Je váš vzťah s partnerom ťažký?
Zaujímalo by ma, či vzťah, ktorý máte s mužom (partnerom, manželom) je ťažký. V zmysle - máte denne hoci i malé hádky, doťahovania, veci, na ktorých sa nezhodnete? Stojí vás byť vo vzťahu energiu a silu? Neviem to správne popísať - existujú partneri, ktorí sa nájdu a jednoducho nikdy sa nehadaju, ak aj k niecomu pride, je to "distingvovana" hadka, kde si veci vysvetlia a idu dalej. A potom existuju partneri, ktori si tu harmoniu musia "oddriet", musia si vela hryzt do jazyka, vela si odpustat, zabúdať, aby spolu vedeli fungovať. Mate to tak aj vy? Dokazete sa tak povzniest a tolerovať partnerove chyby alebo vlastnosti, alebo ho mate chut uskrtit, len sa krotite. Lebo ja mam pocit, ze hoci sa lubime, nas vztah nas stoji vela energie, sily, namahy. V mnohom sme odlisni, on k tomu výbušný cholerik. Zaujima ma to, pretoze moj partner vravi, ze s kazdym druhym to bude podobne, lebo to je zivot, že všetko funguje len vtedy, ked sa na tom maká a vela sa toleruje. Januz niekedy rozmyslam, ze nie som stvorena na zivot v páre, lebo uz na to nemám nervy alebo co...
Dobre to pises. Ano vztah ma byt ok. A toto iste citi aj on... Pretoze ak spolu zle vychadzate jednoducho k sebe nepatrite.. Ono niekedy to cloveku docvakne... Ale nikdy nie je neskoro zit tak aby si bola stastna... Neskoro bude ked nepodniknes tiw spravne kroky. Lebo prwzit zivot s nikym s kym to nestoji za to je hrozne... Uz ziadny zivot mat nebudes. Takze treba veci fakt robit tu a teraz. A neboj sa ked odides ulavi sa ti.
A este jedna vec, ludia vk vztahu sa musia navzdajom mat radi, podporovat... A stale sa starat jeden o druheho. Akonahle jede s tym skonci je pokazena rovnovaha a je to na prd.
No výbušný cholerik a ty nervak, ktorý si musí hrýzť do jazyka to je vražedná kombinácia. Sama vidíš, že to nefunguje. Neviem, či máte deti, pokiaľ nie, volila by som rozvod. Nájdi si muža flegmatika a bude to fungovať. Ja som kludnej povahy, môj muž občas vybuchne, ale ľúbime sa veľmi a dlho sa nedokážeme na seba hnevať. U vás to tak zjavne nefunguje. Mám pocit, že tvoj sa snaží svoju otrasnu povahu hodiť na teba a to nie je dobre.
Ja mam takýto komplikovaný vzťah a teda musim povedať, ze " kludny den" je iba, ked je tichá domácnosť. Za roky, ked sa pozriem späť = zabity čas, tiež som mala podobne názory ako tvoj partner, ze v podstate vzťah je "boj", lebo u každého sa nieco nájde a proste som naivne myslela ze sa to "vyklepe" ... No nie. Aj ked kazdy ma nejaké chyby, tie partnerove musia byt také, ktoré dokážem tolerovať, alebo mi vôbec nevadia (su zeny ktoré neznesu ak si da chlap pivo, necha ponožky na zemi... , inym to nevadí a horšie pripady "rypavy partner" /lemra a pod
to uz casto vadi kazdemu ak ho niekto sekyruje ), raz za čas si clovek posomre, hadky sa dohadaju a vyriešia, ale nie stale...
Skor ci neskor môže nespokojnosť zajst do asi vážnejších napr. Psychickych problémov. Človek nemôže bojovať doma, kde ma mat klud a pohodu.
Osobne by som sa snazila veci vyriesit/dohodnúť ak partner by sa prejavoval neprimerane, výbušne/cholericky ale u mna napr ignoraciou (to neznasam) a bez nejakej snahy, bez zlepšenia. Hľadala by som inde. Len treba si aj nastavit zrkadlo, pozriet ako sa ja správam, ake ma priority partner/ja, co očakávam ja/on... Zbytočne sa budem rozčuľovať, ze chlap vyžaduje odo mna varené jedlo rano, na obed, vecer ked pre neho je to rovné dýchaniu 😂 a mne bude zbytočne vyčítať ze nestanem o 5 tej rano, lebo proste o tom môže snívať. Ak si to aki sme nevieme tolerovať, nie je o čom..
Ako keby som o nas citala.. tiez som lev a tiez mame dvojrocne dieta 🤣🤣
naucili sme sa spolu zit tak, aby sme boli obaja spokojni. Trvalo nam to 19 rokov 🤷♀️
začiatky boli kruté, veľa hádok, bojov o miesto vo vzťahu, boli sme ešte deti, mali sme veľmi taliansky vzťah... Teraz po 16tich rokoch nebojujeme, nehádame sa, ťaháme za jeden povraz, náš vzťah je ako tanec, rešpektujeme sa, vieme, kde má každý z nás hranice a neprekračujeme ich...Nehovorím, že sme vždy ideálny, ale pohádame sa pár x do roka, aj to je jeden z nás v strese z práce a na chvíľku vybuchne... Od začiatku sme sa dohodli, že nejdeme spať nahnevaný, čiže ak bol problém diskutovali sme hodiny, dlho do noci kým sme obaja neboli spokojný. Vďaka dlhým rozhovorom o probléme sme sa spoznali a hádky sa u nás veľmi rýchlo zažehnajú
My sme s mužom 24r.Na začiatku to bolo také všelijaké, ja hovorim, že sme si budovali mantinely, kto si - čo môže k tomu druhému dovoliť. Kopírovali vzorce zo svojich rodín, ja som bola viac hádava, tvrdohlava, on ten spokojnejsi. Ale čím sme boli dlhšie spolu, tým sa to zlepšovalo. Vzťah dozrel.A raz mi manžel povedal, že hádať sa so mnou nebude, že život je krátky na to, aby sme sa hádali. Keď počujem ako kolegybe v práci hovoria, že sa často hádajú, že majú tichu domácnosť..
Je to do plače, nikdy nevieme, kedy je nas spoločný posledný deň. Takže už roky fungujeme bez hádok, vieme sa na všetkom v pohode dohodnúť, navzájom si nerobime prieky, neprovokujeme sa a inak u nás dosť humoru a srandy je, obaja berieme celkovo život s nadhľadom. Ale viem, že nie s každým sa dá vyjsť. Bohužiaľ mne srdcu veľmi blízka ideová má doma peklo. S jej mužom sa veľmi zle komunikuje. Provokuje, vyvoláva hádky, pocity viny, kritizuje.... A vôbec nechce na zlepšení vzťahu pracovať. 😔
@danielahamar aj ja som v znamení Lev a preto som stále sám. 🤔🕵
Ziadny vztah nie je bez tolerancie,odpustania. Vzdy sa musis v niecom tomu druhemu prisposobit,musia sa najst dvaja ludia,ktori sa vedia vzajomne prisposobit. Ak sa stretnu dvaja,kde jeden neuhne ani o kusok a ten druhy musi vo vsetkom ustupovat,vtedy je vztah vycerpavajuci. Dokonaly a idealny vztah neexistuje,na vztahu pracujes cely zivot,tak ako sa clovek rozvija,meni,rozvija sa aj vztah a prisposobuje sa situaciam. My sme celkom harmonicky par,vela sme toho prezili dobre aj zle a velmi zle. Boli aj pekne chvile,ale aj hadky,kde skoro hrnce lietali 🤣,ale nikdy som sa necitila vycerpane,neodsavame si energiu. A hlavne nehadame sa na dennom poriadku,to by som nezniesla. Ak z teba ten druhy vysava energiu,asi to nie je dobry vztah. Ja som mala kolegynu,ktora bola energeticky upir a musela som odist z roboty. Neviem si predstavit fungovat v domacnosti s clovekom,ktory ta obera o energiu.
@pa3q takže taká princezná ešte neexistuje pre teba, no a sám so sebou to tiež nie je bohvie čo, že?😂😀 Ale nie, proste je to vo Vás, máte veľa nárokov
@danielahamar no musím snívať ďalej. Hádam mi ju koník prinesie. 😁
@pa3q 😂 napíš Ježiškovi, neblázni hladaj inde😎
@danielahamar jezisko ma nepocuva. Furt to iste mu píšem. 😁🙉
@pa3q princezná neexistuje ti hovorím😉
@danielahamar tak ale pre nás ta práva bude princezná aj keď okolie ju bude vnímať ako Fionu. 😀🙈🙊
@pa3q ale tu nejde o výzor 😂
@danielahamar tak jasné. Načo krásny obal keď je prázdny. Niekde je aj tak moja levica. 🙈🙊
@pa3q len to nie, však sa pozabijate😂😁, a ani ryby si nehľadaj, ta ta pozenie kade lahsie😂
@danielahamar heh. No a ake znamenie sa hodí k levom. 🙊 lebo však mi sme šelmy. 🙈
@pa3q k levom netuším, to len s môjho poznania😁
@danielahamar no každopádne dám vedieť čo sa podarilo uloviť. 🙊🙈
Ooo, koľko ukazkovych párov. Tie štatistiky o rozvodovosti musia byť pekná blbosť 🤣...To u nás sme riadni Taliani. Prvých 5 rokov prechádzka ružovou záhradou, žiadna hádka. Teraz je to úplne iné, to keď príde chvíľka tak to riadne u nás iskrí. Ten môj je taký že veela blbosti ho vie vytočiť a už sú kriky vresky a najhoršie je že všetkoooo je chyba druhého. Buchne do pohára s mliekom ktorý sa vyleje, tak ho ide poraziť kto ho tam nechal. A tisíc iných blbosti. No v zasadovych a dôležitých veciach je úplne v pohode. Ak nabúram auto absolútne mi nevynada ale ukľudní. Aj keď to je dilema lebo tých malých blbosti je v živote viac. Tej takej pohody u nás je asi tiež skôr menej ale tiež to pripisujem to tomu že s deťmi sa je ťažko u nás dohodnúť. Majú svoju hlavu a muž je z toho na prasky a veľa jeho prchkych reakcií plynie z toho. Tak dúfam že puberta to zlepší 🤣🤣🤣. Ale čo sa týka starostlivosti a chodu rodinu je 100 %tny. Dá sa na neho vo všetkom spoľahnúť. Takže ak by som sa mala rozhodnúť medzi kludasom a totálnym neschopakom a nespolahlivym manželom a tomuto tornádo, tak by som určite nemenila...Čiže každý si musí zvážiť všetky stránky...
Inak čo sa týka vysávanie energie, tak určite to nie je iba jednostranná záležitosť. Aj u nás to tak bolo, mala som pocit že ma to hrozne ubíja a ničí ked sme mali nejaký problém. Ale v podstate som si to spôsobovala aj ja svojim presvedčením že mám ja na 100% pravdu. Az keď som začala brať vec aj z jeho pohľadu, prišlo odľahčenie. Takisto mám aj v práci ľudí ktorý stale prídu za mnou a plaču ako je všetko na pi...Mňa to hrozne ubíja, ale viem aj to, prečo ma to tak hrozne štve a vôbec to nie je tým čo ten človek hovorí alebo čím sa mi sťažuje. Je to niečím čo ja nemám vyriešené v sebe a preto mám tie negatívne pocity a dojem že dotyčný mi vysáva energiu....takže opäť platí, že sa netreba divat na vec len z jedného uhla pohľadu...
Z toho si nič nerob. My.sme.sa nikdy nehadali, naozaj nikdy. A predsa sme sa rozviedli. Po 20rokoch..🤷♀️. Takže život bez hádok tiež nie je garancia, ze vzťah vydrží...

Ja suhlasim ze na vztahoch treba pracovat ale nie za cenu ze ti berie vsetku energiu a chut do zivota. Ja mam bohuzial takyto vztah s mojou mamou. Z tohto vztahu samozrejme vycuvat neviem ale vztah ostal naozaj len "obmedzeny" a udrziavam ho skor na formalnej urovni a do jazyka si kusem 95% casu co s nou travim. Viem ze clovek si prechadza v zivote lepsimi aj horsimi chvilami a nesvieti slnko 24hodin denne ale uprimne neviem si predstavit "dobrovolne" zit s clovekom ktory ma obera o chut do zivota a zivot s nim je len prezivania. Takyto vztah moze priniest cloveku vela psychickych problemov.