icon

Je manželovo pitie závislosť?

20. okt 2025

Ahojte
Tato téma je tu už viac krát riešená, možno sa tu niektorá nájdete. Manžel musí mať denne naozaj denne 3,4 poháriky whisky plus vecer pred TV ešte niečo miešané, kupuje tak 5 flasiek do mesiaca ja mu vravím ze je závislý a on tvrdí že nie, ze závislák není. Keď ho slušne poprosím aby nekupoval toľko flasiek nemám sa starať 🫣u jeho rodiny z otcovej strany bol alkohol na dennom poriadku. Mam to brat ze to je jeho koníček alebo začínajúci alkoholik, 🫣

danica2711
20. okt 2025

u chlapa, čo mi nedá prístup k účtu, stávkuje, gambluje a má ma za handru, by ma už jeho pitie nezaujímalo. Dávno by som bola preč, či už je triezvy alebo opitý

christina_petrikova
20. okt 2025

@anonym_autor tak to je jasne, ze je alkoholik ked kazdy den potrebuje mat alkohol. hoci by mal len jeden, aj to uz je naznak alkoholizmu

anonym_38f1c5
20. okt 2025
@anonym_autor

@biba_18 Ja to viem ale ako jemu povedať ze dosť stačí, dajme si spolu cez víkend pri telke vínko a dosť ale proste nie

@anonym_autor to fakt riešiš iba toto? Manžel ti nechce ukazat účet smeje sa ti do tvare a ty si s tým ok? Hrdosť si stratila az po svadbe ci si bola ako handra vychovaná?

anonym_38f1c5
20. okt 2025
@danica2711

u chlapa, čo mi nedá prístup k účtu, stávkuje, gambluje a má ma za handru, by ma už jeho pitie nezaujímalo. Dávno by som bola preč, či už je triezvy alebo opitý

@danica2711 tieto ženy tu nie su v poriadku mam pocit. Snad každá normálna žena by mala mat taký názor ako píšeš. Najhoršie je ze taketo priberzdene chúďatká, co sa pýtajú na mk ci brat alkoholizmus muža ako koníček vychovajú ďalšiu generáciu handier co so sebou nechajú mavat

marrynka112
20. okt 2025

@anonym_autor dávala by som si veľký pozor a čo najskôr sa s ním rozviedla pretože jedna známa ešte teraz spláca dlhy po ex manželovi ktorý si tiež takto občas zahral až raz prišiel domov papier od exekútora...neukazuje ti účet čiže je dosť možné že ste na to už viac než iba zle...tu je alkohol asi ten najmenší problém

beronsche
20. okt 2025

@anonym_autor ak máš pochybnosti o tom, že toto už je závislosť, tak sa ti uz hranice posunuli.
spadla si do spoluzávislosti.
Niečo si o tom prečítaj.
A k mužovi, nuž ja by som mu dala jasne ultimátum.
Ľahké to nebude..

beronsche
20. okt 2025
@anonym_9d8728

@anonym_autor môj priateľ si tiež dá 2-4 poldeci tvrdého denne. Mne to vadi, ze každý deň potrebuje si dať. Pritom sa neozere riadne, neni nepríjemný, nebije ma, ani nič podobne. Len proste po robote má chuť si dať, na odreagovanie, na nervy atd. Jeho otec tak isto pije denne víno, niekedy pól litra niekedy aj visc, denne. Už sme sa neraz pohádali že mi to vadi, nech to obmedzí, ale či obmedzí to neviem, snahu nemá. Pije len večer že si dá. Každé ráno skoro šoféruje takze nemôže si dovoliť dať veľa.

@anonym_9d8728 ak je to len priateľ, s ktorým nemáš rodinu, vráť sa z kratšej cesty..
Bude sa to stupňovať.

radacak
20. okt 2025

@anonym_autor jasné že alkoholik
Mám brata .. každý týždeň (piatok, sobota)pije stiahne aj 2 fľaše .. počas týždňa (asi)nepije keďže chodí do práce ale tiež je alkoholik len si to neprizná
Oco bol alkoholik čiže to máme v rodine ale vyliečil sa ..švagor ten zas len pivo píl ale ako vodu ,tiež alkoholik ale už bol na liečení a je ok
Toto pitie nieje v poriadku ale žiadny človek ktorý má problém (alebo vecsiana)si to neprizná

beronsche
20. okt 2025
@alenka58

ja keď pozerám seriály a filmy na netflixe tak sa čudujem koľko alkoholu pijú v tých seriáloch v podstate sústavne aj muži aj ženy, nerozumiem tomu že alkohol takto propagujú, ja pochádzam z nealkoholickej rodiny, manželov otec sa dožil 95 a každý deň teda večer si dával whisky 1-2 poháriky, manžel by to tiež praktizoval ale kvôli mne nepije mne alkohol veľmi vadí

@alenka58 propagujú alkohol?
To ľudia akože nemajú súdnosť a povedia si, že aha henten v telke pije, môžem aj ja?

oliolijanka
20. okt 2025
@beronsche

To ľudia akože nemajú súdnosť a povedia si, že aha henten v telke pije, môžem aj ja?

@beronsche Ano, propaguju.
Ludia si nepovedia, ze ten pije, tak budem aj ja, ale si povedia, ze džejar z Dalasu cely cas popijal a nestala sa z neho troska.
Alebo taky Irenkin muz v Dunaji... alebo Zdenka Studenka... ludia na urovni, hoci popijaju v seriali stale. Ine by bolo, keby tam Zdenka opišana, ovracana, s pokazenymi zubami.. urazala vnucata.
A Irenkin muz si opity doviedol domov kamaratky z bordelu.
Inak by sa ludia na alkohol pozerali.

beronsche
20. okt 2025
@oliolijanka

Ludia si nepovedia, ze ten pije, tak budem aj ja, ale si povedia, ze džejar z Dalasu cely cas popijal a nestala sa z neho troska.
Alebo taky Irenkin muz v Dunaji... alebo Zdenka Studenka... ludia na urovni, hoci popijaju v seriali stale. Ine by bolo, keby tam Zdenka opišana, ovracana, s pokazenymi zubami.. urazala vnucata.

@oliolijanka tak neviem, mentálne slabší jedinci takto možno uvažujú..

procrastique
20. okt 2025

Alkoholik a gambler. Super kombinácia. Prestane piť alkohol a stiahne ho iná závislosť- gambling.
Preto ti aj zatajuje účet.
A ešte rada, on ak "prestane" piť... tak nemôže chlemtať ani vínečko na Silvestra, nie to spoločný romantický večer, či čo si to ty predstavuješ.

luccys
20. okt 2025
@procrastique

Alkoholik a gambler. Super kombinácia. Prestane piť alkohol a stiahne ho iná závislosť- gambling.
Preto ti aj zatajuje účet.
A ešte rada, on ak "prestane" piť... tak nemôže chlemtať ani vínečko na Silvestra, nie to spoločný romantický večer, či čo si to ty predstavuješ.

@procrastique Presne toto. Rozpity alkoholik si tazko povie "dam si pohar vina". Bud vsetko, alebo nic. A tento este aj gambluje a skryva stav uctu? To akoze fakt?? Asi vie, preco to robi. To by ma ten alkohol z toho vsetkeho trapil najmenej

tim23
20. okt 2025
@anonym_autor

@biba_18 Ja to viem ale ako jemu povedať ze dosť stačí, dajme si spolu cez víkend pri telke vínko a dosť ale proste nie

@anonym_autor žiadne vínko spolu cez víkend pri telke. Úplne stopnúť chlastanie u vás doma. Normálne mu daj na výber či chce teba alebo chlast.

enmery
20. okt 2025

Why?!!!!! Ženy, prečo?????

luccys
20. okt 2025
@enmery

Why?!!!!! Ženy, prečo?????

@enmery Lebo na SK je pite narodny sport a vela deti vyrasta s alkoholikmi, lebo "nerozbijem predsa rodinu" a zda sa im to normalne.

anonym_a8e04b
20. okt 2025

@anonym_autor nie je začínajúci, je plnohodnotný alkoholik. Že nie je ti bude tvrdiť aj napitý pod stolom. Buď to budeš trpieť s tým že to bude stále takto alebo horšie alebo to utneš. Skrátka ak chce mať ešte manželku aby prestal. Ak nie, dovidenia. Ty budeš v strese, v hanbe, možno neskôr aj násilie a on bude mať navarené opraté a bude ti digirovať život. Spýtaj sa sama seba či si šťastná ak je odpoveď nie, rob s tým niečo

oliolijanka
20. okt 2025
@beronsche

@oliolijanka tak neviem, mentálne slabší jedinci takto možno uvažujú..

@beronsche Aaaale, prosim ta... furt je vam niekto mentalne slabsi jedinec. Ved take serialy nesleduju len jadrovi fyzici.
To nie je ziadna novinka, ze ked ludia nieco vidia v mediach, ze ich to ovplyvni.
Ved potom by si v serialoch pre mladych mohli hlavne pozitivne postavy sem tam snupnut koks, akoze to je pohoda a nieco normalne.

enmery
20. okt 2025

Ešte napíš, že niím vychovávaš deti. A druhá pacientka, že nie je agresívny a neschovava fľaše, tak je to vlastne všetko vporádečku😩
Odobrať takým deti a kľudne umrite s takým zažíva.

alenka58
20. okt 2025
@beronsche

@beronsche áno niektorí ľudia nemajú súdnosť

kiki68
20. okt 2025

Alkoholik a gambler, napr moj muz si da raz za tyzden whisky, poharik po tazkom jedle, alebo mu jedlo nesadne. Alebo si da k veceri jedno pivo. Ale nie stale. To je cele. Nemame nikde vystavene flasky, tie ma v pracovni a nepije tak, ze by to nejak kupoval. To je za mna take normalne pitie, ze sem tam nieco. Ale nie 3 pohariky a nic to s nim uz nespravi. Moj keby si da druhy aj takto zdravotne, uz je v nalade

elizabet173
20. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_b09103 Fľašku ma normálne vystavenu na kuchynskej linke ako bežný človek má minerálku

@anonym_autor môžeš napísať jeden jediný dôvod, prečo s ním si?

anonym_b09103
20. okt 2025
@oliolijanka

@oliolijanka prosím ťa, nežartuj, dávno nemám 30 ani 40 rokov, pred rokmi sa v každom filme fajčilo, nikto z mojich najbližších nefajčí. To akože ke%d vidím v telke skokana na lyžiach, tak to zajtra idem skúšať? Kto býva oproti krčne a denne vidí opilcov, tak bude zákonite chlastať tiež? Prepáč, ale to je uvažovanie na úrovni detí v škôlke

andrejka1974
20. okt 2025

@anonym_autor a vie byt aj bez toho napríklad dva tri dni bez toho , aby mal nejaké abstinenčné príznaky ak ano tak alkoholik nie je ale mohol by to obmedziť aby sa ním nestal

anonym_b09103
20. okt 2025
@andrejka1974

@anonym_autor a vie byt aj bez toho napríklad dva tri dni bez toho , aby mal nejaké abstinenčné príznaky ak ano tak alkoholik nie je ale mohol by to obmedziť aby sa ním nestal

@andrejka1974 alkoholikom je aj ten, kto nepije pár mesiacov a potom pije týždeň, dva v kuse

petamich
20. okt 2025

Whisky ako konicek ma moj manze, ktory si kupi raz za x netradicnu whisky a da si jeden poharik za tyzden a raz za tri mesiace ide na ochutnavku whisky do specializovaneho podniku a cita si o vyrobe.

Tvoj muz je alkoholik a nie zaciatocnik, 3-4 pohariky a k tomu nieco miesane denne, fuha.

A teda fakt sa cudujem, prec si s nim, citajuc tvoje dalsie komentare 😵‍💫.

mysicka36
21. okt 2025
@anonym_autor

Není agresívny podľa mňa už to s nim ani nič nerobí ako keď pije minerálku. Tam okrem alkoholu je ze nechce mi ukazovať účet, koľko ešte máme peňazí a koľko nie smeje sa mi do tváre.,podava aj tikety nabaluje sa a vôbec ho nezaujíma co si otom myslím

@anonym_autor Tomuto teraz vymysleli nový termín a celkom výstižný "funkčný alkoholik" Je to často človek zodpovedný, ktorý má svoj zaužívaný režim, často dobré postavenie a finančne nezávislý, neopíja sa do ťažkej opitosti, len si proste dopraje. Ťažko povedať ako z dlhodobého hľadiska toto dokážu ťahať. Zatiaľ je to taký nový trend, vyskočilo na mňa pár článkov, tak som sa začítala.

martinmmartin
21. okt 2025
@mysicka36

@anonym_autor Tomuto teraz vymysleli nový termín a celkom výstižný "funkčný alkoholik" Je to často človek zodpovedný, ktorý má svoj zaužívaný režim, často dobré postavenie a finančne nezávislý, neopíja sa do ťažkej opitosti, len si proste dopraje. Ťažko povedať ako z dlhodobého hľadiska toto dokážu ťahať. Zatiaľ je to taký nový trend, vyskočilo na mňa pár článkov, tak som sa začítala.

@mysicka36 Ten termin je ale nebezpecny, alkoholik je alkoholik a musi sa to riesit. Nikdy to nedokazu skryt tak dobre ako si to lni myslia

Tu je video ktore presne vysvetluje ako je to s "Funkcnostou"

https://www.youtube.com/watch?v=R3sTTtEepFg
beronsche
21. okt 2025
@oliolijanka

@beronsche Aaaale, prosim ta... furt je vam niekto mentalne slabsi jedinec. Ved take serialy nesleduju len jadrovi fyzici.
To nie je ziadna novinka, ze ked ludia nieco vidia v mediach, ze ich to ovplyvni.
Ved potom by si v serialoch pre mladych mohli hlavne pozitivne postavy sem tam snupnut koks, akoze to je pohoda a nieco normalne.

@oliolijanka áno, médiá ovplyvňujú verejnú mienku.
Ale začať piť, lebo môj filmový hrdina pije tiež a je ok? Fakt??
Pekne ti to zhrnula anonymka o 18:06 ..
Ak je niečo, čo ovplyvňuje pitie, tak sú to rodiny. Pitie je u nás tak akceptovateľné v rodinách, že ak v tom deti rastú, môže to prispieť k tomu, že raz budu mať pozitívny vzťah k alkoholu aj oni.
A áno, myslím si, že ak je dospelý človek tak ľahko ovplyvnitelny tv a filmami, že to zmení jeho vzťah k pitiu, tak je buď mentálne slabší alebo extrémne nezrely.

anonym_431122
21. okt 2025
@anonym_9d8728

@anonym_autor môj priateľ si tiež dá 2-4 poldeci tvrdého denne. Mne to vadi, ze každý deň potrebuje si dať. Pritom sa neozere riadne, neni nepríjemný, nebije ma, ani nič podobne. Len proste po robote má chuť si dať, na odreagovanie, na nervy atd. Jeho otec tak isto pije denne víno, niekedy pól litra niekedy aj visc, denne. Už sme sa neraz pohádali že mi to vadi, nech to obmedzí, ale či obmedzí to neviem, snahu nemá. Pije len večer že si dá. Každé ráno skoro šoféruje takze nemôže si dovoliť dať veľa.

@anonym_9d8728 prosim ta, len si ho nezober za muza a nemaj s nim deti, pokial s tym neprestane. Moj muz, ked dalsi den soferuje, si vecer neda ani kvapku alkoholu. A to kym bol mlady tak toho popil dost, teraz takmer vobec. Dolezite je aj, ze tvoj buduci svokor je taky isty, to nie je dobre.