icon

Hotel miesto pobytu u svokry. Je to dôvod na urážku?

8. mar 2025

Ahojte, chcem sa spýtať, keby ste boli svokra/mama urazilo by vás toto?
Žijeme v zahraničí, na Slovensko chodíme na týždeň ku svokre a na týždeň k mojim rodičom. Máme dcéru, má 22 mesiacov a otrasný spánok, bohužiaľ keď spí tak sa snažíme byť ticho lebo mám pocit že ju zobudí aj keby špendlik padol...svokra je zástancom toho že deti majú spať pri hluku, tak sa to snaží praktizovať. Svokor je na jedno ucho hluchý, doma zásadne ten načúvací prístroj nenosí, takže je tiež dosť hlučný. Uvediem pár príkladov, ráno svokor vstáva do roboty, pleskne dverami na spálni, že to aj nás zobudí, potom celý buchot v kuchyni keď si robí raňajky kávu atď, medzitým búchanie dverami na záchode, šatníku, pri odchode. Ak je náhodou doma tak je strašné aktívny, akurát cez obedny spánok pili drevo, vozí ho do pivnice, kosí, vŕta hocičo. Svokra vždy cez spánok musí akurát vysávať, vyberať umývačku ale tak že bucha strašné s riadom, večer dcéra zaspí s svokra sa ide hrabať do mrazaku čo je hneď vedľa izby, aj keď som sa jej predtým pýtala či niečo z neho chce. Proste dcéra tam nespí, stále sa budí, stále ju douspavam, potom nespí, je nervózna. Nestojí mi to za to mať týždeň nepríjemne dieťa a doma potom ju dávať ďalšie dva týždne dokopy.
Rozhodli sme sa s mužom že si objednáme na týždeň hotel čo je 5 minút cesty od svokry, s tým že celý deň budeme u nich ale na tie spánky pôjdeme do hotela. No po oznámení zostala svokra strašné urazená že či ideme na dovolenku alebo na návštevu, že ona sa snaží naučiť spať dcéru pri hluku atď. Urazila sa s tým že nemáme ani chodi, buď prídeme k nej alebo ak do hotela tak nás nechce ani vidieť. Naozaj myslíte že je to niečo na čo by sa mohla tak uraziť? Sama vždy na tretí deň hovorila že dcéra je strašná a uplakaná čo aj bola kvôli nedostatku spánku, videla to sama a aj tak nechápe

Strana
z4
gelifil
8. mar 2025

Taki si stari ludia...zial

gelifil
8. mar 2025

Ano, mohla sa urazit, niektore stare baby byvaju strasne urazlive

caroline_
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
8. mar 2025

U tvojich rodičov je hrobové ticho?

dzulli1980
8. mar 2025

Pozri sa Ty sa staráš, keď je dieťa nevyspaté, mrzuté ... za mňa ste to vyriešili dobre ... a svokra ... no zrejme už zabudla, že aj jej deti boli malé ... neboj, utrasie sa to 🍀

masandra
8. mar 2025

Pre normálne logicky zmýšľajúceho človeka to nie je dôvod na urazenie, ale už to, že nerešpektuje to, že dieťa potrebuje spať, robí naschvál takéto veci a nerešpektuje ani keď ju poprosíte, aby bolo ticho o niečom hovorí. Starší ľudia sú rôzni, ja bývam so svokrou v jednom dome, takže bud rada za týždeň 😀 ale chápem, keď idem aj k našim, tiež musím doma ďalší týždeň dva nastavovať naspäť režim, pretože nerešpektujú veľa vecí a preto tam ani nechodím často. Vždy dcére napríklad dávajú veľa sladkostí, na čo ja už som veľmi nahnevaná, pretože vždy, keď prídem od nich domov je malá chorá, každý jeden krát a verím tomu, že to je hlavne z toho. Takže držím palce a prajem pevné nervy🙂

lukbe
8. mar 2025

Hmm, je to taká povaha, áno, vraví sa, že dieťa má spať aj v hluku. Ake ak nie je naučené, tak by mohli byt ohľaduplnejsí. Za kazdu cenu si chce presadiť svoje plus sa uráža. Mal by sa s ňou porozprávať muž. Vy ste urobili ústupok, budete tam chodiť, ale...môže sa to skončiť, že tam nebudete chodiť vôbec, takže nech sa s nimi porozprava. Pri druhom by som radila neucit ho len na ticho😉

ivik4
8. mar 2025

Tak ani u mojich rodicov nebolo ticho a tiez mraziak sa furt otvaral,telka nahlas bola, moje dieta strasne urevane od narodenia no ja taka citlivka niesom, vzdy som si povedala ze som u rodicov rada a tu chvilu vydrzim/e. Ale k otazke, nie mna by to neurazilo keby som svokra. Bolo by mi to uplne jedno

doriiis
8. mar 2025

Uraziť sa nemusela,no svokra má pravdu.To jak ste si dieťa naučili spať je jedna obrovská medvedia služba.

gab1sol
8. mar 2025

Je jedno, že deti by mali vedieť spať aj v hluku. Ja som na to moje deti naučila. Ale tvoje dieťa v hluku nevie spať. Vyriešili ste to podľa mňa dobre. Ak to svokra neakceptuje, tak nech s ňou muž hodí reč. A skúste jedenkrát ten hotel využiť. Možno sa nad sebou zamyslí, čo povedala a ako sa správa. Nemyslím si, že jej bude ľahostajné, ak vás už neuvidí, lebo ste v hoteli.

masandra
8. mar 2025

@doriiis to je pravda, ale už keď raz to tak je, tak aj svokra by mala byť trocha ohľaduplná a chápavá, nie ešte naschvál robiť...

slovakboy
8. mar 2025

Musíš pochopiť, že ticho nebudú. To nejde. Ale urážať sa z jej strany je neúcta voči tebe. Aj voči malej. Jej namyslene ego je dôležitejšie ako v dve. Nechaj nech to vyrieši tvoj muž. Moja mám tiež raz vymýšľala, prišli sme k ním s malými deťmi a v dome zima. Že my nekúrime. Moja manželka vystrašená, že to máme tam byť v zime naobliekaní aj deti? Hovorím, že buď zakúria alebo ideme domov. Otec zasiahol a zakúril. Na druhý deň bolo všetko ok. Pritom nám kupovali darčeky aj deťom. Ale pár EUR na plyn na víkend, to nie, lebo mala pocit, že moja je rozmaznaná.

januska12323
8. mar 2025

Nech sa uráža, naschvál robí dieťaťu zle tak má čo chcela.

heminepa
Autor odpoveď zmazal
ivik4
8. mar 2025

No neviem, vobec to nemusi byt naschval, jednoducho ziju tak ako bezne a neuvedomuju si automaticky tak ako rodicia ze to dieta budia . Moji rodicia to tiez nerobili schvalne 😃, my mame vztahy perfektne

ina2405
8. mar 2025

Vyriešila si to dobre. Nie každé dieťa sa dá naučiť na hluk, jedno z mojich bolo veľmi precitlivelé na všetko. A zas je rozdiel bežný prevádzkový hluk a trieskanie, však aj ja sa zobudím na treskot. Svokra sa odfučí, bude musieť.

ankare
8. mar 2025

Bože, stará žena a taká obmedzena. Nezávidím Ti to. Vies, ako ja riesim takéto veci? Pri zaspavani a počas spania pustam rádio. Vtedy syn nevnima tak hluk naokolo.

stanulienkat
8. mar 2025

Ja by som sa ako svokra neurazila, skor by som sa nad sebou zamyslela. Niektori ludia su hlucni pri vsetkom, co robia. Ja som tiez citliva na hluk pocas spanku. Tiez by som to vyriesila ako vy. Snazila by som sa jej to vysvetlit. Ak by trvala na svojom, ze nemame radsej chodit, tak by som sa tak zariadila.
A co je to za hlupost, ze naucit sa spat pri hluku?? Ja teda spat pri hluku a svetle neviem a nepovazujem to za nieco nenormalne. Pocas spania ma byt ticho a klud. To je prirodzene.

petrao2
8. mar 2025

To ze dieta je naučené spať v hrobovom tichu je zle ale vaša voľba
Riešenie ísť do hotela a u nich sa ani neukázat ok
Užila by som si 2 týždne s mamou a ona nech sa odrazí keď bude mať náladu
V takom veku už dieťa nenaučí spať v hluku a aj my dospelí mame krehkejsi spánok a s niekym ani nehne

dadka1997
8. mar 2025

Ja keby som svokra, teda nenechala by som sa obmedzovať, to ako ste si vy dieťa naučili, je vaš problem, tiež by som nevedela chodit po spičkách. Mne mali spí v obyvačke a ja beham, vysavam pracka bubnuje, pozeram telku alebo pocuvam hubdu a dieta mi spí ...

A u tvojich rodicov je ticho ?

lucia13022023
8. mar 2025

Naschvál robiť dieťaťu zle vtedy keď spí.. To už je iná diagnóza. Ja by som to riešila rovnako ako ty, ak by s urazila, nech sa uráža. Jej problém ze neuvidí vnuca.
Ja teda neviem ako ty ostatní, ale ja spím v tichu, nie v hluku z mraziaku, kosenia, nikto u nás doma nebucha dverami keď niekto spi. Vsetci s navzájom rešpektujeme a rešpektujeme aj dieťa. Keď spí, je ticho. Bodka.
Ale k otázke, ja by som sa neurazila, rešpektovala by som dieťa a jeho potreby. Ani by som schválne dieťa neučila na hluk. To je choré.

stanulienkat
8. mar 2025

@dadka1997 to nie je obmedzovanie svokry. Je to obycajna slusnost a ohladuplnost. Clovek sa snazi vyjst navsteve v ustrety, aby sa dobre citili. Ked niekto hulaka a trieska ako vidlak, to moc ohladuplne nie je. Vsetky zvuky, co si vymenovala su monotonne a uspavaju. Kdezto ked raz za cas niekto treskne dverami, hulaka a podobne, akurat sa to dieta s ĺaknutim zobudi. A ked to urobia niekolko krat, tak dakujem za taky odpocinok.

gelifil
8. mar 2025

@dadka1997 tak teba by som za svokru ani staru mamu nechcela...je to velmi sebecke, co pises...ked s aty nebudes obmedzovat, tak pootm rataj stym, ze nebudu k tebe chodit...hadam dospely sa ma prisposobit dietatu

gelifil
8. mar 2025

@stanulienkat presne tak

atinkaa
8. mar 2025

Bez ohladu na nevyziadane rady ohladom spanku dietata, lebo tie asi nechces, myslim, ze ak je svokra dospela a vy tiez, tak uz davno ste mali byt v hoteli a tym celym si len ustrazite lepsie priestor - sukromie pre tolkych, pretoze ano vzdy je to stres a nie, nie kazdy je schopny to dat a prisposobit sa. V roznych vlastnostiach sa ludia rozne lisia a jedna z nich je aj schopnost adaptability a tu mozeme mat obrazne z nuly na stovke, a ty jednoducho tu stovku nemas, dcera tiez nie a ma na to narok,.

A este by som jej vysvetlila, ze pre vas zo zahranicia je to vlastne dovolenka a aj preto sa ako po dovolenke chcete vratit domov, nie je to navsteva - navsteva v mojom podani napr. pride dnes o 18.00 a este dnes o 20.00 jej mavam pri branke a aj ine ludove mudrosti hovoria o tom, ze po troch dnoch vo vseobecnosti sa cele Slovensko zacne osivat a uz sa ludia nevedia "zmestit do koze" a ano chcu domov,jedna skupina a druha uz chce, aby ta prva proste domov sla. A asi sa to deje, ked z toho mame prupovidku o hostoch a troch dnoch a dost. A aj rydzo prakticky predpokladam, ze si dovolenku beriete na tieto navstevne dni, teda ano, vy ste na dovolenke.

atinkaa
8. mar 2025

@dadka1997 ono je asi lepsie ak sa tie veci deju s respektom na vsetky strany, moja mama by pri navsteve vnucat nevysavala, ale z kuchyne by ti uz "nos" tahala vona vafli alebo cohokolvek dalsieho, co maju deti rady a oco by siel na nakupy, aby deti vsetko mali. Nie preto, ze sa okolo nich toci cely vesmir, ale preto, ze babka s dedom si chcu vnucata uzit, potesit sa s nimi a aj si ich kus rozmaznat, pretoze vztah starych rodicov a vnucat je iny - obvykle maksi ako svet a pravidla ako ich do zivota nastavuju rodicia. No a na teba vnucata budu spominat ako na tu necitlivu babcu, ktora ich budila cez prazdniny, ako preziju to, ale nemyslim ze k tebe budu chodit s laskou a radostou aj neskor, ked si budu moct vybrat. Asi si sa to niekde naucila, tak zalov v pamati ake prijemne to bolo...a ci aj teraz by si chcela budicek s vonou kavy alebo s tym, ze nad tebou niekto vysava pavuciny.

autor
8. mar 2025

@zuzanockamt nie, ani hrobové ticho od nikoho nežiadam, ale nerobia sa hlučné veci ako napríklad vysávanie
@lukbe ja som sa snažila dcéru naučiť na hluk, bohužiaľ nepodarilo sa vždy sa zobudila, a točili sme sa v kolotoči nespatia
@dzulli1980 @masandra ďakujem
@doriiis bohužiaľ, od narodenia zle spávala, viac spala ako nie, som rada keď zaspí a oddýchne si, snažila som sa ju naučiť na hluk nepodarilo sa
@slovakboy ja chápem že ticho nebudú, preto sme to chceli riešiť hotelom
@ivik4 naschvál je to že začne vysávať o 21:00 aby bol hluk
@petrao2 nežiadam hrobové ticho. Len nevysavať a takéto veci, keď jej začne vysávať za dverami kde spí je hneď hore
@dadka1997 nechcem aby chodila po špičkach, dcéra spáva poobede hodinu takže hodinu vydržať nekosiť, nepíliť alebo niečo podobné je problém? Moja dcéra sa pri hluku budí odmalička nedala sa to naučiť, u mojich rodičov sa nerobia takéto činnosti keď spí

zuzanockamt
8. mar 2025

Snáď v tom hoteli bude ticho, žiadne buchnutie dvermi ani hlasný hovor. Ako matke syna by mi to bolo ľúto, neurazila by som sa, len by ma to mrzelo. Podľa mňa zase ide len o to, že je to svokra. U mamy nevadí nič.

autor
8. mar 2025

@zuzanockamt nie, nejde o to že je to svokra, keby sa toto deje u našich tak spravím to isté. Ide mi o to že sa mi dieťa nevyspi ani cez deň ani v noci. Nejde o buchnutie dverami ale doslova o trieskanie...navrhol to sám muž lebo vidí aký to má dopad

sense
8. mar 2025

Pôjdem proti prúdu a vyriešila by som to rovnako ako ty a šla do hotela. A ak by svokra napriek tomu stála za tým že to tam teda ani nemusíte chodiť tak by som nešla. Tiež som mala takéto dieťa a tiež sme chodili do hotela s chodíme aj doteraz ale teda nikto sa neurazil a nikto nám nikdy ani nepovedal že ak pôjdeme do hotela nemusíme ani chodit
Pretože niečo iné je bežný prevádzkový hluk a niečo iné je krik aj keď svokor za to nemôže a triedkanie vecami či búchanie dverami. Toto neznesiem ani ja a to som dospela a nevraviac ak má takým spôsobom niekto zobudí tak mám zvyčajne bolesti hlavy alebo som ako furia

Strana
z4