Hádky v manželstve
Som vydatá takmer 16 rokov... Máme spolu 4 deti. S manželom sme sa často hádali za každu maličkost a obačas to vyvrcholilo aj do fyzického násilia. Nie som ani ja dokonalá mám chyby ale nikdy som nebola mužovi neverná. Preto som minulý rok od neho odišla a mamka mi vybavila byt do prenájmu... Manžel mi nedal pokoj do vtedy, kým som mu neodpustila a nevrátila sa k nemu spat. Velmi som to neskôr olutovala a ked sa u nás začalo peklo znovu a manžel ma nazýval penisom, kurvou... atd aj pred jeho rodinou a občas som schytala aj nejaku facku odišla som po druhý krát. Mamka mi zas pomohla, našla mi podnájom. Bývam uz v nom 6 mesiacov. 2 mesiace som úspešne odolávala môjmu manželovi avšak zas som mu odpustila ale nevrátila som sa do nášho spoločného domu. Môj manžel žije s nami už 4 mesiac v podnájme a naše hádky znovu ožívaju... je hronicky žiarlivec... ničomu neverí, stale ma z niečoho obvinuje, dokonca tvrdi že som od neho odišla bez príčiny. Chce aby sme vrátili do násho domu, ale ja mám strach, uz mi moja mamka viac nepomôže ak sa vrátim a zas by mi ubližoval. Môj muž nás miluje ale je chorý... je paranoik... Bojim sa návratu a to je dôvodom na hádky u nás denne. čo by ste robili vy???
@monikajaco možno práve to ma nakopne ked ma niekto povzbudí že mám dôvod a že to musím čim skôr urobit, fakt som zmetená... a chcem to už riešit aj napriek neposlušným detom...
Psychológ by ti prospel,pomože ti pochopiť a naučiť veľa vecí.Napr.aj to ako povedať niekomu DOSŤ,TOTO NECHCEM a NIE.
@mataklinec ono sa musis rozhodnut sama .... toto musi byt tvoje a len tvoje rozhodnutie aby si to raz nemohla nikomu vycitat ... v takej veci sa nikdy podla mna neda uplne dobre poradit pretoze nikto nezije tvoj zivot len ty .... a ty ho budes zit aj nadalej podla toho ako sa rozhodnes ....
@mataklinec si stastna a spokojna? vies si predstavit, ze cely zivot prezijes v takomto trapeni? ... pre Teba aj deti by bolo urcite najlepsie, aby ste sa uz nedavali dokopy... to, ze vie byt aj mily, neospravedlnuje jeho ostatne skutky. neviem, ja mam z teba pocit, ze este nie si definitivne rozhodnuta, ze ho este stale lubis a keby ti nasluboval, ze ta uz nikdy neudrie, ze sa uz nebudete hadat, tak by si mu opat odpustila.
ale taky typ cloveka sa podla mna nezmeni, nikdy.
je mi jasne, ze nie je lahke ukoncit vztah, hlavne ak su v nom male deti.. ak sa definitivne odlucite, urcite to budes mat tazke, ale ak ti moze pomoct mama (aj financne), tak to zvladnete. drzim palce.
@mataklinec chápem.
Matka, verim, ze je to velmi tazke. Zijes mozno z tych peknych spomienok. Mozno chces pocut prijemnejsie slova, ale neda sa mi. Tvoj muz je chory a musi vyhladat pomoc, ak bude chciet. Predpokladam, ze chciet nebude. Ale Ty ho uz neries. Pises, ze za tie styri mesiace, co spolu byvate v podnajme, Ta udrel LEN raz. Ospravedlnujes ho. Viem, ze uz sama asi nevies, co je spravne a co nie. Ale muz by zenu nemal udriet NIKDY. Myslim, ze sama davno vies, co mas urobit. Strach je ale silny. Pozri, strach je na to, aby sa prekonaval. Ak uz nevladzes kvoli sebe, musis vladat kvoli svojim detom. Mysli na to, co vidia u vas dvoch, mozu praktizovat u svojich buducich partnerov. Budu to povazovat za normalne. Netrpis tym iba Ty, trpia tym Tvoje deti. Nie som psycholog, ale myslim, ze by mi dal za pravdu. Verim, ze to zvladnes, ked si uz zvladla poziadat tu baby o radu, tu silnu zenu v sebe niekde mas, len ju vykutri. Zhlboka sa nadychni a zacni zit. Drzim Ti velmi palce. Luba
@mataklinec uz v 1 diskusii pred vyse rokom sme ti radili aby si takého chlapa poslala do teplych krajín, viem ze vies o čom písem. a ty si s ním ešte stále? nerozumiem, bije ta, nadáva ti, odisla si, vrátila si sa, čo chces počut? ze sa zmení? ze mu niekto vleje rozum do hlavy? verís na zázraky, ale v tomto prípade sa zázraky nedeju. maj trochu hrdosti a urči si nejaku hranicu, je mi luto tych detí, tak ako pred rokom, oni si rodicov nevyberali, ty más sancu to zmenit.
@sante81 áno velmi dobre si to uvedomujem... je to teraz trošku iné, zmenil sa trošku ale vôbec si nerozumieme stále, o tom svedčia aj naše hádky....
@babulik505 dakujem za tvoj názor, presne neviem sama čo vlastne chcem... vo vnutri citim že by bolo najlepšie keby sme sa už natrvalo rozišli a na druhej strane mám zo všetkého strach....
@mataklinec Mas krasnych drobcov, nedovol, aby vyrastali v hadkach a bitke. Drz sa.
Ako si moz niekto vedome takto nicit zivot. Nepochopim ved zijeme len raz a preto treba urobit vsetko preto aby sme boli stastni a tak budu stastni aj ludia okolo nas. Si trosku ako moja mama cely zivot sa stazuje ale pritom jej nikto nekazal aby zila s alkoholikom a teraz ked ostali sami, my detI sme odysli ide sa doma zblaznit. Mne je mamy moc luto ale bolo to jej rozhodnutie a kazdy sa ma tak ako si sam zariadi. Mas na vyber vzdy su moznosti, ak niesi stastna tak to zmen. Mas rodicov co pomahaju tak si to vaz
áno máte všetke pravdu.... môžem si za to sama, je už to na mne či nájdem silu a odvahu urobit niečo so svojim životom....ale velmi velmi chcem
dnes mi zobral mobil a akurat volal dcere nech zisti jedno čislo čo mi volalo na mobil.... zase ma podozrieva a aj deti do toho zatahuje....
Àno urob s tým životom niečo,ale skôr ako ťa v amoku prizabije a z detí urobí siroty.Žiarlivci svoju agresiu zvyčajne stupňujú.Máš maminu tak nie si tak úplne sama,máš sa o koho oprieť.
@mataklinec prepac, ale Ty sa spravas ako narkoman. Ten tiez vie, ze mu droga ublizuje a nici zivot, chvilu sa lieci, ale nasledne sa k droge vracia. Ty sa takto vracias k patologickemu psychopatovi. Sorry! Ze bol romantik a mal plne usta sladkych reci? No to taki obycajne mavaju. Ja mam pocit, ze tebe ani niet rady, nieto pomoci. A ze decka sa pravaju zle? Necudujem sa! V takej rodine? Jezisi, no kto by bol v pohode! Ty si myslis, ze detickam si spravila dobru sluzbu, ked si zotrvavala v takomto chorom vztahu? Lebo vas vztah chory je. Super detstvo ste im pripravili a uplne "fantasticky" model spoluzitia si odnesu do zivota. 😝 Potrebujes davku adrenalinu k svojmu zivotu alebo v com je problem? Ak ano, tak sa radsej daj na paraglajding alebo skok padakom. Rozhodne to bude osoznejsie pre vsetkych! Najma pre deti. Nechapem, vazne nechapem. Ako niekto moze milovat cloveka, ktory po nom sliape? To vazne takymto zenam chyba ten sex natolko, ze im je fuk ako sa k nim partner sprava, hlavne, ze v posteli nejakeho ma? Alebo kde je problem? Pretoze toto normalne nie je.
No ak to spravis do tretice, ze das svojmu muzovi dalsiu sancu, tak si strateny pripad a skoda dalsej pomoci. Nedivim sa tvojej mame. Ja byt na jej mieste tak Ti prasknem dverami pred nosom a maj sa ako chces. Sa spamataj. Mas deti, si za ne zodpovedna a dlhujes im vyrovnane, kludne a normalne zazemie nie nervak v podobe vasich bitiek a hadok! 😝
@jabadaba máš pradu... ale nie je to také jednoduché... s tým sexom nemáš ani najmenej pravdu, pretože spolu takmer vôbec sexualne nežijeme, alebo minimálne. Viem že aj správanie mojich detí má príčinu v nás... Ale moje deti ma nepočúvaju a potom mne môj muž všetko dáva za vinu. Ked od nás odide asi si nedám s nimi rady...Myslim s tými staršími...Mna náš vztah ubíja ale aspon deti staršie boli trošku pod kontrolou...
@mataklinec ten sex som spomenula lebo vazne mi uchadza uz dovod, pre ktory niekto zotrvava vo zvazku, kde nie je stastny, priam naopak, trapi sa a s nim aj deti.
Ale ved si dokazala odist, dva razy. Tak kde je opat problem? Mas slabu volu, nechas sa doslova opinkat rozkom, staci Ti pekne slovo od muza a svoje zasady zahadzujes. A to je chyba. Sama vidis, ze sa zeriete ako psi. No naco je dobry taky vztah? Najma ak Ta aj bil? Takto to vyzerat nema, to asi sama dobre vies. Len nesmies zakazdym sadnut na lep a skocit na sladke reci. Zacni si konecne samu seba vazit a denne si zopakuj pred zrkadlom, ze si zasluzis lasku ale v inej podobe. Nie s krikom, bitkou, hadkami a nadavkami!
@mataklinec požiadaj okamžite o rozvod a nasťahuj si k sebe kamarátku, mamku, kohokoľvek a buď silná !!! Zvládneš to !!!
@sue mám 1.izb. byt amám 4 deti... 😀
@mataklinec keď vyhodíš manžela, tak je kde, nie?
@mataklinec chorobna ziarlivost je choroba a nezmeni sa to kym sa neda liecit. dala by som mu ultimat
Ahojte ja mam taky problem ze mm zostal v poslednom case strasne arogantny nikdy ma neudrel ale stale mi vycita aka som neschopna ze som mala hovno ked sme sa brali a tak,uz mesiac sa dennodenne hadame uz nevladzem aj by som odisla od neho ale nemam kam.predtym bol uplne v pohode a teraz je uplne otoceny ☹
@mataklinec Martina,práve som si prelúskala verejné fórum. Prečo ma to doteraz nenapadlo,neviem. Asi som ti verila, čo sa mi tak často na verejnom fóre nestáva. A poviem ti, že som sklamaná. Odradená pomáhať do budúcnosti. Neverím a nebudem veriť? Tolko pomoci, či už materiálnej, morálnej sa ti dostalo.....a ty stále nevieš, čo máš a ako robiť!! Z toho vyplýva, že tebe tento stav "asi" vyhovuje. Na všetko máš "svoje odôvodnenie". Ovládaš od a do zet, čo sa ako nedá, ako to nejde. Najviacej mi je do hnevu kvôli tvojim rodičom, čo sa ťa snažia stále ťahať z blata a všemožne pomáhať. Ty sa im odmeníš tak, že si nasťahuješ chlapa aj do podnájmu!!! Do jednej izbice. Nedávaš vôbec dobrý príklad svojim deťom. Stovky riadkov na verejnom fóre a stále točíš dokola. Dlhy, odchody, návraty, nervozita, bitky,...... PROSIM TA sadni si a prečítaj si zas a znova všetky tvoje spovede. Odpovieš si sama.
A vedz, že aj pomôcť si MUSÍŠ SAMA.
Je mi smutno.
@mataklinec najdi si chlapa 😕 da ti pokoj 🙂
@mataklinec @mataklinec
Ahojky!!
Vzpominam si na Tve posledni tehotenstvi 😉 ..obavy a strach...ale zaroven velkou silu a pocit stesti!!Z toho mi vychazi,pokud dobre pocitam, ze to bylo obdobi navratu... 😉
Ale zaroven z toho vychazi nekonecny kolotoc ..ktery lze vycist i z jinych Tem.. ☹
ahoj, môj príspevok možno bude trošku "odveci" ale predsa len ti skúsim napísať podobnú situáciu u mojej kamošky (samozrejme nie tak vážnu, nakoľko nemali deti ani neboli vzatí, ale boli spolu už vyše 5 rokov). ona sa rada chodila baviť na diskotéky a rada sa namaľovala (nehovoriac o jej skutočne gigantických prednostiach). a presne on jej toto začal robiť - hrabal sa jej v telefóne - volal na každé neuložené číslo, keď náhodou mala hovor s nejakým kamarátom - okamžite spovede, neskôr mu musela volať každú hodinu zo zábavy a hoci ho tam volala, on nechcel ísť, ale spovedať sa mu musela. stále ju podozrieval a bolo to to isté - podozrievanie, rozchod, ospravedlnenie, báchorky, romantika a zasa podozrievanie, .... asi 5x za 3 mesiace sa toto zopakovalo. nakoniec sa naštvala a povedala si: tak ty ma podozrievaš? tak veru našla si iného a jemu povedala - nikdy by ma to nenapadlo ale ak si ma podozrieval tak som ti aspoň dala dôvod. no potom chvíľku vypisoval aj jej aj tomu novému ale dlho ho to nebavilo. a ona je teraz úplne šokovaná z toho, ako môže vyzerať jeden NORMÁLNY vzťah....
viem, že to nejde lusknutím prsta -že "aha, teraz idem loviť chlapa", ale skús sa začať obzerať okolo seba, myslím, že existuje niekto, kto ti ukáže, že láska nie je pár prázdnych slov a bitky ale láska je niečo úplne iné. snáď to raz spoznáš. je to na tebe 🙂
áno viem... som slabá... viem všetko mi je tak luto.... vzdy naletim a potom lutujem... uz nevladzem som psychicky vycerpaná....deti, muz... a stále ten istý kolotoč... prepáčte že som sem vôbec pisala.
prosim admina o zmazanie mojej diskusie. Dakujem... ☹
@mataklinec pozri sa do archivu na Jojke - Supermama, tam to riesili. Nebudem to hodnotit, kazdy ti uz napisal, neriesis to 1x. V prvom rade navsteva psychologa, pozdvihnut sebavedomie a urobit si raz a navzdy poriadok so zivotom. Zbavit sa "drogy = manzela", ktory ti je aj tak k nicomu. Co cakas od zivota, od svojich deti? Ze raz budu trpiet ako ty? Ublizovat inym, lebo to budu povazovat za normalne, lebo to vidia doma? Deti sa ucia, co je spravne a vy im teda dobrym vzorom urcite nie ste... Co by ini dali za to, keby mali aspon 1 dietatko. Ty ich mas 4 ale nedokazes im dat to spravne do zivota, spravne neznamena len rodina - ale teba, tvoju lasku a to, ako raz maju zit, spravat sa, lubit...

@mataklinec nie na smiech skor na plac uz len koli detom ... ved vsetko vidia a vnimaju .... je mi uplne jasne ze si ovplyvnitelny typ cloveka inak by si tu toto nepisala ale riesila to uz davno .... ja som sa rozviedla za ovela mensie chyby mojho muza a som stastna ze som to urobila .....