icon

Frustrácia z návštevy svokra: Zlý začiatok nového roka?

1. jan 2025

Sedím v kresle, som chorá, je mi zima, vetrám, vetrám o106, teraz bral domov muž svojho otca po nekonečných desiatich dňoch. Mám upchatý nos ale aj tak to cítim. Po vlaňajšku som si myslela, že som na to psychicky pripravená. No nie som, nebola som...
Vetrám, lebo svokor je tuhý fajčiar, robí si vlastné cigarety, hoci si vo vnútri nezapáli, neskutočne smrdí, smrdí jeho oblečenie aj gauč, na ktorom denne spával, darmo som mu pripravili posteľné prádlo, čisté uteráky, osušky, on sa ani raz nesprchoval, neumyl zuby, nič. Vysvetľoval deťom koľko týmto spôsobom fajčenia ušetrí...Som zvyknutá variť každý druhý deň, zrejme mu to nebolo podľa chuti, lebo nezjedol dvojdňový vývar, mäso ani ryžu. Namiesto toho zjedol kilo salóniek, všetky medovníčky a denne vypil aj 3l piva. Mala by som začať tepovanie, darmo som dala plachtu, sedačku mám flakatú, páchne od tabaku a čo ja viem čoho ešte. Slávnostný obrus flakatý, neviem ho vyprať. Tým jedením bol všeobecne problém, keď vôbec sadol k stolu, nabral si ako za dvoch, a 3/4nechal na tanieri, že to zje neskôr, bolo treba nechať tanier na stole, aj tak nezjedol. Nie som zvyknutá na plytvanie jedlom.
Už som odpočítavala hodiny, kedy povie že chce ísť domov, vlani to bolo hneď 1.1.o 8mej ráno, a šlo sa. Deti máme dve, jedno dospelé druhý má 17, neboli na Silvestra doma, svokor za to tiež frflal, že kam to zase ide, pane bože je dospelé , o pár mesiacov vypadne na vš, plánuje študovať v čr. Deti študujú na bylingvalnom gymku, majú super známky, a kecá do toho niekto čo ledva dokončil učňovku. Vraj farmácia je nanič, lekarnička je iba obyčajná predavačka. Prečo by nemohlo moje dospelé dieťa prespať na Silvestra u priateľa?
Kecal mi aj do práce hoci sa.do toho vôbec nevyzná, nevie rorlísiť základné pojmy, každý film už videl, hovoril dianie dopredu, v športovým novinách ukazovali najlepšie góly r2024, a on dlbé komentáre že načo ukazujú také staré veci. Vysvitlo že dáva 20€šoférovi za cestu do mesta, hoci sme mu vybavili preukaz môže cestovať zadarmo.
Celý čas diktoval čo máme pozerať v telke, varím pečiem, upratujem, keď si konečne chcem sadnúť pozrieť vianočnú rozprávku on chce kukať hokej, ale aj tak stále ťukal do mobilu alebo spal, spal celé dni spí na gauči, či sme mali návštevu či nie, ale na druhej strane sedačky kde si nedál plachtu. Syn sa mu snažil vystetliť , že tú hru v mobile nemusí hrať cez dáta ale stačí mu stiahnuť appku, ale aj tak hral cez dáta. Je mi to fuk, faktúra chodí mužovi. Zaklincoval to tým, že chce pozrieť film o Ceaușescovi, potom že o čau-čaovi, kým vysvitlo že bude útek z väznice v Shawshank. Včera som zapla, keď dávali Vrchný prchni, za frflanie, keď som mu povedala že to muž chce kukať tak zrazu bolo dobre.
Robiť program sa pri ňom nedá, ani kino ani wellness dokonca ani rodinné stretnutie. Keď muž bol.v práci ,, musela,, som s ním byť doma ja. Tak ako vlani kým tu bol,. muž sa ma ani nedotkol.
Čerešnička na torte bol včerajší deň, dôjdem z roboty muž berie auto,že chce kúpiť čerstvé pečivo on už spí, a chrapal skoro do polnoci, vtedy vstal, štrngol si snami šiel pozrieť ohňostroj , s mužom sme šli spať a jemu hučala telka asi do štvrtej v noci, a ráno frflal že sa zle vyspal. Potrebovala by som oddych, ale musím variť a upratovať, vyvetrať ten zápach, čakám kým sa muž vráti domov aby aspoň psa vyvenčil. Ešte treba aj deti pozbierať pozbierať a zajtra zase do práce. Zase sa ten rok nezačína dobre....

Strana
z3
pribinak
1. jan 2025

No a prečo si ho neposlala do čerta?

oceanahory
1. jan 2025

Tak nabuduce Silvester bez svokra...podla vsetkeho to bude uplne jedno aj jemu.

marcellka32
1. jan 2025

Na fľaky je dobry frosch, na gauč pena z DM, do vzduchu osviežovac, všetko daj prať, a nabudúce bude svokor doma

hellionka
1. jan 2025

Priprav sa a vlastne sj všetkých nato, že budúci rok po Vianociach ideš sama na týždeň na welness. Faktúru tiež pošli mužovi. A inak klobúk dole pred Tebou ako si to zvládla. Si super

adeladulova
1. jan 2025

Fiha, po ocinovi by si upratoval manžel. Skončilo by to po prvom dni, nie 10tich. Fuj len to čítam, veľmi ta chápem.. toto je týranie a nie návšteva.

diewcatqoo
1. jan 2025

Pises, ze po vlanajsku si si myslela, ze si na to pripravena... takze si vedela, aky je. Preco sa niekto takto dobrovolne tyra?
Ja milujem nasich nadovsetko, vychadzame spolu super, nie su vobec taki humusaci, ako tvoj svokor, viem, ze by mi aj pomohli, keby u nas boli, ale ani s nimi by som 10 dni nedala. Nie to este s niekym takym, ako je tvoj svokor. To ci bol napad toto?

zeldia
1. jan 2025

@hellionka perfektny komentár 👏😘 ja by som ale pridala keď sa muz vráti vyber si kam ideš sama do hotela na predĺžený víkend s plnou penziou, ak bude muz celý cas drzat hubu môže ísť s tebou inak ideš sama. Pripájam sa k tomu že si hrdinka alebo “svätá” žena že si to vydržala.

mandzula
1. jan 2025

Fuj, desat dni sa neumyl, fuuuuj.🤮

tramtada31
1. jan 2025

Keď vieš scenar každého Silvestra, prečo nejdete niekam s mužom. K narodeninam mu pekne daruj niekam silvestrovský pobyt a svokra môžete prist potrieť cestou

autor
1. jan 2025

@tramtada31 muž nechce nechať otca na Vianoce sám a svokor nie je ochotný odísť domov skôr ako1.1. on ho vyháňať nebude

autor
1. jan 2025

Nikam necestujtem zajtra musím.do práce čaka ma inventúra. Muž ten pach necíti alebo mu to nevadí, vyrastala v tom otrasom pachu, v byte kde vo vnútri všetci fajčili vrátane mužovich súrodencov.

teki1
1. jan 2025

Tak nech ide muz ku otcovi na tyzden a ty mas pokoj sama doma s detmi.

autor
1. jan 2025

@marcellka32 tak prosím ťa skoč dnesdo DMka, lebo ja.nestíham.
Všade fľaky, pofrkané, ku každej cigarete ešte turka, kým som prišla z práce 6hrcekov. Kade tade po dome. Tie okrúhle fľaky od pohárov, hrnčekov a fľašiek, na konferenčnom stolíku, na.stole na komode, na sto ročnom čipkovanom obruse po prapabičke. Za sedačkou som našla niekoľko prazdnych plechoviek od piva a koly. A som si istá že ešte niečo nájdem. Pred rokom rozbil pohár od šampusu ale nepriznal sa, ani keď si jeho vnuk rozrezal nohu na črepinach

mandzula
1. jan 2025

@autor sucitim s tebou, ale toto si fakt musis vyriesit s muzom, ako to idete riesit do buducnosti. Moj chlap, keby videl, ze trpim, takehoto otca by doma neprijal, ja som na prvom mieste.

autor
1. jan 2025

@teki1 obaja pracujeme, muž mal službu 25eho aj nočnú z26na27 chodíl by do roboty cez päť okresov? Nie každý má voľnú keď si zmyslí.
Inokedy nepríde darmo ho muž volá iba takto na Vianoce .

madeincssr
1. jan 2025

🫂 🌷 uz sa netyraj este aj zlou naladou, hnevom. Uz odisiel, s muzom (mal by ti pomoct) spolu poupratujete spust a zivot sa vrati do spravnych kolaji. Svokrovcov si nevyberame a niekedy aj vlastni rodicia vedia cloveku, diplomaticky povedane, "pokazit naladu". Je to predsa len manzelov otec a ked uz ho tu nebude... Ale velmi dobre chapem tvoje rozhorcenie, bordelarstvo a smrad z fajcenia tiez nemam rad.

klementinka58
1. jan 2025

ved ked svokor nechodi cez rok len na sviatky tak hadam tie 2 tyzdne prezijes....ALebo potom uz uplne utat vztahy, to aj tak vyzera v dnesnej dobe. Kazdy zahladeny na svoje pohodlie, nikto nic nemusi ....

zeldia
1. jan 2025

@madeincssr to je síce také čarovne že “keď tu nebude….” Ono totiž ani autorka tu byt nemusí keď ju z toho klepne, a ver stáva sa aj mladším v rodinách.

mamamasama
1. jan 2025

Ty si nesvojprávna? Tvoj dom, tvoje pravidla.

autor
1. jan 2025

@mamamasama manželovi patrí 1/2

mamamasama
1. jan 2025

Tak máte na nic manzelstvo. Normalny chlap nedeli majetok na polovice a respektuje svoju zenu. Toto nech riesi chlap. A ak nema zaujem, tak si mu pravdepodobne dost ukradnuta

sissy27
1. jan 2025

Toto by som nezniesla 🙈 a moze sa so mnou muz aj rozviest, jednoducho v mojom dome platia moje pravidla. Nejake kompromisy by som urcite urobila, ale fajcit vnutri mi nebude ani vlastna mama, letel by von aj cez zavrete dvere. Takisto hygiena - nech pakuje do vane alebo domov. Nechce dvojdnove jedlo? V poriadku, bude hladny. Naberiem mu jedlo - normalnu porciu, kludne aj druhu ked zje a bude mu malo, ale vyhadzovat? Moze svoje u seba doma, nech sa paci. A spat bude tam kde mu normalne usteliem, nie ze budem ako prvu vec v novom roku riesit vymenu sedacky.
Ak ma muz pindy, nech sa paci, buduci rok moze ist k ockovi na dva tyzdne cez sviatky a mozu si tam spolu smrdiet kolko chcu. Uprimne neverim, ze to muzovi nevadi - jedna vec, ze v tom vyrastal a bol zvyknuty. Ale hadam za 20 rokov s tebou si zvykol na cistotu a neprefajceny dom, nie?

hindakus
1. jan 2025

Aj my máme v rodine problematického seniora. 5 hodin 25.12. a 5 hodin 31.12. dám, viacej nie a mala by si to urobit rovnako.

loliki
1. jan 2025

Všetko dobré do nového roku! Daj si Ibalgin. 🙂

autor
1. jan 2025

@klementinka58 bolo tu v poslednom období dosť diskusií kto čo robí , nerobí na dlhšej návšteve u rodiny.
Ak si 2t u svokrovcov, tak nepohneš ani prstom? Necháš si napeberať jedlo? Na všetko frfleš? Ani len pohár či šálku za dobu 2t neodložíš za sebou? Ak obserieš , upcháš záchod necháš ho tak, ba ešte zatĺkaš? Ak rozbieš pohár z cennej súpravy, tak sa nepriznáš? Diktuješ si čo domáci majú kukať v telke? Či budú mať vystrašeného psa na Silvestra vo vnútri či vonku? Propaguješ pred nefajčiarmi a deťmi užívanie tabakových výrobkov a.alkoholu?
Ak niečo rozleješ, pekdeš ďalej.ako by sa nič nestalo? Dávaš si naberať jedlo ako dieťa a zakaždým necháš na tanieri viac ako polovicu? Krmíš domáce zvieratá domácich nevhodnou potravou?
A mohla by som dlho pokračovať

mandzula
1. jan 2025

@autor darmo sa tu budes zlostit, mas to len vo svojich rukach. Ty vies, ako ti to ublizuje, tak to povedz muzovi. Ak nie je totalny sebec, mal by to pochopit a najst riesenie, ak je, smola, musis to len vydrzat, kym stary pan "nepude".
Moja mama mala gule na to, aby na Vianoce nevolala vecne usomranu tetu, lebo vedela, ze by nam pokazila Vianoce a ona by aj tak nebola spokojna.

klementinka58
1. jan 2025

je to stary pan, ktory ak zije sam ma svoje navyky. Tazko od neho chciet upratovat, ocividne vztahy nemate dobre tak nabuduce daj ultimatum muzovi, ze nech nechodi svokor ku vam a hotovo, rozhadas sa s manzelom ale budes spokojna vo vonavom byte. Ku nam ked pride 78 r svokor tiez nic nerobi co mu mam povedat, aby riady umyval?

mandzula
1. jan 2025

@klementinka58 fakt by ti nevadil stary prefajceny chlap, co sa 10 dni neumyje a vala sa ti taky po gauci? Mna by vystrelo. Stary totiz automaticky neznamena, ze ma pravo byt v cudzom byte (ano, nie je to jeho byt, ale synov a nevestin) smrdlavy, sebecky a arogantny hnoj. Ak taky je, nech si smrdi doma. Ja by som si k nikomu toto nedovolila, ved tym vlastne cloveku davas najavo, ze ho mas za hovno a sluzku, co ti ma 10 dni behat okolo zadku a prisposobit ti cely svoj sviatocny program. Keby islo o nevladneho cloveka, o. k., ale ak je to len sebeckost, rodina-nerodina, do mojho pribytku nevkrocis, lebo ucta sa nebuduje tym, co je na papieri, ale tym, ako sa clovek sprava.

autor
1. jan 2025

@klementinka58 môj nemá ani 70, ani po ňom nechcem aby poupratoval nás dom. Ale za 10dní sa aspoň raz umyť je u nás noc?

klementinka58
1. jan 2025

@mandzula raz rocne by som to predychala, ale tak uznavam nie kazdy ma flegmaticku povahu

Strana
z3