Je bezpečné bývať v bungalove s veľkými preskleniami?
Ahojte. Vopred sa ospravedlnujem za asi cudnu otazku. Ide o to, ze s priatelom zaciname riesit byvanie, chceli by sme bungalov a takmer vsetky nachadzame s takymi tymi balkonovymi oknami/dverami alebo vacsimi presklenymi priestormi na zahradu (vid. obrazok)… Asi budem zniet cudne, ale mne take nieco trocha nahana hrozu z hladiska bezpecnosti… Raz som citala o vlamani sa do domu cez taky preskleny priestor, pride mi to ako lahsi sposob pre zlodeja.. a ano, viem, ze co riesim, je cudne, ale neda mi to. Preto sa chcem spytat, ti, ktori tak byvate, nebojite sa? Som jedina, ktorej nieco take napadlo?🙈

@0kristina0 chápem že kazdy býva podla toho ako mu vyhovuje. Viem si predstavít záclony aj žalúzie.
Vypáčit sa daju klasicke okna aj okna velke. Ani bezpecnostne dvere nepomozu. Ak sa bojis o cennosti daj si do podlahy trezor zaliat. Ak sa bojis o seba, kup si kamery a psa..
Mame okna ako na tvojej fotke, bezne v lete vetram vnoci/nad ranom. Či mám obcas blby pocit, jasne ze mam, ale ten by som mala aj v dome s klasickym oknom.
2 roky dozadu som sa vymkla a volala som pana co otvara dvere, ked som videla ako super vie otvorit bezpecnostne dvere a ze naradie sa da bezne kupit , tak skor toto ma dostalo.. pretoze zlodej kludne moze prist dverami a absolutne nemusi okno rozbijat... my mame kamery na celej ulici(dom vedla domu) kazdy tu mame psov- takze toto jedine ma ako tak utesuje, ze keby ...
To riziko je predsa úplne v každom dome - je jedno ako veľké okno to je.. človek ktorý býva v byte si to často nevie predstaviť, ale keď bývaš v dome jednoducho si zvyknes a neriešis.. samozrejme ma napádajú všelijaké zle kombinácie, ale čo mi pomôže sa nad tým denno denne trápiť? (Ja sa bojím hlavne keď odchádzam ráno do práce - to býva tak okolo 5tej, tma ako v rohu, všetci spia, je mi veľmi nepríjemne.. ale bojím sa skôr požiaru ako zlodejov, to je však už moja povaha, čo furt niečo katastrofické rieši.. nie je to ale tak že sa bojím každý deň a zozieram sa tým)
Je to to isté ako keby som sa ja pýtala ľudí čo bývajú v bytovke na najvyššom poschodí či sa neboja ako sa budú zachraňovať v prípade veľkého požiaru, alebo výbuchu v nejakom inom byte.. v rodinnom dome vybebnes na záhradu, skocis.max jedno poschodie a zlomis si nohu, ale čo na takom 8mom? Tiež ľudia nezaspavaju denno denne s tým "čo keď"..
A čo sa týka výkladu - ľudia mávajú okolo týchto veľkých okien záhradu, my tiež.. nie sme vo výklade, na záhrade mám kopa stromov, mám plot.. od ulice mám zaluzie..
V zahraničí takto ľudia normálne žijú, vôbec im nevadí žiť vo výklade to,len asi my sme taký národ. Nemajú ani ploty, vidíš na nich ako večerajú, ako sa váľajú pred televízorom 🙂 vôbec si nezatiahnu ani záclony, často aj zamavajú ak ťa vidia z okna 😂
@dharmasanata presne, toto nase zaspate slovensko, ale, co uz, zvykli sme si
@majamat aha, tak to byvas vysoko. Tak mozno u vas nie, my uz mame na stvrtom dome, aj v okoli vsetci v tych casoch tak stavali.
My máme taký nový dom. Byvame od augusta. Ja som sa presne toho bála, lebo sme sem išli z bytovky na 5 poschodí. Zároveň som ale také okná veĺmi chcela. Máme mega okná na obyvačke, kuchyni a spálni. Je to nádherné .... neskutocný pocit vojsť do takej miestnosti citim sa ako v apartmane pri mori.
Sú otočené do zahrady takže super sukromie ale zlodeja by naozaj nik nevyrusoval.
Dali sme nerozbitne skla (vyzera rovnako len je drahsie a tazšie) a klucky čo sa nedaju prevrtať.
Male aj vonkajšie žaluzie. Aj natahane kable na alarm pri otvorení kridla okna ale to zatial neni zapojené. Pri trojskle sa dava nerozbitne to zvonku. Keďze mame male deti školkarov muž to dal vymeniť a mame nakoniec nerozbitne zvnutra ak by deti niečo do toho hodili.
Nemusiš cely dom dať nerozbitne sklo.
Na strane domu kde je ruch ludi a okno je vo velkej vyške tam mame obyčajne sklo lebo tade by nik nešiel.
Nebála a veľmi sa mi to páči. Francúzske okno by som situovala do záhrady 😍
Ja mam velmi zly pocit z tohto vykladoveho okna. Vecer von nevidis, no dnu vidno vsetko. Je to krasne v urcitych chvilach, no inak by som tam mala stale zatiahnute hrube zavesy
@dkethe prečo si myslíš že by bolo dnu vidno ? Každý normálny človek si cez deň užíva výhody takého okna a cez noc (tmu) si zatiahne. Žalúzie vonkajšie, žalúzie vnútorné, rolety vonkajšie, rolety vnútorné, závesy ... veď je toľko možností. Veď aj normálne okno malé s parapetom si automaticky v tme zastrieš. Prečo by si veľké ľudia nezastierali ?
A ešte sa prioritne navrhujú také okná do takej strany domu kde je súkromie, my máme 4 kusy a 3 majú úplne súkromie (že by sme ani nemuseli zastierať) a do jedného nám vidí JEDEN sused aj to len teraz kým sú tuje malé o pár rokov u neuvidí nič ani on Aj to by ten sused musel byť vonku na určitom mieste záhrady aby nám videl.
Dáš vonkajšie žalúzie, v noci zatiahnes a bude pokoj
Nebála 😊 mame velke okna na terasu, hned vedla veľké rohove okno v kuchyni. Ked nie sme doma, zatiahneme exteriérové zaluzie. Samozrejme mame aj alarm, detektory pohybu v každej izbe a kamery. Alarm púšťam aj ked len ideme spat. Alebo sme ešte nemali ploty a bola som s detmi sama doma.
@83lenka83 wau, aký pekný dom a kto vám umýva okná?
@janickacrazy manžel😀
Mne sa to tiez paci ale priznam sa ze by som sa trochu asi bala ale ani nie zlodejov ale ocumovacov🤷♀️vsetci sa tvaria ake maju zaluzie ale teda u nas je takych domov ako hribov po dazdi a ked sme sa casto chodili vecer prechadzat pozerat vyzdoby vianocne tak malo kto mal tie vonkajsie zaluzie zatiahnute🙈 a aj ked boli tie okna situovane do dvora aj tak proste z niektorych uhlov je vidiet aj ked to je ticha ulica a maly pohyb aj ked su kamery no co, vidiet proste bolo a dost som sa tomu cudovala🤷♀️ ja by som isto dala zavesy vsade aj v byte zatahujem vsade aj vnutorne zaluzie aj zavesy a to byvame vyssie🙈 ludia su zvedavi a budu pozerat aj led idu len vencit psa alebo len na prechadzku…
@girl2524 No neviem, čo tam akože chcú vidieť, ako niekto sedí na gauči a kuka telku? Mňa napríklad úplne šokovala moja príbuzná, keď bola u našich susedov a potom mojej mame referovala, akú farbu kuchyne máme. Podotýkam, že dom je tak situovaný, že k susedom len malé okno. Akože to len Slováci sú takí zvedaví. 🧐
@janickacrazy nemyslim si ze maju nejaky ciel co chcu vidiet, proste vidia tak sa pozeraju🤣 akoze toto by mne osobne vadilo lebo ludia by sa aj do zadku pozreli keby mohli😀

@mk1111111111 zapadne slovensko je siroky, pojem. byvam na severe zapadneho sloveska.
nehovorim, ze take domy nie su,a le teda zas tak vela ich nie je a co je hlavne, riesili sme dobu, cize keby aj pripustim, ez je to bezne, rozhodne to nebolo bezne pred tymi 15r. to samozrejme neznamena, ze to nikto nemal, to iba znamena, ze takych domov bolo fakt malo.
a teda hlavne hovorim o domoch,a ko na foto. nehovorim o jednom okne v takom dome, to je nic. ved balkonove dvere su rovnake, cize 1ks v jednom dome je nic, skor sa jedna o taky "vyklad" kde je cez take okna dost vidiet do miestnosti.