Hádate sa v rodine kvôli politike?
U nas je to celkom naloz. Muz fandi uplne inej strane ako ja, svokor ma tiez svoje nazory a ked sa stretneme na navsteve, niekedy to vyusti do celkom hustej debaty. Najhorsie ked sa zacne riesit kto za co moze a preco je dnes vsetko na prd... S detmi o tom velmi nehovorime, ale starsi syn sa uz zacina pytat a ma aj svoje nazory zo skoly. Nechcem aby mal len jeden pohlad, ale zaroven ho nechcem uplne pliest.
@darmasiswa
Prečo je zlé o niekom povedať, že je jednoduchší? Veď snáď sa nebudeme tváriť, že sme všetci rovnakí a máme rovnakú štartovaciu čiaru/nadanie/schopnosti.
Prieskumy ukázali, že keby volili len ľudia so základným vzdelaním a strednými školami bez maturity, PS by nemalo ani 5 percent a SAS ani 3.
Tie prieskumy tiež musia nejako deliť skupiny ľudí a áno, najvyššie dosiahnuté vzdelanie je jeden z dôležitých parametrov.
A jasné, že aj skladník si môže prečítať Vergilia v originále, ale asi to veľmi pravdepodobné nebude.
@sss777 vzdelaný,nevzdelany,ale také to kritické myslenie...či vari,ak je aj nevzdelaný,ale pri dnešných informáciách, sieťach,funguje ešte rádio, pošta,sused,,si hádam nik normálny nebude myslieť,že je Zem doska.
Nie… rešpektujeme sa? Každý máme svoj vlastný názor a máme sa o čom rozprávať a nie o politike???
@darmasiswa
Prečo je zlé o niekom povedať, že je jednoduchší? Veď snáď sa nebudeme tváriť, že sme všetci rovnakí a máme rovnakú štartovaciu čiaru/nadanie/schopnosti.
Prieskumy ukázali, že keby volili len ľudia so základným vzdelaním a strednými školami bez maturity, PS by nemalo ani 5 percent a SAS ani 3.
Tie prieskumy tiež musia nejako deliť skupiny ľudí a áno, najvyššie dosiahnuté vzdelanie je jeden z dôležitých parametrov.
A jasné, že aj skladník si môže prečítať Vergilia v originále, ale asi to veľmi pravdepodobné nebude.
@sss777 pretoze v kontexte tejto temy boli negativne zhodnoteni starsi ludia, ktori mali IBA iny nazor, a preto nestali za diskusiu, a to len na zaklade subjektivneho posudenia, ze im chyba vzdelanie, rozhlad, analyticke myslenie, ze mali odchov socializmu, co z nich robi menejcennych na rovnocennu diskusiu s opacnym nazorom prispievatelky.
S najblizsou rodinou nie. Vsetci mame rovnaky nazor od komunizmu, cez meciara, fica az po fasisticky hnoj, nastastie. Poznam ludi s inym nazorom, niektorych chapem - vacsinou nizky intelekt a najivita a niektorych nechapem. Ale s rodinou sa hadat dobrovolne odmietam a stopnem tieto reci este v zarodku.
Nie.My sme doma všetci normálni.Nehadame sa vôbec a už vôbec nie kvôli politike
@nyusika je rozdiel povedat svoj nazor slusne, vediet ho argumentovat a pocuvat druhu stranu, popritom akceptovat a tolerovat nazor inych, a je rozdiel byt agresivny a urazat inych, a ceresnickou je alibisticky obhajit svoje nevhodne prezentovanie za chovanie inych, taketo spravanie podnecuje k nevrazivosti, a potom sa cudujeme, co sa deje s ludmi a co vyrasta s dnesnych deti, odpoved je v prispevkoch, to co vidia deti v rodinach, podla toho vacsinou pokracuju
@darmasiswa agresiu a netoleranciu, to by mohli niektori prednasat. Nielen vladni politici ale mnoho ich volicov by z netolerancie a agresivyt mohlo mat doktoraty, ak by sa udelovali.
Z mojej rodiny a aj sociálnej bubliny všetci volíme rovnako, tak nieje o čom sa hádať
Ale svokor občas spustí oslavné ódy “za komunistov” a hnusná EU a tá pi*a Uršula, to nema zmysel sa hádať o tom, hrach na stenu.
Ani, kedze rodicia su dost na konšpi. Doma sa nemusime, mame rovnake natory. S ex sme sa bavili hodne, bol to aj dovod rozchodu. Extremne odlisne nazory, to hlava nebrala.
So svagrom mame nazory uplne opacne, tam sa o politike nemozeme bavit vobec lebo by sme sa velmi skaredo pohadali 😏
So svagrom mame nazory uplne opacne, tam sa o politike nemozeme bavit vobec lebo by sme sa velmi skaredo pohadali 😏
@jablkovastrudla pre zaujimavost, ten tvoj svagor je na SR?
@jablkovastrudla pre zaujimavost, ten tvoj svagor je na SR?
@hopatko nie, obaja sme v Irsku. Tiez nadava na Eu (ano, z Irska). Ked som sa ho pytala preco by volil smer tak mi povedal ze uz nebudu kradnut, lebo si za tie roky vo vlade nakradli dost. To bola nasa posledna debata na tuto temu.
@hopatko nie, obaja sme v Irsku. Tiez nadava na Eu (ano, z Irska). Ked som sa ho pytala preco by volil smer tak mi povedal ze uz nebudu kradnut, lebo si za tie roky vo vlade nakradli dost. To bola nasa posledna debata na tuto temu.
@jablkovastrudla preto som sa pytala. Mam kamosku Slovenku, tiez vydatu v Irsku a teda jej manzel ma vyslovene krajne pravicove nazory. Ale zase racionalne ich aj chapem, kedze su vyrazni prispievatelia do EU rozpoctu a potom si tu my staviame haciendy a vily v Chorvatsku z ich penazi...
@jablkovastrudla preto som sa pytala. Mam kamosku Slovenku, tiez vydatu v Irsku a teda jej manzel ma vyslovene krajne pravicove nazory. Ale zase racionalne ich aj chapem, kedze su vyrazni prispievatelia do EU rozpoctu a potom si tu my staviame haciendy a vily v Chorvatsku z ich penazi...
@hopatko joj toto nie je ten pripad. Svagor je Slovak, v podstate v mojom veku. Zazili sme si Meciara aj Dzurindu aj zopar dalsich. Vie ako to doma funguje, videl a zazil ako smer vladol par volebnych obdobi a napriek tomu ich obhajuje.
@hopatko joj toto nie je ten pripad. Svagor je Slovak, v podstate v mojom veku. Zazili sme si Meciara aj Dzurindu aj zopar dalsich. Vie ako to doma funguje, videl a zazil ako smer vladol par volebnych obdobi a napriek tomu ich obhajuje.
@jablkovastrudla fuha, tak to je ozaj iny pripad

Ano,mali sme vymenu nazorov s rodicmi. Pre pokoj v rodine politiku uz nepreberame. Konecne to pochopili aj rodicia,ze o politike sa nemozeme bavit. Akakolvek debata bola z ich strany utokom a hnevom na mladych,ktori nic nevedia.... Takze politika je u nas zakazana tema.