Depresia v manželstve

maartinka27
18. sep 2017

Dobry den je tu mnoho zien a preto by som sa chcela spytat ci niektora preziva alebo zazila taketo stavy.som mama 3 deti a mam uzkostnu a depresivnu poruchu a moj manzel ma depresiu stredne tazku obom sa plne prejavila po roku od narodenia poslednej dcery.potrebovala by som vediet ako to prekonat alebo ci to niekto zvladol a co robit.Dakujem za vsetky odpovede

sipopa
18. sep 2017

no ja som nic take nezazila takze si to velmi neviem predstavit ale chcela som sa opytat ci chodite k nejakemu psychologovi alebo sa to snazite zvladat len tak svojpomocne

xili99
18. sep 2017

Fúú. Také ma teda našťastie ešte nepostreholo - prepáč zato našťastie. Podľa mňa, keďže máte deti, bolo by asi najlepšie, ak by ste to riešili s odborníkom. To bude podľa mňa jediná možnosť😢

maartinka27
autor
18. sep 2017

Chodime obaja psychiatrovi

liliana212
18. sep 2017

@maartinka27 to je určite super krok...aaale pracuje s vami psychiater aj nejako inak než že nasadí liečbu liekmi? Ak beriete len lieky, problém sa sám o sebe nerieši. Dobre by bolo pohľadať aj psychoterapueta popri psychiatrovi.

nankab
18. sep 2017

vrelo odporúčam ako doplnok Bachovu kvetovú terapiu, krásne sa dopĺňa aj s psychoterapiou a pomôže, keď nevie s vami psychoterapeut pohnúť. zvyšuje vibrácie a harmonizuje mentálno emočný stav. ak by ste potrebovala bližšie informácie, tak prosím napíšte mi do Internej pošty. ďakujem.

maartinka27
autor
18. sep 2017

Ja beriem zatial len lieky manzel chodi aj k psychologicke.ono je to tazke v tom ze ja sice som na tom lepsie ale staram sa o deti a domacnost,manzel je na pn a ja uz to psychicky nezvladam

janickacrazy
18. sep 2017

@maartinka27 A pomoc od rodiny nemáte žiadnu? Nejaké babičky, sestra, suseda, kamoška? Skúsila si niekoho poprosiť, žeby ti aspon občas pomohol?

vilma7
18. sep 2017

@maartinka27 manžel nevie v rámci pn nijako pomôcť?

ukulela
18. sep 2017

hlavne sa nehanbit. zdoverit sa aj rodine a poziadat o pomoc. kolega mal silne depresie, boli dni, ked nevyliezol z postele, skratka nevladal, neslo to. ak je muz v takom stave, s detmi velmi nepomoze ...
lieky a dobry terapeut. ak potrebujes pomoct, muzovi len tolko, co zvladne ... skus rodinu, prip opatrovatelku raz za cas (aj ked tosu peniaze)
kolega sa vyhrabal, pomohla rodina aj okolie, aj v praci ho podrzali, da sa to.

jumama
18. sep 2017

Neviem odial ste, ale ak mate moznost, chodte na nejaky arte terapeuticky kurz. Ak by ste boli z okolia Trnavy odporucam www.zuzanamedzay.com - robieva take vikendove jednodnove kurzy, ale teraz tusim aj take pravidelne, mozu ist aj manzelia spolu. Ono sa to nezda, ale dost pomaha akakolvek tvorba. MOzno ta spolocna by este utuzila vztahy. Cloveka preladi, nastartuje ine myslienky. Netreba nic ovladat ziadne techniky, praveze sa v cloveku prebudi hrave dieta, a to je to co potrebuje, aby sa znovu nastartoval...

maartinka27
autor
18. sep 2017

@ukulela no moj manzel je na tom tak ako kolega chvilu lepsie potom zasa zle..ja viem ze ma mat pokoj ale to mam mat aj ja a som na tri deti sama..sem tam moze niekto mat deti ale ja som kvoli tomu zacala chodit do roboty aby sa aj mne zlepsil stav..a mali aj nejake financie.ja som rapidne schudla..preto som chcela pocut nazor ci uz niekto mal depresiu a este aj depresivneho partnera..

maartinka27
autor
18. sep 2017

Mam pocit ze nas tato choroba rozdelila ako manzelov..

cecilia68
18. sep 2017

@maartinka27 Nemôžeš bližšie napísať, prečo je na PN? (Alebo je to kvôli tej diagnóze?) A čo robí manžel celé dni doma, keď si na všetko sama?

ukulela
18. sep 2017

@cecilia68 depresia ta uplne paralyzuje - to si nevies predstavit, ak nezazijes. to je dovod na PN, niekedy az hospitalizaciu ... skratkanevstanes z postele, nevladzes ist do prace, nezvladnes ani detom ranajky urobit. on jej v tomto stave ozaj nepomoze ...
@maartinka27 riesite aj nejaku spolocnu parovu terapiu ako existovat? ty potrebues aj cas na seba ...

vilma7
18. sep 2017

@maartinka27 no ja poznam len jeden par, čo mali depresie obaja a obaja skoncili hospitalizovaní, deti mali uz odrastené. Ale toto konštatovanie ti asi moc nepomôže.

eeffka
18. sep 2017

@maartinka27 je to smutne mas dost problemov sama so sebou a deti k tomu co teda ja by som neriskovala 3x s takymi diagnozami ako mate vy.
Ale je zaujimave ze zena ma stale v podvedomi ze sa musi pozbierat pre deti aj keby co bolo.
Tiez poznam par kde ma manzel depky vazne. Manzelka je ok. Jej riesenie? V podstate je jednou nohou zo vztahu vonku a ma plnu podporu rodiny. Ja chapem ze tvoj muz je chory ale ty tiez.

maartinka27
autor
18. sep 2017

No ja som sa o tejto diagnoze svojej dozvedela az po narodeni deti ja som nemala nejake strasne problemy len potom to zacalo..
@eeffka ved to ze ja rozmyslam stale ako a co urobit ze ich nemozem nechat len tak este to ma drzi nad vodou

eeffka
18. sep 2017

@maartinka27 tak to je ine ze az potom si to zistila. Prakticky ti co poradit? Ries seba a deti. To je naozaj dolezite. Pre niekoho mozno krute. Manzelstvo vam to zrejme uz zrusilo davno aj zdravi ludia maju co robit aby ustali problemy v manzelstve. Osobne by som si zratala ci mi manzel este nepridava v mojej chorobe a myslela hlavne na seba a deti. Kto sa o ne postara ked sa zlozis aj ty?

j.a.n.e.7
18. sep 2017

hmm... no ťažká situácia, ale ako píšeš, pre deti musí človek spraviť maximum, je dobre, že sa obaja liečite, nie je to žiadna hanba, je možné, že keď budú deti väčšie a tlak na vás trochu opadne, budete mať viac času pre seba a nebudete musieť ani brať toľko liekov... a ak vám má kto z rodiny pomôcť tak to využi, aby si si občas aj Ty od detí oddýchla a načerpala silu.

juliet86
18. sep 2017

@maartinka27 no. Bez ku kvalitnej psychologicke. Zadarmo ta na cca 5-10-20sedeni moze predpisat tvoj vseobecny lekar. Dalej chod na vas prislusny urad prace tam by mal byt socialny odbor pre podporu rodiny kde mas tiez narok a bezplatne psychologicke poradenstvo. Dalej povedat rodine a kamaratom ze mate problem. Povedat napr psychologicke v skole a uz preventivne sa starat o mentalne a emocne zdravie deti. Vypytat si jednorazovu financnu pomoc od obce. Normalne pisomnou ziadostou. Poprosit o pomoc napriklad ligu za dusevne zdravie. Poprosit o pomoc kamaratov alebo rodinu. Odbremenit sa. Chodievat na prechadzky do prirody. Meditovat. Cvicit sportovqt. Kazdemu pomaha nieco ine. Mate to tazke. Zvladnete to!!!

cecilia68
18. sep 2017

@maartinka27 A manžela nemôžu hospitalizovať, keď je na tom tak zle? Máš čo robiť sama so sebou, k tomu starostlivosť o 3 deti a ešte starať sa o tak chorého muža 😢 Mala by si nad tým aspoň pouvažovať, lebo ak sa zložíš aj ty, čo bude s deťmi?

maartinka27
autor
18. sep 2017

@cecilia68 doktor mu povedal ze na tom nie je tak zle aby bol hospitalizovany..nastastie ked to mam tak povedat som aj kvoli chorobe isla do rodneho domu teda ze nech ma manzel klud..lenze tak sme sa odcudzili..a mne strasne chyba je to tazke pretoze neviem co mam robit a tak ho milujem uz som snad skusala vsetko aby ho nieco nakoplo,ale nedari sa..najhorsie na tom je ze neprejavuje emocie ani voci mne ani voci detom..preto som chcela pocut nejake skusenosti s tym..
Urcite sa zlozit nechcem..

eliska13
18. sep 2017

@maartinka27 tie emócie patria k depresii, že sa nevie tesit to časom prejde.Mali ste posl.dieta náročné či prečo Vás to oboch položilo?Mám skúsenosti s touto chorobou tiež beriem lieky ty to zvládneš!a muž neviem ako dlho berie lieky, ale, ak lekár povie, že to nie je na nemocnicu a berie lieky dostatočne dlho možno sa ľutuje a potrebuje nakopnúť.Niekedy človek v depresii sa rád ľutuje viac ako je potrebné.Drzim palce

cecilia68
18. sep 2017

@maartinka27 Neskúšala si mu nechať deti, nech sa postará? Keď na tom teda nie je tak zle....lebo vylihovať celý deň v posteli pred telkou by ma zabilo :( Nemôžeš ty robiť a oddrieť si všetko a on nič. A on. keď sa začne ešte ľutovať a opúšťať, budeš mať čo robiť teda...držím prsty.

maartinka27
autor
19. sep 2017

@eliska13 ved toto ja si myslim ze to je ze sa lutuje on nemoze lebo je chory.a vsetci doma ho lutuju on nevie nemoze ja viem ze to je urcite tazke ale ja nevladzem.nie ze sa nevie tesit
ale mam taky pocit ze on je rad ked deti nema.mali sme financne problemy a to ho polozilo.predpokladam skusala som mu nechat deti ale potom ich zasa nemohol mat..

cecilia68
19. sep 2017

@maartinka27 Ty sa nepýtaj....nechaj mu ich a hotovo. Je ich otec, tak nech sa tiež stará a nie stále fňuká :(

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maartinka27
autor
19. sep 2017

@fidka79 o deti je normalne postarane a prepac ja som donedavna vobec nevedela ze take nieco mam svoje deti milujem a dostavaju odomna vsetko co k zivotu a stastiu potrebuju..

tequelinka
20. sep 2017

Nooo teda vase deti budu mat s vami potechu cely zivot. .a tri deti si soravit s takym chorym clovekom je nie zr odvaha ale hlupost,sory

liliana212
20. sep 2017

@tequelinka sorry, ale ty tiež asi nemáš moc informácii. Nikdy nevieš kedy môžeš psychickú poruchu dostať aj ty, takže by som veľmi nerýpala.