icon

Ex prepísal všetky majetky

1. aug 2023

Dobry vecer,

s mojim ex mam 22 rocnu dceru, otca nevidela 13 rokov, pretoze sa s nim nechcela stretavat. Dnes som sa nahodou dozvedela a potom si to overila v katastri, ze cely majetok prepisal na svoju novu zenu. Vsetko - pozemky co zdedil, dom po rodicoch co zdedil, 2 byty ktore si kupil. Proste vsetko. Dcere po skonceni skoly nedal ani cent. Da sa proti tomu nejako branit? Zdedi niekedy aspon nieco? Je to vobec mozne, ked ma vlastne biologicke dieta?

zuza265
3. aug 2023

@0kristina0 ale ona nepisala o niekt veciach, kt uvadzas 🙂 preto to nikto z nas nevie hodnotit

matullienka
3. aug 2023

@0kristina0 no len nie vždy každý napíše pravdu a tu poznáme len jednu stranu príbehu

alickapusinka
3. aug 2023

Tak ak bola mala a nechcela k nemu ísť možno aj odhováranie tak nechci ani majetky. Je to jeho vec komu čo za života dá. Ak sa s ňou chcel stretávať a TY si nedovolila alebo si ovplyvňovala dcéru a mal záujem tak môže ju vydediť a dôvod uviesť že sa s ním nechce stretávať. Nechcela si mu ju dávať nechci majetky. Zabezpeč jej od teba bývanie .Je to jeho vec komu majetok prepíše. Aj keby jeho žena mala s prvého manželstva deti a im prepísal dobrovoľne majetok TY nezmôžeš nič. Nie je to nijako napadnuteľne. Ber tak už že je situácia aká je že to je vlastne ako keby jeho pomsta že jej nič nedal.

rorino
4. aug 2023

Žiadny rodič nie je povinný prenechať svoj majetok svojim deťom,čo je na Tom nepochopiteľné,veď keď dcéra otca odmieta,tak hádam odmieta aj jeho majetok,tak by to malo byt.Ci otca nechcem,ale prachy sa hodia?

lienka.7
4. aug 2023

@autorka nič v zlom, ale ty s exom uz nic nemáš, nemáte spoločný majetok, tak co by chcela tvoja dcéra dediť? On už ma svoju novú rodinu, tebe by sa páčilo, keby si si budovala majetok s mužom a mala vyplácať niekoho, kto sa o nič nepricinil? Napr. ich nový byt. oni platia hypoteku, co tvoja dcéra s tým má? Nejako sa pričinila, pomohla aspoň maľovať alebo hocičo ine? Ale dediť to ano!

matullienka
4. aug 2023

@lienka.7 už vidím autorku keby sa druhýkrát vydala a jej muž by mal deti z predošlého vzťahu s akým nadšením by sa s nimi delila o majetok keby tie deti navyše o otca neprejavili ani najmenší záujem. To by tu bola téma ako ich vylúčiť z dedičstva

sense
4. aug 2023

@matullienka presne rovnako ako keby sa otec dostane do veľmi zlej situácie a žiada výživné od dospelého dieťaťa. Tiež by sa neohanala morálnym pravom... Ze je to vzťah dcéra a otec...

jujulip
9. aug 2023

No a ja tu napíšem svoju skúsenosť v pozícii "novej manželky". Môjho manžela podviedla manželka s kolegom, užívali si v ich byte na gauči keď bol na služobnej ceste. Na neveru prišiel keď doma v PC našiel ich dlhodobú komunikáciu na Skype. Rozhodol sa že odíde, ale bolo mu ľúto syna. Jeho ex ho chlácholila, že vie že urobila chybu a že ak si niekoho iného nájde, pochopí to, len aby syn netrpel. Keď sme sa spoznali, rozhodol sa, že sa s manželkou rozvedie, ale že chce byť blízko syna, čo som rešpektovala. To čo nasledovalo, nemalo konca. Vyhrážky, emaily, sms, súdne ťahanice, všetko robila napriek. Najprv s niečím súhlasila, na druhý deň to už neplatilo. Súd rozhodol, že manžel môže mať syna zhruba každý druhý týždeň. Mal ho raz. Jeho matka mu stále vyvolávala, ako jej je smutno a nech príde naspäť až to syn nevydržal a odišiel, viac k nemu neprišiel. Je zrejmé, že ho zmanipulovala. Nereagoval na sms, blahoželania, nič. Po dlhých rokoch ho to prestalo baviť a viac ho nekontaktoval. Keď mal jeho syn 18 rokov, stretol sa s ním osobne ohľadom výživného, chcel sa s ním dohodnúť o výške, keďže v tom čase už začal prácovať. Nezabudnem na manželov výraz, keď prišiel domov, povedal "ja ho už nepoznám".Klamal mu kde pracuje, kde býva, vlastne sa rozprával s cudzím človekom. Hneď ako súd zrušil jeho vyživovaciu povinnosť, prepísal majetok na mňa, lebo by vraj neprežil, keby z neho profitoval syn a jeho úžasná mamka. A môže byť, že o pár rokov tu bude na MK zisťovať, ako je to možné? Ak to jeho "hajzel" otec mohol urobiť? No, vedzte, že sú aj také ženy, čo si samé zničili rodinu.

subartic
9. aug 2023

@jujulip ale prepísaním majetku potrestal syna, ktorý je obeťou dvoch rozhádaných rodičov.On sa na svet nepýtal , ani nemohol za neveru matky, ani za to že si jeho otec nakoniec našiel inú ženu . Je obeťou dvoch nezrelých ľudí ktorí sa nedokázali dohodnúť, jeho otec mu matku vybral sám .

daniela1911
9. aug 2023

@subartic šak matke nik nebráni aby zanechala majetok synovi. Manipulovala syna, aby potreboval len ju, žiadneho otca, tak nech skupuje a šetrí.

majlo1234
9. aug 2023

@jujulip super, moj muz este stale bojuje o priazen svojho syna tym sposobom, ze “prepisem na neho byt, nech vie, ze nie som cocot”. Ja s tym absolutne nesuhlasim vnutorne😂syn si aj tak bude mysliet, ze je blbec, akurat bude mat aj byt. Ked su vztahy takto rokmi narusene, castokrat je ro proste nezvratne

jujulip
9. aug 2023

@subartic áno, nemohol za nič, ale takto to dopadlo. Prečo? Ani ako 18 ročný nemal vlastný rozum, nevedel vypustiť z úst jedno pravdivé slovo. Kto ho toto naučil? Kto mu to natrepal do hlavy? My nie.

subartic
9. aug 2023

@daniela1911 manipulova matka a potrestaný je syn ? Za vzťah rodič dieťa do plnoletosti je zodpovedný rodič . Tak keď to nedali do 18 tky , po 18 tke to už nejde ? Vyhlásim že syn mi je chudzí a prepíšem majetok na ženu .

subartic
9. aug 2023

@jujulip tak po 18 roku sa stretne muž so synom , syn mu klame a to je dôvod prepísať majetok ? Čo tak sa snažiť k tomu synovi priblížiť , rozvinúť ten vzťah keď teda za to nemohol.

jujulip
9. aug 2023

@subartic ja som napísala svoju skúsenosť, nežiadala som vás o radu. Vidno, že ste nič také nezažila a nemáte ani poňatie aký to má dopad na všetkých zúčastneních.. Áno, aj na mužov.

subartic
9. aug 2023

@jujulip ale zažila, a to v priamom prenose. Len my sme nedopustili aby sme stratili kontakt so synom môjho muža , ani pred 18 tkou ani po nej . Dnes je u mňa jeho syn každú chvíľu .

sense
9. aug 2023

@subartic 18 ročný syn mohol mať dosť rozumu aj sam bez matky a mat snahu si to s otcom vysvetliť, vypočuť si aj jeho názor, a kľudne to mohol urobiť aj pred 18 narodeninami. Ale zjavne nechcel.
A čím je potrestany syn? Tým ze nebuse dediť mája tok otca ktorý otec nadobudol s nou ou ženou ? Ved ani za iných okolností nie je povinnosť dedenia alebo zanecháva ia majetkov

eliska13
9. aug 2023

@majlo1234 to nebudú len tvoje majetky, ale vase resp.cast muzova.Ked by ste sa teraz rozviedli a muz by si našiel druhu ženu a mal ešte ďalšie deti a takto by obabral vaše dieta bola by si s tým ok?
Ak by jeho ďalšia žena vyskakovala, že to je naše?
Vzťahy sú zle, ale bude mať 3 dedičov.Vela muzov cíti morálnu zodpovednosť za deti a bolesť, že s nimi nemohli žiť.Moja sesternica mala rozvedeneho muža s 1 dieťaťom a spoločne dieťa on zomrel v 60 r a ona, aby vyplatila z 10 r domu ex syna musela predať dom a ísť do bytu.Vo veku 58 r si netrúfla na hypo je živnostníčka jej dcéra má 20 r ešte študuje na VS.Zivot s rozvedeným mužom je komplikovany

subartic
9. aug 2023

@sense do 18 a aj nad 18 je to stále dieťa, nezrelý mladý človek , síce dospelý ale nezrelý . Ten kto má konať je otec. Nadobudol majetok s inou ženou ? Nech ho nadobudol s kým chce , stále je to jeho otec , či má ženu prvú, druhú alebo desiatu . Deti sú jednoducho dediči .

beata_k
9. aug 2023

Jaj autorka, ale ste sa s dcerenkou riadne preratali. Uz sa dcerka videla ako majitelka bytu? 😄 No nic. Klapli zuby na prazdno.

beata_k
9. aug 2023

@dnld Nechcem ta sklamat, ale uz jej tu odpovedal aj muz pravnik. Nie su tu len nevzdelane mamicky.

minenkak
9. aug 2023

@subartic deti nemajú ale absolútne nárok na majetok rodiča za jeho života

subartic
9. aug 2023

@minenkak nemajú , ale prepísať majetok na ďaľšiu ženu za účelom odstaviť dieťa od majetku , je také láskavé rodičovské .

minenkak
9. aug 2023

@subartic nie ,s majetkom si môžeš robiť čo chceš, dieťa nemá právo na majetok

subartic
9. aug 2023

@minenkak čo nie ? veď som jasne napísala že nárok na majetok nemajú . Ale cielene prepísať majetok na ďalšiu ženu , za účelom vyšachovat dieťa z akéhokoľvek dedenia je také láskavé rodičovské. Tu sa jasne opisujú príady za akých sa to udialo .

minenkak
9. aug 2023

@subartic nie, je to úplne normalne,po 13 rokoch bez stretávanie sa a budovanie vzťahu není o čom a druhá manželka buduje s tým chlapom majetok ta má na to narok

darinkal
9. aug 2023

@syslik81 presne toto keď čítam .. že decko sa nechce vídať s rodičom a je mu ukradnuté na starobu ako sa ma .. ale keď sa jedna o majetky tak sú prvé nastúpené ! Z tohto hyjenizmu je mi zle. Tak im treba ! Ešte aby niečo zdedili za to chovanie. Nic. Dobre im tak.

subartic
9. aug 2023

@minenkak nie nie je to normálne. To dieťa v tom rozhádanom vzťahu je obeťou celého toho . Ak by matka viedla k stretávaniu a otec sa dostatočne zaujímal a domáhal sa stretnutí tak by to takto nebolo . Matka manipuluje a otec sa mstí vylúčením dieťaťa z prípadného dedičstva, obidvaja rodičia padnutí na hlavu . Druhá manželka má svoju polovičku a polovičku z polovice majetku muža v pripade dedenia a bezdetného manželstva. V prípade že druhá manželka má deti z predchádzajúceho manželstva , tak úplne nepochopiteľne je tu reálna možnosť dedenia cudzích potomkov .

sense
9. aug 2023

@subartic je to jeho otec, ale žiadne dieťa nemá právo na dedičstvo a rodič si môže s nadobudnutým majetkom naložiť za života ako chce. Čiže aj keby to ne prepise na súčasnú manželku. Alebo všetko predá a ide na cestu kolo sveta je to jeho rozhodnutie.
A kedy je dieťa zrelé aby pochopilo ze ma dvoch rodičov a pokúsilo sa zistiť aj názor druhej strany ako to bolo v prípade rodičov. Ci vždy je len matka ta dobra a otec vždy ten zlý. Už vidím akoby sa dcéra a hlavne matka dcéry (alebo v prípade @majlo1234 syn a hlavne teda jeho matka keďže dieťa v 18 nie je zrelé) postavila k tomu keby otec je odkázaný na výživné od dieťaťa, pretože je to otec a ma na to nárok.... To by bolo rečí cos tým má ona ved je už ex, nech sa stará nová rodina
Pretože je malo rodičov ktorý po rozvode napriek všetkému sú medzi sebou korektný a myslia hlavne na dobro dieťaťa pretože to za manzelstvo/partnerstvo a ich problémy nemôže
Pretože nie každá matka a vidno to aj tu v prípade autorky, neviedla dieťa k stretávaniu s otcom a aj ti otcovia majú poväčšine (samozrejme nie každý) srdce a city a vidia ze ak matka stále bráni, stávajú sa pre dieťa cudzím a to dieťa sa napriek snahe trápi a plače. A napriek tomu posiela výživné, píše listy a pohľadnice, správy ktoré matka dieťaťu neukáže, telefonáty ktoré matka zapiera. A súdy na svk fungujú ako fungujú. Keby som taký prípad nepoznala tak si myslím to co ty.

minenkak
9. aug 2023

@sense presne ako píšeš,lebo otec ma pramálo šancí proti matke ktorá je dennodenne s dieťaťom a to dieťa počúva len jednu stranu,ale keď sa má platiť výživné tak vtedy je otec a ako môj muž hovorí,ja už na to kašlem ,roky prosenia a aj tak som ja stále kokot a prečo má chlap len platiť ,ale nemôže mať dosah na výchovu a formovanie dieťaťa