Je čas na vážnu partnerskú diskusiu?
Takze z necakanych zdravotnych dovodov, som zostala na PN zo sadrou na posteli. Uz 2 tyzdne. A asi mam vela casu rozmyslat. Zvycajne fungujem, od rana do vecera, riesim rodinu, financie, domacnost a chodim do prace, vecer spadnem do postele a som rada ked som vsetko stihla. Nic nezvycajne ako ine zeny. Lenze teraz si uvedomujem ze kde mam manzelstvo? Vztah? Je to na bode mrazu, dostanem 2x do dna papat, caj, a vodu. Ked si poviem tak aj ine veci ,ale ked prilis vela, tak uz je to s grimasou, durdenim....po tyzdni si teda rozmyslim ci to naozaj potrebujem aby som si vypytala. Tak teda lezim tu v posteli navliecky mam take od svokry..fuuuuuurt setrime...ziadne pekne, prijemne, dostojne,aby sa mi na pocit dobre lezalo......byvame u rodicov kedzeprerabame nas dom uz 2 rok, ziadne pekne dostojne byvanie skor vydrzme huraaaa aby bolo raz pekne.....skor teraz mam pocit ze to raz nikdy uz nepride..... A teda mam pocit ze mi mali predpisat aj antidepresiva, alebo rovno hodit do rakvy. Planovali sme dalsie dieta, a aj to sa furt posuva....sex? Uprimne. 3xdo mesiaca...ziadny vztah. Ked sa rozpravame riesime jeho pracu kolegov, alebo deti, dom. A ten nas dom? Povodne sme tam mali byt na vianoce....potom ze na velku noc....potom ze v lete to dame? Uprimne h*vn* to dame....ale uz sa ani nepytam kedy to bude, necham sa den pred prekvapit... a hlavne nevidim vyznam, laska tu uz neni, ale na tejto mojej Pn som zistila ze ani len ucta. Malo sa to takto stat? Aby som si toto uvedomila? Bojim sa ako by som zvladala platit sama hypo? Vobec
Jednoznačne rozvod. Niet inej cesty.
A čo robíš ty preto,aby vzťah bol lepší? Aby bol dom rýchlejšie hotový? Aby to nebolo také naprd vsetko?
Skonstatovat,ze je to na prd,vie každý a je jednoduché. Rozvodom získaš co? Bude to jednoduchšie byt s detmi na vsetko sama ako teraz zamakať na vzťahu? Nájsť so brigádu na víkend a pritlačiť manzela, ze k 1.9. Ste v dome aj keby co bolo? A 'ze sa odklada" ďalšie dieťa,keď není bývanie,financie a ani dobrý vzťah je snáď rozumne...
Vzťah treba budovať. Kedy ste si spravili program len vy dvaja? Rande? Večeru pri sviečkach, kino, koncert? Pre tým si si ani nespomenula na to , že by ti niečo chýbalo?
Nic v zlom, ale byvas u rodicov, nie u seba, cize sa musis prisposobit, na to je tu tem vela, mozes si precitat, ak nie si spokojna s oblieckami, kup si nove, za dalsie ano mas nohu v sadre, neviem teda ako na tom si, ale co mali ludia v mojom okoli sadru, kazdy sa vedel obsluzit sam.
Tak rozmýšľaj. vezmi si pero, papier a daj to tam. Čo na svojom manželovi ľúbiš a aj to čo ti prekáža. Kde kto spravil chybu (buď aj ty sebakritická). Lebo zatiaľ si prišla len na to, že niečo nie je v poriadku. Ak si vás predstavíš v dome, budete šťastní? Mohli by ste byť šťastní?
@anjelicek26 a tak teda co odporucas? Myslim ze som ho nepritlacila za tie 2 roky, uz sme mali tolko datumov ze si ani nespomeniem....uz som sa vyhrazala ze odidem do podnajmu, ze ho opustim. Nepomoze to aby na tom dome robil aby zavolal pracovnikov. Teraz mu tyzden vyspevujem ci uz zavolal vodara....a urcite mu idem na nervy, ale mne ide na nervy ze preco nezavolal hned ked videl ze treba opravara. A dieta sa odklada uz stvrty rok. Takze to nema stym nic. Mladsia uz nebudem ja skor rozmyslam ci to chce.
@katica06 no to je pravda ze na taketo rande nebol cas.
Prerábať dom, byť u rodičov a teraz ležať v posteli nepridá na nalade.Ale ako píšeš veľa času škodí a ty si toho príklad.Vzdy sa nájde čo zlepšiť.Neuveris, keď som mala COVID môj muž, ktorý nevie variť a max robí rezne a karfiol nič iné musel variť a priniesol mi k posteli hrniec nech pozriem či to robí dobre na slaktrafenie.Cim skôr nech si fit a ďalej uvidíš.Ty si vo vzťahu chlap, plánovač ty vieš ako to máte sú chlapi ktorým musíš povedať treba objednať toto ..vybaviť.Prerabat či stavať dom je zahul
TY chceš dieťa a bývate u svokry alebo u vašich. Dorobte doma potom rozmýšľajte o dieťati. Dom nedorobený a rýchlo 2 dieťa. Najprv všetko urobím na komplet bývanie doma potom rozmýšľam o 2 ak na to nemám podmienky nemám 2 deti.
Keď nič iné tak si spravte aspoň piknik na záhrade
Lasku tu nie je,ale dalsie dieta chces? Co si rozum stratila?
na rozvod nie.. ale dieťa by som si rozmyslela....
čo získaš rozvodom? koľko máš rokov že chceš začínať od začiatku?
myslíš že druhý chlap bude bez chyby? možno ti dá najesť každé 2 hod, ale zas môže byť s iným "handikepom" - nemyslím telesný...😉
Neviem no. Uprimne. Precitala som si len tvoj prispevok a lezies mi na nervy. Fakt ti mali nieco predpisat na hlavu na to fnukanie.
Tak asi sa treba aj sama nejako pričiniť, nie len na manžela tlačiť
Dostaneš 2x denne papať? 🤭 Prepáč, nechápem...si celá v sadre? Celý deň ležíš v posteli a uvažuješ o živote? Muž Ťa má obskakovať? Veď komunikuj s mužom, rieš, povedz mu, čo Ti vadí, spolu to hádam ,,dáte,, aj dokončiť ten dom...
Mas divneho chlapa, lebo kazdeho normalneho hneva ze sa veci natahuju a riesi to. Jemu asi vyhovuje byvat u niekoho.. A sex 3x do mesiaca? Dakujem za taky sexualny zivot vo vztahu.. Dieta ze sa odklada detto.. Bud mate extremne malo penazi, alebo mas muza mumaka. Inak si to neviem predstavit. Neviem kde na takychto chlapov chodite, ale normalny chlap s normalnou vyplatou a ma dom davno porieseny a ty by si bola kazdy druhy den vyobracana v posteli pred spanim. ;)
Prečo si celý deň v posteli? Odkrivkaj do obývačky a kuchyne a začni ten vzťah zlepšovať.
Akoze prepac, ale nekupis si normalne obliecky, lebo setris, stazujes sa, ze nedokazete dokoncit byvanie, ale chces dalsie dieta? Do coho to dalsie dieta chcete priviest, ked nemate byvanie hotove? Rozmyslas trochu aj nad inymi vecami, ci len sebalutost?
Naco zeny rodia dalsie a dalsie deti do nefunkcnych vztahov? Len aby bolo?
Ja to tiez vidim skor na depresiu ako na rozvod.
S domom je to vzdy tak, vzdy. Sa to posuva. A navysuje sa rozpocet, lebo stale sa nieco komplikuje. Ci staviate alebo prerabate, kazdy par by si mal vopred velmi dobre rozmysliet, ci to daju, pretoze je to jedna z najvacsich skusok manzelstva. Potom moze byt problem aj s narokmi, dostojne byvanie neznamena mat vsetko nove. Jasne ze ked prerabate dom od A po Z tak to neskutocne dlho trva. A nie kazdy muz je manualne zrucny a sikovny, a nie kazdy muz je sikovny manazer, aby tych opravarov dobre zorganizoval. No ale uz to musite nejako dotiahnut, takze len predychat, neboj sa, raz sa tam nastahujete a hned bude svet krajsi. Dovtedy vydrzat, aby ste raz mali pekne - to je predsa normalne, zivot treba nejako zacat a postupne si ho budovat, nedostanes hned vsetko hotove.
co riesis? vztah je (mal by byt) o 2 dospelych ludoch, ktori si zabezpecuju svoj zivot a udavaju podmienky...ty sa stazujes ze byvas u rodicov? a preco? ja som si kupila byt v 25, napr. ... ako sa mozes stazovat na podmienky, ktorych si sama strojcom spolu so svojim muzom? nerozumiem...ci ty si nejaky uzivatel toho, co ti ini nastavia?
najlepsie bolo " navliecky mam take od svokry" - to ako vazne sa dospela zena stazuje na to, ze ma pradlo od svokry...
nie, topka bola "Planovali sme dalsie dieta" - do tychto podmienok, nevyhovujucih aj pre teba, hej? hmmmm
@veronka1996 ty uz kolko manzelstiev mas za sebou? 🙉
Autorka, ved otvor Googl, najdi vodara, objednaj ho a muzovi to oznam. Tak by som urobila so vsetkym, ak sa on ani po tvojich urgenciach nema k cinu. Na mojho tato metoda zabera.
Týždeň mu píliš uši,aby zavolal vodara? Už by som ho 3x zavolala sama,ruky v sadre nemáš a mobil dosiahneš aj z postele.Obliecky ti ma zadovážiť kto? Kto je u vás pani domu? Nie nahodou ty? Ci ten muz co pracuje,dom opravuje ma este aj obliecky ist kupit?...Véd nové nestoja 300 eur...a mohla by som pokračovať....zamysli sa nad sebou ako ty prikladas ruku k dielu....
Na mobile zvladas tukat, tak si objednaj nejake pekne navliecky. Boze ty si jak moja mama. Vsetci sme boli cely zivot vinni ze ona je nestastna a nespokojna. Hlavne otec, robil co mohol, ale ona fuuurt pistala
A to 2 týždne lezis bez pohnutia?Sadru máš akú veľkú, cez celé telo? Máš zlomenú chrbticu, panvu, nohu, ci co vlastne? Lebo neviem si predstaviť, ake to je zranenie, veď ak by to bolo fakt niečo veľmi vážne, tak si v nemocnici. Máš zakázané chodiť aj po byte? Ako si riešiš toaletu, hygienu?
Ci sa týka obliečok, neviem, tak píšeš, ze cele dni predtým si fungovala sama, prečo si teda nekúpiš, ake chceš? Alebo objednaj cez internet. To ti muž naschvál také obliekol, také od svokry?
Vodara... No tak už by som fakt zavolala nejakého sama, keď vidíš, ze to nejde..

Príliš vela času na rozmýšlanie tiež škodí.