icon

Dokonalý život mojej švagrinej

8. okt 2022

ahojte, na zaciatok sa chcem ospravedlnit za tento prispevok pretoze viem ze ma mnohe zan odsudite ale ja jednoducho potrebujem niekde zo seba vyliat ten hnev alebo zavist alebo ja neviem co to vlastne je..Som vydata 6 rokov a mam trojrocneho syna, mam jedneho brata ktory je s manzelkou uz 11 rokov a maju 6 rocnu a 2 rocnu dcerku..so svagrinou sme vzdy vychadzali dobre ale z mojej strany je to cisto o tom ze ju tolerujem len koli bratovi..resp. tvarim sa ze sme kamosky a ze ju mam rada ale v skutocnosti nemam..ide o to ze mi lezie na nervy jej dokonaly zivot..vychadza jej proste v zivote vsetko..uz len to ze je manzelkou mojho brata je obrovska vyhra lebo on je uzasny clovek a ma ju strasne rad skace okolo nej ako psik..je vysoka stihla..a to sa vkuse napchava sladkostami..cvicenie jej nic nehovori aj tak vyzera stale ako z katalogu..pochadza z usporiadanej rodiny obe dcerky ktore maju s bratom su uzasne krasne zdrave dievcatka, ma super pracu ( no teraz nie lebo je na materskej ale uz sa tam na nu tesia ze o rok sa vrati( financne su na tom skvele, moj brat dobre zaraba plus ona zdedila pozemky a dom po starych rodicoch co popredavali tak sa maju ako v bavlnke.l..proste zije zivot o ktorom som vzdy ja snivala..ja mam muza ktory cim dalej tym viac inklinuje k alkoholu, jeho rodina je prenho viac ako ja zo synom..my sme na druhej kolaji, financne sme na tom dost biedne kedze manzel ma dlhy z minulosti o ktorycgh som nevedela ked som si ho brala a teraz ich splacame..moj syn je jedno uplakane ukricane dieta a nic sa tym nezmenilo ani po nastupe do skolky..kazde rano je to boj aby som ho tam vobec dostala s tym ze tam potom dokaze vkuse prerevat aj tri hodiny..ucitelka uz vyjadrila podozrenie na autizmus ..kym brat so svagrinou maju kazdy svoje nove auticko my mame stare ktore sa nam stale kazí, kym oni maju dom so zahradou my dvojizbak v idiotskej stvrti ...kym oni chodia na dovolenky k moru, my maximalne k svokrovcom na zahradu..kym na svagrinu v praci cakaju kedy sa uz vrati ja si neviem uz pol roka najst pracu..proste neviem ako mam pracovat s tou zavistou co citim..svagrine sa uz vyhybam ako sa da..ale nemozem uz vidiet ako sa bude chvalit zase novou kabelkou alebo cizmami, alebo tym kam v zime vyrazia lyzovat..je mi z nej fakt zle..ale aj zo seba

zuzitko74
10. okt 2022

@ejmi25 Vieš čo, fakt si neviem predstaviť, že by som sa na svet dívala s postojom, že život nie je fér, lebo ja mám trápenie a niekto iný má dokonalý život. Nikomu neprajem žiadne zo svojich trápení a nikomu nezávidím jeho úspech. Žijem svoj život najlepšie ako viem, hrám s kartami, ktoré mám a nesnažím sa pýtať ,,prečo práve ja". Snažím sa pýtať ,,ako toto vyriešim", ,,kam ma to privedie" a ,,čo sa mám v tejto životnej lekcii naučiť".

lunademonica
10. okt 2022

Zacni si vsimat pekne malickosti v tvojom zivote a bude ti lepsie. A zmen svoj zivot. Ked si nevies najst pracu, chod na rekvalifikacny kurz, makaj, rozmyslaj nad rieseniami. A btw, pekne saty kupis aj v sekaci, vymen auto za bicykek a schudnes aj ty, este aj usetris.

bluka2
11. okt 2022

Podľa mňa väčší problém než tá závisť je pokrytectvo a neuprimnost - že sa tváris ako niekoho kamarátka. Každopádne švagriná znie ako múdry človek, takže to možno prekukla. Tieto myšlienky sa ti podpisu na tvári (výraz tváre) a na zdraví a na dieťati, ktoré určite toto tvoje nastavenie vníma a formuje ho. A podľa mňa to môže aj trochu vyžarovať z človeka, čo môže mať aj spojenie s tým, že sa ti nedarí nájsť zamestnanie.
Čisto nechápem ten postoj, že 2izbak v idiotskej štvrti. Však sa dá na to pozerať tak, že dobre, že už nejaký mám a nemusím teraz brat hypotéku za terajších podmienok.
Ak je muž idiot, aj s tým sa dá niečo robiť.
Máš všetko vo svojich rukách a hlavne teda vo svojej hlave!
Spravila si prvý krok, popísať problém, teraz ak to nevieš vyriešiť samostudiom, psychologicka by bola najlepšia investícia do tvojej budúcnosti, akú môžeš urobiť. Držím palce, ak chces, prekonas to a budeš mať život, aký chces

lulula1990
11. okt 2022

Niektoré ti tu poriadne nakladajú, ale každý niekedy závidel. Je to boj sama so sebou a ten je vždy najťažší. Bol tu jeden pekný komentár - aby ťa závisť nezruinovala, ale nakopla. Každá máme právo na šťastný život, ja neverím na také - že no tak sa s tým zmier, taký je život. Nie je. Tvoja situácia sa dá ovplyvniť, len musíš chcieť žiť lepšie. Ako prvá cesta by som sa možno ospravedlnila švagrine že si sa jej vyhýbala a aj povedala prečo. Ak je normálna ženská, tak to pochopí. Inak mňa veľmi pretvárka vyčerpáva - radšej veci na rovinu, aj keď nie sú pekné, ale bude to úľava, uvidíš.

leskovael
11. okt 2022

Ona sa nevystatuje.. Ona sa teší, tak to zdieľa.. To že ty si zavistlivá osoba, to je tvoj problém. Zameraj sa na seba, na svoj život... Ty máš problém.. A s týmto prístupom to bude len horšie a horšie, ale len pre teba... Zožerie ťa to.

nikpa
11. okt 2022

Ale podla mna ty nemáš rada viacero ľudí. Ani svojho muža a ani o svojom synovi pekne nehovoríš. Tu bude problém aj niekde inde, nie len tam, že švagriná sa ma dobre.
No tak hej, niekto sa má v živote horšie, niekto lepšie ale nie je všetko zlato čo sa blyští a to je fakt! Mala by si byť vďačná za to čo máš, niekto nemá ani to. A keď ti to nestačí tak preto niečo sprav. Chápem, že nie je jednoduché nájsť si dobrú prácu, dobre platenu ale toto sú veci ktoré su len v tvojich rukách.

nurielka
11. okt 2022

Nečítala som všetky komentáre. Spracuj v sebe tie emócie závisti, či už ide o tvoju švagrinú (len preto že je žena?)alebo o jej muža(tvoj brat v tom nie je?). Pozri na svoj život a začni od nuly. Čo chceš zmeniť na sebe. Na svojej láske k sebe. Na tvojom vzťahu k synovi a vzťahu k mužovi. Pracuj na sebe. To čo odrazas do okolia sa určite nepáči ani tebe. Zmeň svoje myslenie.
A k tej tvojej švagrinej..Mohla by si mať všetko to čo ona a aj viac a aj tak by si nebola spokojná.. lebo potrebuješ začať pracovať so svojím duševným nastavením.

adelkaa159
11. okt 2022

Zavist je zla vec, skus zmeniť v prvom rade svoj život, taktiež nemam rada poznamky mojej znamej ako sa mame dobre atd a ako si mozem hoci co kupit šak tvoj muz zaraba .. no aaaa ? Co je na tvojom muzovy ine ako na mojemu?aj tvoj moze zarobiť. Aj ty mozes daco robiť, ja tiez som na MD ale chodim do skoly aby som po mala nieco , nie kvoli tomu ze musim ale ze chcem chcem nieco dokazat sama sebe .. tak prosim nenariekaj, nezavid, zmeň svoj život začni robiť aj ty preto dačo aby si sa mala lepsie, prace je len nepreberaj, stale zacinas od nuly.. ani my sme nemalu dakedy z vyplaty do vyplaty , urob nieco preto aby si sa mala lepsire, ver muzovy snaz sa ho posunnut , podporiť .. a nie zavidiet a dokonca moj ma vzacnu chorobu, netusim do kedy tu bude ,ale viem ze robi pre nas vsetko co len moze .. a to aj to niekto dokaze zavidiet .. ser nato prestan zavidiet otvor oci a chod vpred

brisilda
11. okt 2022

Prestaň sa porovnávať. Nepozeraj čo má ona ale to čo máš ty ! Závisť je veľmi zlá vlastnosť ktorá ťa zničí.

alenky
11. okt 2022

Závisť je škaredá ľudská vlastnosť, môžeš byť rada,že ona nie je mrcha a nerobí ti peklo zo života. Pretože sú ľudia,ktorí závidia aj choroby, dokonca aj v rodine. Začni v prvom rade od seba, existujú rôzne knihy. Treba zmeniť myslenie a postoj. To čo vysielaš od seba zároveň príjmaš ty k sebe. Je to tvoj brat, dopraj im šťastný život a uvidíš časom sa bude aj tebe dariť, treba zahodiť negatívne myšlienky. Život je len taký aký si ho urobíme. Autisti sú skvelé vnímavé deti. Určite keby si ich poprosila o pomoc pomohol by ti aj brat a možno aj švagriná v hľadaní práce 🙂

monika2012
11. okt 2022

Ja osobne by som bola šťastná, keby mal môj brat taký šťastný život. Aj keby to malo znamenať, že má všetko v živote lepšie.
Bola by si radšej, keby Tvoj brat trpel v nefunkčnom vzťahu? To hádam nie.

deana1
11. okt 2022

Ja Ta neodsudzujem, viem sa do Tvojich pocitov vžiť, možno každý sme niekedy niekomu niečo závideli, ja určite, ale teda naozaj bude pravda asi ta, ze musíš pracovať na sebe ty a urobiť niečo so svojím životom alebo pohľadom na veci ty. Je to veľmi ťažké, ale ide to.

ivec16
11. okt 2022

vzdy budu ludia co maju viac a co
maju menej… mozno su ludia co zavidia tebe, zavidia ze mas aspon to jedno dieta, zavidia ze mas kde byvat, zavidia ze mas muza, zavidia ze mas vlasy, zavidia ze mas aspon take auto ako mas lebo oni nemaju ani to…
zavidis svagrine a pritom si nechodila v jej topankach… nevies cim si ona presla, kazdy mame svoju cestu… treba riesit v prvom rade seba…
predpokladam ze s bratom ste mali spolocne zazemie a priblizne rovnaky start do zivota, svagrina ani tvoj brat nemozu za to koho
si si vybrala do zivota… skus s tym nieco robit, daj muzovi ultimatum, a ked sa ti nieco nepaci na svojom zivote zmen to, alebo s ao to
aspon snaz

anjelikstrazny
11. okt 2022

ahoj. napis mi. postazujeme sa jedna druhej.😊

maminkalubka
11. okt 2022

Inak toto sa stalo aj mne. Myslela som že aké sme so svagrovou kamošky kym ma z ničoho nič nezačala ignorovať. A potom som sa dozvedela že mi tiež závidí a už sa nevedela asi pretvarovat

kassandra25
11. okt 2022

Skus si urobit ty sama zo svojho zivota raj. Pomalymi krokmi najdalej zájdes. Ja tiez poznam primadonnu, ale mozno ze svagrina je normalna, sice normalny clovek sa vystatovat vobec nicim nema potrebu. Poznam taku primadonnu, co mozno by si jej zavidela tiez, ja konkretne mam z nej aspon rehot velky, vydata zena, vek pred 40, dve deti - zdrave, ked ty to tak opisujes, ano VŠ vzdelana, kancelarska robota v jednej firme a ona sa nam stala okrem stareho o 19 rokov starsieho manzela, so sluzbou sugardeddy, este aj trenerkou. Rehot zakazdym, ked pozeram bud jej vyfotenu holu susuru alebo holu rit na fcb v pribehoch. Lebo normalny clovek by si to verejne a pre priatelov nedaval. Ona je ina. Treba sa zasmiat, povedat si, o co si ty sama vo svojich vlastnych podmienkach normalnejsia a ist dalej..... a hladat pre seba samu tie lepsie podmienky. Narodila si sa nato, aby si bola krasna, stastna, vesela, zdrava, aby si mala dostatok. Ak nieco chýba, tak to zmeň. A co ty vies, mozno prave pri tej zmene ku tvojmu lepsiemu zivotu ti pomozu prave brat so svagrinou, mozno ona sama ti raz velmi pomoze a bude pri tebe stát. Vela úspechov ti prajem. 😍

nini1978
11. okt 2022

@zorana999 nehnevaj sa,ale napísať o jednej žene "môže jesť koľko sladkostí chce a stále je štíhla" to je niečo neskutočné, áno normálne to nie je určite🙄
(Ostatné nekomentujem, závidieť ľuďom niečo je pre mňa nepredstaviteľné).
Vždy ale vždy bude niekto štíhlejší,krajší, mladší, bohatší s väčšou záhradou a môžem písať do nekonečna.
Tak problém je v inom, nemyslíš?

cajnik
11. okt 2022

Z toho co si napisala jej zavidis predovsetkym peniaze a s tym by si sa asi mala nejako vyrovnat, proste ich ma viac, ale to neznamena, ze je lepsia. A dokonaly zivot nema, mozno sa tak tvari pred ostatnymi, co ak naozaj stale robi, tak len zakryva svoju neistotu, svoje nizke sebavedomie. Toto si uvedom a skus prestat zavidiet. Nepomaha ti to v lepsom zivote a stasti. A co sa tyka tvojho syna, neustale moze plakat aj kvoli vasej zlej rodinnej situacii. Ucitelka sa nema co vyjadrovat k diagnozam, keby som toto urobila ja ako ucitelka, rodiacia by ma udupali pod ciernu zem uz len pre to, ze toto nie je v kompetencii ucitela. A ver mi, je vela ucitelov, ktori radi daju dietatu nalepku, kvoli hociakej hluposti, jej vyjadrenie voci tvojmu dietatu nebolo taktne, ale samozrejme, moze ti porozpravat, aky je v triede a naozaj jemne navrhnut navsetvu psychologa, ale nikdy nie vyslovit diagnozu!

danielahamar
11. okt 2022

Podľa mňa zavidíš svojmu bratovi a nie svagrinej😉, proste ona je všetko a ma všetko, čo ty nemáš, a na drzovku ešte k tomu to ma tvoj brat.

dominikak4
11. okt 2022

Podľa mňa si nespokojná s vlastným životom, frustrovaná z finančných problémov, bojíš sa ako to bude s malým synom, nerozumiete si moc s mužom, on sa tiež trápi a rieši to alkoholom....proste máš to ťažšie. Švagriná žije t.č. bezstarostný život z tvojho pohľadu a ty si smutná, že nie si na jej mieste a vždy keď ju vidíš, tak ti pripomenie čo všetko ty nemáš.... Ale všetci máme svoje trápenie a problémy. Dnes je zle tebe a za 5 rokov to môže byť naopak, ani vzťahy, ani peniaze a už vôbec nie zdravie - nič nie je večné, takže nikomu netreba závidieť a chcieť jeho život, pretože nevieme čo všetko toho človeka v budúcnosti čaká. Skôr niečo sprav s vlastným životom. Ja sa teším z maličkostí a môj muž je skôr ako ty a ja mu stále opakujem, že komu je málo, tak mu treba ubrať, aby si vážil čo má. Váž si, že si zdravá (tým myslím, že nemáte niekto napríklad rakovinu, sklerózu a podobné vážne zničujúce diagnózy), že máte kde bývať, čo jesť, že máte dieťa, ktoré je zdravé, to že nejaká učiteľka niečo povie, to ešte neznamená, že je to hotová vec, teš sa, že máš muža, ktorý má dve zdravé ruky, ak pije a trápi sa pomôž mu, prekonajte to spolu. Verím, že to na čo myslíme to priťahujeme, preto sa snažím myslieť pozitívne. Nesústreď sa na švagrinú - ona má viac, no a čo? Tak nech má....aj ty máš niečo za čo môžeš byť vďačná, ľúb svoje dieťa, svojho muža so všetkým čo k ním patrí a bude Ti lepšie a uvidíš, že sa veci začnú na dobré obracať, nájdeš prácu, zlepší s finančná situácia, a keď muž bude mať doma usmiatu ženy čo ho má rada možno prestane piť a aj syn bude lepší lebo to čo vyžarujete prechádza na neho....

dominikamacakova
11. okt 2022

Závisť nás posúva vpred... To nie je žiadna hanba, závisť je prirodzená vlastnosť. Hovoríš, že má dobrého chlapa a ty máš alkoholika. Tak sa s ním rozíď a nájdi si lepšieho. Prestaň sa stále ľutovať a začni žiť od nuly. To čo má ona ti nespadne z neba 😀 Inak a ja napríklad závidím švagrinej, že má doma dokonalý poriadok a ja mám stále bordel ako v riti 🤷

medeliska
11. okt 2022

No už si sa tu vypísala tak si už z nervami v pohode nie?! Pozri sa.... Nezáviď nikomu nič, nepraj nikomu nič! Lebo sa ti to dokaže vrátiť a ešte v horšom! Radšej si povedz: No tak ma super život! No a?! Ale ma ho mať prečo, miluje ju tvoj brat (ako si pisala je to užasny človek), tak je šťastná a všetko sa jej darí, ma krasne šikovne dcery Z tvojím bratom! Preglgni to všetko a dopraj im to. Čo ťa potom že chodí všade vysmiata ako čalamada, nemaš čo zavidieť! Ty maš tiež rodinu, syna ktory nech je aky je ale bude ťa ľubiť dokonca života a chlap keď je "hentaký" sa dá vždy (počase) vymeniť 😜 Hľaď naseba na svoju rodinu, čo môžeš zmeniť, vylepšiť, urobiť inak a to šťastie, pohoda pride samo.... Prajem Ti a tvojej rodine veeeeľa 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀☺️

w123
11. okt 2022

mne sa paci ako niekto napise kto si jak ustelie tak sa ma, tooo nieje ani zdaleka pravda niektori ludia sa maju horsie ako ti druhi a nieje to vzdy ich vinou, zivot je vo velkej miere aj o stasti genetike zdravi o tom do akej rodiny sa narodime atd. su ludia ktori detom kupia byty za nemale peniaze cele zariadenie auta ,podedia a pod. je to fer voci tym ktori dostanu prd ?nieje ako autorka moze napr. za to ze ma choreho syna to si tiez clovek nevyberie, ma to proste tazke a ja by som sa odstrihla od svagriny uprimne tiez by ma to zozieralo, posledne co momentalne autorka potrebujes je mat na ociach dokonaly svagrinin zivot, to ze sa jej vyhybas je uplne v poriadku je to tvoja obranna reakcia proti niecomu co ta rani, odstihni sa a zi zivot ako najlepsie vies najdi si take kamaratky ktorym nemusis zavidiet ktore maju obycajne zivoty ale napriek tomu su optimisticke a dokazu ti poradit aj ta podrzat, obklop sa ludmi s ktorymi sa citis dobre, ked ti svagrina vadi nestretavaj sa s nou, pories to pitie tvojho muza ak neprestane pit odid od neho mozno casom najdes lepsieho chlapa a ries aj zdravie tvojho syna s lekarmi proste ked ta tento zivot ubija snaz sa zmenit k lepsiemu aspon to malo co sa da a veci sa mozno este daju do pohybu

any_soj
11. okt 2022

Ahoj. Poznám ten pocit. Mám úžasného manžela a krásne deti, ale aj tak poznám. A podobne ako ty naň nie som hrdá. Čo je podľa mňa u teba veľké pozitívum, že si to uvedomuješ. Napríklad, keď mi zomrela dcéra v 38.tt a dve kamošky boli so mnou v pôrodnici - jedna práve porodila zdravé štvrté dieťa, druhá zdravé prvé dieťa (rok po svadbe, mladučký pár, ja som mala už 34, jeden MA za sebou a 7 rokov manželstva). Vtedy mi veľmi pomohli dve veci - rozhovor s nimi, priamy, úprimný. Odporúčam aj tebe. Zistila som, že im vôbec nie je jedno ako trpím, dokonca im bolo ťažko aj za mňa, veľmi sa trápili, že prečo ony zažívajú tú radosť a mne nie je dopriate. Ak je tvoj brat taký super muž, skús o tom hovoriť s ním aspoň... Veď asi ste si blízki. Povedz, že to proste tak cítiš aj keď nechceš, aby to tak bolo... Pocity si nevyberieš, ale to, čo spravíš následne, áno. A vtedy mi ešte pomohlo uvedomiť si, že by som nechcela ich život do dôsledkov. Že ja chcem len tú jednu časť, ktorú práve vidím a v ktorej sa majú lepšie ako ja. Ale nedokážem vidieť ich život ako celok, že proste každý máme svoje trápenie. Cesta od závisti isto je aj cez spokojnosť so sebou, svojimi darmi. ALE! Mňa nedávno totálne prevalcoval iný pohľad. Cesta zo závisti je VIBEC NEPOZERAT NA SEBA. Len milovať druhého. Ak mi pošleš adresu, rada ti pošlem túto knihu, ktorá má teraz veľmi oslovuje... https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfb...

zenulkaaa
11. okt 2022

nie to ze zavidis, je chore, ale to ze si s nou prestala komunikovat. Prave som pochopila a potvrdila si, preco niektori ludia prestali s inymi kominikovat. a tu mam jasnu odpoved, a ty si toho dokazom, ze ludia su fakt schopni kvoli zavisti prestat s tym komu zavidia komunikovat 😄😄😄😄 hrozneeeee

zorana999
11. okt 2022

@nini1978 a co je na tom?? 😄 Jak keby napísala "nech skape do rána". Strašne tu všetko nafukujete pritom doma preklínate muža, jeho rodičov, x krát niekoho zosmiesnite, urazite, ublížite a ani nemáte o tom šajnu. A tu budete nad niekym moralizovat keď je v slabšej chvíli a vylieva si temno zo svojej duše?

zenulkaaa
11. okt 2022

A z celeho tvojho prispevku mi vyplyva ze si hrozne nestastna. Preco sa radsej cez to cele neprenesies a nezacnes sa napriek vsetkemu usmievat? Vies lebo ked clovek mysli na to co nema, tak si to este viac privolava a ani to nikdy mat nebude a bude mat stale to co nema 🤷🏼‍♀️
Na tvojom mieste by som so svagrinou nadalej komunikovala, a zila svoj zivot. Ked si nevies najst pracu, preco volny cas nevyuzijes na sebazdokonalovanie, cvicenie napr ked si nespokojna s postavou, skraslovanie hoc aj 2izboveho bytu??? Zavidenim a nicnerobenim sa nikam nedostanes.
Ked budes spokojna ty, bude aj cela tvoja rodina a tcoj syn a nebudete rano zvadzat boje do skolky. Vies deti len zrkadlia rodicov.

ladyvi
11. okt 2022

@zenulkaaa ja na tom nevidim nic zle, ci je lepsie sa tym ludom usmievat do tvare a vnutorne citit negativnu energiu a premahanie sa? Je prirodzene si ludi selektovat a vyberat si takych s ktorymi mi je dobre. Kde je suhra, tam je aj prajnost a ked raz mi niekto nesedi osobnostne a hoci aj vyzorovo,ze mi pri takej osobe nesmierne klesa sebavedomie, je to kazdeho vec,ak si prerusi kontakty,hoci aj zo zavisti.

karolina196
11. okt 2022

@leskovael V tomto s tebou nesuhlasim.Su 2 typy ludi-zien,muzov,ktori sa maju dobre a to ze sa maju dobre vedia prezentovat 2 sposobmi.Su taki,co sa radi pochvalia prijemnym sposobom kedy to az tak do uši nebije a clovek by ani nemal ozaj preco zavidiet a su zase taki,ktori sa ozaj nechutnym sposobom chvastaju a to moze byt vtedy aj otravne a kludne to v cloveku dokaze potom vyvolat akoby zavist.V tomto pripade,neviem ako sa jej svagrina prezentuje,akym tonom dava svoje "stastie" najavo,ale niekedy maju v tomto podiel viny ozaj aj ti "chvastuni"...

ejanjelik
11. okt 2022

Dopraj a bude ti dopriate