icon

Drzá svokra

28. jan 2023

Ahojte, ako by ste reagovali na svokru, ktorej co sa tyka vasho dietata, aj seba vyslovene poviete, ze si nieco nezelate a ona si ide aj tak svoje a zamerne vnucuje vam to a stale vas zamerne vnasa do tej situacie, o ktorej dobre vie, ze si ju nezelate, este s usmevom na tvari a vzdy ked sa to udeje, jej dost dorazne date najavo, ako vedela, ze si to nezelate, ako vas mrzi ze sa takto zachovala schvalne, ze vam je do placu, ona sa ospravedlni, ako ju to mrzi, ze si priznava chybu a prejde nejaka doba a zasa zamerne s usmevom to urobi nanovo …. Ako reagovat na takuto svokru? Uz mi je do placu, som zufala, normalne depresivna z toho, ako moze existovat clovek ktory si takto silou mocou presadzuje svoje, opakovane …. Neviem co robit, uz nemam silu, energiu …. Najhorsie k tomu celemu, ze moj mamzel vzdy este povie a vsak ona asi nevedela …. Pritom to su veci jednoznacne jasne vypovedane milionkrat 😢😢😢

autor
29. jan 2023

@karolinakr ďakujem za komentar, presne ako pises mi to pride, ze nech sa im tam dma na zlatom podnose a oni si pokracuju …. A svokre som toto jasne povedala, co spravila svagrina, ze mi to ublizilo, svokrina reakcia, vsak nic take sa nestalo …. Predpokladam, ze keby si ja dovolim voci jej dcere take reci, bolo by z toho velke halooooo …. Ale ked je to voci mne tak sa bagatelizuje

autor
29. jan 2023

@karolinakr presne, ja by som to tiez chcela vidiet ako by si s takymi osobami s usmevom pripijali sampis a boli stale nad vecou ….

autor
29. jan 2023

@miadi presne tak ja mam pravo tam neist a ja jej nerozkazujě aby svoju dceru nevolala, ja som len povedala aby nas nevolala, ked je ona u nich … respektovala to, vzdy nas volala ked ona akurat u nich nebola, ale poslednou dobou ma zamerne vola, ked je doma ta svagrina a este mi klame ze neni…. A nenapaldo ta skorej ze moja svokrs chce vsetko podla seba a ja som tak skakala 5 rokov s len som trpela a pocuvala sproste poznamky, rypanie s predychavala len aby ona bola spokojna, ci tak to podla teba ma fungovat? Ze si mam mechat sa nicit a hlavne sby svokra bola happy ze je po jej a ze ma dokonalu rodinu, kroru nema, na ktoru sa len cche hrat …

autor
29. jan 2023

@katkami123 ano, to je super, dakujem ☺️ skusim si pozriet nejake take techniky, ako pises, ja nevyhram na ich urovni urazania a rypania, lebo taka prirodzene nie som a to oni vidis určite

autor
29. jan 2023

@karolinakr samozrejme, ved to som svokre povedala milionkrat, aj svagrinej, ze ked si to vydiskutujeme, alebo da ospravedlni, ze ja som ochotna to potom brat inak, napriek tomu nikdy nemala zaujem o diskusiu, vysvetlenie, ospravedlnenie, tak ja sa mam stale doprosovat vlastne? Svokra sa tvari ze chce vsetko ok, ale na druhej strane nic pre to neurobit, ani jedna z nich

autor
29. jan 2023

@eva8 ja som prave ta co mala zaujem o diskusiu, ale ona nie, nehnevaj sa, ale ja som mala sance? Tak skor ona mala sance nie? Ked uz sme da stretli 2x a vie ze som naklonena diskusii, preco tie sance nevyuzila, lebo ona nechce, ona chce aby som ss zacala stretat, bavit ako keby nic neurobila …. Ale tak sa to podla mna nerobi, ze ja ti ublizim a teraz budem cakat kym ta to prejde, namiesto toho aby som si to s tebou vykomunikovala

karolinakr
29. jan 2023

hm a máš nejaký nápad ako to doklepať do úspešného konca? lebo zdá sa mi, že od nich sa útechy nedočkáš..

iffushka
29. jan 2023

Ja by som sa opýtala .....akože zavolá svokra a ja hneď....A ona tam bude alebo nie?
To by ti klamať nemohla

karolinakr
29. jan 2023

žeby si spytala švagrinej, že či sa teda chysta schudnúť do plaviek do leta, lebo velkosť xxl sa už nenosí ..že ked prestane sa prejedať, aj tu slaninu na bruchu rychle zhodí...ja som to ešte neskúšala, ja volim radšej sa nepchať niekde na navštevy a oželieť, no vyskúšaj možno sa pobavíte 🙂 alebo svokre, že hentaké oblečenie sa nosilo naposledy v 19.storočí

eeffka
29. jan 2023

Nuz neviem ako sa toto niektorym ludom stava ze vsetci su proti nim len oni su obete. Ak by mne niekto povedal len 10% z toho co tebe tak ho poslem dpc. Doslova a do oci.
Porozmyslaj nad sebou. 5r zivit konflikt ktory uz davno mal byt zabudnuty v tvojej hlave.
Ak su vsetci taki pripeceni naco ostavas v takej rodine a chces diskutovat? O com? Do litraka 2l nenalejes, bodka.

eva8
29. jan 2023

Mňa by zaujímalo, akým spôsobom si sa snažila o tu diskusiu.
Každopádne, verím, že tvoj pohár pretiekol.

katkami123
29. jan 2023

@eva8
Myslím, ze záleží od situácie. Tiež si k hocikomu hocičo nedovolím. Treba byt slušný ku každému. Až keď vidím, ze dotyčný si priveľmi dovoľuje i keď jasne dávam najavo, ze je to za hranicou, použijem ho.

simca06022011
29. jan 2023

Tak si to so švagriná vydiskutuj ako.dospela a prestaň sa hrať na neviem co. V rodine tlačiť takéto problémy a si to a vymýšľať kto s kým a kde sa stretne je smiešne. Ak stretnutie s nou vyvolava toľko to konfliktov... kľudne by som zobrala chlapa a povedala, že chc3s to vyriešiť, nech dovlecie sestru a bude pritom. Keď nebude chcieť riešiť ani on a ani ona nemáš vo riešiť. Keď máš muža co sa za teba nepostaví, mala si sa na neho dávno vykašľať,teraz to urob a kašli na nich alebo sa proste prisposob. Na čo je dobré sav tom vkuse hrabať a ľutovať sa kto koľko kedy ako komu ublížil. Iba sa trapis a vyťahujem staré veci. Zarobíš si akurát tak. A zdravotné problémy iné.
A keď tak naozaj tam chodiť nemusíš. Synovi urob probrsm a manžela posli do teplých krajín ze nie, nejdu k babke lebo idete robiť niečo iné. Ešte to tak aby mi dieťa "castejsie" noekto6nw truc nosil preč.

morgane1975
29. jan 2023

Navstivte odbornika. Ste vztahovacna. Cely prispevok posobi tak ze chcete muza odseparovat od jeho matky? O co vam ide? Aby nechodil k matke vobec?

dididudu
29. jan 2023

Mala som takú istú svokru slušne som ju poslala kade ľahšie. U nás bol problém že sme ešte aj u svokrovcov bývali určitú dobu a neskutočne mi znepríjemňovali život cez deti

morgane1975
29. jan 2023

@simca06022011 vsak svagrina nechce nic riesit, ona uz na ten 5 rocny konflikt aj zabudla. To len v autorkinej hlave strasi minulost a nevie sa povzniest nad nieco co sa stalo pred 5 rokmi 🤷‍♀️ vsak si uzene recidivu s tou jej negativitou a decko ostane s muzom a svokrou uz definitivne. Vsak toto uz hranici s autizmom dokola riesit nieco co sa stalo pred rokmi a diktovat svokre koho si moze volat do domu 🫣 Sa cudujem jej muzovi ze mu este nepraskli nervy a neeozviedol sa s nou 🤫

veronicka88
29. jan 2023

Poznáme len jednostrannú výpoveď.a na základe tej ti poviem,že dcéra ak teda je dcéra bude VZDY viac ako nevesta....riešila by som LEN a LEN správanie manžela....nie švagrinú,nie svokru lebo k tým ísť nemusíš...manžela máš doma...a ver že by u nás naozaj padli reči aj o konci ak by som sa cítila nekonfoetne a vlastnému mužovi by ONI boli viac ako ja.dietatu ani manželovi by som v stretávanie nebránila(PS. Osobné skúsenosti)

eva8
29. jan 2023

@katkami123 dakujem

pbra40
29. jan 2023

Necitala som vsetky prispevky, ale teda ak by som prekonala rakovinu a konecne sa dockala dietata, tak taketo zeny a prihody by ma urcite nerozhadzali.
Myslim, ze priority zivotne mas urcite uz niekde inde, takze ja by som sa na svagrinu len usmiala a ukazala ako som za vsetko vdacna.
Temu, ktora Vas rozdelila, by som nekomentovala. Ak by sa k tomu niekto vracal, len by som povedala, ze u teba je to uz uzavrete a tej osobe zelas vela stastia v zivote, lebo clovek naozaj nevie, kedy si vyskusa "topanky toho druheho".

lubkecha
Autor odpoveď zmazal
janamoto78
29. jan 2023

Ale pohádala si sa so švagrinou ty, nie tvoj syn? Ja sa nebavím so švagrovcami vôbec, dokonca ani muž, deťom sú to však krstní a deti k nim normálne chodia. Konflikt vznikol medzi dospelými. Nie dospelými a deťmi. Čo s tým tvoj syn má?

nataliik
29. jan 2023

Normálne to nie je, ale robí to aj moja svokra a švagriná. Tak viem o čom hovoríš, ale prečo to takto ťažko prežívaš?
Ja aj mm sme mali niekoľko konfliktov s jej synom ( prvorodeny, jej naj syn). O všetkom vie, aj tak si ho vždy zastane a aj tak nás ona aj švagriná tlačili, aby sme sa začali spolu baviť. Najhoršie bolo, keď švagriná ( mm sestra) išla na návštevu, keď sme sa presťahovali do domu a nadrzo aj s tým bratom, hoci vie aké sú vzťahy. Skoro som infarkt dostala, ale keďže ten brat zobral svojho malého syna a švagriná priateľa, bolo mi blbé ich vyhodiť z domu. Takže návšteva bola taká, že som toho svagra ignorovala. Neskôr som to švagrinej veľmi rázne vysvetlila a aj som povedala, že by som ich vyhodila, keby tam neboli ti dvaja.
Keď prídeme do svokry a sú tam, bud sa otočíme a ideme domov alebo sadneme do druhej miestnosti.

Najhoršie je u teba, že tvoj manžel s tebou nedrží stranu. Skús si to vykomunikovat s nim a nad svokrou sa zbytočne netrap. Ignoruj.

simca06022011
29. jan 2023

@morgane1975 ano, ale ked ju to tak velmi trapi, tak nech to doriesi ona... nic jej nebrani. Potukaju si za jej chrbtom na po cele vsetci, ale bude klud v rodine. Bez urazky samozrejme. Ja mam takehoto ako autorka chlapa, on sa dokaze urazit a takto robit nervy v rodine tiez roky, kvoli niecomu co ini uz ani neriesia. A riesit to ani viac nebudu, lebo ked to bolo horuce, v nasej rodine tak tyzden dva a potom sa na to kasle, tak vtedy to nechcel riesit a bol zduty. Tak len muti vodu a presne riesi taketo veci ako autorka, len aby tam nebola sestra, len aby sa nebodaj nestretla s dcerou nasou a pod.. velmi mi to tu situaciu pripomina. Rozdiel je v tom, ze ja pre klud doma, davam pozor aby sa fakt nestretavali :D co jej manzel ma na haku. Mne by napr. padol kamen zo srdca, ale aj by som bola prekvapena, keby sa to on rozhodol raz a navzdy vyriesit...

liv1
29. jan 2023

Vies kedy vyhras? Ked totaalne zmenis svoj pristup. Pridi tam s najvacsim usmevom, vyzeraj super, nebud mila, ale neutralna, ak zacne o svagrinej odidi z miestnosti, alebo povedz ze to ta nezaujima (s usmevom) alebo nepovedz nic a zacni uuplne inu temu. Ale ty sa tvar ze si uplne nad vecou. Degradujes seba vysvetlovanim a placom a doprosovanim sa. Takto tu “vojnu” nevyhras. Urob zo seba osobu, ktorej taketo hlupe spravanie prefrci okolo, ale nezasiahne. Nie je to jednoduche, ale da sa to! Prezila si tazke obdobie a tieto situacie ti nepomahaju.
Potrebujes citit pokoj a vyrovnanost. A vies sa ho naucit aj sama. A teda ten tvoj muz 🤦‍♀️ to je otras. Ale tiez, nezmenis. Zmen seba. Zmen svoj pristup. Obklopuj sa co najviac tymi “spravnymi” ludmi, nech tá jeho rodina nie je jediné mimo domu čo stretávaš. Čítaj motivačné knihy, keď to všetko vyhrabem, tak ti napíšem zoznam. Vysmievaju sa ti do tvare, pretoze im to dovolis. Uz im to nedovol. Dieta tam same nenechavaj. Bud za uplnu hviezdu ked tam prides, tym im “ublizis” najviac. Ked budu vidiet, ze ich spravanie ta neovplyvnuje 😉. Aj keby to zo zaciatku mala byt len pretvarka. A v najhorsom, ak by bola situacia, ze viac ludi je tam a bude ta urazat, tak to vrat, nejak mudro. Niekedy staci raz zasiahnut do cierneho (niecoho velmi citliveho) a ta osoba moze prestat. Drzim palce

mandarinka555
Autor odpoveď zmazal
vero_29
29. jan 2023

Je to stále babka a mama tvojho manžela.. ak budeš bojovať poškodis len sebe...manžel svoju mamu ľúbiť neprestane a môžeš docieliť, že bude robiť ti naschvali stále viac a viac.. skús byť diplomat a veľa veci tým docielis.. začať musíš u seba..ona je staršia ju neprerobis... Držím palce 😉

betulinka1
29. jan 2023

Vies o tom, ze ich nezmenis? Skus pracovat na tom, preco sa ta tie reci tak dotknú. Svojou negatívnou energiou si mozes iba opat ublížiť, vnášas ju medzi tvoj vztah medzi muzom a medzi synom a babkou. Neries to co nemozes zmenit, zmen svoj postoj a seba.

dasenka33
Autor odpoveď zmazal
mvagusta
29. jan 2023

No. Sa divim tym komentarom teda..uz len jedina vec. Ako by sa chovali tie mudre hlavy kt.ta tu mierne hejtuju,keby oni mali rakovinu a mal by na nich niekto nevhodne poznamky?? Prd vedia ake to je,ked to nikdy nezazili. A svagrina je pizda riadna,ked dokaze mat hubu na choru zenu (aj keby si bola hned cudzia). Svokra ina nebude a skonci to asi az ked..ehm..odide do nebicka. Bohuzial. Tvoj manzel by sa sakra mal postavit za teba lebo mama moze byt mama,ale raz zije s tebou a nie s nou.. no pevne nervy zelam,nemas to lahke aj v kontexte s tym co si zazila.. nie kazda hafka v rodine sa musi nutne vyriesit a nie kazde vztahy sa musia napravit. Niektore veci clovek nenapravi. A nie preto ze by mozno nechcel,ale preto,ze druha strana je tak tupá,ze jej to nikdy nedôjde co recami aposobila..

nyusika
29. jan 2023

Nie si jediná, čo prekonala rakovinu, mnohé dokonca po nej ani deti nemáme.
Správaš sa ako rozmaznané decko a zbytočne vyrábané v rodine rozbroje.
Ale je to tvoje rozhodnutie, keď máš potrebu si sama ubližovať tým, že kvôli blbym rečiam budeš v sebe živiť zlobu - fajn, máš na to právo.
Ale nezatahuj do toho iných a neobvinuj ich.
Problém si ty, nie zvyšok rodiny.