Je niekto ochotný mať dieťa iba na únik od práce?
Ahojte,v poslednej dobe sledujem na niektorých ženách ktoré sú tehotné ako keby si dieťa robili iba preto aby nemuseli pracovať atď ,mám kamarátku ktorá povedala že sa jej nechce ani o to dieťa starať ale pritom nechce chodiť ani do roboty,vravela že sa jej páči ten pocit byť tehotná lebo nikto ju nenúti nič robiť,berie ju každý s rezervou aby nič nerobila,nedvíhala ťažké atď a všimla som si podobnú mentalitu na viacero ženách,to fakt je niekto schopný si spraviť dieťa iba preto aby nemusel pracovať alebo robiť veci čo treba atď ?
Je ich asi dost … a (ne) vychovavaju dalsiu generaciu v podobnom duchu … blbe je to, ze pridu do veku ked uz rodit nebudu a co so lenivou babou okolo 55 rokov? Mladi v prdeli do duchodu daleko.…
Pre mňa je to nepochopiteľné. Ja síce ešte nemám deti. Podľa mňa to musí byť veľmi náročné starať sa o dieťa.
O dieťa sa treba starať 24/7 to nie je bábika.
Príde mi to divné keď si niekto myslí že keď bude mať dieťa tak nebude musieť nič nerobiť.
O dieťa a domácnosť sa tiež treba starať. A to teda, či je svátek a či pátek...
@zazka666 ja som doteraz zila v tom, ze mat rodinu, deti je radost a stastie so vsetkymi plusmi aj minusmi, nie pracovna cinnost
@zazka666 a taka otazocka, je mnoho krajin, kde stat neprispieva rodicom a detom (typu dlzka MD, RD, pripadne celkovo prispevky na deti), tam je aky motiv mat deti, ak nemaju podporu od statu?
Aj ja poznam takú. Neromku. Nechcela ísť pracovať tak sa nechala ako ona hovori “napustiť” a po troch rokoch znovu 😂
@darmasiswa 😆 ale si sa rozbehla. Ja pracujem, len oznamujem, kým na mňa nezacnes púšťať ohne pekelné 😄😄😄😆 bBola som na materské 1 rok! A do práce som si chodila oddýchnuť, kávu v kľude vypiť, najesť sa do jedálne...
Najväčší zaberak je pre mňa aj tak rodíčovstvo.
.
@zazka666 tak záleží asi aj od charakteru práce. Mňa rodičovstvo a veci okolo neho vôbec nevyčerpávajú, za to z práce chodím často unavená aj keď nerobím fyzicky. Ani na MD či RD som nebola vyčerpaná, unavená. Ono je to normálne, že popri deťoch ženy pracovali, pracujú aj budú pracovať. Len tie čo pracovať nechcú sa vyhovárajú na to, že byť doma s dieťaťom je “práca”.
@vikiki29 Práve to, že si to dala do úvodzoviek ma popudzuje. Je to práca!!!! To , ž sme si poväčšinou dobrovoľne vybrali, že chceme byť matkami, nie je v rozpore,s týmto tvrdením.
Samozrejme, je to dobrovoľná práca a všetko obetujeme pre ne, ale je to nezaplatiteľná a predovšetkým, nezaplatená práca. Nie je správne to bagatelizovať. Kým my, ženy sami neuznáme , že výchova dieťaťa je najdôležitejšia práca, ktorej výsledok, pravda, ked je dobre vychovaný, potrebuje a vyžaduje spoločnosť, potom sa nemôžme čudovať, že príde domov chlap a opýta sa "Ženská, čo sin celý deň robila?!" Treba to povedať, na plné ústa, je to práca a chccem za dobre odveddenú prácu uznanie a pomoc..od štátu, od spoločnosti. Od partnera nie. Ten sa má podielať 50/50 na výchove a všetkom ostatnom.
Je ich viac ako by si verila
@zazka666 no neviem prečo ťa to tak popudzuje. Máš sama pocit, že tvoja výchova dieťaťa je nedocenená? To, ze nejaký chlap povie žene “čo si cely deň robila?” to je charakter toho chlapa. Takisto chlap robí veci okolo domu, v záhrade, v domácnosti, v kuchyni, takisto vychováva deti a tiež sa nevyhovára, ze nemôže chodiť do práce, lebo toto je jeho práca. Teda pokiaľ nehovoríme o tých, čo patria do rovnakej skupiny ako ženy čo nechcú pracovať, tak radšej “pracujú” XY rokov doma na RD.
Ber to pozitívne, bude mať kto robiť na dôchodky 😁
@tom_i len aby, ti sikovni sa etabluju v zahranici, a ti co ostavaju, chcem verit, ze vacsina aj vyprodokuje hodnoty do spolocnosti
Bohužiaľ som poznala takú ženskú osobne. Ešte si myslela, že ako sa dobre vydala, ako sa zabezpečila, len podľa toho sa treba aj správať, a nie flirtovať s druhými chlapmi a robiť hanbu aj manželovi, aj deťom. Potom to s takým človekom išlo už len dole vodou, keďže tá žena na sebe nepracovala a len spomínala na mladosť. Nechcela by som taká byť.
Nepoznám takú , ale príde mi to celkom nelogické . Nakoľko nikde/nikdy som sa nenarobila tak ako pri deťoch 😅🙈
Z práce prídeš a môžeš si oddýchnuť / robiť čo chceš. S deťmi to povedzme si takto nefunguje 🤔 alebo si to tak neviem zariadiť . 😅🤣
Ja teda nepoznám a ani takym myslienkovym pochodom nechápem. Ved tým detom treba dat jesť, obliecť ich - budis, su bazáre. Ale krmit seba a kopec deti, bývať- ved na to všetko treba peniaze. A to ani nehovorim o ostatnych potrebach deti a dospelých a nemyslím luxus.
Véd z pridavkou sa vyžiť nedá, kludne ma opravte ak sa mýlim, no ja to vidím biedne s 60e mesacne. Ani pri 4 detoch to nie je finančná pridavkova výhra a dôvod nerobiť. A teda vycsinou sú pri plodeni dvaja, idealne sa zhodnú na rodicovstve a keď chcú aj 5 deti lebo ich to napĺňa a muz zvláda pracu aj rodinu teda zabezpečiť tak ôk.
Ale toto tu ma byt ako pochopenie? Žena nechce robiť tak radšej rodí- koli čomu? Asi to vyhovuje aj tomu chlapovi.
Áno . A just to urobia napr že porodila a za 5 rokov idú do ďalšieho a potom zas za 5 rokov proste po 3 rokoch idú na neplatenu a stihnú ďalšie alebo si urobia dieťa čo 2 roky . Poznám takých čo už majú 8 deti . Najstaršie 14 najmladšie akurát 3 mesačne ona má 34 rokov
@simca06022011 tiež poznám jednu 3 deti s takmer trojročným odstupom
Jednú poznam 😄 už má 3 deti
Tak napr ja poznám jednu co ...bude rodit asi pokiaľ to pôjde..lebo roboty nechodi ani muz a takto kazde 3 roky ma dieta ..teraz čaká 4-te ...kks,ale ze vždy je to tak krásne vyjde ..proste súbežne jedno skončí a začína s dryhym RP ....sprosti majú fakt šťastie
Tiež ženy s takým zmýšľaním nepoznám a ani si nemyslím, že ich je tak strašne veľa. Pôrodnosť v našej krajine tomu nenasvedčuje. Detí sa rodí čoraz menej. Určite nemá každá druhá 3-4-5 detí.
Rovnako boli zverejnené (tuším pri sčítaní obyvateľstva a aj daňových bonusoch na deti) koľko je rodín s 1 dieťaťom, s 2 deťmi atď. a ani zďaleka nie je tak veľa viacdetnych rodín ako si tu mnohé myslíte.
Ja som sa minule s manželom zamýšľala nad tým, aký dôchodok výjde "žienkam domácim", ktorých kariéra je starať sa o domácnosť, dieťa a seba... Veď partner dobre zarába, on sa postará o peniaze a ony o všetko ostatné... Emancipované ženy 🤦🏼♀️... No a jazdí to na SUV ako z pomocnej školy, ani nedá prednosť ani smerovku, parkovanie katastrofa aj s kamerami... Veď cez tú napichanú hubu ani nevidí na značky... 😁🙃
@helenbozka v dnesnej dobe nema nikto iste ci bude na dochodok tak mozno este vyhraju. Na druhej strane co je viac ako rodina? Ak sa zena chce starat o deti a muz ju vie zabezpecit ich vec ak to nieje na ukor vyuzivania systemu. A uz vobec neviem preco ta poburuje ,ze jazdia na SUV a hodnotenie napichanej huby ,to vazne sa takto bavime?
@kikappp nebavíme sa o tom... Ja som spomenula to, čo najčastejšie stretávam na cestách, keď idem okolo školy alebo škôlky. Nepoburuje má SUV (ja tiež na takom jazdím a rada 🙂😉), ale skús čítať trochu viac sustredene a možno pochopíš, že som tam narážala na iné veci - napríklad biedne podaný výkon za volantom, hoci tie autá sú už dokonale vybavené... A teda tie dôchodky by ma trápili na ich mieste... Lebo to, že sa teraz darí a ruka hore, rýchlo prejde, keď im skrz toho ničnerobenia (myslím nulového zamestnania) vyjde minimálny dôchodok... Potom už ostanú len oči pre plač... Aj ja som matka, aj pracujúca, aj na aute sa vozím. Ale ľutovať takéto osoby nebudem ani teraz ani v budúcnosti. Každá žena, aj muž, má príležitosti a možnosti viesť nejako život a učiť to aj svoje deti. Ak deti uvidia, že rodič/rodičia iba sedia doma a čakajú na peniaze zo sociálky a majú to vyrátané tak, aby sa v zamestnaní "nepretrhli", tak ako sa v dospelosti tieto decká zachovajú...?
@helenbozka také zeny a rodiny ako ty opisujes nepoznám. Ak si niekto môže dovoliť vychovať dieta z jedného platu bez zneužívania soc .systému je to jeho vec .
Čítala som pozorne si útočná a kazu babu co sa o seba stará si dehonestovala a popísala ako hlúpu co nevie jazdiť takže zjavne máš problém s ľuďmi co si to môžu dovoliť a maju viac. Nepíšem o ľuďoch zo sociálky tie ženy asi nejazdia na SUV .To sú rozdielne úrovne života a predstav si aj pekná,udržiavaná žena vie vychovať dobre deti .
osobne som pocula vyjadrit sa jednou mladu damu 33, ktora nikdy nepracovala, zivia ju rodicia, ze uz by chcela mat dieta, lebo starne. Ma aj priatela, ktory pracuje za plat cca 850 e. Ale vziat sa nechcu, pretoze ako slobodna matka ma viac vyhod ako keby sa vzali, pricom byvaju spolu. Matersku by nemala, ale rodicovsky ano, hned od zaciatku. Byt ma od rodicov, a raz po nich zdedi aj druhy byt. reziu za byt jej hradia rodicia a cast aj priatel. Takze ona si nerobi starost, z coho bude zit, lebo ju zivia jej pracujuci rodicia (bezna praca R), a aj priatel, mne osobne by nevadil jej postoj, ak by nebol na ukor rodicov. Ak pratel sa chce o nu starat, je to fajn, a kedze nemaju vysoke prijmy, naucili sa zit skromne, co tiez nie je chyba, ako to vsak moze dopadnut v buducnosti?
@kikappp nie, že jazdia na SUV, ale že na ňom nevedia jazdiť. A tie napichane pery, poznám ženy, ktoré si to dávajú a po zákroku vždy dva dni šušlú a potom sa čudujú, že v robotách majú problémy a nemajú ich tam radi.

@darmasiswa poznam jednu lemru, jedno dieta, do 5 roka poberala predlzeny na vymyslenu diagnozu , a teraz ide na dalsiu matersku.. v praci robila asi 1 len a vlastne uz ma akoze 6 odpracovane a plus dalsie 3 roky domka :D a zase si vybavi predlzeny, a ma rovno na dochodok pomaly. slusne.