Je to týranie?
ja to uz neviem posudit alebo je mi to mozno uz aj jedno v kazdom pripade uz neviem ako to zvladnut. Moj manzel musi mat vzdy pravdu aj ked ju nema tak som ja ta blba, najnovsie sme sa pohadali pre taku kravinu ze nechapem ako sa niekto vobec moze o niecom takom hadat islo o to ze som povedala ze nas syn nebude mat na prve svate prijimanie vestu, lebo dostali kravatu z aplikaciou a tu ma bit vidiet a ked bude mat vestu tak ma mat kravatu vnutri, na to som dostala odpoved ze "tak on bude mat kravatu na veste" povedala som ze to je take ako si dat k obleku biele ponozky alebo strcit sako do nohavic, proste sa to tak nenosi a uz som bola sprosta a rozpravam hluposti a niesom normalna lebo ked pojdeme po ulici a ja si zapasem vetrovku a on necha kravatu na veste tak budem ja vyzerat horsie ako on a ked som mu chcela vysvetlit ,ze ja viemze to bolo extremne prirovnanie ale ze my islo o to ze to tiez vyzera divne tak povedal ze sa mam dat liecit a odysiel. taktiez ak nieco vravi a ja to prepocujem a spytam sa co vravel tak zacne hundrat ze to robim narocky aby som ho nastvala, ak nieco zakazem detom lebo nepocuvali on im to dovoli ale ak je to naopak tak som sprosta a robim mu to narocky, ked som po jednej vacsej hadke navrhla rozvod tak povedal ze sa somnou nerozvedie lebo som nenormalna a urcite by som mu robila napriek a nedovolila by som mu sa stretavat s detmi a mam sa ist ukludnit alebo k lekarovi po nejake prasky na hlavu. ked k nam po hadke pride navsteva tak je taky zlaty az sa my chce z neho vracat to je same zlatko sem zlatko tam aj ked pred piatimy minutami som bola nenormalna. ked pride s prace tak vidi len to co som nespravila (ja nepracujem) aj ked je vzdy uvarene aj upratane tak uvidi v kosi na pradlo veci co som neoprala lebo uz nieje kam zavesit tak som podla neho cely den nic nerobila stalo sa ze som raz len navarila a neupratala lebo som bola chora a bolo mi strasne zle ked som sla rano z detmi do skoly mala som 39,6 horucku a myslela som ze po ceste odpadnem tak povedal ze klamem a lebo som leniva , z detmi sa ucim len ja ale on krici ked maju nieco zle alebo ked ucitelka povie ze sme nieco zabudli urobit...nejak som sa rozpisala ale ja uz neviem ako dalej mozno to nieje tyranie mozno som vazne na vine ja teda v poslednej dobe nemam chut cokolvek pre neho robit a to co robim robim z odporom, dokonca aj ked mam umyt po nom tanier tak mam chut ho radsej svacnut do kosa.
@zdena12345 po hadke poupratuje aj vari on ani nechce jest co som uvarila ja bude to asi tym ze ja vtedy varim to co nema rad on musi mat maso a ja vtedy varim bez masa deti to maju radi ale on sa s toho nenaje lebo tam nieje maso, prat neperie lebo pral 2 krat a neviem co robil ale pokazil pracku nevie ju ani zapnut, zehlicka nevie kde je... aj kavu a ranajky pre mna urobi ale trva to den dva a sme tam kde sme boli, ked mu poviem aby vyniesol smeti tak ich vynesie ked uz sa do kosa vazne nic nezmesti vlastne ked sa uz nedaju stlacit do kosa a to staci otvorit dvere na kuchyni spravit jeden krok a vyhodit, teraz to robim tak ze ked ho poprosim aby nieco spravil tak ja sa toho nedotknem ani keby som si na tom mala hubu natlct napr. hadzanie veci okolo postele ked ide do sprchy vyzlecie sa v spalni a pritom je v kupelni kos na pradlo ale ja to uz nezberam aj keby som to mala preskakovat, aj dnes som len dala vyprat co bolo v kosi a ostatne ma nezaujima bude zase hucat ale mna to uz nezaujima a preto viem ze je to zle, viem ze par dni bude vsetko ok a potom nanovo ked mi vycita veci mna to uz ani nezaujima ja vypnem a nevnimam horsie je ze som taka uz aj k ostatnym ked sa niekto stazuje ja vypinam a nechcem taka bit ja sa citim ako sebecka svina, nezaujima ma ake ma kto problemy, ked sa kamoska na nieco stazuje neporadim citim ze ma to akosi nezaujima a nechcem bit taka nikdy som taka nebola, ked manzel vravel ze jeho sestra ma problemy z muzom a ze sa asi budu rozvadzat vyhrklo zomna, mi to je jedno akurat ze jej zavidim ten rozvod, ked primne jeho sestra plakala nedokazala som ju utesit vlastne som ani nechcela a pristihla som sa pri tom ze som si zelala aby uz dorevala a vypadla, ked mi on rozpraval co sa stalo jeho kolegovi len som odvrkla ze to nieje moj problem nech si premna zamna aj hodi slucku....nieje normalne aby som bola takato ale neviem si pomoct.
@sono2 on bol v pohode zacalo to vlastne az ked sme prisli sem nie hned ale po case, vsimla som si ze ked priviedol nejakeho kamarata k nam na obed alebo len tak na kavu potom o par dni prisiel domou a zacal s tym ze "no ten a ten v robote vravel ze aku ja mam zenu ako vari,teraz bi mal prist aky tu je bordel...alebo ak sme niekam sli a niekto ma pochvalil, ze ake obedy nosi moj muz do prace a oni len o sendvicoch tak to bolo zase to iste myslela som ze to preto ale teraz nepotrebuje ani tych kamaratov proste pride a buzeruje...pytala som sa co ma za problem povedal ze nic ze sa sprava normalne tak ako vzdy a neda si vysvetlit ze take hovado nebol.
@inga30 utec utec, sorry za vyraz, ale mas doma sebestredneho chuja a od takych treba zdrhat kadelahsie, detinedeti, lebo sa odftot teraz a potom o tridsat rokov, ze ako sa pekne zmenis v takomto prostredi..ak by si mala totiz pohodovy vztah, starla by si pekne, takto budes uplne zhumplovana a to ani nehovorim, ako sa to prenesie do uplne celeho zivota dietatu
a podla mna je to tyranie
presne ako u nas. tato tiez sa odul ked nebolo po jeho a uvaril si. ale len raz a potom uz bolo dostatocne dobre aj to od mami.
inak z vlastnej skusenosti- dobra rada na pradlo mimo kosa: co nie je bud ulozene na svojom mieste alebo v kupelke, tak leti do kosa ale smetneho. on sa rychlo zbada 😀. ja som dohovarala, nic sa nedialo, tak smetlak to vyriesil a hned. len povedat, nabuduce to ide do smeti a ked to najdes sup tam a neboj ze by sa to opakovalo. ak ano, tak nema chlap v hlave...
spravanie, ze nie si schopna prezivat emocie tiez velmi dobre poznam- aj ja som taka ciastocne, ale mama nepreziva uz vobec nic. ludia si o mne myslia ze som oduta a nespolocenska, ale kto nezazije, nepochopi...
nehnevaj sa na mna, ale ja ozaj za seba poviem ze by mi manzel nieco take urobil raz v zivote a idem. tiez je to sposobene tym, ze som vyrastala v takej rodine a jednoducho to naspet nechcem. len na naznaky ponizovania a urazania zeny som strasne hakliva. mam svoju povahu, ale pod tu sa aj tato podpisal. jednoducho, mam svoj nazor a svoju cenu, kto to nevie ocenit, nemam s nim o com debatit ani s nim zit.
v zahranici je to velmii tazke, nie je sa o koho opriet pri tazkostiach, mi sme boli len na par mesiacov v anglicku, tak trosku poznam to ked sa moze clovek spolahnut len na seba. s detmi je to urcite este horsie. zatial sme len dvaja a naozaj nemam problem odist od manzela aj za "hlupost" a on to vie. mozno aj preto, si ma viac vazi. jednoducho vie, ze si ku mne nemoze hocico dovolit. s detmi to uz bude horsie. tvoj manzel uz vie, ze mu jeho spravanie tolerujes a vyuziva to. presne ako nas tato. ina zena by od neho utiekla hned. len na mamu to davkoval postupne v priebehu rokov a ona je zmanipulovana a s minimalnym sebavedomim. veri, ze by jej po rozvode nic neostalo, ze by sa nemohla stretavat s bratom... a celkovo akoby bola na nom nejako zavisla. k nam kludne moze ist byvat, len nechce. ma svoj zivot a aj ked je hrozny, tak si ho zije dalej
Mojej kamoske podany navrh na rozvod pomohol , najprv sok , potom si vstupil do svedomia a pochopil ze okolo neho sa svet netoci, nakoniec navrh stiahla.
@sono2 ja sa snazim na to prist len to ide tazko ked on nechce nic riesit proste povie svoje a tym to hasne on ma pravdu a basta, nie zeby som sa ho bala nikdy ma neudrel raz na mna dvihol ruku ale neudrel zrejme preto ze som sa postavila pred neho a povedala som mu aby udrel poriadne a aj z druhej strany ale ze to bude prvy aj posledny krat co sa ma dotkol ked videl ze sa nebojim uz to nikdy neurobil je to uz asi aj 10 rokov a okrem toho ak bi ma svacol na fleku ma zabije ma 187cm a 120kg ani flak bi po mne neostal. raz ked prisiel domou napity zo stretavky s kamosmi blabotal cosi o tom ze ja som jeho zena a nikto ma nebude zvadzat a balit lebo ja som jeho a jeho a koniec ale neviem o co islo lebo mezi tym zaspal a druhy den sa o tom nechcel rozpravat, ze on nevie o com tocim a ako som pisala nieje ziarlivy teda aspon o tom neviem nikdy neziarlil a ja niesom ziadna sexbomba po poslednom dietati ostali namne kila a nechcu ist dole a nieje ich malo asi20
@inga30 Počuj ako si tvoje príspevky spájam, tak sa mi zdá, že ťa niekto z jeho kamošov pochválil aj ako domácu pani a možno po pár pivách aj sexistickým spôsobom a miesto toho aby si to vybavil chlapsky s chlapmi, tlačí takto podvedome/alebo vedome na teba aby si si náhodou nenamýšlala aká si ty dokonalá 😖
@zdena12345 skus sa tata spytat co bude robit az mu zena umrie. Kto mu bude nosit peniaze? Kto mu bude pomahat? Kto sa za neho bude po poobediach starat o brata?
Nech zvazi, lebo svojim konanim si zenu do hrobu dozenue a druha taka ochotna sluzit sa lahko nenajde. Aby mu vsetky peniaze dala a este posluchala.
tak by sa mal zamysliet ze si nici zdroj pohodlia.
Moz byt ze ak tvoju mamu ma uz len ako erarny kus majetku, tak ho aspon obava o seba aspon trochu umudri.
Smutne je ze ludia (uplne ktokolvek, aj ty ci ja), ked dostanu priestor tak sa budu takto chovat a este budu mat pocit ze je to v poriadku. Len niekomu potrva dlhsie kym si zvykne submisivnejsieho partnera vyuzivat a niekto to robi aj bez toho. Ale urobili by sme to vsetci.
Vidno na beznych veciach: zena je zvyknuta ze jej chlap bez nej nikam nejde. Ona hovori ze im to obom takto vyhovuje a je spokojna. On iba mlci o tom ze by aj rad niekam bez nej siel, no vie co by bolo keby to skusil. Lebo raz na zaciatku to skusil a ona nesuhlasila, ked naliehal tak sa utiahla do ulity a dvala mu to pocitit. Kedze bol slabsej povahy, cuvol a ostalo to tak. Tato prihoda nebola nijak vyznamna pre nu. Je davno zabudnuta. Ostal iba zvyk ze jeden bez druheho nikam nejdu. Ona dostala priestor a zabrala ho. Neuvedomuje si to.
A podobne sa deje medzi partnermi denne. Ani to nevnimame. Problem nastane ked jeden z partnerov je prilis submisivny - prebudi v nas predatora.
Deuhy problem ked jeden je prilis dominantny a druhy mu po case prestane vladat odolavat. Stane sa dobrovolne koristou.
Inak to byva vcelku v istej znesitelnej rovnovahe, ktoru akceptujeme. Hoci obcas zvykneme vybuchnut, ked sa partner ne/vedome snazi rozsirit si pole posobnosti.
@inga30 podla § 208 ods. 1 pismena a/ Trestneho zakona:
"Kto týra blízku osobu alebo osobu, ktorá je v jeho starostlivosti alebo výchove, spôsobujúc jej fyzické utrpenie alebo psychické utrpenie
a) bitím, kopaním, údermi, spôsobením rán a popálenín rôzneho druhu, ponižovaním, pohŕdavým zaobchádzaním, neustálym sledovaním, vyhrážaním, vyvolávaním strachu alebo stresu, násilnou izoláciou, citovým vydieraním alebo iným správaním, ktoré ohrozuje jej fyzické alebo psychické zdravie alebo obmedzuje jej bezpečnosť,"
Vidis sa v niecom z toho? Napr. ponizovanie, pohrdave zaobchadzanie, vyvolavanie strachu a stresu, ine spravanie ohrozujuce psychicke a fyzicke zdravie..? Lebo potom ano. (Mimochodom trestna sadzba je dost vysoka, zacina pri 3 rokoch odnatia slobody.)
Ale bez ohladu na zakon, nie si predsa povinna trpiet take spravanie, ktore ti ublizuje. Vzdy sa da nieco robit-niekedy uz sice len odist, ale aj to je nieco. No snad to este nebude take zle, len si treba vymedzit hranice-teda manzelovi. Asi bude boj, ale ak to moze veci zmenit, treba to skusit 😉
@inga30 No tyranie to asi nie je, ale sekyruje a uraza ta riadne- nema uctu, zvysuje si sebavedomie a ego na tvoj ukor. Niektore veci poradim jednoducho prepocut a nereagovat. Inak chapem, ze si totalka znechutena... skusila by som ho trosku nabonzovat pred tou navstevou, ze "aky si zrazu mily, a pred chvilou..." aj ked neuznavam prepieranie "spinavej" bielizne pred svedkami, on je jednoducho typ, ze mu zalezi na verejnej mienke. Ale opatrne, neviem, ci byva agresivny, ak ano, tak to neskusaj, aby ti neublizil.
@moonlight1210
nanho nic nezabera. on si hudie stale svoje. stale sa prezentuje ze on je ta obet, on je chudacik... a mama mu len splaca to, ze on zarabal viac ked ona bola na materskej- no vtipne, hlavne ked si clovek spocita kolko je on doma s bratom...jednoducho on ma svoju pravdu a o tej je presvedceny. kazdu prihodu kazdym vypravanim stupnuje, prekruca pravdu (ako hovorievala babka, ze ten aj certa na kriz obrati) a nakoniec to tolko opakuje az sam tomu uveri. a potom na nas huka ze si nepametame co sme povedali. lenze pri nom uz clovek o sebe tak pochybuje ze ozaj nevie. ale najlepsie, ked som si napr, dodatocne vyhladala text zo skype, alebo zavolala manzela ze on mi potvrdi co sme hovorili, tak zas zmeni temu a aj tak ma on pravdu a to som prerobila, alebo manzel len mne drzi stranu. a ze som ho dopredu prehovorila co ma povedat (ozaj neviem ako by som to urobila)
urcite vela vpliva na psychiku aj to ze je brat mentalne postihnuty, ale nemusel s nim ostat doma, mohla ostat aj mama. len jemu to bolo pohodlnejsie. nebol schopny uzivit rodinu, tak tuto funkciu prenechal mame. jemu to spravanie zacalo este pred tym, nez ostal doma. a maju celkovo taku naturu aj v rodine.
mama si uz tolko krat nadavala ze si mala radsej obe nohy zlamat nez s nim zacat chodit. aj moj pradedko ju od ich rodiny odhovaral- ale vieme ako, kazdy ma svoju hlavu.
s nim sa jednoducho rozumne neda vypravat. on sa uz nepovyprava normalne vobec s nikym, s kazdym sa uz len hada. aj s jeho surodencami, so susedmi... pokial vsetci prikivuju, tak su dobri, ale ak si dovolia oponovat, taj oni sa zaradia do skupiny, zlych, sprostych a zmanipulovanych od mami (neviem ako by to asi urobila, ked sa s kopou tych ludi nestretava)
no ale strhlo sa to na inu temu a riesime nasu rodinu... bohuzial, pokial to nebude chcet mama riesit, nic sa neudeje.
@moonlight1210 ako povedal Plzák , aj v manželstve prebieha boj o nadvládu. Mnohí si to však nechceme priznať. Ak sa naozaj stretne silne dominantný typ a submisívny typ je to relatívne v poriadku , pretože ten má koho viest a ten chce byt vedený . Horšie to je ak sa stretnu dva vyrovnané typy so sklonom k dominancii- tak už vzniká boj a je to o tom kto je ako vytrvalý a kto má na to žalúdok.
Úplne vyrovnané partnerstvo snáď an neexistuje, vždy jeden z partnervo má jemne navrh a teraz záleží na tom ako s tým nakladá a čo mu druhý partner dovolí .
stále tvrdím,že muž si k manželke dovolí len toľko,koľko ona dovolí,aby si dovolil....to platí všeobecne vo vzťahoch,aj v práci..dovoľujú si na toho,ktorý to dovolí so sebou robiť....
taketo temy snad nemaju konca.....co vlastne chcu tieto zeny pocut ? 😨
manipuluje istotne....a myslím, že to nikdy neprestane...otázka je, koľko to vydržíš....ja som tomu hovorila, že ľudia sa musia prispôsobovať jeden druhému ale zasa nie vo všetkých veciach,niektoré treba prehodnotiť a tým pádom sa k nim človek postaví inak čiže sa prispôsobí, škoda len že som sa prispôsobovala iba ja ......vydržala som nejakých 7rokov.....veľa šťastia
za takéto stavy si môžeme my ženy, lebo si to necháme..a potom sa čudujme...ty si uváž jednoducho či si šťastná alebo nie a rieš to...tu na MK to určite neporiešiš...🙂drzim palce
ono, tieto temy su takym nekonecnym pribehom v nasej kulture... a zaciatky treba vidiet vo vychove. U zien sa od dievčatok potlacuje logicke a racionalen uvazovanie, vyvodzovaie dosledov, adekvatna argumentacia... dokonca sa u nich bere ako nieco prirodzene, ked su hlupe a najivne - ved su zeny.
ak v case chodenia partneri nie su si rovnoceni, nekomunikuju spolocne ako rovnoceni partneri...tak v manzelstve dievča moze snivat ..
To je psychopat ako vysity s manipulativnymi sklonmi. Preco si s nim? Po prvom decku by som zdrhala.
@inga30 opäť opakujem. Ťažko povedať. Tu by bolo na mieste počuť aj jeho verzi, začínam mať taký pocit. Nieže by som ti neverila, ale myslím, že ste si rovnako na vine . A tie kilá schudi, je to teda dosť. Myslím, že aj tam bude problém. A navar mužovi to, čo ľúbi. Keď aj dva chody. Ja by som teda manželovi neuvarila to, čo nemá rád. A to mi manžel s ničím absolútne nepomáha. Cítim medzi vami priepasť. Nie ste rozdiel medzi vzdelanim alebo roky, alebo finančne, vieš ako myslím, aj z počiatku, nezarábal podstatne viac, alebo niečo také? Neviem, že ti takýto typ vyhovuje. Ja som nezažila nikdy takýto obrad, že pred tým s manželom spokojná a teraz je všetko ináč. Ani tomu neverím, že sa takéto niečo môže stať. Skôr si myslím, že ženy majú ružové okuliare a zrazu zložia a nechápu. Možno by si mala dať ruku na srdce. Je to vždy o dvoch.
@inga30 ahoj.presne ako baby píšu toto sa nezmeni
@sono2 ja netvrdim ze som bez chyby a chcela som mu to dat vcera prečítať ale bolo my povedane ze nebude citat ziadne ch.....ny a ze tuto stranku pod inym menom spominaju v serialy co pozera a je to hovadina pre zeny ktore nemaju co robit tak sedia na nete a kvakaju. Rozdiel medzi vzdelanim nieje sme na rovnakej urovni, co sa tyka varenia ja s deťmi niesme moc masový ako zjeme ale ked nieje nic sa nedeje a on musi mat maso tak ked sme pohadany vari si sam a ako som pisala vtedy nechce jest co som ja uvarila, ja viem ze som na vine lebo sa necham vyprovokovat a som potom neprijemna ale ja sa neviem tvarit ze je vsetko ok ked nieje.
@sono2 Ak je vztah vzdy o dvoch a vzdy su obaja na vine, preco by si manzel nemohol varit stravu sam? Alebo nech mu vari jeho speci jedla jeho vlastna mamicka 🙂
A co tyka vzdelania, po mojej skusenosti zo zivota na internate mozem vrelo povedat, ze VS nie je zarukou inteligencie, dokonca ani tri VS 😀 😀 😀
@inga30 vztah je o dvoch, to je pravda, co napisala sono2, ale chcem sa spytat, ake ustupky robi manzel Tebe, ak vobec ziadne. Tolerancia by mala byt predsa z oboch stran...
Mne sa zda, ze vo vasom vztahu prisiel taky utlm. Ani neviete, preco vlastne spolu ste /zo zvyku?/, prestali ste si prejavovat lasku, drobne gesta, ktore potesia, a miesto toho ste si vyhlasili vojnu. Je to ako u mojich rodicov, ale oni su spolu 40 rokov.
Takze naklusat do manzelskej poradne, ak nebude chciet ist aj on, chod sama. Podla mna potrebujete odbornu pomoc. Drzim Ti prsty
@inga30 podľa mňa to nie je týranie. Sú to bežné (teda relatívne) hádky medzi manželmi. Ak ťa to ťahá kvôli tomu sa rozvádzať, tak naštívte rodinného poradcu, pretože toto fakt nie je dôvod na také závažné rozhodnutie. Veci treba riešiť a nie hneď utekať a kaziť život tak sebe, partnerovi a aj deťom (hlavne im). Držím palce
@lilitela agresivny nieje nanho plati to stare zname "pes, ktory steka nehryzie" pisala som ze raz zdvihol ruku ale neudrel, a co sa tyka návštevy tak sice nevravim ze sme sa hadali ale netvarim sa ze je vsetko ok to ja neviem, väčšinou je to jeho návšteva jeho kolegovia chodia neohlasene a to ja tam bit nemusim kavu zaliat alebo otvorit pivo vie, ked niekto ide zamnou vacsinou sme dohodnuty dopredu...a mas pravdu na mienke inych mu záleží mam to každú nedeľu "zase sa ma zanami pytali kde mam ženu, preco niesi s nami v kostole zase som musel povedať ze si chora" a ked som mu povedala ze s dotycnou osobou som sa videla a na otazku ci sa uvidime v nedelu v kostole som odpovedala ze ja do kostola proste nechodim bol ohen na streche ze niesom normalna ako som to mohla co budu ludia hovoriť , cize som na vine ja lebo som povedala pravdu a som chora ked poviem ze ja nezijem z toho co si o mne kto myslí.
@adri266 tak prenho je ustupok to ze nedavno prestal fajcit a ja nie ale snazi sa kontrolovat kolko fajcim, odkedy viem ze to kontroluje fajcim viac aj preto ze ma to ukludnuje. Raz do tyzdna nemusim varit objednava jedlo vacsinou v piatok, cez vykend vari on, ja len umyvam po nom riad ktoreho je dvakrat tolko kolko potrebuje ale navari...pisala som už ze vie bit aj normalny ale strieda nalady tak rýchlo ze uz nestiham vsetko je fajn normalne sa bavime a zrazu zacne hucat pre čosi napr. Sa mu zda ze som povedala nejaku blbost a uz krici ze ako mozem taku hovadinu povedať ked sa ukaze ze som mala pravdu necha to tak ale ak ma pravdu on bude dookola pripominat ze mal pravdu. Nedavno jeho sestra sla do masiarne a pytala sa ci nieco nechcem, kazala som objednat pľúca (tu sa nedaju normalne kupit) ked sme sli k nej povedala že objednala dva kila ci je to dosť lebo nevie ake budu veľké, vravela som ze určite ze jedne maju tak okolo kila podla toho ake velke prasa je hned sa zacal smiat ze aka som hlúpa ze to su hovädzie, jeho sestra povedala ze ona myslela ze kuracie a to bolo v pohode lebo pomylit sa moze každý ked sme sli po ne pytala som sa ake sú aby to pocul a on povedal ze noa co teraz?? Ale uz som sa objednala k psych. Uvidím ako to dopadne, neviem ci to vobec chcem riešiť neviem ci to ma zmysel, necham si to ulezat v hlave poradim sa z psych. A potom budem hadam mudrejsia, pomohlo aj to ze som sa mohla vypísať, dakujem vam baby za kazdy názor.

@inga30 tak ja si myslím, že má manžel nejaký problém a ventiluje na tebe. Treba zistiť, čo to je.nevieme že koľko sa to ťahá, aký bol predtým. To s mužmi ktorí si nevedia priznať chybu je ťažko. Ale predsa si s ním takže ti to asi predtým nevadilo. Neviem, ťažko ti poradiť.