Hrá sa váš partner s dieťatom?
Dobry večer,
reálne má veľmi zaujíma ako to máte doma vy, či len ja som tá sibnuta ktorá chce nadprirodzené schopnosti od chlapa-otca!!!
Keď príde vás manzel/partner domov z prace, hra sa s dieťaťom? Alebo si potrebuje oddýchnuť najprv, alebo kedy sa vlastne partner venuje dieťaťu? Kedy je s ním, hra sa s ním, zoberie ho niekam?? Aj napr. po akej ťažkej práci príde domov a aj tak sa venuje dieťaťu!
Veľmi má to zaujíma lebo už má to vytaca ako to mame my. Ja som nonstop s dieťaťom 24/7, cez týždeň partner chodi do prace čiže nevstane ku malému, príde z prace potrebuje oddych, potom má cca polhodinu denne na dieťa a aj to mu zapne mobil a vybavené. Cez víkend zas potrebuje spinkať pretože vstával cely týždeň (vstáva kedy sa mu zachce aj o 9:00-10:00) keďže je “sám sebe pánom”. Nehovorím že má ľahkú robotu, má veľmi náročnú prácu PSYCHICKY, no fyzicky sa nenarobí vôbec.
Malého v živote nikde sám nezobral, neobliekol ho a neisli spolu vonku, do obchodu, do parku, nikde nikdy. Cez víkend sa “snaží” venovať ale aj tak je to minimum. V živote malého ani neuspaval, do 2 rokoch ho ani raz neokupal!
Je to asi choré nie?!
@miiimiii4 mne pride v dvoch rokoch toto zacat riesit strasne neskoro 😕 Mala si ho od zaciatku zapajat. Ja som mojmu muzovi nechala 3m babo a isla som na nakup a podobne aby som trochu vypadla.
V prvom rade jemu by malo byt luto, ze s dietatom netravi cas, nemaju spolocne zazitky. To by mna mrzelo najviac. Skusila by som mu to aj tak podat. Nie napadnut ho, ze nic nerobi ale trebars ako to mal on ako maly. Ci sa jeho tato staral, co spolu robili. Podla mna dvaja chlapi musia mat spolocne zalubi aj keby to boli nejake auticka na ovladanie, alebo pistolky, meče. Nech idu spolu robit nejake chlapske veci.
@barbora0308 *iniciativy 🙈
@miiimiii4 toto ti nezávidím. Ja som mala takého bývalého. On bol ale celkovo magor. Môj terajší manžel úplný opak, venuje sa obom deťom. Keď príde po práci domov, dáme si kávu a ideme von alebo vymyslíme nejaký program. Ja chodím aj cvičiť, na kávu s kamoškou atď. Neviem či ho zmenis, doporučujem nerobiť si s ním ďalšie dieťa.
@danulicek Toto si veľmi pekne napísala, tak na otvorenie očí. To od Lenky s robotickým vysávačom, umývačkou a práčkou ma pobavilo. 2 z tých jej spomínaných spotrebičov nevlastním. A teda vysavam aj 4x denne. Jednoducho pri 1,5 ročnom dietati ktoré chce jesť len sam sa musí. Riady sú samostatná kapitola, kopa žien odmieta už umývať ručne a nevie si predstaviť bez umývačky existovať 😀 Teraz, ak by som jej chcela nastaviť zrkadlo, sa jej vysmejem že čo ona vlastne také robi doma keď ma takýchto pomocníkov, lebo aj keď sa to nezdá umývanie, utieranie a skladanie riadov aby nebola zaplnená linka + sústavne vysávanie zaberie nejaký ten čas každý deň. Tiež píše že jej muž javí záujem o dieťa tak asi potom tiež netuší aké je to ak by jej muž tu chvíľu čo je s jej dieťaťom mu pustil radšej mobil a video na ňom a tým to haslo. Normálne ju vykreslila ako keby chcela niečo zvlastne a nenormálne autorka, ako keby bola úplne neschopná žena. A pritom ona prioritne chce aby jej muž trávil čas s ich synom a nechytal hneď rapel pri hrozbe že večer okupe dieťa ( ináč veľmi náročná úloha pre jedného pracujúceho chlapa ).
Môj muž pracuje, chodi na sluzobky hockedy,ale od narodenia dcery s nou pomahal, pomahal prebalovat, kupat, obliekat, kocikoval, vymyslal hry pre nu a pod. a vzdy ma okrem kojenia vedel na 100percent zastupit a bolo a je to prenho normalne uz 4 roky. Dieta ho ma mozno aj radsej ako mna, lebo ja som ta čo kričí a vyzaduje hranice a on ten, co zabava,hra sa a nie je taky prisny...ale praca unho nikdy nebola vyhovorka, ze by sa nemal starat, prave naopak, ked bola mensia po práci bolo prenho milsie sa jej venovat ako inak oddychovat.
@lenkakravcova lenze my nevieme ako a kde autorka žije. Ona nemusí mať robotický vysávač, ani umývačku. Keď aj ma, je tu tisíc ďalších veci. Existujú aj náročnejšie deti, nepospia, nezastavia sa.... Takisto, ak si chce maľovať, OK, jediný dostupný stôl, ktorý môže použiť je ten pri ktorom aj jeme, takže, variť popri maľovaní s malým, potom to cele komplet upratať, lebo sa ide jest, bordel okolo farieb, papierov, keď si vystrihuje a pod, to je stále čo pratat. Nie každý má extra izbu na také zábavky. Nedá sa to niekam proste zavrieť, v menšom byte musíš stále upratovať, aby sa tam dalo existovať napr. Rovnako aj varenie. Nenahovarajme si, že stačí byť 30 minút pri hrnci, nebudeme do deti každý deň pchať cestoviny. Milujem tie rýchle recepty... Ano, zeleninu osmahnem rýchlo, ale ono si to treba aj načistiť, nakrájať, pomedzi to pomáhať pri tom vystrihovani ci pod, z rýchleho receptu je hneď hodina v háji, lebo s batolatom sa fakt efektívne vari. Hlavne ak je to dieťa náročné. Ja teda som mala prvého syna naozaj náročného, to nepochopí ten, čo nezažil. Druhý syn, s nim už to bolo iné, to už by som opísala podobne ako ty. Každopádne, tu sa chlap odmieta s dieťaťom hrať a do budúcna sa podieľať na iných veciach. Normálne to teda nie je.
Ja tiež nemám doma chlapa čo sa moc zapája s pomocou s deťmi ale aspoň sem tam pomôže, či urobí úlohy, pohrá sa. Vonka teda moc nechodí s nimi sám ale keď už tak ideme cez víkend všetci spolu. Niekedy aj vyzdviháva zo škôlky a školy takže nie som na tom tak najhoršie ale ani najlepšie.
@miiimiii4 a urcite chcel dieta aj on, ci iba Ty? Lebo mne z jeho chovania pride akoby sa mu vyhybal a ani s nim nechcel travit cas. Posobi mlado, nedozreto. Mozno este nebol na dieta pripraveny. Vazne sa s tym o tom porozpravaj, ale nehisterci a ani nekric pri tom a ani mu to nevycitaj. Spytaj sa ho priamo, preco nerobi to a to, pripadne robi to a to. Ake ma na to dovody a ze by Ta potesilo, keby sa viac zapajal. Nech to skusi nejako postupne. Ak mu na Tebe a dietati zalezi, mal by pomoct aj takyto nenasilny rozhovor. Ak to vsak nezaberie, riesila by som to uz inak. Drzim palce.
@mamutka "Nenahovarajme si, že stačí byť 30 minút pri hrnci, nebudeme do deti každý deň pchať cestoviny."
My cestoviny u nás veľmi nejeme. Manželovi to nechutí. Väčšinou kuracie alebo ryby s prílohami. A to nezaberá veľa času pri príprave (aj keď sa to napr. pečie v rúre dajme tomu 1,5 hod., tak pri tom nestojím).
Odmietanie hrania sa ani ja nepovažujem za normálne. Tak si vzťah nevybudujú. :(
@danulicek Keby to už muž po večeroch robil, tak ona by teda nerobila úplne že nič s domácnosťou 🙂 Ako chápem, ak jej to nevyhovuje - ale potom má jej muž pravdu: môžu sa vymeniť, alebo môžu ísť obaja do práce a dieťa do jaslí. Možností je viacero. Evidentne on doma robiť nebude,, takže hundrať na to nemá zmysel. Buď sa vymenia, alebo obaja do práce. Inej cesty tam niet, ak chcú zmeniť to, ako to majú teraz.
@lenkakravcova ja sa nesťažujem na to že je to makačka, nechápem čo vy máte za blbe komentáre!
Žasnem.
@nicegirl369 každý každý každý nás rozhovor skončí hádkou… akokeby on bol jediný na svete čo pracuje, a my ostatní sme doma… nedá sa s ním otom vôbec rozprávať, nemám argumenty na tie jeho dookola
@danulicek presne on to zmýšľanie z minulého storočia má a to do bodky! Ja mám držať hubu a krok lebo on nosí peniaze, a ja sa LEN starám o dieťa a dom. Úplne som sa vo vašom “príbehu” našla. Myslím, že my dopadneme úplne rovnako ale my bez toho pekného konca bohužiaľ. Keďže už viac ako pól roka navstevujeme man.poradňu a vôbec nič sa nemení, práveže skôr zhoršuje.
@majlo1234 presne tak, ja nechcem čas pre seba na vlasy nechodím na nechty tiež nie o seba sa starám iba doma veď kde by som chodila keď mám dieťa… ale ako píšete ja by som ocenila keby ho zobral a ja by som mohla SAMA upratať skriňu, poupratovať, pozehlit, navarit… môj sa sám nepohra ani sekundu nonstop som pri nemu… keď spi na obed to mám hodinu na to aby som buď navarila alebo pospratovala ale to tiež iba potichu(tzn.že žiadny vysávač) alebo si fakt na chvilu užila ten kľud bez dieťaťa… aj keď ho milujem najviac na svete ale tiež by som si dopriala kus ticha
@elizabet173 tuto otázku si aj ja často položím, že čo ak by som musela ísť do nemocnice? Ale presne viem čo by sa dialo. Zavolal by si svoju mamičku ku nám a bolo by postarané. To som si na 1000000% istá
Co ta donutilo si s nim robit dieta? Lebo nieze ako otec, ale zrejme ani predtym ako partner nebol vyhra.
@lenkakravcova Ako, ze je naivne ocakavat, ze po drine v praci clovek bude pokracovat v dalsje? To od zeny sa ocakava, ze po praci pride domov a venuje sa domacnosti a detom bez ohladu na to, ze tiez bola v praci rovnako ako muz. Cize by sa to automaticky malo ocakavat aj od chlapa. Alebo aj my, co chodime do prace, mame prist a uz nic nerobit, kaslat na deti, lebo ved sme pracovali? Trosku rovnaky meter by to chcelo, nie?
Ved ona od neho chce len to, aby trosku casu venoval aj dietau. Hru a rozvoj vlasntych deti som nikdy nebrala ako pracu. Skor som si pri tom po praci oddychla.
@miiimiii4 u nás je to úplne rovnako, muž psychicky náročná práca a neprebalí, neoblečie, neokupe, nejde von, neuspí, ja som s malým 24/7 a keď vybuchnem, že už toho mám dosť, tak povie, že on toho má ešte viac, lebo chodí do práce a som vybavená, kým bol malý menší, tak ma v sobotu aj pospať nechal a postaral sa, teraz som rada, keď ho malý o 11.00 v sobotu vyženie z postele, keď už pomaly aj malého treba uložiť na poobedny spánok a pekný deň za nami...v týždni tiež príde a len jeho spôsob relaxu, keď potrebujem niečo urobiť v kuchyni, tak aj tak mám malého stále za zadkom pri robote, lebo ocinko sa mu ani chvíľku nevenuje. Ale ja som s takým scenárom počítala, vedela som čo mám doma, len keby ten môj drobec nebol taký nespavec a živel 😉
@blondtana úplne presne to iste u nás.aj keď je doma a mohol by sa povenovat dieťaťu tak on leží na posteli v druhej izbe alebo na gauči a ja či upratujem, varím, žehlím tak maly lieta okolo mňa a ocinko oddychuje. A cez vikendy (nie zas úplne vždy) tiež, ja malého idem uspavat na obedny spánok a on vstáva, vystriedame sa medzi dverami a vybavené.
Ano je to chore,moj manzel robi na zmeny ,bezne po nocnej ide doobedu s malou von, venuje sa jej,kym ja navarim alebo ine veci potobim. Kupe obe bezne aj ked som doma a uspava vylucne on ked nie je v nocnej🤷♀️, o chvilu ide aj na matersku a ja naspet do prace tak ako pri prvej..
@miiimiii4 a váš synček sa neťahá za otcom? Môj muž príde a už je na ňom nalepený, ten mu na výber ani nedá.. dokonca sa niekdy ani nenaje... Mrzí ma to za vás pretože si to ani len neviem u nás takto predstaviť. Keď má muž niekdy lenivsiu náladu má smolu, malý ho hneď ťahá hrať sa a môj muž mu proste nevie odolať. Skúste ho normálne obliecť a šup s ním von, je to aj jeho dieťa má rovnakú povinnosť sa o neho starať ako vy....
@miskamichalka áno ťahá, ale od mala ho naučil na telefón, ja mu telefón vôbec nedám. Muž ešte len vojde do dverí z prace a maly hneď pýta telefón, čiže on ľahne na posteľ a drieme, niekedy doslova až chrápe a maly sedí pri ňom a ťuká si do mobilu, nedajbože že mu neide nejaké video a misi zobudiť tatika tak je veľmi zle. Ja už keď dostaneme nervy zoberiem mu z ruky mobil zoberiem malého zavriem dvere do izby a ideme sa hrať a tatik si pochrape niekedy aj 2h, vstane a sa tvári že on vôbec nespal len si trosku oddychol.
@miiimiii4 hrôza, musí to byť pre vás riadne náročné :( zjavne ste tolerantnejšia , toto by môjmu mužovi neprešlo!!! S mužom v niektorých veciach jednoducho musíme držať spolu, telefón deťom do rúk nepatrí. Áno, zapnem malému telku aj ja ale pozerá akurát tak Haničku a Murka ( niečo náučné) a to len vo výnimočných prípadoch. Mňa by veľmi mrzelo, ak by sa otec takto správal k mojim deťom, ved každý chlapec potrebuje otca , myslím tým jeho pozornosť. Držím vám palce, chlapi sa vedia spamätať,ale niekedy už neskoro :(

@miiimiii4 mam manzela, ktory pracuje na vysokej manazerskej pozicii v korporate a aktualne mame 6 mesacne babatko. Moj chlap akonahle skonci v praci, tak doma prebera stafetu on, dokonca on maleho vecer uspava aj sa k nemu castejsie vecer budi, kedze vie, ake to mam ja tazke so spankom. Na nic som ho nikdy neziadala, robi to sam z vlastnej iniciativi, kedze chce byt naozaj otcom, rodicom a nie iba clovekom, ktory dieta splodil, no a rovnako ohladuplnym partnerom. Po precitani tvojho prispevku som si az uvedomila, ake to mam ja stastie a velmi mi prislo luto, ake to mozes mat ty tazke 😏. Moj muz a ja sme si rovnocenny, vzdy mi vravel (este ked som nebola na materskej), ze nechape muzov, ktori nepomozu doma upratat a navarit a vsetko to nechavaju na zenu, hlavne ked maju rovnaky pracovny cas a ta zena, je rovnako po robode utahana, ako ten muz. Rovnako mi vzdy vravel, ze vsak ked mi pomoze s domacnostou, tak to mame dvaja ovela rychlejsie zbuchane a nasledne mame viacej casu venovat sa jeden druhemu.
Ja mam otca rovnakeho zmyslania ako je tvoj manzel...vies si asi predstavit aky mame vztah 🤷. To sa ani vztahom neda nazvat, respektujeme sa navzajom, ale to je asi vsetko. Moja mama ked videla, ako moj manzel prebaluje, krmi, upratuje a vari, tak bola uplne zhrozena, ze to co.