sa jej, očividne si obe sadli, preto ju tak oslovila, lebo sa k nej správa pekne ako ty - jej maminka. Vyrábaš si zbytočne problém, tam kde žiadny nie je, zbytočne sa tým trápiš.
Moja 3 a pol ročná volá mamou mňa, starkú, babku, tetu, dokonca obľúbenú susedu 🙂, všetky ženy, čo sa jej venujú a páčia sa jej, cíti sa pri nich dobre, že ju prijímajú aká je, tak ich často oslovuje mama, asi je jej to jednoduchšie ako neustále myslieť na to, že túto pani musí osloviť teta, túto starká, to je babka a pod. Ale má pre mňa aj oslovenie mamike a tak oslovuje väčšinou iba mňa 🙂.

mariejenka
24. aug 2020

Také dačo by ma nerozhodilo... Ozaj len povedala to najmilšie,čo pozná osobe,ktorá je jej sympatická. Ver že keby ste išli Ty a Tá slečna každá na inú stranu, tvoja dcérka by pália čiaru za tebou😉 takže kľud.

derdia
24. aug 2020

Neboj sa... Moja svagrina takto somnou superi... Stale robi vsetko aby sa mojim detom viac pacila... Ale my sme prepojene... Ona je len vonkajsia osobnost....
Tak isto si aj ty pre svoju malu stredobodom vesmiru a ona jej chcela ukazat, ze sa jej paci tak to tak vyslovila lebo tak ako uz predomnou niekto napisal ty si pre mu TOP.... Tak ju prirovnala k tebe.

lenocka12345
24. aug 2020

@nesssa23 som učiteľka v škôlke. Deti ma oslovujú mama často , čo ich upozorňujem , bežne mi donesú kvietok na deň matiek , nie je nezvyčajné počuť " mám ťa radšej ako mamu" , " keby si bola moja mama " , " tu si ty moja mama" .... vždy sa porozprávame , vysvetlíme , ideme ďalej . No vždy sa najprv opýtam prečo . Až potom sa rozprávame. Tie deti to nemyslia tak ako hovoria. Niekedy mi to je nepríjemné , no že by bolo ok sa tým zožierať a sťažovať sa na koňovi .... to asi nie 🙂 keby sa to stalo mne , určite by som z toho drámu nerobila .