icon

Je normálne, že muž nejaví záujem o nenarodené dieťa?

janicadracica
7. feb 2013

Od začiatku tehotenstva sa správa odmietavo a zároveň i vzťah ku mne veľmi ochladol. Dieťa skôr berie ako prekážku v tom, že nebude môcť chodiť na dovolenky a nebude mať svoj štandart. Za brucho ma chytí niekedy, ale keď mu ja položím jeho ruku na moje brucho tak mi len odpovie, nech ho do toho netlačím. Snažím sa o malom rozrpávať. Netlačím ho do ničoho. Trápi ma to, lebo dieťa nie je na plač, ale na radosť. Pre dieťa chystám veci iba ja, on nejaví vôbec zájem. Skôr mi príde, že dieťa som si urobila sama, že otca ani nemá.

Strana
z2
zanin
7. feb 2013

tu vystava otazka ci ste dietatko planovali, alebo to bolo nestastnou nahodou. Ked nebolo planovane tak mu bude chvilu trvat kym sa s tym vyrovna no vecsinou po narodeni sa oteckov vztah k babatku zlepsi aj ked nebolo planovane. Vela sil zelam.

anjelicek26
7. feb 2013

@janicadracica - no ta posledna veta je strasna 😖 Je to planovane tehu, alebo ste do toho len tak spadli? Pravdu moj manzel tiez nechyta a nechytal moje brusko, prijde mu to cudne, o malom hovorime malo, on je skor na prakticke veci (riesi prestavbu domu a nove auto 😀 ), detske vecicky nakupujem sama.

Len ja u mojho manzela viem, ze proste tehu u neho nic moc, ale po narodeni je do deti zblazneny, takze asi tak 😀 Najlepsi tata na svete. Otcom sa chlap nestane vzdy tehotenstvom, ale az ked to dieta realne ma, neviem to inak napisat.

martinano
7. feb 2013

Nejdem nikoho obhajovat,ale su taketo pripady, poznam jeden taky, kamoska bola uplne nestastna,ze na dieta bude sama a ked sa malinka narodila, manzel jej ziaril ako ziarovka, fakt, potom sam hovoril,ze mal strasny strach o oboch a asi to nevedel nejako vyjadrit,az ked sa im dcerka narodila a bolo vsetko ok, uplny obrat u nho nastal a vsetko oki

loxa
7. feb 2013

ani moj muz nebol chorobne "tutumutu brusko" ale tatino je uzasny..pockaj az sa malicke narodi, ani nebudes vediet, ze si taketo nieco riesila🙂

bosoriak
7. feb 2013

Nerozumiem takymto otazkam. Nie, nie je to normalne a mala si si rozmysliet, s kym si robis dieta. Pretoze vo velkej vacsine pripadov sa po otehotneni nezmeni muz ku zlemu, ako je to tu mnohokrat prezentovane. Vo velkej vacsine pripadov on ostava rovnaky, len sa zenam otvoria oci. A radsej sa priprav aj na najhorsie a to, ze sa nezmeni ani po narodeni dietata. Takze mas pravdu, podla vsetkeho si si dieta urobila sama.

Budem ti priat vela stastia a sebaucty.

Viem, ze je tazko odhadovat kvalitu vztahu podla par riadkov na internete. Ale chlap, ktory sa takto sprava ku svojej tehotnej partnerke a to bez ohladu na to, ci to bolo planovane alebo nie, pre mna nestoji ani za fajku mocky.

ekinkala
7. feb 2013

podla mna sa neboj mozna ma len obavy s toho co bude s takym drobcom robyt boji sa to je normaaalne uvidis ked sa narodi ako si ho Zamiluje

nanulik
7. feb 2013

ja ked som bola tehotná moj muž mal tiež iné správenie ako som si predstavovala. brucho mi vôbec nehladkal. bábatku sa neprihováral. bola som z toho dosť smutná. povedal že proste on tie city tak nevie vyjadriť že mu to príde čudné aby hladkal brucho. ale ked sa malý narodil tak sa všetko k dobrému otočilo. malého zbožnuje a malý jeho tiež.

nikolet_89
7. feb 2013

ahoj ja si myslim, ze ked sa male narodi zmeni sa to, ale aj nemusi v kazdom pripade by som mu dala cas...a ked sa to po narodeni dietata nezmeni tak to potom riesit...

moon1979
7. feb 2013

@janicadracica

pre väčšinu chlapov je tehotenstvo "science fiction" naplno si to uvedomia a začnú vnímať, až keď drobca dostanú prvýkrát do rúk 🙂

sjuzi
7. feb 2013

Ani mm nebol z tych, co citaju brusku rozpravky a spievaju pesnicky... nejako nebol ten typ a bolo mu trapne sa na to hrat. A to hlavne pri prvom tehotenstve, asi si to nevedel tak predstavit, co obnasa byt otcom. Ale musim povedat, ze je skvely otec, chalanov miluje najviac na svete, su prvi s kym sa vita, ked pride domov. Moj muz je taky viac realista, nenechava sa prilis unasat predstavami, co bude, keby, ked, ak .... takze pre neho nastal vybuch otcovskych citov az po narodeni. 😀 U nas zien je to castokrat uz od objavenia II na teste 😀 😀 😀

xlucia
7. feb 2013

je to uplne normalne. a necakaj ani radostne tirady po narodeni. tvoj muz si vybuduje k dietatu vztah postupne, ked uvidi, ze ma v nom partaka a zivot mu to dieta obohati, nielen oberie o nejake radosti. muz toto dopredu neciti.

zuzkat1
7. feb 2013

On neciti to co ty.neciti pohyby atd. Nie kazdy chlap je na take veci ako mojkanie s bruchom. On to nevnima este ako realitu lebo male tu "este nie je". Neboj iste sa zmeni ked ho bude vidiet a drzat. Nenut ho nech si pomaly zvyka na tu myslienku.ty si tehotenstvo uzi a on nech riesi praktické veci ako dovolenku.da sa ist aj babom.

gaby21
7. feb 2013

No ani moj mi nechytal a nehladkal brusko, dokonca ani ked som mu polozila ruku ked sa maly hybal, a neprislo mi zeby o deti nemal zaujem, prave naopak, je to perfektny otec. Mne zase pride divne, ze sa mamicky rozpravaju so svojimi babatkami v brusku, a keby to robil moj muz, by som si myslela ze mu sibe 😀 Dufam, ze nikoho neurazim, ze mi je smiesne, ked mi nejaka kamoska povie, ze jej muz sa pri odchode do prace lucil aj s bruchom a hovoril mu, ze ho lubi 😀 😀 😀

ssussie
7. feb 2013

u nas to bolo rovnako, uplne rovnako a aj po porode bol asi tyzden odmerany, ale presne na treti tyzden po porode, pardon tri tyzdne a tri dni sa vsetko otocilo. Maleho miluje viac ako kedy miloval mna! Ja som uz doma len pate koleso u voze, ked pride domov tatik, tak mama je nezaujimava pre oboch 😀 Netrap sa pre muzov je to stres zo zmeny, obavy s buducnosti - ci budu dobrym otcom a ci budu vediet dieta zabezpecit. Naozaj na neho netlac 🙂

simca06022011
7. feb 2013

Podla mna je to normalne, nie je to pekne, ale ani nenormalne.

lumarque
7. feb 2013

Neboj, ono sa to nejako vykrystalizuje, ked sa male narodi. Muz to dieta neciti 24/7 ako my a moze mat obavy o svoje pohodlie.no, na dovolenky sa da chodit aj s dietatom.. uz to nebudu typu výstup na MOunt Everest 😀 ale mozno výlety do dinoparku, na letisko alebo za parnou zeleznickou by sa pacili aj velkemu chlapovi. Mne tiez nejako extra nehladkal brucho ani v noci k detom nevstaval, ani plienkyvacsinou nemenil, ale ked syn narastol, tak si lepsie rozumeju a vedia si urobit nejake spolocne aktivity.
A ak mas pocit, ze by sa Vám mohol rozpadnut vztah, tak si este, kym ste spolu naskreckuj nejaku rezervu na casy, kým budes na materskej.

zuzulica
7. feb 2013

Neboj, chlap to nevníma tak ako žena, on až keď ho uvidí naživo tak bude namäkko 😉 Môj malé tiež nevníma ako ja, teší sa, ale tak inak. Chlap je vystrašený, zvyknutý, že je len on a ty a zrazu budete traja, bude sa musieť o vás postarať, prispôsobiť sa. Vydrž až sa malé narodí, ani sa nebude chcieť od neho pohnúť 😉

jabadaba
7. feb 2013

A dievcata, vy ste vobec citali zakladatelkin uvodny prispevok? Podla odpovedi asi ani nie. Ona nepise, ze je tehotna, dieta planovali ale mrzi ju, ze muz ju nehladi po bruchu a ze sa inak na dieta tesi. Ona pise, ze ochladol momentom jej otehotnenia a dieta povazuje za prekazku svojho rozletu! Odpovede typu, ze je to normalne a ze si muz zvykne po narodeni dietata su teda kapanek mimo misu. Ja som toho nazoru, ze ak sa veci maju tak ako pise autorka temy, potom pan "otecko" je jednoducho absolutne psychicky nevyzrety jedinec. Pohlavne sice dospel, ale inak nie. Ak sa teraz stavia k rodicovstvu odmietavo a berie ho skor na tarchu, co bude robit potom, ked tu dieta bude a bude si vyzadovat starostlivost? Dieta je skuskou kazdeho vztahu a zda sa, ze tu uz cosi pokrivkava. Uplna pravda pride az pojde naozaj do tuheho a obaja budu musiet nasmerovat svoju energiu voci dietatu. Az potom sa ukaze, ci je vyber partnera na zalozenie rodiny spravny.

monikajaco
7. feb 2013

nesmut ja si myslim ze malo ktory chlap je taky zeby sa prehnane zaujimal o tvoje pocity a o brusko a podobne ...ja viem to co citis ti nikto nevyvrati ale u nas tiez pri prvom babu moj muz bol uplne vyplaseny a skoro ziadny zaujem a to myslim fakt skoro ziadny a dieta bolo planovane ale zase na druhej strane sa vela zmenilo po porode strasne mi pomahal a pod. a dnes su nerozlucna dvojka ... neboj nestresuj aj na dovolenky sa da chodit s babom my chodime 2x do roka a to prvy krat sa sme boli ked mala mala 4 mesiace ..tak mu to skus povedat tiez zjednodusit ... chlapi na tehotenstvo pozeraju inak ako my zeny .... drzim palce ...nezufaj vobec niesi jedina .... skor bud prpezliva a pockaj po porode sa to moze obratit o 360 stupnov ;)

haslerka27
7. feb 2013

MUZI SU PRAKTICI,TAKZE VYCKAJ DO NARODENIA...AK JE CHLAP NA SPRAVNOM MIESTE,VSETKO SA ZMENI PO NARODENI..MOJ MUZ TIEZ NENAKUPOVAL BODIKY,TO BOLO V MOJEJ REZII...SORY ZE VELKE PISMO,MALA MI TU PREPINA 🙂 🙂 🙂

ruthke
7. feb 2013

Naozaj mi to nepride nenormalne, ani katastrofa. Tiez mam doma taky exemplar. Tehotenstvo bolo chcene, planovane. Ja som tiez mala take predstavy, ze manzel bude milovat moje brusko, budeme si spolu citat, ako babatko vyzera, ake je uz velke, co mu uz narastlo, co robi. Absolutny nezaujem, co ma hrozne zranovalo, este naviac rozcitlivenu tehotenskymi hormonami 🙂 Jedine co chcel vediet pri kazdej kontrole bolo, ci je vsetko v poriadku. To bolo cele. Vobec ho nezaujimalo ako babo rastie, ked som mu dala ruku na brucho ze aha, ako sa hybe, chvilku nervozne podrzal ale ocividne mu to bolo neprijemne. Dival sa na mna, akoby bol vo mne votrelec. Vecicky som kupila vsetky ja, a ked som mu ich ukazovala s radostou, len na mna nepritomne pozeral 🙂)
Holt je to ako sa hovori, zena sa stava matkou hned ako zisti ze je tehotna, muz az po narodeni a niekedy aj neskor.
Teraz keby si ho videla. Dal by za dcerku zivot. Este nikdy som nevidela aby sa na niekoho dival s tolkou laskou, ani na mna, a to ma robi velmi stastnou. Podla toho ako sa choval pocas tehotenstva by som nikdy necakala, ze bude taky skvely otec. Od narodenia robil vsetko okolo dcerky (okrem kojenia, samozrejme 🙂 , a dnes nemam ziadny problem ju nechat samu s ockom, a vecer si s kamaratkou vyrazit, postara sa o nu, hraju sa, nakrmi ju, okupe, da ju spinkat. Ked vecer dlho robi, ponahla sa domov a kazdu chvilu vola ci mala uz spi alebo jej este stihne dat pusu na dobru noc. A dcerka ho zboznuje.
Pri dalsom tehotenstve uz nebudem od neho cakat ziadne dialogy s bruskom 🙂 On na to jednoducho nie je. Ale, robil ine veci, ktore som ja vtedy dostatocne neocenila, pretoze som chcela toho filmoveho otecka, ktory bude brusku citat rozpravky. V konecnom dosledku to boli prejavy otcovskej starostlivosti a lasky: Dal mi namontovat zimne gumy (mala sa narodila v zime) hoci dovtedy som chodila na celorocnych. Namonotoval poziarny alarm. Do auta mi dal namontovat dialkovy starter, aby som si mohla dopredu vyhriat v zime auto, ked s babatkom niekam pojdem. Donekonecna cumel do financii,a pocital ako vyjdeme.
Muzi casto tehotenstvo prezivaju uplne inak ako my. My to babatko citime, oni ho necitia. Stavaju sa k tomu racionalne, uvazuju o tom, ako sa im zmeni zivot, uvedomia si tu velku zodpovednost ktora im sadla na ramena.
Ja by som sa snazila na Tvojom mieste najst aspon nejake, hoci, najmensie naznaky toho, ze na dieta mysli.
Skus si to predstavit keby bol tehotny on: Ty a on by ste mali sex tak ako tisickrat predtym. Za nejaky cas Ti on rozziareny oznami, ze caka Vase spolocne dieta. Nic na nom nevidiet. Len tie dve ciarky na tehotenskom teste dokazuju, ze je to pravda. Zivot pre Teba ide ako predtym. Tvoje telo a pocity sa nemenia. Partner sa meni. Mozno je stale unaveny, je mu zle, je nevrly, on a dieta zacnu tvorit taky maly sukromny svet do ktoreho Ty nepatris. Zacne rast brucho, je to cudne. Ultrazvuk ukaze, ze je tam naozaj dieta. Zacnes si uvedomovat tu zodpovednost a to, ze Tvoj zivot uz nikdy nebude ako predtym. Partner je iracionalny, placlivy, mozno sa viac hadate. Nikdy mu nevies vyhoviet, nech robis co robis. Uz skoro o nicom inom ako o babatku nerozprava. Zacnes mat pocit, ze Ti je trochu cudzi. Uvazujes, ci si este budete taki blizki ako kedysi. Hlavou sa Ti prehana kopa myslienok, ale nevies celkom ako ich vyjadrit. Nechces znepokojit partnera, ktory sa Ti teraz aj tak zda zranitelnejsi ako obycajne. Mas pocit, ze musis byt teraz silna a statocna, aby si bola citlivemu partnerovi oporou.
Teda, neviem ci by to bolo presne tak, ale tak nejako si to predstavujem, ze to mozno chlapi prezivaju 🙂 Ani oni to nemaju lahke.

mamutka
7. feb 2013

moj muz ked pocul o tehotenstve, skoncila prenho vsetka sranda, vylety, pomaly aj zivot. maloco ho zaujimalo. aspon ked pocul, ze to bude chlapec, trochu sa mu tusim ulavilo. Potom ho uvidel - skor ako ja. a bolo to. Moje dieta ma toho najlepsieho otca. Mam na haku omakavanie brucha a atelierove fotky s buducim tatinkom, moj muz rozprava nadherne rozpravky, vymysla paradne vylety, je pre maleho vzorom aj Bohom. Su dokonala dvojka, viac som si nemohla priat. Takze hlavu hore, vidis, chlapi su taki niekedy 😉

kvetinka211
7. feb 2013

@janicadracica to ze to preziva inak ako ty je podla mna uplne normalne, moj sa stal tatom tiez aj po narodeni a ide mu to perfektne 🙂 dovtedy sa len tak decentne tesil a informacie o tom kolko ma babatko mm a ze sa mu prave vyvinuli uska a ocka pocuval len zo zdvorilosti
a to ze sa tvoj partner zmenil moze byt objektivne (a je normalne ze muzov chytaju vselijake strachy, napr. ako vas po dobu materskej uzivi) alebo subjektivne (ze ty to teraz pod vplyvom hormonov vnimas vsetko inak), alebo oboje dokopy ... drzim palce aby ste nakoniec boli skvela rodinka 😉

cawes
7. feb 2013

mamicky nic v zlom, ale ani mne to nepripada normalne ako tu vy hovorite. A ani to mi nepride normalne ze to za normalne povazujete. My sme baby planovali ale o rok neskor, ako sa nam podarilo. Od prveho dna ako sme zistili ze som tehotna, ma priatel denne vecer hladkal na brusku, natieral mi ho, masirkoval mna, ked mi bolo zle stal mi za zadkom a drzal vlasy nad wc. No jednoducho sa o mna staral ako sa patri. Pri kazdej kontrole bud isiel so mnou alebo chcel vediet aky je velky maly ako vyzera co dr. povedala atd. Ved ked sa dieta robi su tam dvaja tak preco by pri tehulkovani mala byt len zena sama. V mojom okoli mam vela parov v ocakavani a vzdy vidim ako muzi hladkaju polovicky po bruskach.

petka200
7. feb 2013

ani moj počas tehotenstva nič neriešil, nehladkal bruško, neprihováral sa, aj ked som mu hovorila, že malinká ho počuje.S ním to skrátka nehlo a mne to bolo fakt luto. Akoby to bábo v brušku odpísal ešte pred narodením. Ani tie prve týždne to nebola nejaká velka snaha z jeho strany. Možno sa boja toho krehkého stvorenia, ani sa mu poriadne neprihováraju, lebo podla chlapov "aj tak mi nerozumie" .... no čo im k tomu máte vysvetľovať... ale ked drobec začal vnímať, nastala rapídna zmena. On ju lubil, o tom niet pochýb, len sa to asi bojí prejaviť. Teraz máme 10 mesiacov a je z neho dobrý ocko. A malá ho tiež lúbi. Oni si jednoducho ten vzťah, ktorý si mi vybudujeme už počas tehotenstva, musia vybudovať postupne. To ja teda moj názor 🙂

gebeente77
8. feb 2013

aj moj drahy pri tehu neprejavoval absolutne nijake laskyplne vylevy voci mojmu brusku 🙂 pri prvom tehu mi to bolo strasne luto, lebo som tiez mal v kutiku duse pocit, ze babo nechce - nebolo totiz planovane... ale ked sa prvy synator narodil, tak bol z neho super tato, tiez okrem kojenia zvladal vsetko 🙂 Preto pri druhom tehu mi to uz ani neprislo divne a mojkacovala som si brusko sama - teda s pomocou mojich sialenych sestier 🙂 Ono je to tazko, vstupuje medzi vas niekto treti, ktory tu doteraz nebol a to je rozdiel medzi nepodmienenou laskou a podmienenou. Mama je mamou odzaciatku, otec si na dieta musi zvyknut a nie kazdemu to ide hned od pocatia 🙂 ak by sa ale prejavoval drahy nejako nemiestne alebo by si mala z neho vyslovene pocit, ze sa sprava k tebe a babu zle, tak to treba riesit, hlavne sa treba porozpravat...

myer
8. feb 2013

zažila som podobné, skončilo to rozvodom... ☹

kolinia
8. feb 2013

My sme tiez neplanovali, ale ani sme sa prilis nebranili, ked som bola tehotna, ani som to netusila, no ked som si spravila test, tak teda netvaril sa, ze wau ale nebol ani v soku, jednoducho to bral, ze budeme mat babo, tiez skor riesil len firmu, buduci dom a o veci a vsetko som sa starala ja, rozhodovala, kupovala, dokonca mu bolo divne aj casto sexovat, no ale po narodeni a casom sa vsetko zlepsilo, malu miluje, aj ked neprebaluje, neprezlieka, no jasi sa s nou rad a je ten makksi na nu 😉 , preto si mala pri nom aj viac dovoli, nie je taky zasadovy ako ja.....

cecil36
8. feb 2013

Boze baby, to sa aj zle cita, ze chlap si tehu brusko ani nevsima, nepohladka, neriesi vybavicku. Podla mna to normalne urcite nie je. Aspon nie v pripade, ze dieta je planovane a vytuzene. Beriem, v pripade, ze nebolo babo v plane, tak to chlapovi moze chvilu trvat. Ale pri planovanych detoch???? Neverim. My sme na drobca cakali niekolko rokov a tak bol syn velmi vytuzene babo a presne tak vyzeralo aj moje tehu. Mm ma obskakoval, odstavoval mi ovocie nech mame nvitaminy, natieral brusko kremom, hladkal, prihovaral sa mu, stale "nas" fotil, bol na kazdej poradni so mnou aj na uzv. Vsade sa chvalil, ze sme tehu atd. A ja som si to tehu uzivala, bolo to krasne obdobie. P.S. Moj mm si na maleho nemusel zvykat pocas tehu alebo po porode. On si na neho zvykol este vtedy, ked sme ho planovali, uz vtedy sa nan neskutocne tesil 🙂

monda17
8. feb 2013

Chlap sa stava otcom az po narodeni, my ženy hned ako zistíme, že sme tehotné 😀

Strana
z2