Drzá svokra
Ahojte, ako by ste reagovali na svokru, ktorej co sa tyka vasho dietata, aj seba vyslovene poviete, ze si nieco nezelate a ona si ide aj tak svoje a zamerne vnucuje vam to a stale vas zamerne vnasa do tej situacie, o ktorej dobre vie, ze si ju nezelate, este s usmevom na tvari a vzdy ked sa to udeje, jej dost dorazne date najavo, ako vedela, ze si to nezelate, ako vas mrzi ze sa takto zachovala schvalne, ze vam je do placu, ona sa ospravedlni, ako ju to mrzi, ze si priznava chybu a prejde nejaka doba a zasa zamerne s usmevom to urobi nanovo …. Ako reagovat na takuto svokru? Uz mi je do placu, som zufala, normalne depresivna z toho, ako moze existovat clovek ktory si takto silou mocou presadzuje svoje, opakovane …. Neviem co robit, uz nemam silu, energiu …. Najhorsie k tomu celemu, ze moj mamzel vzdy este povie a vsak ona asi nevedela …. Pritom to su veci jednoznacne jasne vypovedane milionkrat 😢😢😢
Myslim ze najlepsie je to ignorovat, porazi ju ked zisti ze si z toho nic nerobis. Ona to robi preto lebo ta to stve
@janinah fakt by ti nevadilo keby o tebe pred celou rodinou rozpravali ze si si vymyslela rakovinu?
Mna by sa to dotklo. Ale necusala by som, riadne nahlas by som svagrine vycistila zaludok, ci si to chce vymenit a pozvala by som ju pred vsetkymi so mnou na kontrolu na Klenovu.
Bola by to jej hanba, nie moja.
A muza by som donutila povedat im ze syna chcel, tuzil po nom a miluje ako jeho tak mna. Ak toto nieje schopny utobit, u mna nieje chlap
Z celej diskusie, tu v podstate vznikol problém v tom, ze sa problémy a reči neriešili hneď na mieste, kedy boli vyrieknuté, ale všetko dodatočne a cez svokru. Ja by som asi nabudúce priamo konfrontovala svagrinu protiotázkou, prečo do teba neustále potrebuje rýpať a čo jej to dáva, keby mala opäť priblblé reči. Pokým sa nenaučíš ozývať, kde je potrebné a kedy je potrebné, budeš sa zožierať naveky.
Je v tebe toľko nenávisti, a ty ju v sebe živíš už päť rokov? Teba irituje, že dieťa sa hrá so svojou tetou? Muž nemôže brať dieťa ku svojej matke? Svokre diktuješ, že si nemôže zavolať vlastnú dcéru domov, lebo TY si to neželáš? A kto si ty, nejaký šejk z Dubaja, či čo? Všetci sú zlí , len ty si dokonalosť👎
@mandarinka555 ty si ta svokra co 😁. Alebo vo veku svokry. Lebo urcite, keby tebe nadali, nerespektovali ta, vysmievali sa ti, ty by si im otvorila svoju naruc, vyobjimala ich a bola by si stastna prestatsna ze osoba, ktora ide jasne proti tebe uz roky, travi cas s tvojim malym dietatom. Svokra moze byt rada, ze ju este vobec navstivia, ina by narobila take poriadky ze by nevideli nielen tetu, ktora vlastne povedala ze ani nepatri do rodiny, ale ani svokru ked nie je schopna respektovat pravidla. Moja svokra sa nechce stykat s castou rodiny, a tak sme to normalne prijali. Ich volame inokedy, ju volame inokedy a tak zbytocne nevznika ziadna drama. A nebolo to diktovanie, bola to prosba. Staci len respekt, nic viac. Takze za mna tvoj koment 👎
@liv1 Ja nie som svokra deti mam male.. ale s muzom o ktorom by som sa vyjadrila ze je pripeceny by som nebola ani na opacnej strane by som nebola s clovekom co mà mà za pripecenu. Jej problem nie je svokra. Dokonca ani svagrina. Ale jej muz . Bud je idiot ze to odmietol riesit ked to bolo aktualne. Alebo autorka veci nafukla a bolo to inak. Mal sestru upratat on ked hovorila na party ze jeho zena nema raka, je to uplne divne po 5 rokoch sa tym celym stale zapodievat. Mna by to nebavilo.
@liv1 Fakt som "unesená" z tvojho názoru, ako sa ti nepáči môj koment.
Ked nič nepomáha treba ju ignorovať a vôbec sa s ňou nestretávat ak je to možné. Hlavne sa netrapit myslím si, že to zažíva každá druhá nevesta. A svokra sa nezmení nikdy!!! Vždy si bude myslieť, že len ona vie všetko, robí všetko NAJLEPSIE. Prajem pevné nervy a nevzdávať sa.
@mandarinka555 a cela ta rodina je uplne v pohode ze?
Teba muz nerespektuje a vyhovuje ti to. Ticho suchas nohami a posluchas na slovo.👏
@eeffka ale autorka pisala ze si to s nou xcela vydiskutovat a pizda nemala zaujem. Tak sa riesia veci…? Ze ja ako dotknuta osoba napriek vsetkemu ponuknem zmier/rozhovor/vysvetlenie si z iboch stran a pizda odmietne…? No tak potom sa nedivim autorke ze sa nehra na handru a nenecha so sebou zametat. Ona svagrinu k zivotu rozhodne nepotrebuje.
Ja by som tam práveže chodila vždy keď tam chce ísť muz- vyhýbala by som sa situáciám, kedy by tam malý s mužom boli bezomna. Proste vždy tam chod, budeš vidieť, počuť, keď tam bude švagriná ' nevšímaj si ju teda a máš po probléme. Malého tam na noc nedavaj- aby teda nerobili veci poza chrbát ale určite sa nevyclenuj lebo časom ta muž ani nezavola- hoci by si išla. Nenauc ho na toto. A ku svagrinej- medzi nami sú aj prosti ľudia, je na tebe koho chceš mať v svojej blízkosti a každý mame len 1 život a mame právo sa rozhodnúť koho v tom živote chceme. Ja som bola bohužiaľ tiež nútená zúžiť okruh- ale u mňa je to trosku o inom a žije sa mi lepšie, bez nervov ....držím 👋
@mandarinka555 to čo jej tu píšeš?
1. Nikde nenapísala, že nemá k nim chodiť ale ze nech ju nevolá vtedy keď tam švagriná je......!
2. Matka sa ma sústrediť na svoj život a nie sa hrať na uzmierovatelku keď si to vyslovene strany neželajú a ešte keď jej dcéra je egoisticky narcis....
3. Takýto rozhorčenie príspevok môže napísať naozaj len ,,svokra,,
S 99,9% pravdepodobnostou si toto pisala ty v auguste 2021. A 100% ti radim okrem toho co som ti pisala predtym, psychologa. Lebo s manipulatormi velmi tazko, ak mas navyse mamickara cele zle. A potom co som si precitala tu druhu diskusiu plus minus, ak by psycholog nepomohol, asi by som premyslala nad ukoncenim vztahu.
Nijak to nezmenis, pokial sa ta nezastane manzel a on nebude chciet obmedzit kontakt a tvoje dieta nevyrastie natolko ze mu bude konanie babky protivne...ja som mala taku svokru, po kazdej konfrontacie sa vyzalovala manzelovi uplne inak mu opisala situaciu, zahrala to na neviniatko a mna na arogantnu osobu, manzel sa ma nezastal a dodnes hra vyznamnu ulohu v nasich rozvodovych, porozvodovych konfliktoch....je to jedna narcisticka egoisticka osoba, ktora bude robit zle veci dokial bude moct...
@mvagusta zmier s takou osobou nedosiahnete nikdy...konfrontacie skoncia tak ze vo vas vyvola pocit ze ste na chybe vy a este vacsiu frustraciu...po kazdom slubeni ze to bude ine to nikdy nebude ine a stale sa to bude opakovat...
Aspoň sa ospravedlní 😂 moja ani to neurobí. Nikdy v živote som ju nepočula vysloviť slovo "prepáč". Nikdy a nikomu. Ani vlastnému manželovi, bratovi, sestre, vnukovi/vnučke...nikomu a nikdy. Ani v práci, keď sme boli kolegyne (ešte predtým, ako som si začala s jej synom).
Je to dobrá žena, len isté veci preháňa a teda extrémne. Podrýva našu rodičovskú autoritu. My s mužom zakážeme, ona vzápätí dovolí. Velmi dobre vie, že má dcérka problémy s kakaním po sladkostiach, donesie jej za igelitku (a to smrteľne vážne a doslova). Dáva jej veku neprimerané darčeky, ignoruje naše vedenie k skromnosti a metóde 20 a dosť. Malá mala 9 mesoacov, keď dostala kolobežku 5+, odrážadlo 3+, atď. Reči o tom, ako musím mať syna, lebo tak je to správne som sa napočúvala neskutočne vela v tehotenstve pri dcére a počúvam ich aj teraz 🙄 od nervov som jej povedala, že jej pohlavie neprezradím, kým sa malé nenarodí, že má tentoraz smolu. Robí zo mňa idiota, čo nevie ani prať 🤦🏼♀️ vraj keď mám na dačom škvrnu, mám jej to doniesť, ona to urobí, lebo ja to vraj neviem 🙄🙄🙄🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
100x poviem NIE, 638297492x urobí ako ona chce a čo ona chce. Už som sa s tým zmierila a proste to ignorujem. Tvárim sa, že nič nevidím a nič nepočujem. Nemá zmysel sa s ňou škriepiť, lebo by som prišla aj o tie posledné nervy, ktoré mi ostali.
Moj otec je manipulátor a psychopat. Po 31 rokoch s mojou mamou ju totálne zmagoril a o chvíľku to bude rok, čo sa naše kontakty úplne prestrihli. Keď bude treba a aj s ňou to zájde cez hranicu únosnosti, som ochotná urobiť rovnaký krok pre zachovanie psychického zdravia mojich detí a mňa. Manžel nech sa vysporiada ako chce, je to jeho mama.
Poznám úplne.... Tiež som zažila. Teraz je to už lepšie pri druhej dcérke nedáva toľko rozumov a nestará sa no vždy sa aj tak čosi nájde čo ma vytočí napríklad naposledy jej mm poslal fotku našej mladšej dcérky s kiahnami (mala veľmi zlý priebeh celú tváričku úplne jednu na druhej hrozný pohľad trhajúci srdce) ja osobne som si dcérku ani neodfotila nakoľko mi bolo strašne keď som videla ako trpí a aj tak sme skončili v nemocnici 4 dni na ifuzkach 😓 no a ja som sa potom neskor dozvedela mi staršia dcérka povedala, že keď bola s babkou na návšteve u svojej kamarátky tak jej ukazovala našu dcérku,, tu,, fotku co jej manžel poslal. Akože iné nervy som mala ty vole akože nikto nepochopí aké trápenie to bolo a ona ide niekomu ukazovať takéto veci? S manželom som mala debatu a povedala som mu, že si neželám aby takéto fotky posielal, že to je naše súkromie a nie aby svokra ich ukazovala kam príde 🤦♀️
@liv1
Ak je aj tato diskusia autorkina, odporúčam si pozrieť od prvého videa na YouTube Jan Dvořak - poznej svého psychopata. On tam tiež hovorí, ze veľa ľudí, ktorí su jeho klientmi majú z tychto toxických ľudí tažké choroby a veľa z nich je onko pacientov, ničia nielen dušu, ale aj telo. Snáď keď pozrie, nájde tam presný návod, co robiť.
@liv1 to, co si sem dala screenshot - je to cisto lern vykrik jednej strany, vobec z toho nie je zrejme, ze svokra je manipulatorka.
mozno to cele tak vnima iba autorka - ani jedna konkretna vec.
mopzno jej vadi,z e sa svet netoci okolo nej a ludia sa spravaju inak, ako si ona predstavuje.
pretoze konkretne v tejto diskusii riesi absolutnu kravinu - pat rokov mat v sebe zlobu z toho, ze jej niekto nieco skarede povedal - akoze pardon, toto je tak detinsky problem.
jedine, co z toho zrejme je, ze autorka je psychicky labilnejsia
@nyusika
Prečo máš potrebu autorku neustále urážať, si psychologička/psychiatrička, keď ideš určovať z brucha len tak diagnózy? Prečo by mala byt psychicky labilná? Lebo ty si povedala? Skús si dať najskôr seba samu dokopy.
@katkami123 cituj ma - kde som autorku urazila ?
@nyusika
Však som ti to už napísala.
@katkami123 nenapisala - rada by som vedela, co ty povazujes za urazku.
napisala som, ze si zbyticne pat rokov v sebe drzi zlost - toto urazka nie je
napisala som, ze ja ju vnimam ako problem - toto urazka nie je
napisala som, ze pozname len jej cast pribehu - toto urazka nie je
napisala som, ze je psychucky labilna - ani toto urazka nie je - pokial niekto pat rokov robi problem z toho, ze jej niekto nieco skarede pvedal, JE psychicky labilna
Urob krátky proces. Zablokuj svokru nech ti nemoze písať, mužovi oznám, že odmietaš tam chodiť. Nepočítala by som s tým ze muž sa za teba postaví. Je to taký typ človeka, slaboch - s tým nič neurobíš, buď ma iné kvality ktoré túto neschopnosť prevyšujú alebo bohužiaľ. V takejto realite sa musíš postaviť sama za seba, kde tvoja pohoda a duševne zdravie je na prvom mieste. V čase keď bude muž s dieťaťom u svokry urob si čas pre seba, relaxuj.
Z vlastnej skúsenosti môj ex sa nikdy nepostavil za mňa a bola to len jedna z veci pre ktoré som sa s nim rozviedla. Ak by len táto vec mala byt môj problém tak by som sa nerozviedla. Ale žiaľ nakopilo sa toho viac. Musíš mať hranice, seba na prvom mieste.

Ahoj, ty si sa pohadala so svagrinou a nie tvoj syn. Tvoja svagrina, je teta tvojho syna.
Nemaj depresijne stavy, svokre je asi neprijemne, ze u Vas je takato situacia. Predstav si napr.take narodeniny a ty a svagrina sa durdite. Ked mam rada svoju dceru, ale chcem aj syna s rodinou mat pokope, tak je to neprijemne.
Mozno to na zaciatku akceptovala, bola s tym tak, ze casom sa to utisi a znova sa zacnete rozpravat.
Aj ja si myslim, ze to robi zamerne, ale nie preto aby ta jedovala, ale aby ste sa uz zmiereli.
Ked sa hra s tvojim synom a on sa citi dobre, mozno aj odpustis, alebo povolis.
Nie je dobre v rodine drzat hnev. Aj ked nebudete kamaratky, aspon nejaky normalny vztah.
Nevinim ta z nicoho, nemysli si, len keby som bola tvoja svokra, urcite by som nechcela, aby moja dcera a manzelka syna boli v zlom.