icon

Ex s celou svou rodinou u nás doma

bruttina
10. máj 2025

Zdravím holky, ráda bych měla nezaujaty náhled na mou akt situaci - za případný názor či radu jak to elegantně a s noblesou zvládnout diky předem 🙂 S partnerem jsem 5 let, žijeme střídavě v Čechách či v Rakousku, kde máme velký rodinný dům, jenž obýváme společně s jeho rodiči (oni přízemí, my zbytek, vchody oddělené, zahrada společná). Partner má se svou ex 8leteho syna, který bude dnes v kostele slavit první přijímání. V plánu je obřad v kostele, oběd v restauraci a následný přesun k nám domů na zahradní slavnost. Ja, partnerka otce oslavence na obřad ani do restaurace pozvána nejsem, ačkoliv tam budou úplně všichni z partnerovy rodiny. Prý je to událost jen pro nejužší rodinu a kmotry. Ovsem kmotrova partnerka pozvaná je (neni nejužší rodina). Tohle je mi lito a boli to ale budiž, nebudu se na silu cpát někam, kde me evidentně nechtějí. Co ovsem nezkousnu je fakt, ze partnerovy rodice, ačkoliv vědí, ze se s jeho ex naprosto nesnasime (zla a arogantni) a ja nechci aby byla u nas doma vice nez je nezbytné nutné, ji i s její celou rodinou (sestra, matka, otec, nevlastni otec) pozvali k nám domu na zahradní slavnost. Vnímám to jako naprostý disrespekt a necitlivost vůči me osobě. Jejich argument je, ze to dělají pro vnuka - aby to mel hezky a ja bych mela mit pochopeni. Pochopeni ve vztahu s chlapem ktery ma dite s jinou uz tak, i bez teto jobovky, musim mit fakt hromadu. Chápat tohle uz opravdu nejsem schopna. Nicmene, akt mam dve moznosti: bud se na celou zahradní slavnost vykašlat, jako jediný člen partnerovy rodiny tam nebyt a poskytnout tak příjemný čas ex a její rodině si u nas doma užít krásné rodinné odpoledne. Bud muzu zůstat zavřená doma nebo jet někam na výlet. Partner chtel at jedu na výlet a vubec se tohoto dne neúčastním s tim, ze ex rada nemam a ex rodinu vubec neznám tak proc bych na zahradní slavnosti mela byt?! To mi však přijde naprosto nedůstojné a ponižující vůči mě. Stávající partnerka by měla vypadnout ze svého domu aby si tam partnerka minula mohla užít rodinnou sešlost?! NECHUTNY!!! Takze jsem rekla ze neexistuje a zahradní slavnosti se plánuji zúčastnit i presto, ze ex me tam nechce. Ja ji tam take vubec nechci, natoz celou její rodinu!! - uplne se mi z te představy dělá špatně ale rozhodne se nemíním nikde schovávat nez ona si u nas doma, s mým partnerem, jeho rodiči a jeho bratrem dojuchá! Mam právo účastnit se rodinné slavnosti mého partnera a jeho syna. Jak byste se zachovaly vy? A přijde vám chování partnerových rodičů OK s tím, ze k nam domu zvou pro me zcela nepřípustné osoby a vubec je nezajima, ze mi to neni příjemné? Pritom partnerova matka na ex často nadávala jak byla špatná… ted, 6 let od jejich rozchodu, si ji i s celou familií zve domu. Zcela absurdní!

melanta
10. máj 2025

Tie, ktoré hejtujete chlapa - autorka píše, že chlapca toleruje. Fakt by vám stačilo, keby váš partner vaše dieťa iba toleroval? Možno práve v tom je problém, že autorka partnerove dieťa iba toleruje a nie ľúbi. Inak aj to samotné dieťa by ju tam chcelo a nikto by nebránil tomu, aby pri prijímaní bol niekto, kto to dieťa ľúbi. Keby ho ľúbila, patrila by medzi najbližších.

anketkarka
10. máj 2025
@bruttina

@anketkarka důvod je ze ex nemam rada a její rodinu vubec neznam tak proc bych se mela účastnit.. ovsem ja se chci účastnit významných dnů mého partnera a jeho syna. Nechci byt odstrkována aby si to exka mohla užít bez stressu z nextky

@bruttina a budeš robiť exke stres? Asi každý čaka, že budeš. Partner Ťa pozná najlepšie. Hádam vie odhadnúť reakcie. ak máš pocit, že by si to v pohode zvládla, tak ostaň a dokáž mu, že bolo chybou Ťa nepozvať. Keď je exka konfliktná, tak budeš mať ale veľa práce, aby sa to nezvalilo na Teba, ak by vyvolala konflikt. Takže musíš mať v sebe veľa pokoja a diplomacie. Dvakrát si rozmyslieť každú reakciu. Dá sa to zvládnuť s noblesou a pre Teba je najlepšie to zvládnuť, aby si vedela s partnerom fungovať na takých akciách do budúcna. Držím palce a želám veľa pokoja a rozvahy. Nie každý to dokáže. Je to o vyspelosti ľudí.

lenkakravcova
10. máj 2025
@bruttina

@watermelon nepozval je partner, ten je v tom nevinně. Exku s její rodinou pozvala partnerova matka.

@bruttina mne by sa nepáčilo, že nie som pozvaná a mám vlastne odísť na deň z domu, kde bežne bývam. Lebo čo? Lebo príde ex? To znie ako keby si bola menej než ex.
A odvolávať sa na to, že nerobiť problémy dieťaťu? Aké by malo z toho problémy a traumy, žeby si bola pozvaná ako partnerka otca na slávnosť?
Inak to budú asi zase takí ti "praktizujuci" - ktorí majú deti s kým koľvek, prijímanie slávia len kvôli šatám pre deti a oslave.. lebo z jeho správania sa voči tebe a celkovo - má ex a potom priateľku na sex, nie manželku, ktorú si ešte aj neváži..

mamina7070
10. máj 2025
@bruttina

@petulda333 přesně tak, se synem se máme radi a starám se o něj když je u nás..

@bruttina pozri klucove je toto: citujem
Partner chtel at jedu na výlet a vubec se tohoto dne neúčastním s tim, ze ex rada nemam a ex rodinu vubec neznám tak proc bych na zahradní slavnosti mela byt?

nie syn nie exka nie svokra ale partner je problem

mna by nehnevalo to ze pridu k nam na zahradu (to by ma skor tesilo, ze mozem svojmu nevlastnemu synovi aj ja prichystat cosi) ale ze partner ta po 5 rokoch nepozve na tuto udalost a na hostinu to by ma velmi mrzelo

a sama si odpovedz aky mas na tom nepozvani podiel ty a aky on

bruttina
autor
10. máj 2025
@melanta

Tie, ktoré hejtujete chlapa - autorka píše, že chlapca toleruje. Fakt by vám stačilo, keby váš partner vaše dieťa iba toleroval? Možno práve v tom je problém, že autorka partnerove dieťa iba toleruje a nie ľúbi. Inak aj to samotné dieťa by ju tam chcelo a nikto by nebránil tomu, aby pri prijímaní bol niekto, kto to dieťa ľúbi. Keby ho ľúbila, patrila by medzi najbližších.

@melanta Malinko hysterická reakce, ne?! Dite toleruji ve smyslu “vybrala jsem si chlapa s dítětem tak toleruji všemožné komplikace s tim spojené”. Samotného syna mam ráda, varim mu, hlídám ho, řádíme spolu..

mandzula
10. máj 2025
@melanta

@melanta to, ze dieta toleruje, nebolo napisane v uvodnom prispevku, pise len o tom, ze musi mat hromadu pochopenia, a to je fakt.

petulda333
10. máj 2025
@melanta

@melanta
Ona pise,ze toleruje tu situaciu,ze ma chlapa ktory ma dieta s inou. Nie,ze toleruje dieta. Tak neprekrucaj

sense
10. máj 2025

Js by som sa nezúčastnila a teda veľmi rozmýšľala nad budúcnosťou vzťahu keď by mi partner povedal, nech sa rodinnej slávnosti nezúčastnim....
Čiže pre mňa by bol hlavný problém partner ktorý nestojí za našim vzťahom.
Pretože toto by som pochopila keby ste spolu krátko ale nie potom čo ste spolu 5 rokov a žijete spolu

zuzanockamt
10. máj 2025
@bruttina

@watermelon dum patří partnerovi, nikoliv jeho rodičům

@bruttina Dom nie je tvoj. Je tvojho frajera. Ide o jeho dieťa a jeho dôležitú životnú udalosť, na ktorej má byť prítomná aj matka dieťaťa s jej rodinou. Ty sa nemáš do toho vôbec čo starať. Si tam tiež len na dlhodobej návšteve.

cholitko
10. máj 2025

@bruttina šaškáreň! Hrajú sa na usporiadanú rodinu. Prijímanie je veľká vec, dieťa nech si užije oslavu. Na tvojom mieste by som odišla aspoň na 3 dni niekam. Keď ťa tam nechcú. Možno by som uvažovala o úplnom odchode. Ak nemáte spoločne deti, možno na teba ten pravý, čo si ťa bude vážiť, niekde ešte čaká.

bruttina
autor
10. máj 2025
@anketkarka

@bruttina a budeš robiť exke stres? Asi každý čaka, že budeš. Partner Ťa pozná najlepšie. Hádam vie odhadnúť reakcie. ak máš pocit, že by si to v pohode zvládla, tak ostaň a dokáž mu, že bolo chybou Ťa nepozvať. Keď je exka konfliktná, tak budeš mať ale veľa práce, aby sa to nezvalilo na Teba, ak by vyvolala konflikt. Takže musíš mať v sebe veľa pokoja a diplomacie. Dvakrát si rozmyslieť každú reakciu. Dá sa to zvládnuť s noblesou a pre Teba je najlepšie to zvládnuť, aby si vedela s partnerom fungovať na takých akciách do budúcna. Držím palce a želám veľa pokoja a rozvahy. Nie každý to dokáže. Je to o vyspelosti ľudí.

@anketkarka Moc děkuji za racionální náhled i za přání 🙂

sense
10. máj 2025
@melanta

@melanta ona nikde nenapísala že dieťa len toleruje ale toleruje tu situáciubze má chlapa s dieťaťom.
A keby ma ex a jej celá rodina všetkých pokope tak by spravili oslavu na neutrálnom mieste a nie v dome kde žije otec s partnerkou 5 rokov. A v konečnom dôsledku dal jej partner najavo postoj k ich vzťahu...

dskjhfdlkdjhl
10. máj 2025
@bruttina

@anketkarka Moc děkuji za racionální náhled i za přání 🙂

@bruttina Evidentne si dost dobra na to, aby si sa o jeho syna postarala, ale nie si im dost dobra, aby Ta pozvali na oslavu. V kostole su nejake obmedzenia, ze kolko osob za rodinu tam moze ist?

elanor
10. máj 2025

je to dom starych rodicov, ty si "iba" jeho frajerka, ak som pochopila spravne, nie ste rozbrati "iba" spolu zijete. Navyse to nieje tvoj dom, ale dom jeho rodicov. Ani svokrovci to niesu pre teba. Su to pravne v podstate "cudzi" ludia. A aj ty si u nich iba navsteva, ktora zabudla kedy je slusne odist. Prepac, ale je to tak. Cize, zoal, napriek tomu ze tam byvas, nemas k domu ziadne prava, a stary rodicia simozu pozyvat koho len chcu. A ked chcu spravit oslavu pre vnuka a siroku rodinu maju nato plne pravo.
Ak ti je to neprijemne, tak sa zavri v izbe a ani nevystrc nos, alebo sa dohodni s kamoskou a chodte na wellness.
Nuz a potom by som velmi intenzivne riesila, ze teba ani po 5 rokoch spolocneho zivota nepovazuje nikto z nich za sucast "rodiny". Ak uz nie podla papiera, tak minimalne podla citovych vazieb.
Lebo ocividne rodicia to maju na salame, nuz stava sa, ale ze partnerovi je to jedno a nepostavi sa za teba, tak to je podpasovka. Staji zato prehodnotit, ci je to ozaj partner vhodny do tvojho zivota.
Lebo naco ti je chlap, ktory ta pri prvej prilezisti hodi cez palubu, ani okom nemrkne?

bruttina
autor
10. máj 2025
@cholitko

@bruttina šaškáreň! Hrajú sa na usporiadanú rodinu. Prijímanie je veľká vec, dieťa nech si užije oslavu. Na tvojom mieste by som odišla aspoň na 3 dni niekam. Keď ťa tam nechcú. Možno by som uvažovala o úplnom odchode. Ak nemáte spoločne deti, možno na teba ten pravý, čo si ťa bude vážiť, niekde ešte čaká.

@cholitko Taky z toho mám pocit jedné velké šaškárny.. Oba dva spolu nejsou už 6 let, partnerova matka na exku často nadávala ale teď si budou hrát na spokojenou rodinu.. A vzhledem ke křesťanské symbolice dnešního svátku mi přijde skutečně absurdní, že jsem se měla celkem nekřesťansky odporoučet někam, aby si tu frašku mohli zahrát opravdu dokonale..

petulda333
10. máj 2025
@elanor

je to dom starych rodicov, ty si "iba" jeho frajerka, ak som pochopila spravne, nie ste rozbrati "iba" spolu zijete. Navyse to nieje tvoj dom, ale dom jeho rodicov. Ani svokrovci to niesu pre teba. Su to pravne v podstate "cudzi" ludia. A aj ty si u nich iba navsteva, ktora zabudla kedy je slusne odist. Prepac, ale je to tak. Cize, zoal, napriek tomu ze tam byvas, nemas k domu ziadne prava, a stary rodicia simozu pozyvat koho len chcu. A ked chcu spravit oslavu pre vnuka a siroku rodinu maju nato plne pravo.
Ak ti je to neprijemne, tak sa zavri v izbe a ani nevystrc nos, alebo sa dohodni s kamoskou a chodte na wellness.
Nuz a potom by som velmi intenzivne riesila, ze teba ani po 5 rokoch spolocneho zivota nepovazuje nikto z nich za sucast "rodiny". Ak uz nie podla papiera, tak minimalne podla citovych vazieb.
Lebo ocividne rodicia to maju na salame, nuz stava sa, ale ze partnerovi je to jedno a nepostavi sa za teba, tak to je podpasovka. Staji zato prehodnotit, ci je to ozaj partner vhodny do tvojho zivota.
Lebo naco ti je chlap, ktory ta pri prvej prilezisti hodi cez palubu, ani okom nemrkne?

@elanor dom je jej partnera. S poslednou castou suhlasim,zamyslela by som sa nad vztahom

mk1111111111
10. máj 2025

@zuzanockamt prosim Ta, v dnesnej dobe taketo sedlacke maniere snad uz ani neexistuju. Otec dietata zije s inou partnerkou, slusnost kaze pozvat aj ju. Ak nie, teda, rozum im pan boh nenadelil, tak nech sa zgrupuju na neutralnej pode.

zuzanockamt
10. máj 2025
@mk1111111111

@zuzanockamt prosim Ta, v dnesnej dobe taketo sedlacke maniere snad uz ani neexistuju. Otec dietata zije s inou partnerkou, slusnost kaze pozvat aj ju. Ak nie, teda, rozum im pan boh nenadelil, tak nech sa zgrupuju na neutralnej pode.

@mk1111111111 Je to jeho dom, môže si tam pozývať koho chce. Očividne ju neberie veľmi vážne, len na vyplnenie času a starostlivosť.

melanta
10. máj 2025
@bruttina

@melanta Malinko hysterická reakce, ne?! Dite toleruji ve smyslu “vybrala jsem si chlapa s dítětem tak toleruji všemožné komplikace s tim spojené”. Samotného syna mam ráda, varim mu, hlídám ho, řádíme spolu..

@bruttina ešte raz - keby si chlapca ľúbila, on sám by chcel, aby si tam bola. A ak by to chcel, neverím, že mu to zamietnu. Že ťa po 5 rokoch chlapec neberie tak, aby si tam bola, ak po 5 rokoch nepatríš medzi najbližších, to je odpoveď. Takže nie, nie je to hysterická reakcia. To je všetko z mojej strany. Pekný deň

lienka9
10. máj 2025

@bruttina to ze pozvali k vam by som prekusla.za normalnych okolnosti by som bola mila a nekazila dietatu den
neprekusla by som,ze ta nechce PARTNER na slavnosti a dokonca ani doma!! To by bol posledny klinec nasho vztahu.ak by si bola sucastou celeho dna ,povedala by som ,ze bud len mila a usmievava a zahryzni si do jazyka.ale v tomto pripade sa zbal a uz nevrat.po5tich rokoch toto spravit je cez

petulda333
10. máj 2025
@melanta

@bruttina ešte raz - keby si chlapca ľúbila, on sám by chcel, aby si tam bola. A ak by to chcel, neverím, že mu to zamietnu. Že ťa po 5 rokoch chlapec neberie tak, aby si tam bola, ak po 5 rokoch nepatríš medzi najbližších, to je odpoveď. Takže nie, nie je to hysterická reakcia. To je všetko z mojej strany. Pekný deň

@melanta ty rada robis z komara somara,ze? Moj syn ma tiez teraz prijimanie,on vobec neriesi koho tam zavolame. A ak by sme to oslavili len my sami styria,tak mu to je jedno. Cize na zaklade toho sudit,ci ju dieta lubi je dost blbe. Dieta to takto neriesi

lubmar
10. máj 2025

Blba situacia. A divim sa ex,ze ona pristupila na to,ze posedenie bude u byvalych svokrovcov,kde ako urcite vie,zijes aj ty. Musela predsa predpokladat,ze tam budes aj ty,a aj tak sa tam ide nakvartirovat. Toto je podraz na teba od tvojho partnera,nakolko ty nemas na vyber.Keby ti dali na vyber,ze posediet s nimi ak chces,alebo ist radsej niekam mimo na ten cas by bolo OK.Toto je hnusne ako od partnera,tak od celej rodiny.

fiirsttiime
10. máj 2025

Baby nečítala som všetko alé teda teraz slečnu beriete ako cudziu nech sa netrepe do rodiny ale minule keď bol príspevok o žene co netolerovala ex syna lebo bol lenivý tak zas bolo zle lebo ho neľúbi dostatočne... haló ooooo ženy..
Akoze teraz sa nema zúčastniť oslav bo je nič ale zrazu musí byť vsetko lebo je to decko jej chlapa a ona si vybrala...
Skor by som naozaj porozmyslala nad tým ze ci chcem ostat v takej rodine...
Nie je tam týždeň nová partnerka... a ak sa chce chlap kvôli synovi tváriť v ten jeden veľký deň na šťastnú rodinu pred synom prosím potom prečo nou nie sú naozaj?

spongebob1
10. máj 2025
portret7
10. máj 2025

@bruttina isla by som na vylet a aj by som to sama navrhla. Dovod: zbytocne by bola napata situacia, ludia by to citili a mohlo by to pokazit celu atmosferu. Brala by som ohlad na dieta a JEHO den. Je to iba jeden den, potlacila by som v tomto pripade seba a nechala priestor ostatnym s vedomim, ze tento den nie je mojim dnom, ale toho chlapca. Myslim, ze jeho rodicia ani tvoj partner ta tam nechcu nie kvoli tebe, ale kvoli tomu, ze matka dietata tam musi a zbytocne by sa kazila atmosfera, aj ked nie naschval. Toto by som osobne nebrala. A nezahadzovala by som urcite fungujuci vztah kvoli jednemu dnu. Skor by som sa snazila, aby im to co najlepsie dopadlo… mozno ani pre nich to nebolo prijemne ti to pivedat takto do oci… vazila by som si to… lebo ak by si aj isla, mozno by si sa ani v takej spolocnosti necitila prijemne…a to potom ani partner, mozno ta tomu iba nechce vystavovat…
Mali sme podobnu situaciu so svadbou svagrinej, dobrovolne som nesla, lebo sme v tom case nemali dobre vztahy so svokrou - brala som to tak, ze to nie je moj den a tento den je dolezitejsi pre nevestu a jej mamu ako pre mna a moja pritomnost by rusila atmosferu, aj ked iba podvedome. Casom som sa dozvedela, ako na tu situaciu pozeral zvysok rodiny, s ktorymi mam vyborne vztahy - ocenili to a v ich ociach som jednoznacne stupla.
Proste tento den nie je o tebe a tak by som sa aj zariadila. Drzim palce.

bruttina
autor
Autor odpoveď zmazal
januska12323
10. máj 2025
@bruttina
Odpoveď bola zmazaná

@bruttina ja by som naopak nikam nešla, kúpila chlapcovi darček ten mu dala po príchode a robila si doma ako vždy. A potom pokecala s frajerom či ma takto bude vyhadzovať pri každej oslave alebo má začne brať ako rodinu.

bruttina
autor
10. máj 2025
@portret7

@bruttina isla by som na vylet a aj by som to sama navrhla. Dovod: zbytocne by bola napata situacia, ludia by to citili a mohlo by to pokazit celu atmosferu. Brala by som ohlad na dieta a JEHO den. Je to iba jeden den, potlacila by som v tomto pripade seba a nechala priestor ostatnym s vedomim, ze tento den nie je mojim dnom, ale toho chlapca. Myslim, ze jeho rodicia ani tvoj partner ta tam nechcu nie kvoli tebe, ale kvoli tomu, ze matka dietata tam musi a zbytocne by sa kazila atmosfera, aj ked nie naschval. Toto by som osobne nebrala. A nezahadzovala by som urcite fungujuci vztah kvoli jednemu dnu. Skor by som sa snazila, aby im to co najlepsie dopadlo… mozno ani pre nich to nebolo prijemne ti to pivedat takto do oci… vazila by som si to… lebo ak by si aj isla, mozno by si sa ani v takej spolocnosti necitila prijemne…a to potom ani partner, mozno ta tomu iba nechce vystavovat…
Mali sme podobnu situaciu so svadbou svagrinej, dobrovolne som nesla, lebo sme v tom case nemali dobre vztahy so svokrou - brala som to tak, ze to nie je moj den a tento den je dolezitejsi pre nevestu a jej mamu ako pre mna a moja pritomnost by rusila atmosferu, aj ked iba podvedome. Casom som sa dozvedela, ako na tu situaciu pozeral zvysok rodiny, s ktorymi mam vyborne vztahy - ocenili to a v ich ociach som jednoznacne stupla.
Proste tento den nie je o tebe a tak by som sa aj zariadila. Drzim palce.

@portret7 Dekuji za citlivou reakci, pohled z druhé strany i za sdílenou zkušenost 🙏 Pořad to ve mě lavíruje… bud se slavnosti zúčastnit s tim, ze se obrním trpělivosti a diplomacií čímž bych mohla ulehčit podobným situacím v budoucnu nebo fakt jet pryč a mentálně je všechny poslat někam..

bruttina
autor
10. máj 2025
@dskjhfdlkdjhl

@bruttina Evidentne si dost dobra na to, aby si sa o jeho syna postarala, ale nie si im dost dobra, aby Ta pozvali na oslavu. V kostole su nejake obmedzenia, ze kolko osob za rodinu tam moze ist?

@dskjhfdlkdjhl mno, taky z toho mám trochu takový pocit.. Na druhou stranu - na všechny ostatní rodinné sešlosti zvaná jsem.. Mohu se zúčastnit i te dnešní zahradní slávy ale s tím, že tam bude exka s její familií co si bude společně s partnerovými rodiči hrát na happy family

petrao2
10. máj 2025
@bruttina

@dskjhfdlkdjhl mno, taky z toho mám trochu takový pocit.. Na druhou stranu - na všechny ostatní rodinné sešlosti zvaná jsem.. Mohu se zúčastnit i te dnešní zahradní slávy ale s tím, že tam bude exka s její familií co si bude společně s partnerovými rodiči hrát na happy family

@bruttina vies co ja by som sla a zistila ako by sa spraval partner
Neriesit jeho rodicov,ex ani nikoho
Ale to ako sa sprava ten s kym zijem
Ale to ze ta poslal prec uz blika kontrolka