icon

Je niekto ochotný mať dieťa iba na únik od práce?

25. nov 2024

Ahojte,v poslednej dobe sledujem na niektorých ženách ktoré sú tehotné ako keby si dieťa robili iba preto aby nemuseli pracovať atď ,mám kamarátku ktorá povedala že sa jej nechce ani o to dieťa starať ale pritom nechce chodiť ani do roboty,vravela že sa jej páči ten pocit byť tehotná lebo nikto ju nenúti nič robiť,berie ju každý s rezervou aby nič nerobila,nedvíhala ťažké atď a všimla som si podobnú mentalitu na viacero ženách,to fakt je niekto schopný si spraviť dieťa iba preto aby nemusel pracovať alebo robiť veci čo treba atď ?

fairestofthemall
28. nov 2024

@kikappp ona nebola rozhodne útočná a nepísala o pekných, udržiavaných ženách. Ani o každej, čo sa o seba stará. Lebo ženy na úrovni si nenapichávajú huby, aspoň väčšina nie. Absolútne nevidím u nej problém s ľuďmi, ktorí si môžu dovoliť SUV alebo niečo.

kikappp
28. nov 2024

@fairestofthemall viem citat .Ale povedať,že každá udržiavaná žena nevie jazdiť je trápne a ako aj to ze žena co si dá upraviť pery tak ju nikto nemá rád a škaredo sa vyjadrovať,ze napichanu hudbu.Je to ich osobná vec nikoho do toho nič.

fairestofthemall
29. nov 2024

@kikappp keď viete čítať , tak viete aj to, že tá pani jednoducho nepovedala, že každá udržiavaná žena nevie jazdiť, ani to druhé, čo píšete. Napríklad ja som aj udržiavaná, ale zákrok mám len jeden spred 15 rokov a atraktívna som prirodzene - a jazdiť viem, najazdené mám po služobných cestách v rôznych krajinách, aj robím také práce, aké robia väčšinou muži, aj to nie hociktorý muž - to mi ešte pridáva na atraktivite, napriek tomu, alebo možno práve preto som sa na komentár tej pani neurazila, Uraziť sa môže len taká, ktorá predpokladám, že nemá tie iné schopnosti, ktoré pridávajú na atraktivite. Ja som pochopila presne, ktoré ženy myslela - tie, ktoré si na také auto nezarobili a ani na ňom nevedia jazdiť, lebo nikdy žiadnu služobnú cestu nezmanažovali, a na služobnej ceste alebo aj v nejakom špecifickom odvetví by s tými napichanými perami nezabodovali a to hlavne, keď by tie pery mali otvoriť a niečo povedať. Mám bohužiaľ takú sesternicu, a takú bývalú kamarátku, tak to viem posúdiť. Už som to spomínala v inom príspevku, že vo viacerých prácach mala problémy z toho, ako tam dva dni po zákroku šušlala zakaždým a ako vyzývavo sa obliekala. Samozrejme, je to ich vec, ale ženy, ktoré sú self-made sa budú vždy dívať zvrchu na tie, ktoré sa dokázali zabezpečiť len inými spôsobmi, a ani tým chúdencom deťom nič neodovzdajú.

rikarika
29. nov 2024

Autorka - aj keď ty môžeš mať pocit, že takých žien je veľa, podľa štatistík pôrodnosť na Slovensku žiaľ stále klesa...

kikappp
29. nov 2024

@fairestofthemall tak ty si dokonalsot sama o sebe a na zaklade vyzoru pred skolkou vies posudit zeny..amen..gratulujem.

kulumulu123
29. nov 2024

@colsami ved môže ísť každé 3r na materskú 🤣🤣

helenbozka
30. nov 2024

@kikappp už ťa nechám vychladnúť... 😉 Ja som narazila na veľa žien, ktorým sa do práce nechce, využívajú materstvo ako výhovorku a nemyslia na budúcnosť, pretože aktuálne sa o nich stará partner. Nikomu nezávidím, na nikoho neútočím, iba som na danú tému autorky reagovala tak, ako všetci ostatní diskutujúci... Proste som prejavila svoj názor a svoje dojmy z reality, s ktorou som bola v kontakte. Upokoj sa... A už sa do mňa nestaraj... Ani do ostatných..👋🏼🙋🏼‍♀️ báj báj

ailiba
30. nov 2024

Tak to je fakt na hlavu🤦‍♀️. Mat dieta je velka zodpovednosť. Starostlivost 24 hodin denne, zodpovednost.... Zlata robota. 8hodin a padla.
Podla mna dane zeny nevedia, co robia, alebo potom sa stara niekto iny (otec, stari rodicia). No, ludia su vselijaky, ale fakt chudence deti🙏.

lauricka
1. dec 2024

Áno, je. Aj niekoľko detí.

mircalla
1. dec 2024

Takych zien je tu veru dost. Retazove tehotenstva. Vacsinou su to zeny s nizsiu kvalifikaciou bez sance nejakej kariery

lauricka
1. dec 2024

@darmasiswa no práveže ten motív začína byť aj celkom slabý. Tak človek túži mať potomka väčšinou, tak to nejako dajú. Ale pchať pármesačné deti do zariadení, ako tam je bežné, lebo dobre, že nie z pôrodnice idú do roboty, mi tiež príde choré. Považujem to za týranie detí.

mircalla
1. dec 2024

@ailiba Blbost. Rodicovska je tazka pohoda oproti skolka plus praca k tomu

miskakyblik
1. dec 2024

Veru aj ja takú poznám, 6 deciek porobenych kazde po 3 rokoch ani omylom skôr lebo to by bola škoda nevyužiť, no a hnila je že to svet nevidel. Pred tým robila dakde v korporáte, asi tak dva roky, podľa môjho názoru presne toľko koľko potrebovala aby dostala v tej dobe materskú a adios. A úplný gól je , že je tak lenivá že ani sa jej to nechce vychovávať , musí to len porodiť a má pokoj. Decká sú nevychovane hnusne, problémové, ona si ide ,, voľnú rešpektujúcu a neviem ešte ako nazýva tu výchovu, skrátka je naozaj ešte aj na to lenivá. A keď jej muž z času na čas povie aby išla robiť že to už vážne nedajú z jedného platu, tak začne na pár mesiacov robiť Avon, potom RL, potom Herbalife, potom networking a trading a neviem aké ešte kktny... Ona proste nikdy už robiť nepôjde. Od 3 decka sa sťažuje ako doma nikto nič neurobí ako jej nikto nepomôže ako sa cíti ako slúžka že ešte aj riady na ňu čakajú... Každý sa po čase s ňou prestal baviť lebo zvykla robit to že zavesila na krk každému nejaké decko z tých mladších, niekomu kto má záhradu, bazén a podobne , lebo veď sa zahrajú deti, nechávala ich celé dni po susedoch nech aj najesť dostanú a tak lebo ani len to sa jej nechce, a všetky decká z okolia majú zákaz hrať sa s tými jej divorastucimi deťmi lebo to sa len do problémov každý dostane.neviem čo čaká tie jej deti , ale podľa mňa nič dobré a ona má teraz čerstve to 6-te , tvrdí že je posledné ale to tvrdí od 2 heho, už to malo byť posledné ale podľa mňa vždy keď sa jej blíži koniec rodicaku, pri predstave že by mala ísť robiť radšej nohy roztiahne...hruza...a romka to nieje veru.

rhodesian
1. dec 2024

Nečítala som ostatné komentáre.
Jasné, aj ja takú poznám. 3 deti, každé s iným, od každého dostáva výživné a momentálne sa s ďalším pokúša o ďalšie dieťa (pomedzi to vystriedala zo 10 pánov, ale s ani jedným sa jej nezadarilo) 🤷‍♀️

lenkakravcova
1. dec 2024

Možno také existujú. Ale tie asi nebudú veľmi múdre. Lebo starať sa o deti a vychovávať ich je práca oveľa zodpovednejšia a na 24/7 (oproti 8hod šichte a relaxe po robote).

ailiba
1. dec 2024

@mircalla nepisala som po materskej... Ale ked nemas deti. Iba praca, bez deti.

mircalla
1. dec 2024

@ailiba Jaj tak to ano

subartic
1. dec 2024

zaujímavé je že ja sa pohybujem medzi mnohodetnými rodinami a takéto ženy nepoznám a to sú ženy 3+ deti , sama som vychovala 6 detí , teraz mám 5. Tieto ženy deti majú lebo ich chcú a chceli veľkú rodinu , dokážu ju ufinancovať tak aby deti mali všetko potrebné , o deti sa starajú svedomito , majú záhrady, zvieratá alebo robia z domu , sú naozaj veľmi pracovité a vynaliezavé. Mnohé z nich si budujú z domu svoj vlastný biznis , takže chodiť na 8 hodín do práce kde si cvaknú príchod a odchod nemajú za nutné.

silvike
1. dec 2024

@samik88 Pozor, romovia si nerobia deti preto aby nemuseli do prace. Oni by do tej prace nesli tak ci tak. Oni si deti robia praveze ako zarobkovu cinnost. Dalsi rodicak, dalsie pridavky do klanu. A deti sa same postaraju o seba, starsie o mladsie, len tak sa potlkaju a veru, hole hladne behaju po osade ale rodicak a pridavky rodicia maju ale nejdu sa pretrhnut v starani sa o deti. Je to des inak.

miskakyblik
2. dec 2024

@lenkakravcova veď to je to že tieto ženy potom deti nevychovavaju. Odovzdajú ich inštitúciám tak rýchlo ako sa bude dať, škôlka, škola, alebo si predĺžia rodicak na diagnózu , ideálne adhd to teraz frčí a strčia decku do ruky tablet a má pokoj...

fairestofthemall
5. dec 2024

@kikappp vážená pani, my sme si nepotykali a či sa vám to páči alebo nie, tak nemáte pravdu. Tvrdíte niečo iné, ako tá pani povedala, lebo tá pani povedala "som sa minule s manželom zamýšľala nad tým, aký dôchodok výjde "žienkam domácim", ktorých kariéra je starať sa o domácnosť, dieťa a seba... Veď partner dobre zarába, on sa postará o peniaze a ony o všetko ostatné... Emancipované ženy 🤦🏼‍♀️... No a jazdí to na SUV ako z pomocnej školy, ani nedá prednosť ani smerovku, parkovanie katastrofa aj s kamerami... Veď cez tú napichanú hubu ani nevidí na značky... 😁🙃". A keď s ňou súhlasím, tak to nie je len o tých perách, ale o tom, že má auto, na ktoré nemá kariéru ani schopnosti, ani len tie vodičské schopnosti okrem tých pracovných a získaných vzdelaním. A keď som vám to niekoľkokrát zopakovala, že tá pani nepovedala, čo tvrdíte, a pridala som porovnanie, že keď si niekto (ja) na to nie zarobiť a vie to aj šoférovať, tak vie hentake ženy odhadnúť - ale pre istotu sa im dá šanca a opýtam sa ich, akú majú kariéru, schopnosti - tak to mi stačí. Vy ste ma tu napadli, začali ste mi drzo tykať a tvrdiť zase, že ja ľudí hodnotím podľa výzoru. Veď keď mám nejaké podozrenie, tak dám dve tri otázky, a vidím, ako sa veci majú, mňa nikto neoklame. A povedali ste mi "ty si dokonalosť sama" a za tým nejaké amen, ale nepovedali ste nič o svojej kariére a schopnostiach. Hneď ste prešli do drzosti a hostility,.ktovie prečo.asi? Ale vaše invektívy na mňa mojím zdravým sebavedomím nijako neotrasú.

fairestofthemall
Autor odpoveď zmazal
kikappp
5. dec 2024

@fairestofthemall vážená osobou si smiešna a vlastné ani neviem o com tocis.
Mne pride úbohé posudzovať a vôbec riešiť cudzie ženy a ich životy a rozhodnutia. Prepáč ale ja sa ta na tvoju kariéru nepýtam lebo ma nezaujímas a ešte jedno prepáč ale naozaj si trapno ,smiešna a úbohá. Závisť je veľmi zlá a zožerie ta .

fairestofthemall
6. dec 2024

@kikappp vážená pani, nezávidím, lebo vám netykám. Smiešna, trápna a ani úbohá nie som a nikdy nebudem, a môže vás pre to aj rozdrapiť od jedu - dala som vám šancu sa ospravedlniť, ale ďalej mi drzo tykáte a urazate ma, takže si o vás tiež myslím svoje, keď sa aj hentakých neschopných žien zastávate. Ja som vám len povedala, že nie je pravda, čo ste tvrdili, že tá pani tvrdí(zastala som sa jej), a dodala som k tomu, že ja som to pochopila, čo hovorila, na základe svojich skúseností. Áno, správanie takých žien treba odsúdiť, lebo sa treba pred nimi chrániť (aj keď šoférujú) a aj svoje deti radšej chrániť pred ich deťmi. Ale prajem vám príjemný víkend a myslím, že ďalšia komunikácia nemá zmysel, lebo taký štýl komunikácie, aký prezentujete, je pod moju úroveň - môžete si rozprávať o odsudzovaní/neodsudzovani čo chcete, keď v tom istom komentári robíte niečo úplne iné.

andrea2667
7. dec 2024

@darmasiswa Omyl. Počítajú sa max. 3. Má to opodstatnenie v tom, čo popísala autorka. Na druhej strane, vzhľadom na demografickú krízu by bolo rozumné intenzívne podporovať kvalitné mnohodetné rodiny. Nejedna by sa radšej realizovala v tažkej, ale zmysluplnej úlohe matky mnohých detí radšej než na kancelárskej stoličke.

zuzuz287
7. dec 2024

@darmasiswa takto to nefunguje 🤣 to že sa žena nevydá neznamená že má výhody, osamelá matka je žena ktorá býva sama a sama si všetko platí, jedinú výhodu má, že môže požiadať o predĺženie materskej o 3 TÝŽDNE navyše iba. Keďže známa nemá odpracované na splnenie materského, tak materskú mať nebude a tým jej zanikla jediná výhoda ktorá sa spája s tým že je matka sama 🤣 (samozrejme musí žena dokladovať sociálke že je naozaj sama: úmrtný list otca dieťaťa, potvrdenie o rozvode, čestné prehlásenie a samozrejme že jej môže prísť aj kontrola) a keďže jej nevyjde na poberanie materského tak rodičovský príspevok je nižšej sumy cca 350€... Ibaže by jej rodičia alebo priateľ platili aspoň minimálne dobrovoľné odvody do sociálky, ktoré taktiež musia byť platené určitú dobu na vznik materského.
Ak nepoznáte dobre ich rodinu neodsudzovala by som, mohli si aj rodičia vychovať z nej takéhoto človeka, možno má nejakú diagnózu, je jednoduchšia či nejaká zvláštna povaha alebo čo, že majú rodičia potrebu prehnane takto ochraňovať svoje dieťa aj do neskorej dospelosti.

andrea2667
7. dec 2024

Ja sa ich chcem zastať. Nemusí ísť o vypočítavé lenivé mrchy. Možno len nemajú rady svoju prácu, možno si užívajú blažený pocit, že v tele rastie nový život. Som si istá, že 99% z nich sa bude o svoje dieťa starať štandardne, i keď si to teraz nevedia predstaviť. Nemusia byť matky storočia. Onedlho budú na Modrom koni.

andrea2667
7. dec 2024
kikappp
7. dec 2024

@fairestofthemall odporúčam ti navštíviť odborníka,smem psychiater.

kaciato
7. dec 2024

@saxana000 taka by mala prist o davky uz...