icon

Dokonalý život mojej švagrinej

8. okt 2022

ahojte, na zaciatok sa chcem ospravedlnit za tento prispevok pretoze viem ze ma mnohe zan odsudite ale ja jednoducho potrebujem niekde zo seba vyliat ten hnev alebo zavist alebo ja neviem co to vlastne je..Som vydata 6 rokov a mam trojrocneho syna, mam jedneho brata ktory je s manzelkou uz 11 rokov a maju 6 rocnu a 2 rocnu dcerku..so svagrinou sme vzdy vychadzali dobre ale z mojej strany je to cisto o tom ze ju tolerujem len koli bratovi..resp. tvarim sa ze sme kamosky a ze ju mam rada ale v skutocnosti nemam..ide o to ze mi lezie na nervy jej dokonaly zivot..vychadza jej proste v zivote vsetko..uz len to ze je manzelkou mojho brata je obrovska vyhra lebo on je uzasny clovek a ma ju strasne rad skace okolo nej ako psik..je vysoka stihla..a to sa vkuse napchava sladkostami..cvicenie jej nic nehovori aj tak vyzera stale ako z katalogu..pochadza z usporiadanej rodiny obe dcerky ktore maju s bratom su uzasne krasne zdrave dievcatka, ma super pracu ( no teraz nie lebo je na materskej ale uz sa tam na nu tesia ze o rok sa vrati( financne su na tom skvele, moj brat dobre zaraba plus ona zdedila pozemky a dom po starych rodicoch co popredavali tak sa maju ako v bavlnke.l..proste zije zivot o ktorom som vzdy ja snivala..ja mam muza ktory cim dalej tym viac inklinuje k alkoholu, jeho rodina je prenho viac ako ja zo synom..my sme na druhej kolaji, financne sme na tom dost biedne kedze manzel ma dlhy z minulosti o ktorycgh som nevedela ked som si ho brala a teraz ich splacame..moj syn je jedno uplakane ukricane dieta a nic sa tym nezmenilo ani po nastupe do skolky..kazde rano je to boj aby som ho tam vobec dostala s tym ze tam potom dokaze vkuse prerevat aj tri hodiny..ucitelka uz vyjadrila podozrenie na autizmus ..kym brat so svagrinou maju kazdy svoje nove auticko my mame stare ktore sa nam stale kazí, kym oni maju dom so zahradou my dvojizbak v idiotskej stvrti ...kym oni chodia na dovolenky k moru, my maximalne k svokrovcom na zahradu..kym na svagrinu v praci cakaju kedy sa uz vrati ja si neviem uz pol roka najst pracu..proste neviem ako mam pracovat s tou zavistou co citim..svagrine sa uz vyhybam ako sa da..ale nemozem uz vidiet ako sa bude chvalit zase novou kabelkou alebo cizmami, alebo tym kam v zime vyrazia lyzovat..je mi z nej fakt zle..ale aj zo seba

pukina
8. okt 2022

@zorana999 nikto tu netvrdi, ze mame dokonale zivoty, ale toto obhajovat? fakt? ved sa jej tu normalne odporuca vyhladat pomoc psychologa, lebo naozaj nie je v poriadku to, ze svagrinu zo svojho zivota uplne odpisuje len na zaklade toho, ze sa jej dari v zivote lepsie, pricom jej ta svagrina nijak neublizuje(aj ked autorka ma na to zjavne iny nazor). a nie, zavist nie je bezna ani normalna vlastnost, a uz vobec nie takato chorobna.

marca12
8. okt 2022

Kazdy sme si strojcom svojho stastia. Niekto ma stastie hned od zaciatku,niekto si to svoje stastie musi vydriet. Ty si ho musis vydriet a uz si unavena z tolkeho zla,co sa ti deje. Ale uvedom si,ze muz v dlhoch moze za tvoju smolu a nie svagrina,ktora nikomu neublizila,len sa narodila pod stastnou hviezdou a jej kroky su takmer bez chyb. Ak chces byt stastna,ries svoj zivot. Tazi ta muz,rozved sa a hladaj dobreho chlapa. Synove nalady su asi aj odrazom nalady vasej domacnosti. Nie je na skodu navstivit psychologa,vyrozpravas sa,nasmeruje ta,naberies odvahu a silu riesit svoje manzelstvo.

whatever1
8. okt 2022

Mozno keby si sa pred svagrinou nehrala na niekoho kym nie si, tak vas vztah mohol byt o niecom inom. Takto si ju so zaujmom pocuvala ako sa jej dari, hrala sa na kamosku ktora sa tesi spolu s nou a nezatazovala si ju so svojimi starostami. Ak by vedela ako sa ti nedari, tak by mozno s tebou jednala citlivejsie, nevystatovala by sa co vsetko si kupila a ako je jej dobre.

negymama
8. okt 2022

@whatever1 v tom uplne suhlasim.
autorka by mala zacat byt uprimna ku svagrinej a nielen k nej. Hlavne k sebe. Takto len dusi svoje pocity a zoziera sa.
ano treba priznat pred rodinou , brat svagrina su blizky ludia...ak prizna ze sa neciti dobre, ze nema pracu, dieta je uplakane a trapi ju alkohol u muza...mozno by nasla u nich oporu ci dokonca pomoc.

takto oni v sladkej nevedomsoti prezentuju svoje uspechy, nevediac ze ona sa trapi a zranuje ju to.

juliasb
8. okt 2022

Ja mam možno život ako tvoja švagriná, lebo mame zdrave deti, veľký krásny dom aj 2 nove autá, aj prácu v ktorej nás oboch nedávno povýšili a sme šťastní. Ale na začiatku sme bývali v 23m2 garzonke, dvaja študenti s naplánovaným dieťaťom a minimálnym príjmom a dovolím si povedať za oboch, že sme boli úplne rovnako šťastní ako teraz. Keď som videla bohatého človeka, tak ma ani nenapadlo mu závidieť. Práveže som si povedala, že keď sa budeme veľmi snažiť, raz tam budeme tiež - a sme tu.
Nepozeraj na to kde si, pozeraj dopredu a keď sa budeš snažiť tak sa dostaneš tam kde chceš.

miskakyska
8. okt 2022

@pribinak kriste na nebi ... ty už konečne vyhľadaj cvokára,akým právom tu v kuse ľudí posielaš k psychologom?.. robí Ti to dobre,alebo čo?..kde otvorím diskusiu všade svietiš medzi prvými s tými Tvojimi tabletkami na nervy, alebo psychiatrami /psychologmi..sa už uvedom trochu

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
podmostom
8. okt 2022

Tak a teraz skús o sebe 10 veci ktoré by ti iní mohli závidieť. Bod 1. Mam skvelého brata. Ak nebodaj ostanem sama a bez peňazí, verím, že mi pomôže psychicky aj materiálne.. atď. Skús.
A to ich šťastie. Nikdy celkom nevidíme do iných ľudí. Aké trápenia skrývajú. Aké hrôzy v živote ich čakajú. Choroby, smrť.. Tá závisť je dosť zbytočná. Skús to brať tak, že bratova rodina je teraz ten svetlejsi bod v tvojom živote a aspoň sa máš na koho obrátiť keď budeš potrebovať. Buď rada, že sa im darí. Predstav si, že brat by mal harpiu čo by mu zo života robila peklo, kričala na deti, ohovarala ťa, nechcela by robiť, minala by bratove peniaze, brat by bol nešťastný a zlomený.. bolo by to tak lepšie? Predstav si, že popri tom všetkom čo prežívas by si ani za bratom nemohla zájsť, lebo by to jeho žena nechcela.. Neviem, či rozumieš tomu co chcem napísať. Ako áno, brat so ženou sa majú možno teraz dobre a ty z toho ich dobra môžeš čerpať. Len vďaka tomu, že si jeho sestra. Inak aj moji súrodenci sú ťažko za vodou a my máme staré auto. Ale nevadí, ešte ide, to je hlavné, raz si kúpime novšie.. Ten alkohol, hm, to by chcelo poradňu, liečenie ak treba. Synovi psychológa. Ak mu potvrdia diagnózu, aby si vedela ako s ním pracovať. No máš čo robiť, nie je čas závidieť. Kopec ľudí má kopec problémov, žiaľ, to je život, ja ti len želám aby si sa s tými svojimi dokázala popasovať a aby si za to bola na seba hrdá.

jasminka22
8. okt 2022

Ked by si ona toto precitala, tak by sa asi divila aka si… zamysli sa nad sebou

pribinak
8. okt 2022

@miskakyska no dobre, teba neposlem k psychologickej, ty chod rovno k psychiatrovi 😝😝😝😝😝 spokojná?

mandarinka555
8. okt 2022

Závisť je sviňa, čo? Ty si tak zo všetkého frustrovaná, že skončíš na antidepresívach....Ak sa ti tvoj život nepáči, tak s tým niečo urob a nefňukaj....

martul
8. okt 2022

A ona môže za všetky tvoje,,sračky " čo sa ti stali v živote? Zaujímavo rozmýšľaš, začni si robiť poriadky so sebou a svojim životom a nebudeš mať čas sledovať ju a bude to mat aspon zmysel.

miadi
8. okt 2022

@zorana999 naposledy som zavidela pred 23r, dostala som z toho asthmaticky zachvat a uvedomila si ze zavist skodi Hlavne tomu co ju v sebe živy. Zavist nie je vlastnost cloveka je to emocia ktorej sa da vyhnut zmenou myslenia a pre krestanou je to smrtelny hriech, Netvarim sa ze som Bohyna. Ale toxicke emocie v sebe nepestujem, Vinit neschopnost najst si pol rok pracu na to ze svagrina hento tamto je ozaj chore. Svagrina nema nic s jej vzdelanim praxou.. svoju vlastnu neschopnost vinit na to ze Niekto iny je schopny mà aku logiku? No jedine ze ozaj potrebuje odbornu pomoc lebo jej vlastna psychika je v tak ubohom stave ze vinu vidi v štasti ineho. Ani Keby jej svagrina bola Kim K a mavala jej s diamantami na rukach pred nosom tak zavist by ju nemala zablokovat na tolko aby nevedela zit svoj zivot, sama vravi ze jej Tato zavist zabranuje najst si job , tak to je uz pripad pre odbornu pomoc a nie je na tom nic zle ju vyhladat a liecit sa. Vzdy lepsie ako sa utesovat ze Ved vsetci zavidia ako tvrdis Ty .To uz jej ako pomoze sa zmenit?

katkati
8. okt 2022

Nie si chorá, niektoré to už fakt preháňajú. Spomínaš, že máš úžasného brata.On sa zaujíma o to ako žiješ, čo ťa trápi? U nás v rodine si súrodenci medzi sebou pomáhame, keď má niekto z nás problémy, alebo zlé obdobie a nedarí sa mu. Aj finančne, alebo sestre, ktorá ma nízky príjem kúpim raz za čas oblečenie, potraviny a dám jej nejaké peniaze, nech si kupi niečo, čo jej urobí radosť. Naopak, v minulosti pomohli mne, keď som to potrebovala. Možno tie extrémne rozdiely v tak blízkej rodine sú príliš vtieravé a nevieš sa s tým zmieriť. Švagrinu neodsudzuj, ona nema k tebe tak blízko, aby ťa pochopila, v podstate si pre ňu cudzí človek. Snaž sa tešiť z maličkosti a synček ťa potrebuje, si pre neho určite najviac na svete, tak mu buď oporou, hlavne, keď tvoj muž sa kamaráti s alkoholom a bezohľadne pri vašej finančnej situácii leje peniaze dole krkom.

zdenka11081983
8. okt 2022

Áno kazdy kto niekomu závidí je chorý a toxický človek...

miadi
8. okt 2022

Svagrina nie je problem . Je len opak toho co mas ty, odputavas sa fixaciou na nevrazivost zavist voci nej od toho co ti naozaj vadi co ta naozaj trapi. To co mas doma. Ani nie veci a peniaze ktore nemas a ona mà ani handre ani nic ., ale stastny vztah. Ze tvoj muz pije ze upada ze sa ti rozpada rodina. Mozno mas z toho aj depresiu a nevladzes fungovat normalne Preto sa ti neda najst praca. Skus sa s muzom vazne porozpravat o jeho alkoholickych navyjkoch o tom ci chces takto dalej zit.,

heidy222
8. okt 2022

Tvoja švagriná tu možno píše,,moja švagriná sa tvári, že má ma rada a pritom cítim, že má neznáša " chápem že si nasratá na svoj život, ale ani ten perfektny život nemusí byť taký perfektný ako ty vidíš

letfenixa
9. okt 2022

Na svete sú milióny ľudí, ktorým môžeš závidieť ich život. Ty si musíš dať dokopy svoj život a neriesit druhých.

annamalaga
9. okt 2022

Zameraj sa teraz hlavne na syna a seba, nájdeš prácu, ak sa chlap nespamätá , tak odísť , povedať aj bratovi aj švagrinej, ako sa momentálne cítiš , ak sú normálni pochopia, určite sa ti potom nebude vychvaľovať. A s tvojim chlapom si pohovor, že ak to tak pôjde ďalej, tak odídeš. A malého, ak má problémy, tak hneď ku psychologovi.

oliva276
9. okt 2022

Naozaj to tu niektoré preháňajú. V utrápenej situácii, v ktorej sa nachádzaš, je istá forma odstupu od švagrinej pochopiteľná, nemá význam viac hrotiť vzťahy. Toto je vlastne tvoj zástupný problém - ten vypuklejší je manžel, jeho alkoholizmus a z toho vyplývajúce finančné problémy.

animus
9. okt 2022

Každý si je strojcom svojho šťastia.... Tvoja švagriná nemôže zato, že si si zobrala človeka, ktorého si ani nepoznala (má dlhy, pije a ktovie čo ešte). Nemôže ani zato, že si neschopná nájsť si prácu. Máš vôbec nejaké špeciálne vzdelanie?? Alebo môže ona aj zato, že si si neurobila lepšiu školu, ktorá by ti zaručila zamestnanie?? Tvoja švagriná nemôže ani zato, že svoju frustráciu, hnev, závisť a nešťastie prenášaš na svoje dieťa, ktoré už tým začína byť poznačené. Alebo ťa nenapadlo, že môže tvoje dieťa plakať preto, že ty si v neustálych dekách??

jumama
9. okt 2022

Vies ako sa buduju medziludske vztahy? Zdielanim, blizkostou, pravdivostou voci sebe. Teba zavist izoluje, pritom svagrina si to vsimla, uprimne sa spytala, co sa deje. Mohla si jej kludne povedat cosi v tom style, ze vies, moj zivot je trochu naprd, splacame muzove dlhy, ani si nepamatam, kedy som si naposledy kupila nieco pekne na seba. Mas dnes velmi pekne saty, velmi ti pristanu, trosku ma zamrzelo moje vlastne postavenie, moj vlastny zivot. Nic, len pravda. Ak je svagrina superzena, ako pises, mozno by ti povedala chlacholive slova, mozno by si sa dockala nejakeho prekvapenia z jej strany. Ty to vsak blokujes. Blokujes, aby si sa s nou stretla, mala sa s nou rada, blokujes aby ta ona mala rada, vyjadrila ti pochopenie... Pre seba samu, skus byt na buduce jemne pravdiva. Nevyhybaj sa jej, aj rozpravanie s nou ti moze pomoct. Clovek, co si svoju zavist uvedomuje trpi. Trpis, schovavas sa, myslis si ze je to skarede, je tizo seba zle... umensujes svoju sebahodnotu tymto sposobom. Otvor sa, nechaj vyviat tie pocitypo troskach. Tym ze pochvalis, doprajes, zavedies niekam rozhobor, tvoje okolie si ta vsimne a bude ta uznavat ako mileho a prajneho cloveka. Nezatrpkni.

anonymous87
9. okt 2022

Necitala som komentare, ale za seba: mna takyto ludia skor vzdy nakopnu. Ked sa oni maju dobre, preco by som nemohla aj ja? Napr.mam kamosku. Je to krasna pestovana zena… fakt kus. Vzdy ked ju stretnem sa citim ako skarede kacatko 😂 ale namiesto toho, aby som ju nenavidela, alebo jej zavidela, rozmyslam ako urobit nieco pre seba, aby som aj ja vyzerala lepsie. A to je ten najprizemnejsi priklad co som mohla uviest… zavist ta zoziera a taha dolu. A to je zle. A preto si tak kde si… je to ale prirodzene bohuzial. Avsak treba s tym vediet pracovat. Zmen optiku, nezavid tym ludom, ale urob vsetko preto, aby si sa aj ty mala a citila dobre… lebo zavidiet a nenavidiet je take lahke, vsak?
Neodsudzujem ta, ale naozaj skus zacat od seba. Pomaly, vezmi aj brigadu, upratovanie, aj nieco co je pod “tvoju” uroven… musis sa len odrazit. A uvidis, ze ked sa na svet prestanes pozerat cez tu ciernu farbu krivdy, casom uvidis vsetky farby duhy… drzim palce ✊

anonymous87
9. okt 2022

A este k tomu uplakanemu drobcovi. Pravdepodobne citi z teba tu strasnu frustraciu a preto je uplakany. ak sa teda nepotrvdi autizmus. Naozaj naozaj si uprac vo svojom vnutri. Porozpravaj sa s muzom. Len prosim zo svojho nestastia a zivotnej situacie neobvinuj svagrinu. Ta naozaj za nic nemoze

maranta_leuconeura
9. okt 2022

Zavist je hrozna a poznam to na sebe, nedarilo sa nam mat deti a bolo to strasne, zavidela som kazdemu, komu to vyslo. Moja kamoska vtedy neplanovane otehotnela a bolo to tazke... Pre nas obe. Trvalo to dlho, vyhybali sme za jedna druhej (ja som vedela, ze otrasne zavidim, ona sa citila zle, ze nam sa nedari a a im ano a to ani nechceli). Nakoniec sme si tie pocity vzajomne povedali, ked bola v 9. mesiaci, spolu sme plakali, nechceli sme prist o kamaratstvo.

Mozno by ti pomohol uprimny rozhovor, ak nie je svagrina krava, ver tomu, ze pochopi tvoje trapenie a ani nevies ako mozes ziskat spriaznenu dusu a mozno aj pomoc v rieseni tych problemov.

petra5333
9. okt 2022

Poviem ti to takto nikto nema dokonaly zivot, ani dokonaly vztah. A zavist je bohuzial ludska vlastnost pokial je este v norme. Mala som 25rokov ked sa moj brat zoznamil a zobral si zenu s troma detmi.Ja som robila v zahranici, mala som byt,peniaze a slobodny zivot a velmi dobry vztah s brat Ona bola doslova chudobna pokial mojho brata nestretla a tu prisiel zvrat.Zacala brata davat proti mne.Zacala.na mna ziarlit, ohovarat ma. Prestala kvoli mne chodit na rodinne oslavy lebo ona nebude sediet za jednym stolom so mnou. Brata si dala na svoju stranu. Dnes mam deti, som vydata,nemam stopercentny zivot no aj napriek tomu ma ona neznasa na ulici sa tvari ze ma nepozna a to nielen ona ale aj moj brat. Doteraz nechapem preco sa to takto stalo.nikdy som jej nijako neublizila.a ver ze som sa dlhe roky preto trapila preco moj brat sa na mna uz ani nepozrie a na ulici ked ide s nou ani nepozdravi.som krstna ich spolocneho syna.zakazala sa mu mi pozdravit skryva ho predo mnou. Trapila som sa preto ale uz sa z nej smejem. Je to ubohe co robi a postupom casu som sa s tym vysporiadala a vymazala som ich z mojho zivota. Neexistuju pre.mna. tak nechci tvojou ziarlivostou dat proti sebe celu rodinu.aby si neostala len na posmech. A dalsia vec, to ze ona prezentuje uzasny zivot nemusi byt vobec pravda.mam kamaratku ktorej muz robi v zahranici a stale sa vyatatuje ze kolko oni maju jaky je uzasny.Urcite. za dverami bytu je jej muz uplne iny rozkazuje jej diktuje jej co ma obliect, zakazuje jej.ona ho musi obskakovat ked lride domov.no katastrofa.tolko maju penazi ze dcera ani obedy nema.zaplatene a kade chodia tam si poziciavaju.ale.ked pride vonku tak stale tvrdi ze su milionari. Nikdy nevies co je za dverami.mozno jej dievcata su vonku dobre a doma su jak certi.Ziadne dieta nieje len dobre najlepsie.moje deti tiez vonku su uzasne boze jake mas super deti.a doma?preboha ide ma porazit dakedy 😁.. skus si nieco z tohto vziat. Rano sa zobud a zacni sa sustredit na svoju rodinu, na svoj zivot.a NEPOROVNAVAJ SA a hlavne neporovnavaj svojho syna.

canany
9. okt 2022

Pisu tu o zavisti a neviem co vsetkom, ale kto to nezazil nepochopi. Som prvorodena dcera, antitalent na sport. Otec mi uz davno vykrical, ze on chcel syna a mna nema rad, lebo on bol sportovec a ja som nebola dobra ani na tenis. Prezila som to. Ale ..., brat sa narodil a ja som prestala existovat a stqle je to rovnake. On k nasim moze dat dieta hocikedy, ja ked si potrebujem oddychnut od mojich dvoch, tak je tolko reci okolo toho. On dostal peniaze na narodky, ja nic, foter mi ani nezavolal. Stale je on chudacik, ktoremu treba pomahat a ja som podla nich tvrda a silna, ja vsetko zvladnem. Vsetko co mam som si vydrela. Tiez ako ty zly vyber partnera, ktoremu som porodila deti. Ale ja som sa nakoniec rozviedla a vyhodila ho z bytu, ktory nastastie zhodou nahod bol len na mna. Aj ked geraz som uplne beznocna v 2 izbaku ako v klietke, neviem kupit vacsi, syn sa stazuje ze mame male auto, ze tato mal vacsie.
Brat mal vzdy stastie na partnerky. Zabezpecene, z dobrej rodiny, bezstarostne, spokojne, vysmiate. Ja som neuroticka vystresovana na vsetko sama. A nedari sa mi, stale sa nieco kazi, stale padam na hubu a pritom nic neriesim, jednoducho dala som ruky od vsetkych prec a zijem si len svoj bezny zivot. Obmedzila som kontakt na minimum, ako sa hovori co oci nevidia to srdce neboli.
Skus robit nirco so sebou. Ries seba, aby si bola stastna ty a prejde to aj na syna si doma, tak skud poriesit suna. Chod na vysetrenia, daj ho do skolky len na pol dna. Porozmyslaj ci sa ti neda rozviest, ci mas kam ist, bsmko rozdelit a odpocitat mu dlhy z minulosti, ktore ti zaprel. Odbremen sa v prvom rade od toho co ta taha dole, vyries co sa da riesit a neries co sa neda. Z vlastnej skusenosti som zistila, ze ked nieco neriesim, vyriesi sa to same, aj ked to trva rok.
Svagrinu si nevsimaj, aj to jej stastie je vrtkave a otazne je, ci vsetko to pozlatko nie je len divadlo.
Drzim palce, zacninu seba a odstrihni sa

ewka9
9. okt 2022

Dopraj a bude ti dopriate..skús sa viac zamerať na svoj život, popracuj na sebe..ver mi, že nič na svete nie je také dokonalé ako to vyzerá a keby aj, môžeš byť rada že tvoj brat má šťastné manželstvo.
Taká malá rada, nikdy nikomu nezáviď, niekedy sa ľuďom zmení život zo sekundy na sekundu..nikto nevie čo ho v živote čaká...

diwotworna
9. okt 2022

Mala by si sa zamerať na syna čo mu vlastne je že je taký uplakany možno cíti s teba tu nervozitu a skús si nájsť prácu zlepšiť si životnú situáciu pretože ten život je len jeden a celý život niekoho nenávidieť ma to zmysel?to len samu seba ničíš hlavu hore musíš začať od seba inak nikdy nebudeš šťastná

syslik81
9. okt 2022

Tak bud ako svagrina..pracuj na sebe ..sprav zmeny aby si sa mala lepsie..zbav sa muza kt ti je na nic... rob rekvalifikacie... zavidenim a fnukanim nic nenapravis .. ziadna zmena sama od seba nepride..zmen zmyslanie.. svagrina za tvoj spackany zivot nemoze za ten si mozes sama