Dokonalý život mojej švagrinej
ahojte, na zaciatok sa chcem ospravedlnit za tento prispevok pretoze viem ze ma mnohe zan odsudite ale ja jednoducho potrebujem niekde zo seba vyliat ten hnev alebo zavist alebo ja neviem co to vlastne je..Som vydata 6 rokov a mam trojrocneho syna, mam jedneho brata ktory je s manzelkou uz 11 rokov a maju 6 rocnu a 2 rocnu dcerku..so svagrinou sme vzdy vychadzali dobre ale z mojej strany je to cisto o tom ze ju tolerujem len koli bratovi..resp. tvarim sa ze sme kamosky a ze ju mam rada ale v skutocnosti nemam..ide o to ze mi lezie na nervy jej dokonaly zivot..vychadza jej proste v zivote vsetko..uz len to ze je manzelkou mojho brata je obrovska vyhra lebo on je uzasny clovek a ma ju strasne rad skace okolo nej ako psik..je vysoka stihla..a to sa vkuse napchava sladkostami..cvicenie jej nic nehovori aj tak vyzera stale ako z katalogu..pochadza z usporiadanej rodiny obe dcerky ktore maju s bratom su uzasne krasne zdrave dievcatka, ma super pracu ( no teraz nie lebo je na materskej ale uz sa tam na nu tesia ze o rok sa vrati( financne su na tom skvele, moj brat dobre zaraba plus ona zdedila pozemky a dom po starych rodicoch co popredavali tak sa maju ako v bavlnke.l..proste zije zivot o ktorom som vzdy ja snivala..ja mam muza ktory cim dalej tym viac inklinuje k alkoholu, jeho rodina je prenho viac ako ja zo synom..my sme na druhej kolaji, financne sme na tom dost biedne kedze manzel ma dlhy z minulosti o ktorycgh som nevedela ked som si ho brala a teraz ich splacame..moj syn je jedno uplakane ukricane dieta a nic sa tym nezmenilo ani po nastupe do skolky..kazde rano je to boj aby som ho tam vobec dostala s tym ze tam potom dokaze vkuse prerevat aj tri hodiny..ucitelka uz vyjadrila podozrenie na autizmus ..kym brat so svagrinou maju kazdy svoje nove auticko my mame stare ktore sa nam stale kazí, kym oni maju dom so zahradou my dvojizbak v idiotskej stvrti ...kym oni chodia na dovolenky k moru, my maximalne k svokrovcom na zahradu..kym na svagrinu v praci cakaju kedy sa uz vrati ja si neviem uz pol roka najst pracu..proste neviem ako mam pracovat s tou zavistou co citim..svagrine sa uz vyhybam ako sa da..ale nemozem uz vidiet ako sa bude chvalit zase novou kabelkou alebo cizmami, alebo tym kam v zime vyrazia lyzovat..je mi z nej fakt zle..ale aj zo seba
Čuduješ sa ,že Tvoj syn je plačlivé dieta keď cíti z Teba závisť,opovrhovanie a nenávisť
Si zatrpknuta a sama si to robíš
Nerieš a nezavid správ niečo pre seba a svoj život inak sa zblazniš
U nás to je podobne.....brat so ženou sú ako rodina z katalógu...majú nádherný novopostavený dom, krásne auto, dve nádherné zdravé deti...peňazí na všetko čo si len spomenú...nepijú, nefajčia, nádherne vyzerajú...
A som šťastná, že sa majú, tak ako sa majú... veľmi im to prajem, lebo sú to veľmi dobrí ľudia... švagriná keď triedi veci, vždy sa mi niečo ujde 🤗....a ja sa za to nehanbím..a ju teší, že to má komu dať..
No a mi??? máme starý neprerobený domček...veľa zvieratiek... máme dve prenádherné, zdravé a šikovné deti...jedno polorozpadnuté auto, peňazí len toľko čo vyžijeme do výplaty...ale sme zdraví, šťastní... máme sa radi jeden druhého... skôr si myslím, že to je všetko v inom pohľade na vec.. zmeň svoje zmýšľanie a hneď ti bude lepšie..nezáviď a bude aj tebe dopriate ♥️
Otoc to, ber ju ako inšpiráciu a hnací motor pre teba posunúť sa vpred...ja mam rada úspešných ľudí, lebo vedia motivovať k aktivite a následne k spokojnejsiemu životu..
Mas to tazke, prestan sa s nou porovnavat, to Ta bude len zozierat, zacni si budovat to, co mas doma a nezaoberaj sa svagrinou….
Poznám ten pocit, ale všetko čo som v živote dokázala ako som sa dokázala, z takýchto pocitov dostať sa je začať na sebe neskutočne makať, chod si tvrdo za svojím snom a nenechaj ani sekundu svojej mysle zavahat a ani rozmýšľať nad takýmito vecami, dorob si školu,nájdi si novú prácu, začni športovať nájdi si rutinu ktorá ťa robí šťastnou a uvidíš výsledky ktoré ta budu tešiť a stanes sa dokonalou pre seba❤
Ahoj @autorka.
Je to tazke pre kazdeho, ked sa mu nedari a ma byt s niekym, komu sa dari. Skus zamerat svoju pozornost iba na seba. Zameriavas ju na svagrinu a potom sa z toho vytvara zavist. Zameraj ju na seba a pridu riesenia 😊 rozmyslaj o sebe, nie o nej. Mozes pekne od zaciatku. Urob kazdy den pre seba nieco, co mas rada. Bud precitaj knizku, zacvic si, pozri si oblubenu komediu. Nieco, co ta nakopne byt spokojna, so sebou. Nasledne skus poriesit muza. Normalne sa s nim porozoravaj, ze budes rada, ak bude pit menej. Zober syna k psychologicke, ries to uz teraz, povedia ti, ako s nim komunikovat, aby nebol taky uplakany 🙂 a ak ti chybaju v satniku pekne veci, tie sa daju kupit aj za lacnejsie peniaze. Praca si ta pocka ;)
Ja som taketo stavy riesila ked som bola o dost mladsia, no jednu vec som sa naucila pri zavisti. Nikdy nevies, aky osud tu osobu postretne a pridu casy, kedy by si s nou nemenila ani nahodou. Tak hlavu hore, pories si seba a bude ti lepsie ;)
Milá autorka, prečítala som si len prvé tri strany... takže možno len zopakujem aj ja, čo tu už bolo napísané veľakrát.
- Nech sa každý z nás tvári akokoľvek sväto, všetkých z nás sem tam štipka závisti postretla. Kto tvrdí, že nie, jednoducho klame. Dôležité je však vedieť s touto emóciu naložiť správne. Pre niekoho je závisť hnacím motorom, niekto sa v nej utápa. Ty pomaly smeruješ do tej druhej skupiny a to nie je dobre... ale dobré je, že si to uvedomuješ a chceš s tým niečo robiť. Sama cítiš, že to, čo sa deje v tvojom vnútri, nie je v poriadku. AK budeš pokračovať, zožerie ťa to.
- Myslím, že aj napriek závisti, si veľmi dobre uvedomuješ to, že za svoj život a to, aký je, si zodpovedná sama. Avšak rozumiem tomu, že je omnoho ľahšie nájsť niekoho, na koho to zvaliť a trochu si uľaviť zo svojho vnútorného trápenia. Omnoho ťažšie je priznať si svoje zlyhania a prevziať zodpovednosť.
- Či chceš, alebo nechceš, musíš začať od seba. TY sama sa musíš nastaviť na to, že ideš niečo so svojím životom robiť a pripraviť sa na to, že nebude ľahké. Ale nik iný to za teba nespraví a nevyrieši.
- Porozprávaj sa s manželom. Zaznel tu hneď rozvod, ale to je krajné riešenie. Prečo požíva alkohol stále viac? Nemá aj on také pocity ako ty? Nie je to z toho, že si uvedomuje aj on, že sa dá žiť lepšie ale sám si nedokáže pomôcť a alkohol je jeho útechou? Manželstvo je predsa najmä o komunikácii, ani jeden z vás nemusí byť na problémy sám, podporte sa navzájom.
- Čítala som tu aj to, aby si sa porozprávala so švagrinou. Súhlasím. Ona cíti, že sa niečo deje a ty jej povedz o svojich pocitoch – avšak bez výčitiek. Povedz jej o tom, že nevládzeš, že sa trápiš, že máš problémy, že nevieš ako ďalej v živote... možno budeš milo prekvapená jej reakciou. Ak by si ostala nemilo prekvapená – zase ťa to len môže posunúť ďalej, lebo si vyjasníš vzťah tvojej švagrinej ku sebe.
- Máš zdravé (a predpokladám, že aj krásne 🙂) dieťa. Buď zaň vďačná. Venuj sa mu, hraj sa s ním, ľúb ho. Ono veľmi dobre cíti, že ty nie si v pohode.
- Čo sa týka hmotných vecí – nuž áno, aj ja by som brala domček s bazénom, možno väčšie auto, vedela by som si predstaviť, že budem častejšie chodiť na kozmetiku a kaderníka... ale – uvedomujem si, že nám naozaj nič nechýba. Máme kde bývať, máme čo jesť, máme auto, sme zdraví, ľúbime sa. Nie je všetko len o materiálnych veciach, šťastie môžeš nájsť v spoločne strávených chvíľach aj na tej záhrade. Len to musíš ty sama hľadať. Neporovnávaj sa... ono sa hovorí, že susedova tráva je vždy zelenšia... ale keď prídeš bližšie, možno zistíš, že je len natretá zelenou farbou a prvý dážď ju zmyje.
Milá autorka, myslím, že vieš čo máš robiť 🙂 Želám ti veľa síl, ver si, zvládneš to! Ver si, dobre?
@rusalinka Ty si tak úžasná 🫶🏼🤍
Myslím, že tvoje slova nakopnú nielen ju ale zcasti som sa aj ja v nich našla…. A verím, že nielen ja. 🤍🙏🏽
@malinoismum si veľmi milá, ďakujem aj ja 🙂

Veľa ľudí sa ta tu zastalo skrz toho že vsetcia závidíme . Áno závidíme , závidím ja , závidí aj ten kto sa ma dobre tomu čo sa ma ešte lepšie , závidí aj tvoja švagriná niekomu určite atd atd. Je to úplne normálne . Ale ty fakt potrebuješ asi pomoc .. najviac ma odbila veta že : “ je mi z nej fakt zle “ . Aby si niekomu závidela až tak ze ti je z tej osoby zle a snažíš sa jej vyhýbať tak áno toto je vhodne na návštevu psychológa lebo teba jej stastie musí tak strašne zožierať keď zakladas až diskusiu koli tomu . A bratovi preto nezsvidis?
Jasne, ze cloveka obcas zaskrie, preco prave on nema nieco viac, ma take a hentake problemy, kym iny ide zivotom ako po masle. Ale... zi co najlepsie vlastny zivot, neporovnavaj sa s nikym, len ta to zbytocne bude uzierat.
Mna raz tak oslovil (prefackal) jeden bonmot: "Bud vdacny za to, co mas. Mohol by si sa mat lepsie... ale mohol by si sa mat aj horsie."
Ja ti rozumiem nie si ani chora ani zla zdrava zavist je v pohode,sustred sa na svoju rodinu na vasu buducnost nie vsetko o majetkoch a peniazoch aj ked sa bez penazi zije tazko ale musis si povedat ze niektory su na tom ovela horsie maju deticky ktore su velmi chore leziace a nemozu im nijako pomoct maju manzelov ktory ich tyra a nici im zivot . Tvoj zivot je klasika standart ved niekto nema ani 2izb.byt ani svokrovcov so zahradou. Predstav si ze by si bola sama z viacerymi detickami bez penazi a este by ste nedajboze ochoreli smrtelnou chorobou alebo by ti zomrelo dietatko toto je utrpenie a hroza v zivote. Viem o com pisem presla som si podobnymi zivotnymi situaciami a neprajem ti to. Vaz si to co mas zivot je kratky uzivaj si kazdy jeden den s rodinkou a dopraj synovi aj manzelovi vela lasky a nehy. Mozno sa to vsetko casom ustali a budes sa na vsetko pozerat s nadhladom. Nikdy nikoho neodcudzuj a ani nezavid niekto sa narodil pre prepich a niekto na standart svagrinu ignoruj a prave ked sa bude chvalit jej ukaz aka si aj ty stastna ze aky je sikovny tvoj syn a ako sa velmi milujete s manzelom. Nenechaj si znicit zivot ludmi ktory za to nestoja. A prave vyuzi kazdu prilezitost ist ku bratovi so syncekom za sesternickami nech sa s nim zahraju a ty chod na kavicku ale neber tie jej chvali osobne len sa tez z toho ze je tvoj brat a jeho dcerky stastne a ver ze aj ty s rodinkou budete stastny. A s manzelom si sadni a porozpravajte sa o tom ze co ti vadi na nom a priamo mu povedz ze sa ti nepaci ked pije a este splacate jeho dlhy. Ak to pochopi tak ti da za pravdu a bude lepsie a ak nie tak za to vsetko asi nestoji.
Maj krasny zivot a bud stastna mas syna a ten ta potrebuje najviac na svete.
@savanna existuje také slovné spojenie "v dobrom závidím". To znamená, že keď kamoška leží pri mori a nahodí fotky, tak v dobrom závidím, tiež by som v tej chvíli takto dovolenkovala, ale necítim k nej odpor, nenávisť, alebo že by som ju neznášala, ako evidentne autorka švagrynu. Taká závisť nie je zdravá a nie je bežná a mnohí ľudia sa s takým druhom závisti nestretli. V extrémnych prípadoch takí ľudia nenávidenej osobe, ktorej závidia začnú robiť zle. Obťažujúce telefonáty, listy, šírenie klebiet, apd. Takže autorka by mala riešiť svoju psychiku skôr, ako sa zníži k tomu, že sa bude tešiť z prípadného nešťastia v bratovej rodine, alebo že sa časom uchýli k tomu, aby k nešťastiu prispela.
Nech prvá hodí kameňom, čo nikdy nikomu nič nezávidela. No na druhej strane, toto už je patologické a neškodí to iba tebe, ale aj narušuje vzťahy. Švagriná za to nemôže, že máš posraný život. Začni od seba a možno sa zlepší aj tvoj vzťah k nej.
Skus sa zamerat radsej na seba a riesit svoj zivot, nefnukat nad tym ze sa ma svagrina lepsie a ze vyzera ako z katakogu...tak zdvihni rit zacni na sebe makat mas jedno dieta ktore chodi do skoly cize myslim ze uz je len na tebe ako nalozis sama so sebou zacni cvicit skus si najst lepsiu pracu a nefnukaj..tymto stylom nikdy spokojna nebudes a ani nic pozitivne si do zivota nepritiahnes...
najhorsie co mozes rbit je sa s niekym porovnavat a utapat sa potom v tom. neprinasa to nic dobreho a zhorsujes celu naladu v rodine. mala by si sa konecne viac zamerat na svoju rodinu, co a jak spravit, aby vam bolo lepsie
Ja len tolko k tomu....
Kazdy si je strojcom svojho stastia
Autorka, len napis, ci nas vobec citas.
No a keď si sa tak na prd vydala, môžeš sa rozviesť? Sa čudujes ze syn je nervny, keď otec chlasta a matka je uzlík nervov pre nezamestnanost a neustále jej v hlave vyskakuju obrázky dokonalých dievcatiek a nových áut?
Švagriná si vybrala dobre, ty nie. Švagriná podedila, to sa stáva, s tým sa treba zmieriť, tiež poznám ľudí, čo im majetky padajú z každej strany takto do rúk a my si na všetko zarábame dvaja.
Ale čo sa mi na nej nepáči je, že sa potrebuje chváliť kabelkami a dovolenkami. To je z môjho pohľadu dosť nízky spôsob zábavy. Keď mám novú kabelku a niekto si všimne a pochváli, poďakujem, keď niekam ideme, vážim slová, keď niekto ledva vycestuje k babke kvôli rozpočtu, nepoviem ze plánujem Kretu a Dubaj pre boha, trochu citu a chochmesu.... Podľa mňa je nepochopiteľné vedieť ze rodina je na tom finančne horšie, žena si nevie nájsť prácu a pritom sa z pozície lepšie (oveľa) situovanej ženy chvastat, keď si kúpim kabelku, čižmy a pod.... Urobila by som si na nedochádzavu švagrinu názor a hlavne doma poriadok. Nezit s ozranom, oslobodiť sa od neho a zariadiť si nový život. Ak by som ho ľúbila, tak pomoc, liečenie a pod, proste venovať myšlienky zmysluplnym veciam a neriešiť svagrinu.
@leskovael tlieskam ze z jedného príspevku dokážeš diagnostikovať ochorenie, tuším netreba ani sedenia s doktormi, stačia matky na MK 🤣👏
Ahoj, ja si myslim, ze zrejme to nie je ani tak o zavideni svagrinej, skor o tom, aka si ty nestastna. Lenze tu si mozes pomoct len ty sama. Neries stastie inych. Svagrina je v tom nevinne. A pri tom vychvalovani sa si asi neuvedomuje v akej situacii si ty. Ze proste nie ste na jednej lodi :(
Iste vsak je, ze kto sa vzdy porovnava s inymi, nikdy nebude stastny. Sustred sa na seba a svoj zivot, ktory treba zmenit. Verim, ze tvoj syn je ,urevane decko, lebo citi ze u vas doma to nie je ok. To mu netreba hovorit, deti su az prilis vnimave. V pohodovom prostredi by bol aj on iny. Skus sa mu viac venovat ked ste spolu, zistis, ze mozno na neho reagujes az prilis podrazdene. ...ako sa sprava svagrina k svojim detom? ...asi pohodovo kedze aj ona je v pohode vsak?
No a ze sa na teba smola nabaluje a ani pracu nemozes najst. ...mozno tomu niekto neveri, ale podla mna to funguje. Zlymi myslienkami podvedome pritahujes len zle veci. Ked niekto vykroci s dobrou naladou, zazije casto este lepsie veci ako vlastne cakal. A nemusi byt ani vyskereny, ale to nastavenie ma v hlave. Ale nie len jeden den. Skus zmenit svoj postoj, nastavenie. Nevravim, ze, vsetko ale mne vela dala napriklad aj kniha Tajomstvo. ...a to nie som nejako ezotericky zalozena. Pozri mozno aj tymto smerom a popracuj na svojom videni sveta. Skus zmenit seba a uvidis ze potom sa zmeni aj ostatne. Drzim palce ;)
Nečítala som všetky komentáre. Ja ťa úplne chápem. Mne sa stalo podobné - prestalo sa mi dariť, postupne sa kazilo jedno za druhým, narastal vo mne hnev, zúfalstvo alebo neviem niečo a postupne sa pridala závisť. Čím neskôr to zastavíš, tým to pôjde ťažšie. Čo mne veľmi pomohlo, zmeniť prístup k tomu všetkému a úplne sa zamerať na seba a syna, úplne prestať riešiť rodinu a okolie, aj keď nie vždy sa tomu dá vyhnúť. Začala som si dávať krátke ciele, a postupne ich plniť. Aj keď išlo o maličkosť a podarila sa, pochválila som sa, bola som so sebou spokojná. Niekedy pomohla aj myšlienka, že urobila som pre to maximum, už je to v rukách Božích, a keď to nie je podľa mňa, z nejakého dôvodu to má byť takto. Postupne som sa cítila lepšie a ukľudnila sa. Kľudná matka=kľudné dieťa, a fakt malý sa tiež ukľudnil. Deti to cítia, a možno malý sa upokojí, keď ty budeš OK. A myslím že aj chlap to cíti a je nervný, lebo vidí že nie si OK a nevie čo robiť ako to zmeniť, a teda viac to potláča alkoholom. U nás to tak bolo. Komunikácia a výčitky nam nepomohli. Ja som začala byť spokojná alebo som začala veci meniť. Postupne sa zlepšil aj môj vzťah s manželom. Nevravím, že je všetko OK, nie je, ale snažím sa byť šťastná ako to je, alebo niečo zmeniť. A hlavne sa sústrediť na seba a syna. Na tvojom mieste by som si našla nejaký kurz, kľudne aj online a zadarmo, a uvidíš že ťa to posunie dopredu a budeš so sebou viac spokojná, vyrovnaná a je to plus do životopisu. Skús malé kroky vpred, kvôli sebe a synovi. Držím ti palce.
@daster333 napisala doslova ze pol rok si nevie Najst pracu a odovodnila to tym ze koli tej zavisti k svagrinej. Cize zase len za to moze ona, Aj ked priznava svoju chybu v tom ze tu emociu nevie mat pod kontrolou. Ale zas aby si koli zavisti clovek nevedel najst pracu je chore. A v konecnom dosledku to ze si nevie najst job nema nic so svagrinou. Su ludia ktory vedia vsetko svoje nestastie vinit na druhych . Chodi po svete s pocitom ze zivot nie je fer Lebo sa porovnava so svagrinou namiesto toho aby sa sustredila ako zlepsit svoj zivot.
Ono niekedy je to úplne inak ako to vidíš ty. V každej, v každej jednej rodine su nejaké problémy ... Mne minule kamoška vravela, že jej kamoška má všetko, peniaze, zdravé deti, chodia si po dovolenkách, na fotkách ideálna milujúca rodina ... Ale v súkromí jej muž nadáva do k*riev a podobné ... Není všetko tak, ako to na prvý pohľad vyzerá ... Možno aj tvoja švagriná ma nejaké trapenie, o ktorom nikto nevie a dusi to v sebe ... A čo sa týka malého, možno je uplakany lebo z teba cíti, že nie si ok .... Skúsiť prijať to co máš a tešiť sa z toho. Ja si vždy poviem, ráno vstanem, takže znamená ze žijem, mám kde spať, mám strechu nad hlavou, mám co jesť (tak aj vyzerám 🙈). Mám dieťa sice s dg PAS, ale pre mňa je to to najúžasnejšie dieťa na svete! Musíš toto všetko nájsť hlavne v sebe, lebo to co cítiš ta obera o energiu, nedá ti spávať a zabíja ta to. Držím silno palce ✊

Otras takýto ľudia 🙏🙏toto radšej ani nikam nepíš a daj si lieky