Dokonalý život mojej švagrinej
ahojte, na zaciatok sa chcem ospravedlnit za tento prispevok pretoze viem ze ma mnohe zan odsudite ale ja jednoducho potrebujem niekde zo seba vyliat ten hnev alebo zavist alebo ja neviem co to vlastne je..Som vydata 6 rokov a mam trojrocneho syna, mam jedneho brata ktory je s manzelkou uz 11 rokov a maju 6 rocnu a 2 rocnu dcerku..so svagrinou sme vzdy vychadzali dobre ale z mojej strany je to cisto o tom ze ju tolerujem len koli bratovi..resp. tvarim sa ze sme kamosky a ze ju mam rada ale v skutocnosti nemam..ide o to ze mi lezie na nervy jej dokonaly zivot..vychadza jej proste v zivote vsetko..uz len to ze je manzelkou mojho brata je obrovska vyhra lebo on je uzasny clovek a ma ju strasne rad skace okolo nej ako psik..je vysoka stihla..a to sa vkuse napchava sladkostami..cvicenie jej nic nehovori aj tak vyzera stale ako z katalogu..pochadza z usporiadanej rodiny obe dcerky ktore maju s bratom su uzasne krasne zdrave dievcatka, ma super pracu ( no teraz nie lebo je na materskej ale uz sa tam na nu tesia ze o rok sa vrati( financne su na tom skvele, moj brat dobre zaraba plus ona zdedila pozemky a dom po starych rodicoch co popredavali tak sa maju ako v bavlnke.l..proste zije zivot o ktorom som vzdy ja snivala..ja mam muza ktory cim dalej tym viac inklinuje k alkoholu, jeho rodina je prenho viac ako ja zo synom..my sme na druhej kolaji, financne sme na tom dost biedne kedze manzel ma dlhy z minulosti o ktorycgh som nevedela ked som si ho brala a teraz ich splacame..moj syn je jedno uplakane ukricane dieta a nic sa tym nezmenilo ani po nastupe do skolky..kazde rano je to boj aby som ho tam vobec dostala s tym ze tam potom dokaze vkuse prerevat aj tri hodiny..ucitelka uz vyjadrila podozrenie na autizmus ..kym brat so svagrinou maju kazdy svoje nove auticko my mame stare ktore sa nam stale kazí, kym oni maju dom so zahradou my dvojizbak v idiotskej stvrti ...kym oni chodia na dovolenky k moru, my maximalne k svokrovcom na zahradu..kym na svagrinu v praci cakaju kedy sa uz vrati ja si neviem uz pol roka najst pracu..proste neviem ako mam pracovat s tou zavistou co citim..svagrine sa uz vyhybam ako sa da..ale nemozem uz vidiet ako sa bude chvalit zase novou kabelkou alebo cizmami, alebo tym kam v zime vyrazia lyzovat..je mi z nej fakt zle..ale aj zo seba
@h2 Ahij, kľudne to tak moze byť. Myslim, ze mame na to malo informacii. Co je však podstatné, tak autorke ten vztah naozaj neprospieva, potrebovala by pri sebe skutočnú priateľku, ktorej sa moze vyrozprávať, co je samo o sebe psychohygiena. Naopak pri svagrinej este viac trpí a trápi samú seba, aká je zla a zavistliva. Ale jej pocity su uplne normalne, ona nie je zlý clovek. Iba ma starosti, trapi sa. Preto by som jej radila drzat odstup a nejak extra sa v tomto vztahu netrapit. Kvoli sebe.
Ja ti poviem len jedno, to ze to ty nedokazes spracovat, a nedokazes nechat cloveka zit jeho zivot je len problem tvojeho myslenia.
Napr minule mi kamoska vravela, ze ma byt v BA. Jej muz byt predal, postavili za to dom
Ona si ho nechala. My mame hypo, a ziaden byt vBA😆😆😆🙏
A napr. Mne je to je to uplne jedno. Aboslutne sa s nikym neporovnavam.
Ale ano, pojem zavist poznam. Volakedy som srm tam pocitila zavist.
Je to normalne ze clovek ju sem tam pociti.
Ale pozor, iskru zavisti musis hned uhasit... Petoze ty si ty. Ona je ona.
Nemas pravo hodnotit jej zivot, a mas byt vdacna za svoj zivot.
A pamataj najhorsie zivoty ziju ludi, ktori zavidia a pocitaju kazde euro, aj ked ich maju mnoho.
To je nie vsetko.
A este jedno ti poradim, zacni sa modlit. Aby si prestala zavidiet... Lebo zavist plodi nenavist... A vsetko znici.
Dopraj ludom, dopraj sebe...ked doprajes im, to co maju, tebe sa to vrati v podobe pokoja a kludu a spokojnosti, co je pre.zivot nesmierne dolezite.
Uch mne doslo zle z toho, ako sa tu do teba obuli zeny. Mne pride tvoj prispevok uplne ludsky. Sme rozne povahy, nerobis jej predsa zakernosti, iba si priznala kozu, a aj sama si si vedoma, ze to co citis moralne velmi spravne nie je, ale aj tak tebou tie pocity lomcuju. Polovica zien je zavistlivych,len v roznych formach. Ale tvaria sa ake su svate,ale pri kave ohovoria kamosky aj za novu kabelu a dobreho muza. Nic si z toho nerob, je tazke byt v kontakte s ludmi, ktori maju idylicky zivot a vam sa nejak zivot ruca. Je to normalne a bolo by fajn na chvilu si dat pauzu od nich, nech nemas na ociach nie ich uspech, ale ich uspech v porovnani s vasimi neuspechmi, lebo ti pripadaju este horsie ako su.
A zameraj sa na syna a svoj vztah s nim. Jeho mozny autizmus. Chuda on za to predsa nemoze. Stanov si nejake ciele a krocik po krociku zmen to, co zmenit mozes. Ani muzov alkoholizmus nezmenis, nemlat slamu pri nom, strata casu. Ries syna a pracu. Svoju nezavilost od muzovych financii. A zvysok sa podda nejako.
nebud smutna , aspon si uprimna, lebo si frustrovana svojim zivotom , kazdy to tak niekedy mame,jedno co ti mozem poradit , skus sa tesit z malickosti vo svojom zivote, z malickosti ked sa syncekovi nieco podari, z toho ze vobec mas deti , ze mate kde byvat .....skus maleho viac mojkat , aj tie nevyhody zober za svoje plus , to ze si viac doma, chod po maleho skor, alebo sa mu mozes venovat viacej , rozpravaj s nim chod s nim na ihrisko, tes sa z chvil s nim, bud rada ze mozes otehotniet vela dievcat by chcelo a nepodarilo sa, uvidis on ked bude citit istotu z teba, tiez sa ukludni , urob mu jedlo ktore ma rad ..detom staci aj chlebik vo vajicku :D s kecupom , oni su take uzasne , ja ked mojim malym nieco robim a nie je to ziadne kucharske veldielo, si len tak stastne mlskaju a chvalia ma , take su podarene a to ma robi takou stastnou....ja to milujem aj moja dcerka ked je taka nervoznejsia idem k nej venujem sa jej viacej a ked citi ze ju lubim a som tu len pre nu je taka ina...detom netreba vela , oni sa vedia tesit aj z obycajneho oblecenia a obycajnych veci , vedia sa tesit z hojdalky , ked vidia mamku stastnu to je pre nich najviac...a to je na nich najcarovnejsie ... to ze ona v zivote dostala lepsie "karty" a jej to vyslo, nemoze ani ona ani ty. chodte do prirody , na peso na huby , kresli s nim , su aj aktivity uplne lacne gastany preliezky, a oni sa vedia tak stastne tesit , u nas napriklad plavaren nie je taka draha , a tak sa vedia tesit...aj v zime klziska vacsinou su vstupne len do 1 eura
Ajajaj... Každý je strojcom svojho šťastia ..takto frustrovaných žien je milión čo závidia každý prd..akože nechcela by som byť tebou to musí byť hrozne byť takáto frustrovaná žena čo závidí...musíš makať keď niečo chceš..základ je v prvom rade riešiť svoj život nie život brata , sesternice , susedy na treťom ..neporovnavať sa , zmeniť myslenie , zmeniť seba len ľahké to nie je ..pretože keby je tak je každá šťastná ako tvoja švagriná
@ejmi25 ahoj, precitala som si tvoju vetu - Pokial sa zena zle vyda ma poondiaty cely zivot ..
Je v tom megavela pasivity a take to ''vydanie sa na pospas, nevratne, nemenne'', nie je pravdiva, dnes nemas netusim, ktore storocie, kedy bol vyber pomaly od perinky jasny a neslo ho zmenit. Teda aspon dufam, ze toto sme na kazdej slovenskej dedine prekonali. Za svoj zivot mozes ty, nie manzel, nie kamaratky, nie okolie. Ak v nom cosi nejde tak je to tvoje co nejde. Ja som tu naposledy niekomu pisala, ze nech sa inspiruje a ak aj ty mas okolo seba ludi, co sa maju lepsie, tak sa uprimne zaujimaj, pozeraj co robia inak, skusaj si ten svoj zivot krok za krokom menit.
Nie je uplne pravdive (aj ked na Slovensku mame aj bohatych ''zbojnikov'', co k tomu prisli ani nevedia ako), no obvykle je za tym praca tych ludi, skus si svoju vetu precitat, nielen tu hore ale aj tuto - ''Kamoska ma vsetko milujuceho muza ,zdrave deti ona je zdrava peniaze ,dal by jej aj modre z neba nepracuje ona ,a ja sa len pretlkam..'' Asi to nie je len tak, asi ta kamoska cosi doma robi, cosi vytvara, nejake to teplo domova, nieco, preco ten manzel sa s nou ma tak fajn, aj ked nepracuje.
Mna vzdy udivuju tieto vety zien na adresu inych zien, mali sme byt na seba lepsie, nevies co vsetko robi ona, co vsetko zvlada ona, nemusi ti o tom hovorit, kazdopadne to asi vidi a ocenuje jej manzel. Ak to tvoj nerobi, tak to nie je poondiaty cely zivot, a vsetko zle, co sa ti len tak stalo....pretoze ak to poviem takto tak mam nulovu sancu, ja nic nemozem robit, ja len to musim prezit, tak ako to je, pretoze ja som sa uz zle vydala a vsetko je poondiate. Ak by si na to skusila pozriet inak, spisat si co vsetko ti vadi, co by si chcela ina, co fakt ''zavidis'' tej kamaratke co ona ma a ty nie, ako nejake minusy, skus spisat plusy vasho vztahu, vas dvoch, ak nie je vztah uplne poondiaty a da sa komunikovat, tak si sadnut sami alebo s terapeutom a skusat veci zmenit. Najvacsia chyba ludi je, ze robia dokolecka to iste a ocakavaju zmenu. Ty musis krok za krokom vykrocit k nejakej zmene. Ak je vztah a partner skutocne niekto, kto je ''omyl'' v tvojom zivote, tak je na mieste aj prehodnotenie vztahu. Neviem kolko mas rokov ale sance na zmenu su skoro v kazdom veku. A ano je to ako vo fyzike, staci malo rozkmitat to inym smerom, staci do niecoho len pohnut, natuknut to akoby a ak si videla nejake pokusy s telesami, tak vies ze sa zacne realne hybat kadeco. Iba na to potrebujes (energiu), prvotne chcenie, motiv a samozrejme prvy krok, ten je najzasadnejsi, mnoho ludi nie je schopnych vykrocit. A komentovat to ako ty, znamena ze vlastne uz ani nemusim, nemozem, lebo ved jednym vydajom, ciernym Petrom je to takto ....
Pokial sa budes s nimi takto neustale porovnavat, tak neviem nepohnete sa nikam. Skor by ste sa mali pozerat na to, co robia preto, aby sa mali tak ako sa maju, tam bude medzi vami rozdiel
Este chcem napisat, ja som to myslela, dpbre, vobec nie s odsudzovanim... Ale proste clovek musi s tymy emociami pracovat lebo ho zozeru... Potom vlastne prezijes autorka svoj zivot len myslenim na nu.
Podľa toho, čo píšeš, švagriná ti v podstate nijako neublížila, len je to dieťa šťasteny... Niekto má v živote viac šťastia, niekto menej...to je fakt ktorý jednoducho nezmeníš 👀 čím skôr sa zmieriš so životom svojej švagriny, tým to bude pre teba lepšie 👍
A nezabúdaj, že do značnej miery sme si každý strojcom svojho šťastia 🙃 tak skús urobiť zmeniť aj vo svojom živote, aby si bola šťastnejšia, držím palce 🍀
Po svete behaju miliony zien, co sa maju dobre, v praci ich maju radi, dari sa im, maju zdrave, zlate deti a muza, co ich miluje.
Tie ti nevadia. Nevadia, lebo svagrinu si nikdy extra nemusela, bola ti najskor ukradnuta a v ramci rodiny si aspon predstierala priatelstvo. Co v tebe zanechavalo vnutorne vedomie falosnosti.
A ked sa zivot zvrtol, a osoba, ktora ti nestala za to, sa ma lepsie ako ty (z tvojho pohladu po vsetkych strankach), citis to ako taku osobnu facku. Ponizenie.
Ak nahodou nou aj navrch pohrdas (ze je taka a onaka heeerecka) je to o to trpkejsie. Ale to neviem, ci to mas az takto.
Kazdopadne to nie je s tebou tak zle. Ty vies, ze zavidis, vies, ze to nie je ok, takze nie si strateny pripad. Ako ini ludia, co uz len cisto zavidia a vlastne chyby nevidia.
Ty potrebujes sa zamerat na svoj zivot a zacat riesit problemy jeden po druhom.
Skus sa teraz zamerat na syna. Vybavte si teda vysetrenia, nech zistite, na com ste (ja si myslim, ze autizmus mat asi nebude. Jedno z nasich deti malo extremny problem so zmenami. V detstve trebars prechod na zimnu a letnu obuv, alebo oblecenie bol kruty boj, revy a vresky, dokazalo sa valat v obchode po zemi a revat na cely obchodny dom, ze to nechce, nechce, nechce, lebo to bola Zmena. Teraz je to uz ok.) Mozno uz len vyslovenie od lekarov, ze nema nejaku poruchu, ta ukludni, ze aspon daco v zivote je dobre a nakopne ta to.
@autorka nechcem ta odsudit, ja myslim ze sama mas v sebe vnutorny hlas, ze to nie je uplne koser ake emocie v tebe svagrinna vzbudzuje a mas body za odvahu to tu napisat. Neviem ci si citas odpovede, ci nad tym premyslas.
Ale podme postupne:
1 - brata si vziat za manzela nemozes, to predpokladam vies
2 - pises, ze je to bajecny brat a to je skvele, v rodine, je sila, je tam energia, kde sa vzdy mozu ludia vzajomne potiahnut, budu poznat viac baby, ktore sportuju, sportovali ale jednoducho ''kazdy chvilku taha pilku'' nie je veta, ktora vznikla len tak, aj u vas to moze takto fungovat, ak priznas farbu aspon bratovi a poradis sa co robit, co naopak nerobit, vidi vas vztah ako ty vidis ich, mozno budes prekvapena kolko toho nevies, rovnako ako budes prekvapena, ako vidi vas dvoch s manzelom on, len ako vo sporte na to aby sa dalo hrat aj v ramci rodiny timovo je potreba hrat fair play, jednoducho nemoze to byt blizka osoba ak nevies o nej nic len to, co pises, ze si to vlastne nezasluzi lebo ....toto vsetko co si napisala (ze to ma len tak)
3 - tak ako si prisna k svagrinej nie si k svojmu bratovi, asi aj on sa ma s nou lepsie, ako je vas rodinny standard, on je sikovny a dal by jej vsetko ale veci podedila ona, a tiez dokaze cosi - podelit sa, oni to stastie maju spolu, jeden v druhom, nielen tym, ze ona pozemky a on pracuje, ale asi to bude v komunikacii, lebo aj v tomto modeli by mohlo byt peklo - ona by mu mohla vykrikovat, ze je vsetko len jej, a on nema nic, on by jej ze nic nerobi, a kedy zacne. Neviem ci to vnimas, to nie je len externymi vecami, to je asi aj v komunikacii, ktoru medzi sebou maju
- u vas asi komunikacne kanaly budu kus ''zanesene'' ak to poviem diplomaticky, ty pises, ze ju toleruje, ze ti lezie na nervy, tvarim sa, v skutocnosti ju nemam rada - skusam sa do toho vzit, skus si predstavit, ze to cita ona, ze to cita tvoj brat, ako by sa citili, ako by si sa TY CITILA AK BY TO BOLI VETY O TEBE? Na ludoch ako ty mna uprimne udivuje jedna vec, ty si prides sama o sebe tak dokonala, bezchybna, ze nedokazes nic darovat druhej osobe, nic ta jej stastie nestoji, ci by si rada videla brata rozvedeneho nestastneho, sameho? Budes ty viac ok?
Skus kuknut na fakty, 11rokov, 2 krasne deti, travia spolu cas, ozaj chces povedat, ze do toho nic nedala? Ak by si chcela ist na ekonomicke fakty, tak do toho dala tiez majetok, vyrobil uz manzel to, co ona ziskala aj ked len prepisom z rodinneho majetku? Moze ona za to, ze ty si este nededila? Chcela by si vasich, radsej mrtvych aby si mohla dedit? Vies o nej zarucene, ze by tie majetky nevymenila nazad za svojich blizkych, ktori jej to odkazali, komu inak mali? Susede? Inak aj to hovori o ich rodine, nielen ze mala co zdedit, ale ze asi mali rodinne vztahy dobre a usporiadane, niekde, kde su prieky toto nejde a nefunguje uz z principu.
4 - fascinuje ma, ze jej vies zavidiet aj jedlo - a opat ak na to pozries z toho co len vidis, pretoze pozorujes vzdy len nejaky usek jej zivota, kedy ju vidis, aj to ze vie zjest aj cokoladu o nej hovori ze je to osoba, ktora si vie uzivat zivot, ktora sa vie tesit, ktora si dopraje, ktora sa ma rada - to ze si dopraje a ma sa rada je dolezite, to si niekde daj a skumaj ako velmi sa mas rada ty, ako velmi si doprajes a co alebo naopak ako velmi vsetko chces kontrolovat, ovladat, vratane kazdeho susta, ktore ide kam. Preco? Ak si niekedy letela lietadlom, tak tam je taka zvlastna vec - upozornenia, ze ak by sa cosi dialo, tak tu su masky a tu najprv nasadzujes ako MAMA SEBE a az potom dietatu, mnoho ludi toto nechape ani v inych situaciach, ako chces mat rada, nielen svagrinu, svojho brata, ich deti ale svojho manzela, svoje dieta, ked mas/nemas rada seba, ty si dosad ako velmi. Pretoze tu mas asi kluc k tomu, co ona ma a ty nie.
5 - to ze to nie je len bratom ako si nahovaras, je aj vo vetach, ze na nu v praci cakaju, moja na niekoho, kto je docista k nicomu a len potrebuje vyuzit tvojho brata sa v praci netesia a necaka sa na neho - nic v zlom ale na tej KOCKE PROSTE NIECO JE a to co to je, je to, preco ten jej zivot je taky ako z katalogu
Dalsia vec, ktoru si zvyrazni a nechaj niekde nielen vztah k sebe ale k rodine, tato veta je zaujimava - ''pochadza z usporiadanej rodiny'', co tym chces povedat? Je to to, co pisem vyssie, ze ona je vpohode hlavne preto, ze ma svoj zivot, hodnoty dobre usporiadane a teda ona ako dieta, ktore doma ziskalo nejake istoty o zivote, svete (nielen majetky), tak vie svoju hodnotu, vie sa podelit (minimalne s tvojim bratom), vie cosi vybudovat (11rocne manzelstvo, 2 deti, dobra praca - znie to tak, ze ju podcenujes a nepoznas a je to paradoxne na tvoju skodu, lebo za 11rokov poznania sa, si uz mohla byt dalej aj ty). Podla tej vety usudzujem, ze ona je ta, ktora ma hodnotovo rodinu stabilnu, nie tvoj bajecny brat ale skor asi ona robi to teplo ktore on asi doma tiez nemal, pretoze je to brat a ak o nej tvrdis ze je z usporiadanej rodiny, tak to tak trochu hovori o tom, ze vy asi nie ste.
Skus sa na to pozriet bez ruzovych okuliari na brata a hraj fer aspon sama pred sebou. Pretoze z toho ako to pises, aj ked chces byt na nu prisna a zla, tak vychadza ten co taha za kratsi koniec tvoj brat - na rozdiel od teba to asi vie, to bude asi ten dovod preco jej splni vsetko, pretoze ty nejako nevidis, ze mu to plni aj ona, ze si to plnia navzajom a ano model ktory asi nepoznas je presne o tom, v usporiadanej rodine to nie je ako na sutazi, ty a ja kto z koho, kto viac doniesol, kto viac zarobi, kto viac robi doma.....ci sa to snazia zenske vyriesit, neexistuje model, ktory by bol jediny pausalny a dobry, teda ci maju dvaja rovnako do noci driet, ci maju mat spolocny/kazdy svoj ucet, ci maju obaja robit doma a striedat sa v tom striktne alebo ci to moze byt oddelene, toto nie je kluc ku stastiu, pretoze to nie je sutaz.
To co im funguje a u vas nie, je to, ze oni su 1+1´sa rovna 4 a mozno aj 5 alebo 6, podla toho kto este z jej funkcnej rodiny zije, kto ich podporuje, moze to byt len vludne slovo, nemusi to byt podpora rovna sa eura. A v tom je to co som pisala hore, obcas si moze dovolit jeden aj oddychnut, nebyt dokonaly, nebyt na to sam....to ty asi si a to jedine ta ospravedlnuje.
Chcelo by to rozhovor ak si netrufas s nou, tak s bratom alebo s psychologom. Nebud na to sama. Pises, ze ona ma zivot, ktory si si ty vysnivala, no pozor, ona nezije tvoj zivot, nic ti neukradla, nedlzi. Ona ta ma dokonca rada. Aj preto si myslim, ze mas velku sancu ziskat u nich podporu a porozumenie, nemusis vsetko vybalit tak ako tu, lepsie ak zacnes odstavcom ako vidis ten svoj zivot a co s tym dalej.
Vybrala si si niekoho kde to zjavne nie je 1+1 kedze tam mas vetu ze lubi svoju rodinu viac, ma dlhy, ma sklony k alkoholu (neupresnujes kolko alkoholu denne su sklony, no znie to ze dost), to vsetko by chcelo prebrat s niekym, to vsetko si mala riesit s manzelom, a kym svagrina to vie, ty zjavne nie, to nie je bratom a tvojim muzom, to je ich a vasou komunikaciou, ziada sa mi napisat, ich asi komunikaciou a vasou podla vsetkeho NEkomunikaciou. Pretoze sklony k alkoholu sa poznaju vo vztahu uz pred svadbou, tie sa nezjavia len tak....ale len ty vies z akeho si prostredia. Dlhy tie si si tiez ty nevykomunikovala, dlhy predsvadobne by predsa mali byt jeho, ty ich nemusis splacat, ak nechces.
A co ma uplne najviac zaraza je zaver, auticko, domcek, dovolenka, kabelka, nove cizmy, toto je to, co by ti riesilo situaciu? to ako vazne?
Mas doma partnera so sklonom k alkoholu, co je velmi opatrne opisany pruser, kedze sa hybeme na Slovensku kde je tolerancia ale ze megavysoka. Mas partnera s ktorym spolu mate dlhy, nepises kolko no ked to este stale splacate asi to nebude do 100eur tipla by som si. Teda je otazne aky mate vztah ked spolu nekomunikujete. Ty sa nevies zamestnat, o synovi napises toto - ''syn je jedno uplakane ukricane dieta'' a tebe vadia jej cizmy?!
Opat sa vrat o niekolko riadkov vyssie, kde ti pisem, ze ona je z rodiny, kde su hodnoty usporiadane inak. Ty z toho vsetkeho chces zacat kabelkou a dovolenkou.
Skus krok po kroku. Zacni pri zrkadle sama so sebou, rozhovorom, kludne aj nahlas, ked si sama, co clovek povie nahlas znie inak.
Potom zvol komu mozes verit, komu sa dokazes zverit a zacni od seba - pri svojich hodnotach, pri tom co ma byt ciel a zmysel tvojho zivota, AUTO? CIZMY? ....ked si s niekym kuknes na rebricek, to je ta maska v lietku pre seba tak by som zacala pri syncekovi, skus pozriet co vies zmenit na vztahu s nim. On musi byt ukricany, vsimla by si si ho inak, ked ta zamestnava len to co nemas?
syn je jedno uplakane ukricane dieta - to je ta dalsia veta ktoru po hodnotach skus s psychologom prebrat, ak tieto 2 veci zo skladacky zacnes davat dokopy, ver ze sa to moze pohnut rozne aj v praci aj v tom kde a ako zijes aj to ze s kym.
Drz sa! A ak ti to tvoja prirodzena povaha dovoli, skus sa pri citani tu neurazit, premyslaj o tom, ona sa ma bajecne lebo ziskala tvojho brata, ona nemusela urobit nic, on skace okolo nej ako psik (inak mal by okolo teba?, ci by jej mal ublizovat aby si bola spokojna?) a teraz sleduj:
Tvoj manzel si vzal teba, si z toho isteho rodinneho prostredia ako tvoj brat a teraz mi povedz ako je to mozne, ze on take stastie nemal, neskaces okolo neho? v reci tvojho kmena to je, ze si vztah dala do sutaze? pomerujes co doniesol on, jeho rodina a co ty, tvoja rodina. Nejako ti to totiz nevychadza ani ak by si na to chcela ist takto matematicky natvrdo.
@shee11 Ale čo má konkrétne švagriná urobiť? Veď ona určite ani netuší, čo k nej autorka cíti. A keby aj tušila, čo má robiť, aby to tak nebolo? Má si dať staré šaty? Alebo neísť na dovolenku? Alebo dať výpoveď v dobrej praci a presťahovať sa do malého bytu? Toto nie je problém tej švagrinej, ale autorky.
No svagrina nemoze za to, ze mas nic moc zivot. Normalny clovek dopraje svojim blizkym. Chyba je v tebe nie v nej. Ak sa aj ona vychvaluje, co ta po nej ked by si nemala problem sama so sebou bolo by ti to jedno.
A ja ti neodporucam psychologa (lebo mas malo casu na to co vsetko by si mala urobit) ale zmenit svoj zivot sama. Zacni cvicit, zdravsie jest, riesit problemy s manzelom, venovat sa dietatu, pracovat na zlepseni svojej kvalifikacie a na tom aby si si nasla pracu kde sa spravaj tak aby si bola oblubena a vysledky sa ukazu.
Závisť je zla vlastnosť veľmi... Hľadaj si prácu v prvom rade keď bude práca budú iné starosti nebudeš mať čas okukavat švagrinu a najmä budú nejaké peniaze a kúp si noeco na seba vždy z každej výplaty pre lepší pocit výraz niekde s kamoškami starý necherkuje dieťa a keď neprestane s alkoholom na to ho upozorni tak výmen aj jeho hotovo bodka. Nezabudni si kúpiť aj nejakú inšpiratívny knihu ako mať rada samu seba a nebyť zavistliva voči ostatným. Nie každý sa narodil pod štástjou hviezdou ver mi. Bud vďačná za to co máš a ak ste zdravý tak Bohu za to dakuj to je to naj aj keď keď zdravie máš ti to tak samozrejme nepríde ale je to tak. Držím palce
Zbytocne sa trapis nad tym, ako to funguje im a co maju. To ta nikam neposunie, hlavne by ste sa mali snazit dostat z manzelovych dlhov a potom zacat makat, aby vam bolo lepsie. Lenje otazne, ci sa tak vie nadstavit aj tvoj manzel
Ahoj,necitala som vsetky komentare,ale zrejme ti tu zeny nalozili. Ono pozri svagrina ozaj za to nemoze aky ma zivot. Ale to urcite pochopis az neskor a uz nebudes citit zavist ani nic. Vies zivot je velmi velmi tazky pre niekoho. Niekto ma doslova dokonaly zivot, fakt len na par malickosti, a niekto si proste vytiahol toho cierneho petra. Nie si sama. Aj ja mam jedneho🖤tiez mam chore dietatko a manzela,ktoremu prekazame. Nepoznam vela takycto rodin, povacsine tu su zdrave deti s usporiadanymi rodicmi,ak chces napis ip pokecam
@autorka a tiez @ejmi25 povedala by som skoro povinne pocuvajte, nemusite celu prednasku od 50-51minuty pocuvajte a nechajte si poradit ako nestratit glanc, pretoze pre @autorku tvoja svagrina ma asi pevnych 6 stien podla pana doktora Kasparu, to su tie hodnoty, to co ma a dava aj dalej tvojmu bratovi
ale je to tak bajecna prednaska, ze mozno mozete risknut aj celu, vela by vam to mohlo dat.
A ked uz sme pri panovi dr. Kasparu, tak este jedna ponuka - https://www.databazeknih.cz/knihy/deset-kroku-k...
"Existují kolem nás lidé a věci. Lidi bychom měli milovat a věci používat. Bohužel došlo k tomu, že lidé milují věci a používají člověka. Zaměnili jsme prostředek a cíl."
To je ta tvrdost k syncekovi a ten obdiv k cizmam a autu, ktore ma zaujali. Nevycitam ti to, nesudim ta, sme len ludia, ale dobre je mat v zivote kompas, ktory ti napovie co je priorita a co vypust, aj ked to nemas a dopraj, aj ked to nemas, alebo o tych svojich potrebach hovor, s kym treba. Drzte sa kocky! Zivot je fajn a v rukach ho mate, ten svoj len vy dve.
@atinkaa ked sa zena dobre vyda su tam 2 plwty muz pomooze ,mozu si viac dovolit.Je pre zenu oporou.Ked zena zostane sama s jednym prijmom na vsetko tak je jasne ze sama s jednym platom sa nebude mat tak dobre nakolko si koli detom o ktore sa musi starat nemoze najst druhu pracu.K tomu je aj sama chora ,takze ja to vidim tak nech sa snazim ako chcem bez chlapa milovaneho zena sama bez pomoci sa mat financme dobre mat nikdy nebude!
@atinkaa nepoznam zenu ,ktora by to sama s detmi mala lahke ,platit vsetky ucty sama,skola ,obracat sa ..Takze budem tvrdit ,ked sa zena vyda dobre ma vlastne vyhrate,a nemyslim len po financ.stranke ,ale aj citovej a vlastne spravny muz zenu podrzi ,ale takych je malo,a my zeny kazda sa chce mat dobre..
@atinkaa a ako pise autorka ano svet je nespravodlivy ,jedna ma chore dieta ,sama trie biedu a dalsia ma vsetko.Zle rozdane mince.Ano mozme sa uspokojit s tym co mame ,ale preco jedna ma vsetko a druha nie???mas debila muza ,ktory sa k...,ci pije ,tak je chudera aj zena a deti nestastne..Najvacsi poklad je zdravie ,zdrave deti a milujuci partner.Ked nieco z toho chyba ,kazda hlada preco a vidi to inde a preco ona preco nie aj ja.Porovnavanie ako ked jedma zena je pekna ,druha skareda.Prirodzeny proces.Takze zeny majte sa tu a tie co posielate autorku lekarovi sa spytajte seba ,ci ste sa nikdy neporovnavali??ludia co maju luxus ,sa vytahuju a to som si kupila a hento tamto ,a pocuvat to osobe ,ktora ma len na seky ,apropoo nech sa tie zeny zamyslia ..
@ejmi25 to co hovoris, je uplne v poriadku a je to pravda, s tym nemam problem, mne v tych vetach vadila ta pasivita, zena sa vydala a bodka, vydala sa zle a tak sa ma zle a tak to nie je. Zena sa vyda a muz sa ozeni, spolu ale maju vztah a ten im nepristane z neba, to je skor zahradnicenie ako stastie taky ozaj dobry vztah. Hovori o majstrovstve ich oboch alebo o usili a praci porozumiet si, rozpravat sa, vyriesit spolu, zvladnut aj stereotyp alebo aj situacie, ktore su narocne. To som k tomu pridala. Teda nie je tu len muz, ktory drzi zenu ale aj zena, podporuje muza, alebo obaja sa podporuju a su tu pre seba navzajom. Teda nie svet nie je nespravodlivy a nema autorka ani nikto rozdane zle mince - pretoze minimalne toho partnera si zvolila ona, ona ho videla niecim pritazlivym a to nieco by ju obvykle pritiahlo k niekomu velmi podobnemu aj druhykrat, ak nezmeni pristup, k sebe, k zivotu. Bohdalova zvykla hovorit, to jsou ty stejny voci a vyskumy to potvrdzuju, ze si zena po nasilnom vztahu, ak neurobi zmenu najde dalsieho agresivneho, nasilneho partnera. Oni su pre nu atraktivny, take iste je to s alkoholom alebo hracstvom. Teda v tom s tebou nemozem suhlasit a jedine co to hovori, je, ze ma dany clovek ospravedlnenku, ktorej sa zubami nechtami drzi. Ona je ta nestastna, nemala dobre rozdane karty, ona za nic nemoze. MOZE, rovnako, je to jej vztah, jej zivot, ktory ma pevne v rukach alebo by ho mala mat.
A posledna vec, krasa, ak by bola univerzalna krasa tak by sa ludia nebrali, kazdy by chcel doma tu istu zenu/muza. Krasa je relativna, krasno je tak siroky pojem. Teda opat viac ako o krase je to aj o sebavedomi, o tom, co som pisala, mat sa rad, ona musi zacat od seba. Rovnako ako ty, aj ked chapem, ze sa ti to necita dobre.
Daj tomu cas, precitaj si to opat, verim, ze tam najdes viac ako len to, ze ju niekto poslal k lekarovi. Ostatne na tom nic nie je, u nas je este aj lekar strasiak. Je to len ponuka, ona sa sama ma/musi/ma pravo zamysliet, ktore ponuky vyuzije a ktore nie. Samozrejme da sa aj sediet doma, byt nestastna z toho aky je zivot nefer a nerobit nic.
Drzim palce, nech zvolite aktivnejsiu moznost, obe!
@svetlanka111 ja si myslim ze je tu viac zien s nelahkym osudom. Ale to sa na svk nenosi , sa s tym priznat. Lepsie zneju ody na radost. Drzim vam palce. Aby ste mali viac dovodov na radost aj vy dievcata. Hoci ked nemame zdravie, je to urcite zlozite. Vsetko ostatne sa da poriesit
@minutka dakujem🧡ved prave.u nas sa od toho zdravia odvija vsetko ostatne - moja financna zavislost na muzovi,jeho postoj ku mne a celkovo…
Ja teda velmi malo “nestastnych” zien poznam v okoli,musela by som sa velmi velmi zamysliet,ale tak neviem co sa deje za dverami..

Skus sa viacej sustredit na svoj zivot,ako na jej.