icon

Je toto manipulátor?

22. aug 2021

Mám priateľa 3 roky. Mame spolu syna. Samozrejme počas tehotenstva a po porode rok som bola vkuse doma. Asi si nato zvykol. Mesiac mu vravím o rozlúčke so slobodou mojej najlepšej kamarátky. Najprv sme mali ist na diskotéku , to sa mu nepáčilo , nezakázal mi ale provokoval ma, mal blbe narážky tak sa to radšej zrušilo. Povedal že kebyže si ideme niekde normálne večer sadnúť tak nepovie ani slovo. Tak teda dobre , vybrali sme len taký podnik pri vode kde hra hudba a sedí sa, fajčí vodná fajka pijú koktejly atd.
Povedal že dobre. Keďže nemám veci takto do spoločnosti skoro vôbec a chcela som sa aspoň trosku dať dokopy isla som si nakúpiť oblečenie. Dva dni pred rozlúčkou- mal problem s tým že som si ŠPECIÁLNE nato nakúpila veci a že pôjdem VYFINTENA. Potom že som chcela ist domov MHD že či mi toto treba? A či mi to chyba s “naje**nymi ko**tmi” sa flakat v autobuse.
Potom som povedala že vies čo , ja ta počúvať nebudem nejdem nikam už si mi pokazil celu náladu. Lenže asi to nezobral vážne ja som to medzi tým zrušila aj tej najlepšej kamoske pohádali sme sa a potom ma ON PROSIL aby som išla (viď foto)
Tak som jej teda na hanbu sveta ako uplny idiot napisala že nakoniec pôjdem.
Plan bol že pôjdem o 21 z domu a maximálne o 2:00 prídem. Už počas chystania mi prišiel kričať do kúpeľne že “ 4 hodiny sa chystaš cely víkend v p*c*”
A podobne podryvačky, čím mi chcel zase iba pokaziť náladu tak sme sa pred odchodom ešte pohádali.
Vypila som pár pohárov šampanského a vola mi že maly sa zobudil a veľmi plače tak som sadla na taxík a utekala domov prisla som asi o pol 1 Chcem ešte dodať že toto bolo prvý krát za 3 roky čo som niekde bola sama s kamoškami večer.
No a tým že ja nepijem tak to šampanské trosku cítim v hlave neni mi najlepšie a on naschval trieska do všetkého od 5 rana sa sprchuje trieska so sprchou potom sa pýta či chcem spat do večera ? Že on ma v pi*i že môžem spat do večera.
Ja už neviem je mi zle jak psovi ale ja mám 100chuti sa pobaliť a odísť aspoň na mesiac preč odneho.

Je toto manipulátor?
autor
22. aug 2021

Už som z toho unavená v každom normálnom vzťahu žena muzovi len oznámi že ide von s babami a kedy asi príde a tam debata konči/ ja keď viem že v stredu o 18:00 chcem ist do fitka tak už sa v stredu zobudim s bobkami že ako mu to povedať aby zas nebol urazený. Tak cely deň vymýšľam mám stres O 15 mu poviem že idem večer do fitka a už oduje hubu, že všetko uprednostňujem, že on premňa neni dôležitý. Hlavne že do toho fitka ma tiež podobne “prinútil” sa prihlásiť tak ako ma “prinútil “ ist na rozlúčku.
Tak nechápem platím to jak idiot a bola som tam asi 4 krát len aby som sa vyhla hádke.

elizabet173
22. aug 2021

toto ťa ale čaká stále. Takéto typy sa nemenia, je to chorobný žiarlivec. Ak budeš chcieť odísť, poriadne si to premysli, lebo ťa bude vydierať dieťaťom. Možno by bolo lepšie odísť teraz, kým je synček malý a on by si netrúfal sa o neho postarať. Máš kam ísť? Toto naozaj nemá zmysel, treba sa postaviť na vlastné nohy a začať sama so synom.

bosorka2302
22. aug 2021

kamoska mala nieco podobne, no ona oznamila ze ide prec a nereagovala dalej na jeho fucanie a rypanie. Potom sa postupne od neho citovo odstrihla mala ho na haku a az potom prestal s tymi scenami. Len taky zivot tiez nie je bohvieco

autor
22. aug 2021

@elizabet173 no ja mám nastúpiť do práce 6.9
Rozmýšľala som že ak by som odrobila dostatočne dlhu dobu na to aby mi dali nejaky spotrebak. Tak by som si zobrala aspoň 6tisic a vyplatila si nejak nájom na rok niekde lebo najdôležitejšia je strecha nad hlavou už aj kebyže jesť čo nemáme tak najesť mi dá aj mama. No ale chcela som tým povedať že by mi to aspoň ten prvý rok uľahčilo situáciu že by som splácala len 100€ cca mesačne to by som dala aj z rodičaku a potom za rok by už mohol ist maly do jaslí a ja do práce normálne. Je to hlúposť sa takto zadlžiť kvôli takej somarine ja viem ale iné východisko som nenašla zatiaľ

ewelinka21
22. aug 2021

Uz si davno mala byt prec. Jemu sa nezavdacis nicim.

autor
22. aug 2021

@bosorka2302 to ja nechcem buď pekný harmonicky vzťah alebo sloboda , nič medzi tým. Nebudem sa ja už určite snažiť kvôli nemu nič ..

bosorka2302
22. aug 2021

tak pekny harmonicy vztah zrejme z toho neurobis, on si predstavuje pekny harmonicky vztah tak ze budes doma posluchat a hyckat si ho.

kitycat
22. aug 2021

Mas povedat, ze ides s Nikolou na rozlucku a viac ho nemusi trapit. On isto sedi doma kazdy vecet s kolenami pri sebe, ze?
Tou spravou ti akurat taka medove motuzy popod fuz..

autor
22. aug 2021

@kitycat áno práveže sedí , a to čaká aj odomňa

mondolina
22. aug 2021

nemusí sa jednať o manipulátora, mne príde ako nezrelý, nedospelý, bez sebavedomia.
nevie pracovať so svojimi emóciami, na jednej strane chce, aby si išla cvičiť, von...a potom ho to prevalcuje.
koľko má rokov?

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
savanna
22. aug 2021

Tak mne pride nielen manipulativny a chory na hlavu, ale podla sposobu vyjadrovania ma IQ tak o 30 bodov nizsie ako ty. Mas na viac. Len pozor na pozicky, dobre si premysli, ci by si to zvladala neskor splacat. Nemoze ta mama prichylit na dlhsie?

autor
22. aug 2021

@cocolino234 po poslednej hádke kedy som písala mame že odneho chcem odísť, sa mi snažila prehovoriť do duše. Že v každom vzťahu je niečo a že nemám čakať že ak sa snim rozidem a nájdem si frajera za pár rokov tak že to bude ideálne a bez hádok. Lenže samozrejme ona nevie všetko , nechcela som naňho nikdy hádzať špinu pred našimi.
Snažila som sa zobrať si z jej slov niečo od tej doby som veľa krát len mávla rukou a predychavala veci ktoré by možno iné ženy so sebaúctou neprekusli a už dávno by odišli. No nechcela som to zahodiť hlavne kvôli malému. Lenže už melem z posledného už si fakt siaham na dno. Toto niesu nezhody typu “prečo si zase nezložil wc dosku keď ta Oto prosím každý deň” a podobne. Toto už vážne zasahuje do môjho psychického zdravia.
A k tej gramatike od malička vyrastal v zahraničí aj chodil do školy v zahraničí a pracuje v Rakúsku takže jeho hlavný jazyk je nemčina to až tak neriešim zvykla som si nato nejak.

brita7777
22. aug 2021

Hlavne mame nevesaj na nos detaily, bo kto nezazil, nepochopi a bude problem minimalizovat vyjadreniami kazda minca ma dve strany, v dobrom i v zlom, bez vetra sa ani listok nepohne a ine blbosti. Ty vies, co prezivas, co citis a podla toho sa riad, okolie moze byt v tychto pripadoch viac na skodu bohuzial.

autor
22. aug 2021

@brita7777 ona práveže zažila. Tiež somnou odišla od otca keď som mala 2 roky. A z KE do BA úplne sama len s jednou kabelou a decko cez rameno.

autor
22. aug 2021

@brita7777 jediný problem je to že ona ho ma strašne rada, niekedy mám pocit že aj viac ako mňa 😃
Že jej je to strašne luto a nechce si to pripustiť že by sme sa rozišli ešte včera mi chudatko písala že druhému synovi mame dať meno Arthur , že kúpte si dom a choďte nato...
no nie diky 😃😃

brita7777
22. aug 2021

Tak v tom pripade je jej spravanie velmi zvlastne, az divne by som povedala. No vsimla som si, ze ludia maju radsej pretvarku, falos, realita do tej sa pusti malo ludi, radsej bezpecna nerealita ako v ich ponimani nebezpecna realita.

gagik
22. aug 2021

Ja kebyze mam takeho frajera,tak sa s nim na druhy den rozodem..,jaaaaj vlastne som zabudla dodat,ze ja by som si nerobila deti s frajermi ale manzelmi….

janickacrazy
22. aug 2021

Inak to že spolu spíte raz za mesiac na 2 minúty pri mladej plodnej žene kľudne stačí na neplánované tehu. Moja sestra takto otehotnela 1 deň pred očakávanou menštruáciou a to mala už skoro 40 rokov. Celý mesiac nič a hups. Tak dúfam že berieš tabletky. Okrem toho treba od neho odísť, z tohto normálny vzťah nikdy nebude. Tvoja mama ho má paradoxne rada, lebo je rovnaký ako tvoj otec. To sú podvedomé vzorce, ona si to vôbec nemusí uvedomovať a ešte ho bude do krvi obhajovať.

jarka26011
22. aug 2021

Dobrý kokot

0silvia0
22. aug 2021

Mamu a jej reci neries. Manipulatori totiz vedia ako zaposobit a na tvoju mamu to hra na uzasneho chlapa. Hovori jej to, co chce tvoja mama pocut a sprava sa tak, ako to chce tvoja mama vidiet.

drahomirrra
22. aug 2021

Neviem, autorka, či zrovna manipulátor. Skôr nedozretý, nesebavedomý, zakomplexovaný trtko. Čo sa proste bojí, že ho opustíš, najmä ak vníma obrovský IQ a emočný rozdiel medzi vami. Proste. vníma, že žena je asi tak o sto levelov nad ním. Totálne asexuálny ufňukaný chlap.

Poznám takého jedného, čo manželke aj po xy rokoch vyhodí na oči jej dávno bývalého frajera, ktorého mala dávno pred manželstvom. 😀 😀

luccija
22. aug 2021

Chce Ta vlastniť boji sa, že mu odídeš, má nízke sebavedomie...žiarlivý majetnicky.Moja kamarátka žena po 40 tke má takého debilka, keď boli majstrovstvá v hokeji tak mohla aj niekam ísť bez toho, aby jej nevyčítal, že bude sám doma.A, keď ide, tak sa urazi na týždeň a nekomunikuje s ňou.Toto nebude dobre u Vás...

fejkerko
22. aug 2021

No dosť zaujímavá téma a vidím, ze sa k nej vyjadrujú iba ženy. Takže dám aj jednu mužskú odpoveď- snáď ma tu nerozdupu. V prvom rade nerozumiem jeho postoju preco sa tak boji - lebo mne to nepríde ako manipulácia, ale skôr ako strach, manipulácia by to podľa mňa bola vtedy , kedy by si doma ostala a ešte mu dala za pravdu. Asi musíš byť na jeho pomery predošlých partneriek vyzorovo inde - lepšie- preto žiarli až chorobné, možno ma v hlave že takú uz nikdy mat nebude. Podľa mňa si uvedomuje ako sa správa, že sa kvôli tomu hadate a bojí sa , ze keď ta pusti do spoločnosti, tak tam bud spoznáš niekoho lepšieho, alebo Ta kamarátky odhovoria, od niekoho ako je On- za jeho správanie- podobne ako väčšina tu na MK. Je to síce postavené na hlavu ale niekto , kto až chorobne niekoho ľúbi sa dostane do takýchto chorych paranoji - opicia laska. Ale stále k tomu podľa mňa aby sa takto začal správať chlap , treba aj nejaký prvotný impulz - možno to ze si mala iný život predtým ako on. Pokial tam nebol , môže sa jednať o celkom zvrátené správanie, ktorého intenzitu dokážeš určiť Asi iba Ty. Príde mi to tak, že tým, že si odmietla rozlúčku, on zažil osobnú výhru a dokázal si , že keď chce , tak ta nátlakom udrží doma , ale aby ste sa kvôli tomu nehadali a on nebol ten dôvod, tak to rýchlo zvrátil a poslal ta tam ( zahral to na chutného)- tu možno ocakaval že mu povieš, nie nejdeš nikam, ale keďže si išla, sam zo sebou bojoval rano a zneprijemnoval ti to- to mi príde fakt choré
( zahral to na debila). Keď sa už s partnerkou dohodneme, ze niekto niekam ide , tak snáď bez výčitiek... a takýchto detských veci. Dostala si tu rady, ktoré sú silné- v prvom rade práca, pokiaľ budeš na neho závislá toto neprestane, chlap sa vtedy cíti, že si pre neho samozrejmosť, že si od neho závislá a potom ma sklony k takýmto manierom. Na mesiac preč ísť ti určite nepomôže, ani o tom rozprávať, jedine co by bol sok , ktorý by nečakal, ak by si zo dna na deň odišla bez slova, s tým, že by si mu nechala list co ta trápi . Vtedy by si v jeho hlave obehla všetky možnosti co tam mal naplánované a ukázala by si svoju silu, ktorú neveril ze mas. Toto by podľa mňa, ak naozaj mas nutkanie odísť, pomohlo... Len ty vieš co chceš od života a ci Ti on zapadá do neho.. Teraz to už nieje problém dvoch ale troch, to je na tom najťažšie, držím palce

autor
22. aug 2021

@fejkerko no tu viac netreba nič dodať vystihol si to od prvého písmena po posledné 🙂

iwesska
22. aug 2021

Odist na mesiac?A preco nie navzdy? Naco ti je takyto bambus??? Odporucam ti precitat knihu,skutocny pribeh Milovala som manipulatora. Otvori ti oci...

fejkerko
22. aug 2021

Verím že sa rozhodneš správne ;)

siska53
22. aug 2021

Ak mozes, chod od neho.. minimalne, ked uz budes mat pracu, cize stabilny prijem.. osobne sa obavam aj toho, ze ked zacnes chodit do prace, este aj tam moze mat vyhrady a merat ti nebodaj cas prichodu z prace.. v praci byvaju aj teambuildingy, ok..nie su povinne..ale je zas fajn spoznat kolegov aj inak, ako len cisto v praci, kde zvacsa nie je cas.. takze moze vzniknut dalsi problem, co mu moze vadit.....
Ak neodides, bud sa prisposobis a nebudes chodit nikam a budes bez kamaratiek alebo bude stale frflat a bude oduty a bude ti to neprestajne vycitat...

ankaanka1977
Odpoveď bola odstránená
autor
23. aug 2021

@ankaanka1977 ahoj ďakujem ti za komentár. No je to podobne aj u nás aj keď on sa snaží kontrolovať sa trosku ale vôbec mu to nejde 😃
Ja sa nebojím asi ani že by ma nikto nechcel , len si celkom neviem predstaviť že zrazu by som mala tráviť čas s iným mužom a môj syn by mal byt pritom😃 určite si dám so vzťahmi pokoj na dlho. Namna sa len takí lepia. 2 vzťahy predtým boli o tom istom ale jeden ešte aj s domácim násilím. Už nebudem nikomu len tak veriť. 😄 môže byť poloboh, adonis, aquaman, môže sa aj na hlavu postaviť. 😄