Je normálne nechcieť ísť na výlet so svokrou?
Ahojte. Mladé rodinky aj vy chodíte na viacdňové výlety so svokrou + manžel a dieťa. Ja vôbec netúžim straviť výlet so svokrou. Príde mi to absurdné. Nemám nič proti svokre, hocikedy môže si vziať dieťa na ihrisko, prechádzku. Manžel vymyslel predlžený pobyt v Tatrách s tým, že by prišla s nami aj jeho mama. Ja to kruté ak to odmietam? Proste mi traja ako rodinka rada pôjdem.
Chodíme aj na dovolenky , keď chceme aby išla, tak ju zavoláme. Dokonca aj za slobodna, keď sme dieta nemali. Nemám s tým problém. Ale kebyže chceme ísť sami, tiež nemám problém povedať ze chceme ísť sami.
Kedysi sme mali pár pokusov ísť s jednými, aj druhými rodičmi. Ale sám muž uznal, že s jeho rodičmi už nie. 1. Išli, len keď sme my zaplatili, čo sa nám zdalo nefér, keďže moji rodičia si to vždy platili sami. 2. Nechcel pozerať, akí sú znudení, žiadny wellness, žiadna prechádzka, ideál zatvorení na izbe.
Negatívne to však potom vplývalo na výlety s mojimi rodičmi - prečo chodíme len s nimi… A tak sme prestali chodiť aj s našimi. Niekedy raz-dva razy za rok, niekedy vôbec.
Autorka, a ako to máte naplánované? Svokra by mala vlastnú izbu? Či ako dospelý na prístelke v nejakej rodinnej izbe pre 4? A ten nápad, že by išla aj druhá babka?
Záleží na tom, ake mate vztahy.
My s manzelom dostávame uz niekoľko rokov rovnaky darcek: predĺžený vikend s celou nasou stvorgeneracnou rodinou niekde na chate.
(Vymysleli to deti, vraj nam nemaju co darovat, lebo ak nieco potrebujeme ci chceme, ideme a kupime.)
Nastastie si vsetci rozumieme, mame sa radi, a ak sa da, schadzame sa casto.
Asi by to nefungovalo v rodine kde je nejaky nesulad, takze tazko radit....
@svetlonos ja sa so svokrou nemusim...a cez to všetko boli tie výlety krasne...maly bol šťastný, a my s mužom sme mali chvíľku pre seba...teraz už nechodia, lebo svokra je ťažko chorá....keby nebola, naďalej ich vezmeme raz rocne na vylet s nami...však sme nespali v jednej izbe...kazdy mal aj svoje súkromie
Ano boli sme na dovolenke aj so svokrovcami a aj s mojimi rodicmi. Ved ked sme boli so svokrovcami, tak my sme mali nas domcek a oni svoj, este aj svagrine s rodinami boli a tiez mali svoje ubytko. Bolo fajn, cela rodina. Aj deti si to spolu uzili (myslim nase a ich spolu) a aj stari rodicia. S mojimi rodicmi sme byvali spolu, muz nenamietal a deti boli stastne...
Ja si tak predstavujem, ze raz budem svokra, mozno uz aj sama bez manzela a syn ma zavola s nim a jeho rodinou na spolocny vylet. Ako velmi by som sa tesila, ze chvilu vypadnem, budem s vnucatami a ze som niekde chcena. A potom pride nevesta a cele to zrusi, pretoze “im je na vylete lepsie samym”. Nema so mnou vlastne ziadny problem, ocividne sa to deje raz za cas, tu dokonca po prvykrat, ale jakoze babka nemuseli by ste uplne chodit, nam je lepsie samym a mne sa nechce vas tam mat. Ale klude mozete dojst mi zobrat deti na ihrisko nabuduce, nebojte nic. Ja neviem autorka, aj si sa nad tym trocha zamyslela? Ak by si bola na mieste svokry ty, ako by si chcela, aby to vyzeralo? Lebo vies, nase deti sa ucia od nas. Ked tvoje dieta naucis, ze babka na vylete raz za rok je na obtiaz, moze sa ti to raz vratit. Ked dieta naucis, ze je uplne prirodzene babku na vylet zobrat a mat sa proste fajn vsetci spolu, tiez sa ti to moze raz vratit. Tak skus nad tym porozmyslat.
@bielasovicka vôbec nie, postarám sa o svoje dieťa.
@nikpa ja by som sa netrepala so synom a jeho rodinou na výlet. Mám rada svoje súkromie. Pôjdeme raz za čas na viacdňový výlet tak si to chcem užiť so svojou rodinou.
A svokra nie je tvoja rodina? Ani rodina tvojho muza ci syna? A nehovor hop kym nepreskocis. Este nevies co ti zivot prinesie. A navrhol to tvoj muz,nie ona
Ty čo trepes, a rodina tvojho syna nebude tvoja rodina? 🤦 Ty si úplne mimo žena. Keď budeš stará a sama, ako rada by si bola, keby ta tvoje deti niekde zavolali. Ale nezavolaju, pretože už teraz ich to učis. Je mi ta ľúto.
Ved vam postrazo dieta mozno a vy si viac uzijete cas vo dvojici. My to casto takto robime😀
A svokra nieje rodina? Nemáš nič proti svokre vtedy, keď ti vezme dieťa na ihrisko. Ale máš problém, aby šla s vami na pobyt. Svokra žije sama? Čo by niektoré dalj zato, keby šla s nimi mama, svokra a postarala sa o dieťa a oni si mohli užit turistiku, lyžovačku, wellnes .
Kamoška sa teraz vrátila z vikendu v Polsku s mužom, detmi a jej rodičmi. Nevedela si to vynachvalit. Pri detoch sa vystriedali a uzili si lyzovacku a wellnes . Romanticku večeru.
Nie, chodíme len my ako rodina, vystacime si.
Boli sme minuly rok prvykrat na dovolenke so svokrou. Ja som bola velmi rada, ze s nami isla. S návrhom som prisla ja. Chcela som svokru vytiahnut z neustáleho kolotoca prace.
@lucilaines
100% súhlas 👏
Som teda divná keď som naposledy sama navrhla aby s nami išla na wellness svokra? 🫣😁
@miriamzba aj my si vystacime sami,aj mnoho inych,ale nejde o to. Ide o spolocny cas,radost pre deti a starych rodicov
Podľa mňa záleží či chodievate na takéto výlety častejšie , alebo raz za uhorský rok . Ak chodievate pravidelne , tak by som s tým nemala absolútne žiadny problém . Ak je to výnimočne , tak by som nesúhlasila a chcela by som ten vzácny čas stráviť v trojici .
Ano je to normalne, kazdy sme iny a kazdy ma ine vztahy.
Podľa mňa odmietnuť je trochu kruté, zrejme je sama/vdova a syn ju skratka chce niekam vytiahnuť, potešiť. Raz ročne pár dni je podľa mňa úplne v pohode prezitelnych.
A teda je podstatne či chodievate na takéto výlety častejšie, ak vôbec nie a toto je výnimočne tak ta chapem ze chceš ist iba v trojici …
Ved si to vykomunikujte medzi sebou, podľa mňa keby idete teraz so svokrou a za mesiac, dva idete zas sami bol by to ideál.
Každý sme asi iný, ale ja mať malé dieťa a možnosť ist do tatier s tým ze mi ho tam niekto postráži tak po tom chňapnem jak po údenom … Aspoň deň si užiť poriadnu dospelacku turistiku, lyžovačku pripadne len tak byt sama s muzom na večeri, na drink, prejsť sa ..Ono je to veľmi osviežujúce pre rodičov ist na rande, nachvilku nebyť otec a mama ale iba ako muž a žena
Išla by som bez problémov.
Svokrovci s nami nikdy neboli, keďže majú dobytok a ani by ani nešli (nikdy v živote neboli niekde na dovolenke na dlhšie, ale niekedy chodí moja mama.
Manželovi to vobec nevadí, ide aj jeho slobodný brat s nami, keďže nemá rodinu a už asi nebude mať.
Pokiaľ by to bola každá jedna dovolenka tak určite nie, ale ak raz za čas, v pohode. Samozrejme nie všetci v jednom apartmáne, alebo izbe...ale v chate a tak...
A keby namiesto svokry išla tvoja mama?
@tetapetra mama nepôjde, nerada chodí a nechcela by som ani ju. Nechodíme každý druhý mesiac na dovolenky. Chodíme cca 2-3 x za rok a naozaj potrebujem sa vypnúť aj s dieťaťom a nepotrebujem mať svokru za chrbtom. Nemáme zlé vzťahy ale ani dobré.
Preco by si nesla, pokial ju netaha na kazdy vylet, tak preco nie.
Ty si dalsia z tych neviest po ktorej kazda tuzime 🤦
@petulda333 pre našich starých rodičov je to s malými deťmi otrava, a určite je takých viac.
@miriamzba ja takych nastastie nepoznam

My ideme raz do roka s mojou mamou, užije si vnučku, dcéra babku a my s chlapom máme pokoj 😊🙈