icon

Deti od rodiny

12. mar 2022

Baby chcem vedieť váš nazor , môže byť hociaky proste nestranný..
Máme v rodine detičky , aj ja mám dve dcérky , lenze mame problém v rozličnej výchove.
Moje deti majú hranice a tam tie hranice chýbajú , čo by nebol problém , veď mňa nič do toho keby sa to netykalo aj mojej domácnosti.
Kúpili sme si novú posteľ ,nebola najlacnejšia ,madrac tiež z tých drahších , a oni prišli k nám a začali na nej skákať (školáci ), povedala som že nie ,neposlúchli a rodičia ich mi povedali že oni sú zvyknutý z domu skákať po gaucoch a posteliach ,že veď sú to deti
Narážajú s predmetmi do nábytkov (s veľkými Tatrami ,nákladnými autami )do stien .
Tie kamene okrasné čo sa dávajú na dvor mi nahádzal do takého odtoku čo máme na dvore, proste bordel po dvore som mala ,muž nešťastný tiež ,že sa narobil ako kôň a aj po upozorneni to robili ďalej ,vzdy som upozornila ale rodičia sa nahnevali že ich deti upozorňujeme, prestali k nám chodiť.. povedzte mi som ja citlivá alebo čo? Ja mám deti , sú to malé deti ,ja toberiem ale môj dom moje pravidlá ,či ? Keď ideme niekde moje deti nemôžu rozbíjať nikomu nábytok a podobne,tak neviem no možno sme na chybe my

Strana
z2
janinah
12. mar 2022

Bud rada,že k vám nechodia a ži si svoj život.Nie je to normálne správanie detí ani ich rodičov.

stanulienkat
12. mar 2022

No to by som nestrpela ani ja. Aby mi nicili zariadenie bytu. Nedovolim to ani svojmu dietatu a nedovolila by som si to ani ma navsteve. To su dobri nevychovanci a ignoranti.

luccija
12. mar 2022

Predsa si nenechala všetko zničiť treba dať pravidlá hoc sa urazia

pribinak
12. mar 2022

Takúto návštevu by som doma nechcela. Ak by sa k Vám pýtali opäť tak by som slušne odmietla

naobedbuduspagety
12. mar 2022

Problém sa vyriešil sám. Keď sa nevedia chovať nech sa zdúvajú koľko chcú

dzina007
12. mar 2022

skolaci niesu male deti... myslim ze problem sa vyriesil dobre... oni prestanu k vam chodit vy mate pokoj a poriadok. bohuzial ty cudzie deti neprevychovas.

autor
12. mar 2022

@naobedbuduspagety no ale tak vieš už prestali detom aj na oslavy chodiť lebo veď upozorňujeme deti keď k nám prídu ale oni su ozaj ako malé opičky , ja milujem deti ale mne z nich stali vlásy dupkom

autor
12. mar 2022

@dzina007 no veď ani som sa nesnažila ale ich rodičia doslova sedeli a pozerali čo stvárajú , a keď som povedala že mi to vadí ,tak sa urazili

basska_b
12. mar 2022

Toto je vzdy citliva tema, ked je navsteva u nas... deti sa samozrejme odviazu, ale za slusne spravanie zodpoveda v prvom rade ich rodic, ja sa citim trosku blbo davat do laty cudzie decko. Na druhej strane, ak by robili to, co popisujes, tak by som zasiahla... Je to tvoj dom, tvoj majetok a ty urcujes pravidla. Smerom na dieta a jeho nechapaveho rodica funguje jednoducha komunikacia a la pokazena platna - U NAS do stien s autom nenarazame. na gauci na posteli sa U NAS neskace. Doma si to robit mozes, tu nie. Rychlo pochopia... ked uz nie dospeli, tak deti. Moja mama raz zhukala moju sesternicu, ta jej z pomsty hodila kluce za skrinu, ale mama neustupila, po par razoch ju uz na slovo pocuvala... Uved vek deti, hovoris skolaci? Ti uz maju mat rozumu dost...

naobedbuduspagety
12. mar 2022

A potrebujete ich na tej oslave? Pozvi nejakých iných kamarátov. Môj by sa napríklad s takými divochmi ani neprehral. On si na hračky dáva pozor a bol by smutný keby mu s nimi niekto búchal o nábytok.

autor
12. mar 2022

@naobedbuduspagety nepotrebujeme , veď nie len o princíp ide nič viac , ani nase deti sa s nimi veľmi nehrajú ,moc divoké sú na nich ,a oni sa veľmi nevedia normálne hrať

naobedbuduspagety
12. mar 2022

Tak vidíš. Princíp nerieš, každý rozumný človek pochopí, že sa zdúvajú neoprávnene. Nemusíš sa tým trápiť

andrejka1974
12. mar 2022

Urobila si správne ,ja by som takéto deti nestrpela doma a bude rada že už nechodia aspoň máte kľud a pokoj a deti si nájdu iných partakov na oslavu

katus226
12. mar 2022

Prepac, mna pobavila ta kategoria Za dverami nasich spalni 😂

autor
12. mar 2022

@katus226 to mi tak dal modrý koník 😄

katus226
12. mar 2022

Tak ale ma pravdu, ked vam skakali po posteli 🤣

autor
12. mar 2022

@katus226 áno áno asi to tak vyhodnotili z toho 😅

bluka2
12. mar 2022

No smola, hľadaj si partakov, čo to vidia rovnako. Za mňa radšej príjemný srandovny víkend, ako matrac za 1* a stale upozorňovať. Aj keď som si ešte nevšimla, že by sa jej skákanim po nej niečo stalo. Deti majú vysvetlené, že nechcem nechutné, obite steny, ale aj aj tak nevyzerajú ako z katalógu, čo už, však vidím aj, že staršiemu dieťaťu to ide lepšie ako mladšiemu, tak aj k tomu dospejeme. Nejakú strednú cestu by to chcelo. Lebo ak to upozorňovanie znamená neustále buzerovanie, je celkom pochopiteľne, že voľný čas chcú stráviť príjemnejšie

autor
12. mar 2022

@bluka2 áno samozrejme aj to je pohľad na vec, ale nebuzerujem , až keď je toho veľa napomemiem, ale áni tak nie je dobre..mám deti mne bordel nevadí , nech sa hrajú , bláznia ale vramci normy

autor
12. mar 2022

@bluka2 aby sme museli nové sedenie pomaly kupovať lebo 8rocny fešák si zmyslel za si na ňom zaskace sa mi nezdá v poriadku a áno zostali tam po ňom stopy

jankalukasova
12. mar 2022

Nad tým čo robia decká doma prižmúrim očko... sú momenty, keď sa nedá ísť von, sú nevyjašení, tak poskáču aj po gauči, je starý, najlepšie má už za sebou. Na návšteve je však niečo také vylúčené. Keď sme boli u švagra a švagrinej v novom dome, tak mi vlasy stáli dupkom, lebo dom je veľký, krásny, priestranný, má rôzne chodbičky, no proste nové bludisko, zvádzalo to behať a šmejdiť. Zatrhla som. Vošli sme do spálne, okamžite chceli atakovať postel ale zarazila som ich skôr ako sa k nej dostali. Neexistuje. Proste doma je doma a na návšteve je na návšteve. Nakoniec sme niektoré miestnosti normálne zamkli a hotovo.
Iná vec je, že obľubujem návštevy u rodiny/kamarátok kde sú deti v podobnom veku a teda aj domáci má pochopenie a hlavne prispôsobenú domácnosť. Lenže ani to nie je "záruka pohody". Napr. moje deti mohli mať farbičky v izbe voľne dostupné. Bola u nás kamoška so synčekom, ten našiel čiernu farbičku a za minútu stihol počmárať úplne celý hrací kútik 😂 ale, že úplne celý. Proste stane sa.

autor
12. mar 2022

@jankalukasova áno , my máme dom nový 😅 tam je asi ten problém , steny biele 😅 moje deti majú tiež dostupné všetko , vôbec nič zamknuté ale mám mladšie deti a toto sú už školáci , keď im povieš tak by mali pochopiť ..

bluka2
12. mar 2022

Tak hej, školáci by už mohli byť trochu chápavi, myslela som, že ide o mladšie deti

ummimaryam
12. mar 2022

Decka su nevychovane lebo ani rodicia nemaju chrbtovu kost, tak ani nic ine necakaj. Na chybe nie si ty a radsej si ich vsetkych drz mimo domu

autor
12. mar 2022

@bluka2 nie školáci , to sú už

tianna
12. mar 2022

Buď rada že k vám už nechodia 🙂 ja mám najstaršieho syna autistu, byt doslova rozmlateny, on keď má amok rozbije a zničí čo má na dosah. Ale práve kvôli tomu sme neboli za celých 10 rokov čo má u nikoho na návšteve. Ak chce niekto prísť k nám je upozornený, aj keď jasné v podstate ani k nám nikto nechodí (až na mojich rodičov). Keď sú to ale zdravé deti bez diagnóz chyba bude vo výchove a je jasné že ti to vadí. No nezmenis to. Teda nechaj to tak a buď rada že to nemusíš už s nimi riešit.

autor
12. mar 2022

@tianna tak autista je niečo celkom iné tam by som chápala že proste inak to ani nepôjde a je taký ,lebo iný byt nevie..že zato nemôže

tianna
12. mar 2022

Jasné.. len preto som písala že viem aký je a preto k nikomu nechodíme. Ozaj stačí že nám zničil byt a nemusí ho ničiť aj druhým. Keď sú tie deti zdravé tak potom asi rodičia nie sú celkom kompletní že toto tolerujú..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
jankalukasova
12. mar 2022

Tak hej... Školáci už by naozaj mohli mať rozum a trošku menej deštruktívne sklony. Ja keď idem niekam, kde decká nemajú rovesníkov, tak viem, že im musím zbaliť niečo, čo.ich zabaví. Dcérke stačí omaľovánka a pár farbičiek. Pre synčeka sú super malé autíčka. Niekde sa s nimi zloží a hra sa. Proste musia mať zábavku. Inak im bude všetko ruky podávať. Možno by aj Tebe pomohlo keby si sa na nich "pripravila", hoci podľa mňa by to mala urobiť ich mama...

Strana
z2