Hnev muža
Ahojte.. Je podľa vás normálne keď muž sa nahnevá tak že chce rozbiť telku polame ovládač? Hádka bola úplne pre blbosť... On sa nasral pre hovadinu potom začal výstrajať.. Normálne sa triasol stalo sa to už viac krát možno sa v ňom to nakopilo a takto vybuchol ale tak podľa mňa to normálne nieje.. Momentálne sa ani nerozpravame ako on je inak úplne v pohode len keď sa nahnevá je to fakt masaker -_- po hádke sa strašne správa proste sa ho niečo opýtam.. Odpoveď drž pi*u neozvyvaj sa kumne a td .. Zvýši na mňa hlas pritom ja sa pekne snim bavím.. Fakt ma to už prestáva baviť toto
Mame 2 deti.. Oni to majú v rodine ten hnev.. Jeho odo berie lieky na nervy aj mama a podla mňa by mal aj on..
Vas manzel ma problem so sebaovladanim,takto bol nauceny doma On zato nemoze,ma to vzite v sebe.On nema proti vam nic,ale ked ma ten afekt tak treba ho nechat,nerypat.Musi ten hnev vyprsat.Bud to rieste so psychologom sedenia alebo aspon skuste sa s nim porozpravat aby ste mu pomohli sa "preštelovať",chce to vela namahy a trpezlivosti ale da sa to vyrazne zredukovat len on musi si uvedomit co robi a chciet to sam prekonat.
@sense Ano, ale nekomunikovat a mlcat je trestanie a vobec v takejto situacii nepomaha. Skor nieco v zmysle: "Vidim, ze sa hnevas, skus mi prosim nenadavat a radsej mi to vysvetli. Nech viem tvoj pohlad na vec.." mlcanie je pasivna agresivita a zvysuje frustraciu a zufalstvo druhej strany..
Raz by mi povedal muz drz pi*u, tak mu tu drz pi*u dam podpisat na rozvodovych a adios
@dadis akokoľvek zúfalá je druhá strana, nič ju neopravmuje takto jednať. A útek pred hroziacim nebezpečenstvom je prirodzená reakcia. V čase keď niekomu prepne až tak, že ničí veci je akékoľvek slovo zbytočne. Všetko sa dá vydiskutovať, ale nie v tomto momente. A mlčať je obrana, nie trest.
@malinoismum k téme hore sa nevyjadrujem..
Ale ty si ako dlho s manželom? Vidím to na par rokov,resp. rôčkov... Prídu aj hádky neboj, aj pred deťmi 😉
Ty si mu uz niekedy povedala nech drzi pi.. niekedy? Vyskusaj ake mu to bude, asi prijemne a potom sa mozes slovne spravedlnit, ze si mala len nervy, mne keby takto hovoril muz taxme uz davno od seba, nemohla by som byt pokojna v takomto vztahu
@dadis myslela som to tak ze v danom momente. Keď najväčší Amok, zúrivosť opadne tak sa treba po výpravat nie mlčať.
Alebo potom spraviť rovnako, najvacsia obrana je útok začať hucat ešte viac a keď on rozbije ovládač tak ja rozmlatim televízor?
To máš ako pri decka h co majú fázu truxu a vzdoru, sú deti kt pomôže objatie a sa ukludnia a sú deti u ktorých je to kontraproduktívne len áno vtedy veľa rodičov použije 2-3 výchovné
Tak keď sa k tebe správa väčšinu času pekne a všetko je v pohode a raz za čas ti povie nech držíš pi*u a roztrepe nejaký nábytok, tak nechápem, čo riešiš a zakladáš témy na koňovi … veď všetko máš doma okej a nič sa vlastne nedeje (uba zriedka) a ešte ho aj miluješ tak keď ťa najbližsie pošle do pi*e a rozbije niečo, tak sa pekne usmej, ic kúpiť nové a je … veď keď to majú v rodine, čo on s tým, chudáčik, narobí … nerieš 🤦♀️🤷♀️
Toto sa mi nepíše ľahko, ale aj ja som nervak poriadny. Už sa mi stalo ze som v zlosti rozbila tanier napríklad. Samozrejme obrovské výčitky som mala. Ale drahemu tak škaredo nenadavam určite. Ale tiež som nezvládla hnev. Poviem ti co mne pomáha aby sa to vo mne nehromadilo. Šport. Alebo aspoň prechádzky. Aktivity. Každopádne držím palce. Ak to až takto preháňa tak to je naozaj zle s ním :(
Autorka: nie, nie je to normálne a myslím si, že ty to aj vieš, len je bolestivé sk to pripustiť (co je pochopiteľné).
A ešte jedna vec. Úplne ta narozdiel od vacsiny chapem ze inak je pohodak. Ja som nevracka, ale zároveň som veľmi citlivý a empaticky clovek. A rozrevem sa aj pri reklame. Najnovšie pri tej na Telekom 😀. Myslím si ze ak je to uz take ze tebe nadáva, tak ten odborník by bol vhodný. Ja by som ho vyhľadala keby to u mňa prešlo do takého štádia.
@dennissa16 Cely život sa poznáme ako kamaráti, takze poznáme svoje povahy 🙂 on je fakt skvelý to by si musela poznat 🤍🙏🏽💛
@dennissa16 Ale pozor, je medzi nami dosť aj vekový rozdiel čiže možno aj to hra rolu;) neviem… každopádne si ho nesmierne vážim a želala by som takého muža každej a každému dieťaťu takého ocina 💛
Žila som v takom vzťahu 5 rokov.
A nie, nie je to normálne. Dlhodobo som sa psychicky dávala do kopy. Nakoniec som musela odísť. Nie odísť ale utiecť. Prešlo to do fyzického násilia a v takom vzťahu vychovávať deti nechcem.
Precitaj si svoju otázku ešte raz. A myslím, že sama nájdeš odpoveď.
Viac do hĺbky nevidí nikto, iba vy dvaja
Tu by sa zeny hned za vsetko rozvadzali a oni maju doma dokonale manzelstva, ktore nemaju problem po ziadnej stranke…
Urcite z toho citit, ze su to jeho zlyhania, s ktorymi treba bojovat. Musi sa naucit ovladat, lebo normalne to nie je. Ale nemyslim si, ze je to adresovane len proti tebe, myslim, ze keby ho nastve hocikto, je schopny vybuchnut. Bojujte s tym spolu…a budte dalej stastni 💓 Ale ako, to uz asi poradi psycholog.
@gerrwie_girl samozrejme, že si aj citlivá a empatická. Veď snáď od rána do večera, celé dni, nie si nahnevaná a nevybuchujes na celé okolie a svet. Tak to má určite aj jej muž. No s tým sa dá niečo robit. Len treba chcieť. Ona mu môže pomôcť, on to musí chcieť.
Mám doma takého istého psychopata, nevie sa ovládať ziape, ako blázon tiež mali v rodine psychické problémy. Nie je v poriadku, ale vraj ho ja vytočím nevidí chybu v sebe.
@nurielka samozrejme. Ale narazala som na tie hlúpe posmešne poznámky na jej manžela ze iiiiiisto je inak fajn. Ako keby ako si písala od rána do večera chodil nadavajuc jej.
Vzivote sa ku mne manžel takto nesprával a ani by si to nedovolil máme spolu tiež 2 deti ale aj keď sa pohadame tak si to proste nedovolí , väčšinou ja poviem čo nemám ako "daj mi pokoj" a podobne ale on mi nedokáže nič hnusne povedať vôbec
Toto by som určite netolerovala...nech ide k psychológovi
@gerrwie_girl ďakujem za názor.. Áno je normálny inak nwm prečo by nemohol byť ako tu píšu niektoré.. Ja som chcela vedieť ako to vidia iné a možno poradiť čo robiť.. Určite sa nechcem hneď rozvádzať.. Ale ďakujem za názor každej jednej.. Nejako to už bude
Držíme ti palce ale nezabudaj na seba a najmä - vaz si samu seba 💛
Dúfam, že tvoj muž výhľada odbornú pomoc. Dúfam, že to zvládne. Ale na druhej strane žiadna žena si nezaslúži žiť vedľa muža, ktorý sa k nej správa vulgárne a nedokáže sa ovládať. Žiadne dieťa by nemalo vyrastať v rodine, kde sa dejú takéto veci. Nejde iba o teba, ide aj a hlavne o tvoje deti. Ty ako matka si povinná ich chrániť. Aj pred scénami ich otca.
A kto nie je v dnešnej dobe nervózny.Tlaky doma, tlaky v robote a všade len samé tlaky.Kto nevybuchne.Este je dobre, že to dá zo seba von.Niekto to drží v sebe a potom urobí fatálnu chybu.V hneve človek povie kadečo,aj čo by inak nepovedal alebo aj pravdu.Ja som tiež párkrát hodila taniere na zem v hádke a potom som si ich musela ísť kúpiť 😂😂 chýbali mi do súpravy
@kvietocek87 Kto pise, ze nezaziva hnev, tak klame, alebo ho potlaca. Hnev je prirodzena emocia. Ano, nadavky a agresivita je mimo..ale moji rodicia sa casto chytia, aj ked sme boli deti, tak si pamatam hadky...a su spolu 43 rokov a po hadke sa vzdy vraj precisti vzduch 😀, moj otec hovorieva, laska nehadana - nie je milovana 😀.. ale treba urcite riesit toxicke veci ako nadavky, agresivita - smer psycholog..a cvicit techniky zvladania hnevu

@lopka1313 hadam nebudem vrieskat len prero ze chlap ma mervy a chce vrieskat a nazyvat ma pi.ou.
Cize sa mam nechat urazat len preto ze ten druhy sa chce ventilovat s edte aj pred detmi.
Aj ja obcas vybuchnem kricim,nikoho pri tom neurazam, nepouzivam invektiva a nerozbijam veci a teda akakolvek reakcia je prilievanie oleja do ohna ,