icon

Hnev muža

22. nov 2022

Ahojte.. Je podľa vás normálne keď muž sa nahnevá tak že chce rozbiť telku polame ovládač? Hádka bola úplne pre blbosť... On sa nasral pre hovadinu potom začal výstrajať.. Normálne sa triasol stalo sa to už viac krát možno sa v ňom to nakopilo a takto vybuchol ale tak podľa mňa to normálne nieje.. Momentálne sa ani nerozpravame ako on je inak úplne v pohode len keď sa nahnevá je to fakt masaker -_- po hádke sa strašne správa proste sa ho niečo opýtam.. Odpoveď drž pi*u neozvyvaj sa kumne a td .. Zvýši na mňa hlas pritom ja sa pekne snim bavím.. Fakt ma to už prestáva baviť toto
Mame 2 deti.. Oni to majú v rodine ten hnev.. Jeho odo berie lieky na nervy aj mama a podla mňa by mal aj on..

mimikarol
22. nov 2022

Neviem ako staré máte deti, ale keď ti raz dieťa povie "drž pi.u" tak potom zbadas že oni to vnímaju aj počujú a budú to brať ako normalnu vec.
A áno, veľmi ho ospravedlňujes. Na tvojom mieste by som sa bála že jednu schytam časom . Mat raz za 3 mesiace chuť rozbit od nervou telku fakt nieje normalne. Bohužiaľ radu nemám, lebo nežijem s nervakom. Ja by som mu odporučila otrieskat si radšej hlavu o stenu ako televízor 🤦

klaris334
22. nov 2022

Ako vážne on ti povie drž p*cu a máte dve deti takto si necháš nech sa ku tebe správa ? …

bluka2
22. nov 2022

Keby povedal drž pi*u, tiež by som sa nahnevala, ale riadne 😂. Ty vlastne ako reagujes?

aurora33
22. nov 2022

Autorka, nehnevaj sa, ale toto naozaj nie je normalne správanie. Ani tvoje ani jeho.

kvietocek87
22. nov 2022

@dadis a ja si aj ponadavam, však čo.Pri hádke keď som hodila taniere a potom som druhýkrát nadávala, keď som išla do obchodu kupovať nové, že za ne musím platiť druhýkrát 🤣🤣Ako fyzické násilie nie, to je pravda.To je už cez.

viestta
22. nov 2022

@kvietocek87 ja keď mám pocit, že mi urve dekel upratujem. Zavriem sa niekde, upratujem a potichučky nadávam. Alebo sa oblečiem a idem to rozchodiť. Áno, kazdy ma chvíle keď vykypi, niekto občas, niekto každú chvíľu, ale každý by mal vedieť ako s hnevom pracovať a ako vypustiť paru bez toho aby tým zranoval okolie.

dianasp
22. nov 2022

Buď je psychicky chory alebo normálne hovado.

aurora33
22. nov 2022

@viestta aj ja upratujem, vtedy mi to ide jedna radosť :D a pritom sa tak krasne ukludnim :D

lujza123
22. nov 2022

Tiez mam v sebe dosť agresivity. Keby s tým vedome nepracujem tak by som určite bola jedným z tých co hádžu taniermi a sú schopný aj niekoho udrieť v nervoch. Našťastie som ináč kľudná a do takýchto vývrtiek sa dostanem raz ta uhorský rok.
Da sa to ovládať, len naozaj človek potrebuje najskôr spraviť dokonalú analýzu samého seba: co je spúšťačom takéhoto amoku, kedy ma tendenciu vybuchnúť, čo sa deje pár sekúnd pred tým - toto je dôležité lebo každý cíti ze prichádza nejaký amok a vtedy to vie stopnut. Ideálne fakt odísť alebo poprosiť druhého nech sa chvíľu nebavia.
Tak isto je super v tej chvíli niekam tu energiu hnevu nasmerovať - rýchla chôdza, boxovacie vrece, rubanie dreva, vresk do vankúša, rátanie v duchu tých technik je veľa každému pomôže ina.

Len nesmie človek nad sebou mavnut rukou ze ja som proste taky. Keď si sám nevie pomôcť skúsiť psychológa, naozaj vie pomôcť s týmto. Hlavne pokiaľ ide už o poruchu osobnosti - napríklad hranična porucha oni vedia mat takéto deštruktívne amoky. Ale toto vie odhaliť až odbornik preto pokiaľ by nevyšiel pokus so samonapravenim treba vyhľadať pomoc

viestta
22. nov 2022

@aurora33 ja keď máme nejakú výmenu názorov a zrazu bez slova odídem, vyhadzem skriňu, tak aj pavúky za skriňami vedia, že vo mne sa zobúdza dračica 😆 keď je skriňa upratana, tak môžem pokračovať v debate a do berieme sa aj konca. Môj chlap v takých prípadoch odchádza pocitať hadice v hasičskej zbojníci. Keď sa vráti, môžme v debate pokračovať. Nikto z nás nemusí menovať domáce zvieratá a pasaze z anatómie ani dupat po ovládacoch.

lujza123
22. nov 2022

Každopádne musí toto správanie vadiť mužovi samotnému. Pokiaľ je s tým on ok, ospravedlňuje to ze však mal len nervy, že ved aj jeho rodicia sú taky.... Tak s tým nespravíš nič.
Musí byť on presvedčený ze ma problém a chcieť s tým niečo spraviť.

aurora33
22. nov 2022

@viestta 😀😀😀😂😂😂 presne aj ja vyhadzujem skriňu, to keď muži vidí len poznamená ,,aha, rozumiem” a odchádza preč. Vráti sa až keď mám upratané :D ale je to win win situácia: ja sa pri tom ukludnim plus upratana skriňa. Inak niekde som citala, že to odporúčajú aj indickí jogini alebo kto, že ak si veľmi nahnevaný tak máš robiť nejaku monotónnu prácu, napríklad zametať až kým sa neukludnis. Tak u mňa su to skrine 🙂

viestta
22. nov 2022

@aurora33 skrine, kúpeľňa, tam nikdy nie je upratovanie zbytočne 🤩

hilda08
22. nov 2022

Necitala som komentáre ale moja rada…akonáhle sa vytočí tak nech ide prec, nech ide von sa ukľudniť, schladiť…potom pride a vyriešite to v klude…nam to zachránilo vztah, uz sa nehadame vobec, len diskutujeme

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
merikac
22. nov 2022

"ako on je inak úplne v pohode len keď sa nahnevá je to fakt masaker "
To, že je v pohode a potom masaker, NORMÁLNE NIE JE. To že ti nadáva NORMÁLNE NIE JE.
Ak ti pomohla táto odpoveď, pracuj s ňou.
Niekdy musí človek čítať, aby pochopil, čo si jeho vnútro myslí..najlepšie čítať to nahlas. Lebo keď počuje vlastne slová, svedomie a vedomie dovolí mozgu reálnejšie pochopiť FAKT čo je a čo nie je normálne.

morgane1975
22. nov 2022

Toto normálne nie je.🤔

sono2
22. nov 2022

@viestta to bude sestra tej zovčera a už sa nám tu aj mužská populácia ozvala.
On ide príde, je vonku, malého nezoberie, len keď mu ho vrazí, víkend je pri telke/na telefóne.
Rozbije telku najbližšie, ale ináč je super. A milovaný. Čo si tí muži môžu viac priať.
No nie?

viestta
22. nov 2022

@sono2 neviem ci to je počasím, či čím, ale takéto debaty sú tu nejak nezvyčajné na husto. Možno už je zima a chlapi sa častejšie zdržiavajú doma.
No a to mužské pokolenie s názormi neandrtalca? Niekde sa vyventilovat musí. Doma mu nedovolia

hendikep
22. nov 2022

neviem ci som jedina ktorej to take strasne nepride… ale podla mna normalny cholerik… podla mna je problem v tom ze mavate tichu domacnost… vtedy hlavne deti trpia ked je doma dusno, ale my s manzelom napriklad sa smejeme ze sme taliani, normalne sa vulgarne nevyjadrujeme v beznom zivote ale v hadke je pre mna ventil proste poriadne si zahresit :D lenze my s muzom vieme ze to tak nemyslime a neurazame sa na seba…mne pride ze tu na konovi maju vsetky zienky 100% manzelov s dokonalymi zivotmi a 3000-ovymi platmi..ale zivot nie je dokonalost a ked niekto napise nieco ine hned je to na rozvod.. potom sa ani necudujem ze je taka rozvodovost pre kazdu blbost… :D omg ved kazdy ma nieco, ked ho mas rada tak to tak neries..kym samozrejme na nestiahne ruku aj na Teba.. moj muz tiez zlomil notebook cez koleno ked mu tam nieco neslo, a neviem si predstavit zeby zdvihol ruku na mna… urcite to nie je zakonitost, ze ked nici veci udrie aj Teba. Vies ako sa hovori, pred manzelstvom maj oci otvorene a pocas manzelstva prizmurene … inak sa to neda 🙂 ale ked Ty sa s nim bavis slusne a on Ti vulgarne odpoveda skus mu miesto tichej domacnosti nahlas povedat nech sa s Tebou rozprava slusne, kludne aj pred detmi nech vedia ze to nie je v pohode.

viestta
22. nov 2022

@hendikep nie, nemáme dokonalých manželov. Aj naši majú chyby, aj naši robia veci co nam dvíhajú tlak, nehrkutame si stale ako hrdlicky a mame aj rôzne názory na tu istú vec, aspoň teda u nás je to tak. Ale ten môj ma necastuje nadávkami, nerozbija zariadenie domácnosti.

sense
22. nov 2022

@mimikarol Vzdy keď čítam niečo podobné si spomeniem ako som bola s dcérou u lekára, mala 4 - 5rokov. V čakárni bol cca rovnako starý chlapec, mama ho na niečo upozornila a on jej na to drz pi.u, a ona mi kľudným možno aj vylakanym hlasom hovorí ale Jožko (meno si už nepamätám), takto sa nehovorí, pod s adkaj si nevyrusuj a malý ešte agresívnejšie si nepočula, povedal som drz pi.u. Potom sme už boli na rade ale teda bola som v soku
S mamou som sa na seba len pozrela, bola s nami a bolo nám jasné že ten malý to nemá zo škôlky ale určite z domu.
Chvíľami mi bolo tej pani aj ľúto a chvíľami som bola nahnevaná kam to nechá zájsť. Ale tiež si asi neuvedomovala ze to dieťa vníma veľmi dobre co sa doma deje.

sense
22. nov 2022

@viestta presne aj ja keď som nahnevaná síce zahucim, vtedy upratujú hlavne ostatní a ja sa idem vyzurit bud na bežiaci pás alebo do pracovne žehliť a tiež vedia ze ako zavriem za sebou dvere, netreskem len zavriem tak vedia kým ich ja neotvorím tak ostanú zavreté, potom môžme v kľude do debatovať a hľadať riešenia vhodné pre všetkých

aluskasm
22. nov 2022

Skuste mu navrhnut aby vyhlafal pomoc odbornika. Ak Vas na rad bude suhlasit. Dajte mu ultimatum, ak nebude ochotny situaciu riesit, zvazite rozchod. Nedovolte aby Vase deti vyrastali pri takomto nervakovi.

viestta
22. nov 2022

@sense ja mam takú príhodu z autobusu, asi mama išla z rodička, a hustila do syna: Učiteľka hovorila, že v škole hresis. Kde, do p*c*, si to počul?

dadis
22. nov 2022

@hendikep Mna vzdy ked niekto naserie, idem vyvencit jednorozca a potom to prejde 😂🤷‍♀️..k.rva dpc

sense
22. nov 2022

@viestta 🙈 no kde to ten chudák asi počul.... Môj ex švagor tak hresil do pi.e alebo Kur.a tam, bolo jeho ako keď Česi hovorí ty vole.... Tak som mu vravala nech si tak výprava je mi to jedno ale nech tak nevýprava pred dcérou... A najprv kopec reči a hádam sa nebude obmedzovať a pod a mu vravím neobmedzuje ale páčiť sa ti asi nebude keď tak raz povie tvojej mame (ex svokre)... A keďže ta je svätá tak si začal aspoň pred malou dávať pozor. Našťastie pri diaľke cez 1000km stretávanie také časté nebolo. A teraz je už vo veku kedy vie ze sa tak nerozprava

yasmeena
22. nov 2022

a co ho tak nasiera? vsak z nicoho nic nezacne rozbijac ovladac...kolko ma rokov?pije,fajci,automaty a ine radosti?...tiez dost zavisi v akom prostredi byvate a kde robi on...niekde taketo spravanie normalne je...ale to ti muselo byt jasne uz skor...

katkami123
22. nov 2022

Dobre s po takej búrke potom čo? Ako to riešite? To si do teraz za ním neprisla, ze ti to vadi, treba zmenu, vyhľadať napríklad odborníka? Neposlala si ho k psychologovi zvládať hnev? On si dokáže priznat, ze sa chová neprimerane, co ti na to potom povie?

tykat
22. nov 2022

“…On sa nasral pre hovadinu…”
Pre akú hovadinu? Lebo napr.mozes rypanim druhého človeka vytočiť do nepríčetna a pritom “nechápem, veď to bola len taká hovadina”.