Hnev na manžela

23. feb 2024

Ahojte. Manžel urobil niečo, čoho dôsledok negatívne ovplyvnil celú našu rodinu a celú našu budúcnosť. Vždy som sa bála, že sa niečo také stane, niekoľkokrát som ho v minulosti žiadala, aby to nerobil, že sa bojím, že sa niečo také stane. Roky bolo všetko ok, bohužiaľ, nedávno sa stalo to, čoho som sa bála. A ja sa teraz na neho strašne hnevám. Situácia sa vyvinula tak, že takmer všetko je teraz na mne a dlho aj bude. Deti, domácnosť, práca, úrady.....

Nechcem rozpisovať o čo ide, mám tu rodinu, priateľov aj nepriateľov a nechcem, aby vedeli, ako sa cítim. Len chcem poprosiť o rady, ako sa prestať na neho hnevať. Lebo 90% času sa na neho hnevám a chcem na neho kričať. Bože, tak strašne chcem na neho kričať. Sám sa však teraz vysporiadava s touto situáciu a aj keby som mu povedala, ako sa cítim, on by to nepochopil. Nie je zlý človek, ale nevie sa vcítiť do druhých.

PS: mám pocit, že lásku a úctu nahradila nenávisť. A to nechcem. Bojujem s tým, ale nejde mi to. Budem naozaj vďačná za každú radu. Veľmi, veľmi vďačná.

doriiis
23. feb 2024

Dlhy? Hazard?

taynee
23. feb 2024

Ide do výkonu trestu? Toto chce len čas a postupne človeka ten hnev prejde.

lily246
23. feb 2024

Asi to bude veľmi vážny prešľap, na ktorý si ho ešte aj vopred upozorňovala, takže máš plné právo na také pocity. Mala by si ich prestať v sebe dusiť a kľudne aj krič, no a čo? Lepšie ako v sebe tajne živiť nenávisť. Pusti ten hnev von. Je možné, aby on sám napravil škody, čo napáchal? Možno by bola cesta, ako nechať jeho samého vyžrať, čo navaril, len nekonkretizuješ, tak neviem poradiť.

ckocka
23. feb 2024

To je veľmi všeobecné, ťažko konkrétne radiť. Ale myslím si že len jednostranne chcieť zmeniť nenávisť na lásku nebude fungovať, musí sa zmeniť a konať aj tá druhá strana

aliaray1
23. feb 2024

Chces pomoc a nazor, no nechces napisat o co ide. To bude tazke

pribinak
23. feb 2024

Tak kričí na neho, aby vedel že sa hneváš, že čo cítiš, že to čo urobil ovplyvnilo veľmi veľa veci čo sa týka vašej rodiny

Nie si povinná to celé znášať so zaťatými zubami

barbora0308
23. feb 2024

Ono je rozdiel, ci sa napr. zranil kvoli vlastnej nezodpovednosti aj ked vedel o rizikach a teraz bude dlhodobo na PN alebo ci bude musiet ist do basy lebo dlhodobo okradal stat o peniaze...

jana_eyre_2
23. feb 2024

Myslím že nám môže byť jedno o čo ide - podstatné je že sa autorka naozaj veľmi hnevá a povedala že to je niečo čo ovplyvnilo budúcnosť rodiny, nemusíme predsa vedieť podrobnosti aby sme mohli poradiť ako sa má prestať hnevať.. my tu nie sme sudkyne 😏

Autorka, podľa mňa musíš svoj hnev dať dostatočne najavo, dusis to v sebe a to nie je dobre.. treba to dať von a povedať všetko čo ťa ťaží.. nerieši to síce situáciu ale rieši to tvoj vnútorný pocit.. keď ten bude troška ukludneny, aj vonkajšok sa potom ľahšie rieši.. vklude si na vyrovnanie nájdi aj odborníka aby si vedela ako svoj hnev spracovať.. jednoducho sú situácie keď sa s vecami musíme vyrovnať a je to zložité..

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
januska12323
23. feb 2024

No a prečo na neho nenakričíš? Spravil nejakú sprostosť vlastnou vinou tak nech znáša dôsledky.

jana_eyre_2
23. feb 2024

@stastnamanzelka človek sa nedokáže len tak šmahom ruky prestať hnevať.. hnev je emócia ktorú treba prežiť..

ibatanecnica
23. feb 2024

tu ti rady nepomôžu. Sú to tvoje pocity. Musíš si ich prežiť a sama tým prejsť. Ono to samé prejde, časom
Na druhej strane ako píše @stastnamanzelka , toľko si na to myslela, až sa to stalo realitou.

barbora0308
23. feb 2024

@jana_eyre_2 Nam samozrejme moze byt jedno o co ide, moja rada by vsak bola ina v oboch aspektoch, ktore som uviedla ako priklad. Hnevat sa na tazko pracujuceho manzela, ktory ma rizikovejsiu pracu a ublizil si takpovediac nenarocky, by bol za mna uplne iny hnev (bol by to skor hnev, ktory prameni z toho, ze to bude vsetko na mne a preco si napriek mojmu naliehaniu nezacal hladat inu robotu, ked vedel ake je to nebezpecne), ako hnev ktory citim k manzelovi, ktory robil napr. danove podvody a tak s casti sa hnevam aj na seba, lebo peniaze boli sice fajn, ale uz dlho som sa bala, co sa stane, ked to cele raz prepukne...

jana_eyre_2
23. feb 2024

@barbora0308 ako píšem - my tu nie sme sudkyne tak sa do takej pozície prosím nestavajme 😉

barbora0308
23. feb 2024

@jana_eyre_2 Autorka chce poradit, ako sa prestat hnevat. Mozno sa ani tak nehneva na muza, ako na seba, ze to nechala zajst do tohto stadia, aby to takto velmi ovplyvnilo jej celu rodinu...
Sudkyne nie sme, ale rada v zmysle: treba to dať von a povedať všetko čo ťa ťaží...je sice super a pravdive, ale velmi vseobecna rada. Podla toho, ako o tom pise autorka, to bude ovela zlozitejsie.

doriiis
23. feb 2024

Naozaj záleží od toho,že o čo ide

alickapusinka
23. feb 2024

To záleží o to o čom ide konkrétne nie nenapíšem o čo ide ale radu chceš akú tak len všeobecnú. TY na neho kričíš čo ON je sopľavé decko akým právom TI kričíš na dospelého chlapa. Tvoje rozhodnutie bolo si ho vziať za muža a TY si s ním chcela deti tak sa chovaj ako dospela žena . TY sa chovaj ako manželka je to tvoj muž nie sopľavé zasrané decko. TY si si myslela že môžeš všetko. Konkrétne nenapíšeš ale odpoved chceš akú vlastne čakáš. Tu TI mame napísať dobre moja robíš že na muža kričíš. Pamätaj si raz a navždy bitkou, krikom nič nevyriešiš. Nikdy sa hádkami a kríkom nič nevyrieši.

jana_eyre_2
23. feb 2024

@barbora0308 bez urážky ci rypania - ja si myslím že niektoré ste len zvedavé o čo ide a vôbec si nemyslím že jej budete vedieť poradiť lepšie ak budete vedieť o čo konkrétne ide, pretože tak či tak sa so situáciou musí vyrovnať ona sama..

taynee
23. feb 2024

@jana_eyre_2 ja osobne nie som zvedava, myslim si samozrejme svoje, ale nemusi ma to vobec zaujimat, kedze dotycnu a dotycneho nepoznam. Avsak napokon sa s tym kazdy musi vysporiadat sam. Pripadne sa vyrozpravat niekomu blizkemu. Mozeme pisat hocico, aj tak si tym prejde sama.

jumama
23. feb 2024

Staci mu povedat to co si tu napisala - som na teba tak velmi nahnevana, ze mam chut kricat. Som velmi nahnevana a ranena, ze sa stalo, co sa stalo. Nateraz nie som s tebou schopna rozpravat sa kludne. Emocia je na to, aby bola prejavena, alebo aspon vyjavena.

A ak chces vybit hnev - da sa to aj inak. Nejakou cinnostou, ktora to vybijanie energie umozni - beh, bicykel, co najrychlejsie ako vies... Alebo si vezmi praker a nejaky koberec a chod poriadne vyprasit ten koberec. Alebo poriadne vybi rukou vankus. Alebo si vezmi kopku novin a od jedu ich trhaj na marne kusky. Proste tu energiu hnevu niekam presmeruj, aby prisla tisina a zmierenie.

Hnev je potrebna emocia, pretoze ma tento energeticky naboj v sebe. Ja ked sa nahnevam na muza, tak idem upratovat nieco, co strasne dlho odkladam a nechcelo sa mi do toho. Nejaku skrinu vylozim a poskladam a vytriedim, alebo take nieco.

0kristina0
23. feb 2024

Treba vypustit ventil, takze sa na neho vykric kolko vladzes a ulavi sa ti.

jana_eyre_2
23. feb 2024

@jumama ja vtedy vysavam 😅 nikto ma vďaka vysávaču nepočuje nadávať (dúfam)..

zun
23. feb 2024

Možno práve táto Tvoja mäkkosť že mu to proste nepovieš mohla viesť k tomuto

luckabj82
23. feb 2024

@ibatanecnica preto treba myslieť pozitívne

barbora0308
23. feb 2024

@jana_eyre_2 Nechces, aby sme sudili autorku, ale ty sudis vsetky nas ostatne.

azzflo
23. feb 2024

Je velmi dolezite, aby si svoj hnev vyjadrila, ale nie krikom, ten nepomoze ani tebe, ani jemu. To ci to pochopi alebo nie nie je v tvojich rukach. Ale urcite mu povedz, kludnym hlasom, ze si naozaj velmi nahnevana, sklamana a nevies ako to mas v sebe spracovat. Dostan tie emocie zo seba von

yelena159
23. feb 2024

@jumama Nech si kúpi boxovacie vrece a nech boxuje vždy, keď je naštvaná.

jana_eyre_2
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre_2
23. feb 2024

@barbora0308 konštatovať že si myslím ze ide len o zvedavosť je sudenie? Aha 😒 nikoho nesudim (môžeš si však myslieť čo chces), len si nemyslím že tu máte super schopnosti radiť niečo lepšie ak viete o podrobnostiach..

autor
23. feb 2024

@barbora0308 niežeby som si nevážila tvojej rady, ale aký v tom je rozdiel? Naozaj sa ťa nechcem dotknúť ani ťa uraziť, ale je niečo z toho menej závažné? Ak sa zranil a bude dlhodobo na PN, nedajboh zostane imobilny a to, že spravil niečo, za čo pôjde sedieť do basy. Možno hovorí zo mňa hnev, frustrácia, ľútosť a bezmocnosť, ale nevidím v tom rozdiel. Naozaj sa vopred ospravedlňujem, ak som reagovala teraz prehnane.