icon

Deti držia na strane manžela

erika1337
26. sep 2014

Ahojte som erika (43) .Mam 3 deti a manžela (45).Dcera (19),synovia (17 a 14).Moj problém je dlhodobý a komplikovaný. Vyskúšala som čokoľvek, ale predsa. Skúsim v skratke neskôr informácie doplním ak sa nejaká žienka ozve ak by vedela pomoct.Moj manžel , ma deti na svojej strane. Nehovorím len o klasickom nadržiavaní ale o kompletne všetkom. Neviem ako začať, proste on im všetko dovolí. Príklad náš 14 ročný syn ma odomna vychádzky do 22:00 , príde domov o 0:30 stým že sa mi neozve , že volal s otcom, môj 17 ročný syn sedí cely deň na PC , aj to mu manžel dovolí, neučia sa , v domácnosti mi chlapci absolútne nič nepomozu.Moja dcéra je už plnoletá a prakticky si dovolí čokoľvek a manžel jej k všetkému prikivuje,chcela isť na koncert do Bratislavy isla,bola som zasadne proti , chcela ísť na 3 dni na chatu išla ,bola som proti,minuly týždeň mi povedala že by im bolo lepšie bezomna...Moj manžel chodí s kamarátmi po vonku, a často príde domov v nálade, niekedy ani nepríde .Som si na 100% istá že ma podvádza kedže naposledy sme mali spoločnú chvylku vo february tohto roku aj to ma neskutočné ponižuje pre moje strie na bruchu.Tie reči aké ma mi ublizuju,vobec ho nepritahujem ..Porodila som mu deti a on ma absolútne odvrhol.O domácnosť sa pravidelne starám, varím,periem,zehlím .. Priateľka mi poradila aby som šla na týždeň k rodičom, odišla som , keď som sa vrátila deti sa mi ani nepozdravili, doma bolo na moje prekvapenie čisto a dokonca aj navarené ..Som úplné zúfala,mojej dcére som predpísala tabletky od gyn.Tak ich aspoň berie.Proste v domácnosti som za nič, nikto ma nepočúva nerešpektuje, keď som mu povedala že odídem tak mi vybral tašku zo skrine a povedal že môžem ísť .Deti samozrejme ticho, nikto ma doma neľúbi, nevážia si ma.. Manžel často zaspi pri telke, ani si nepamätám kedy mi niekto povedal niečo pekne, alebo sa ma opýtal čí niečo chcem.. Chcú ma vyštvať z domu, ale jedine čoho sa bojím sú deti čo s nimi bude keď majú doma anarchiu..Som úplné na dne, do poradne nechce ísť, všetko čo poviem obráti proti mne a deti mu prikivuju .. Poraďte ako dostanem svojho manžela a deti naspet na svoju stranu?

Strana
z7
katka116
28. okt 2014

@erika1337 ahoj tak co mas nove? neozyvas sa ako to dopadlo, napis novinky

nyusika
28. okt 2014

deti ta nerespektuju preto, lebo si nevazis sama seba.

14 rocny syn nema mat co vychadzku pocas skolskeho rok do 22.tej druhej, moj nazor. dospela dcer si moze robit co chce, pokial sa bude sama zivit.
Za sluzku ta maju preto, lebo sa ako sluzka spravas.
A anarchiu tam amte uz teraz, co h9orsie sa moze stat ?

mala_hobitka
28. okt 2014

@erika1337 Bohužiaľ tu platí stará pravda "ako si si navarila tak budeš jesť." Jednoducho si situáciu neriešila priebežne. Dospieť k bodu keď ty si otrok a oni to berú automaticky je dlhodobý proces.

Čo môžeš urobiť dnes?
- rozvod - ale to netuším či si pomôžeš hlavne finančne a podobne, a tiež by ti vypovedanie na súde na sebavedomí veľmi nepridalo
- trpieť to ďalej - to je to najhoršie čo sa dá urobiť, raz sa zobudíš a budeš stará a nešťastná
- zariaď si svoj život - nemusíš sa rozvádzať, ale začni žiť po svojom, začni chodiť na nejaké kurzy, s priateľkami na drink a možno sa ti do života dostane niekto kto ťa bude ľúbiť a bude dôvodom na rozvod, veď keď takto môže žiť tvoj muž, prečo nie ty?
prestaň sa trápiť čo deti - ukáž im že keď si ťa nevážia nič od teba nedostanú - ani pekné slovo, ani pohladenie,ani teplú večeru od maminky ani vyprané ponožky ani náruč v ktorej sú v bezpečí
bude to dlhodobý proces ale ver že aj oni časom prídu na to že mama je iba jedna

PS. hlavne sa prestaň ľutovať, to je jeden z dôvodov prečo si ťa nevážia ani oni, a ani ty sama seba

lady511
28. okt 2014

@erika1337 ahoj,,to čo píšu niektora zväčša všetky že si nevažiš samu seba,,to si ani neber k srdcu,,ako v tvojom članku nevidím ani z mak toho že by si si nevážila samu seba,,to akože prečo že perieš?že varíš?to si ako nevážiš samu seba?vobec nesuhlasím,,chápem prečo to robíš ty,,,chceš aby mali avarené opraté,,,su to tvoje deti,,,aj ekd sa správaju ako nevychovaný spratkovia,,teda asi puberta riadne plieska,,píšem ti z pohladu matky,,aj z pohladu ženy,,ktorá lubi svoje dieta,,to ako sa správa k tebe muž je absolutne nepripustné a mala by si sa rozviest,,lebo nevidím ani za mak lásky vo vašom vztahu,,viem to pochopit pretože aj ja mam strie na bruchu ale ak by mi muž k nim niečo povedal v negatívnom,,rýchlo by som s ním spravila poriadky,,(akorát minule sme sa o tom bavili,otých striach a povedal že sa ani nečuduje že popukali ked ma žena dlhe mesiace roztiahnuté bruško) ,,takže tolko k mužovi,,ak je velmi benevolentný voči detom ench sa stará on a nech si ich berie do starostlivosti,,ja viem bolo by to tažké ale je to jediné riešenie aby si sa uplne nezbláznila,,,pretože on nemá právo ta po ižovat ani ako matku ani ako ženu,,,,skus rozdelit prácu okolo domácnosti detom,,ak to budu ignorovať,,,proste enchaj to tak nech si žiju v špine,,nie si služka,,,chápem tvoje pohnutky ako amtky,,ale nemožeš byt otrok,,maš štastie že máš kam íst,,že možeš íst k rodičom,,,mala by si tam trávit vaic času,,,ako bolo písané vyššie vaic sa venovat sebe,,naiky wellnes,,alebo prechádzky( ja vždy ked idem k rodičom chodím na prechádzky do lesa) velmi am to upokojuje a zregeneruje,,nájdeš samu seba a hlavne hodnotu svojej osobnosti,,,nikto nemá právo ta ponižovat,,ani deti ani manžel! velmi ti držím palčeky,,,aby sa to zmenilo

fuuuha
28. okt 2014

Tiez si myslim, ze toto sa malo riesit uz ovela skor.....aj s manzelom, aj s detmi...hlavne s nimi. Ale nepomoze plakat nad rozliatym mliekom. Vidim to tak, ze kazdy dalsi den ta od nich vzdaluje, preto by som konala cim skor. Premyslela by som si dopredu, co im chcem povedat, potom by som vytvorila priestor na debatu...bud doma, alebo niekde v restike a pod. a v klude bez natlaku a nejakych emocii im povedala, co ta trapi....ze ich milujes a trapi ta, ze vztah medzi vami je taky aky je. Lebo vztah medzi vami a vztah teba a manzela su dve rozne veci. To druhe budes riesit s manzelom, ak chces...Su velke a preto by som im narovinu povedala, ako by sisi dalsie fungovanie predstavovala.....Myslim, ze potrebuju pocut, ze ak im nechces dovolit byt dlho vonku, tak to nie je utok na nich ale strach o nich. Ak sa ich otec o ne neboji, to je tiez znamka jeho vztahu k nim. S dcerou by som sa snazila byt kamaratkou..... snazila sa ju pritiahnut k vareniu a peceniu....ved pri tom moze byt aj sranda, kludne by som si s nou otvorila flasu vina a piekli by sme....krok po kroku......Travis s nimi cas? Kedy to bolo naposledy? Kedy si sa naposledy s nimi rozpravala? Kedy ti chceli nieco povedat?

dajanas
8. nov 2014

Neviem, možno reagujem dosť neskoro a veci máš poriešené, ale nejak mi to nedá.....Myslím si, že sa netreba zbytočne obviňovať čo si pokazila vo vzťahu, vo výchove, v minulosti....nemá to zmysel, iba čo sa trápiš zbytočne.....osobne si myslím, že je fakt úžasné keď muž je ten perfektný milujúci ocko, lebo deťom všetko XY-krát vysvetlí,dovolí, nehučí a tak...a má navarané, vypraté, vyžehlené, vyfajčené (sorry).... To sme všetci ideálny, ukážkový rodičia....ale keď robím dvesto vecí naraz, tiež vyletím, capnem po zadku ....a po ďalšie decká majú kamarátov dosť, myslím, že ďalších v podobe rodičov nepotrebujú...mne to príde divné, keď rodičia chcú byť akože strašne cool, ako deckám rozumejú, veď aj my sme boli mladí, tak decká pustím do rána na discu, chatu, spolu si zapálime...no neviem....potom v tom majú akurát zmätok. U Teba to vidím tak, že jednoducho si na Tebe manžel rieši svoje komplexy, možno ho nejaká mladá odkopla+ nabúrala jeho ego nejakou poznámkou na jeho visáž....tak je teraz geroj, decká ho zbožňujú, zo ženy robí chuderu....ako slová, že na každú sviňu sa niekde varí voda sú síce pravdivé, ale netreba sa na to spoliehať...či si už odišla, alebo nie, deckám treba podľa mňa jasne najavo, že ich ľúbiš a vždy budeš, ale svoje názory a postoje na určité veci meniť nebudeš, len aby si bola za peknú...a takisto, že vždy keď to budú potrebovať, môžu sa na Teba obrátiť a spoľahnúť. V tom nie je podľa mňa žiadne ponižovanie, s vlastným deckom hádam nebudem bojovať, že kto z koho....nech si v tej chvíli myslí čo chce...ale podľa mňa deti svojich rodičov milujú nech sú akýkoľvek, a ty si správna mamina a oni na to raz prídu, tak netreba zbytočne zatvárať dvere.S manželom je to iná káva.....čo sa týka toho, že si nikoho nenájdeš...toto sa tvojmu mužovi celkom dobre podarilo, dokonalo Ti nabúrať sebavedomie, a myslím, že presne o to mu aj šlo....skús sa raz prejsť po meste s jemným úsmevom na tvári a uvidíš koľko chlapov sa za Tebou otočí 😝 😉 v každom prípade Ti držím palce a želám veľa síl 🙂

Strana
z7