icon

Jedna chyba - rozvrátil rodinu

ibajaanikiny
13. jún 2023

Ahojte,nebudem sa skryvat za anonym,casto tu komentujem prispevky,ale nemam dovod byt v “utajeni”. Tymto mozno povzbudim zeny,ktore sa nejako trapia vo vztahu a nevedia ako dalej. Mala som vztah,mame dieta,mame dom,auta,prace,proste nic nam nechybalo. Dovolim si tvrdit,aj napriek tomu,ze uz spolu nie sme,ze vztah bol naozaj dobry a harmonicky. Pochytili sme sa obcas,to ano,ale vzdy sme si to vedeli vysvetlit a ist dalej. Ako otec-ukazkovy,pol slova nemozem povedat. No stala sa vec,sli sme na svadbu,svadba bola v rodine z mojej strany a chytil tam “slinu”. Ze on nejde domov,on ostava. Vravim si,nebudem robit sceny,nikdy som ich nerobila a robit nebudem,v konecnom dosledku,co by sa tu mohlo stat,vsetci su z rodiny alebo znami. Ale! On sa neozyval ani celu nedelu,tak som zacala patrat,az mi bolo povedane,ze sa nechal odviezt nejakou babou zo svadby,kedze svadba bola mimo nasho mesta cca 40km a sli este okolo 11 doobedu. Male mesto,poznate to,krcmy prejdete hned,tie som obisla,lebo bolo 9 hodin vecer a nikto o nom nic nevedel. Zacali ludia vyvolavat teda babe co ho viezla,nedvihala,neodpisovala. Ja a rodina jemu,nedvihal a neodpisoval. Prisla som pod jej vchod a cakala. Hadate spravne,po vyse hodine cakania vysiel…nebudem pisat,ako zbledol,ked ma zbadal,to si vie asi predstavit kazdy. Urobila som mu este laskavost,odviezla ho k jeho rodicom,vsetko im povedala aj s dodatkom,ze s nim koncim. Jasne,odprosuje,prisaha,ze spolu nic nemali,pravdu sa uz nedozviem. Aj keby nemali,ale siel s vedomim k nej,aj ked vedel,ze ho s dcerkou cakame. A vyhovorka?on bol smadny a siel sa k nej napit😁 taky bol smadny,ze tam pil 9 hodin. No,co dodat,nasla som odvahu a posledne zvysky sil,riesim predbezne opatrenie o zverenie dietata,vyzivne a musime poriesit dom. Do domu som naliala 70tisic ja,z predaja bytu,takze toho sa nebojim. Ale mam aj tak strach,strach ostat s malou sama,vziat jej otca na kazdy den,ostat na ucty sama. Mam pracu,myslim,ze to utiahnem,nemam zly plat,som samostatna,vybeham si veci okolo auta,domu a aj malej,ale aj tak mam strach.viem vsak,ze nemozem fungovat bez dovery a ze mi velmi ublizil,boli to,ale ja to musim zvladnut. Kvoli sebe,kvoli malej. PS: malu mu branit nebudem,lubia sa a cez nu by som sa nikdy nepomstila,nikdy vedome neublizim svojmu dietatu.
Damy,na vsetky,ktore sa citite podvedene,citovo na dne a je vam fakt na h.vno zo vsetkeho,prajem Vam vela sil a spravnych rozhodnuti…

tykat
14. jún 2023

@ibajaanikiny ja si uz zacinam mysliet, ze on vie o svojom probleme s alkoholom resp. ze po opiti nevie co robi a preto sa vyhybal posedeniam s kamosmi pri pive. Teraz uletel a vypomstilo sa mu to.

jennky13
14. jún 2023

@bruno1 dik

77daniela77
14. jún 2023

Ak by som mu predsalen uverila a odpustila mu,tak pod jednou z podmienok ze uz v zivote nevezme po tomto alkohol do ust.....taka hanba,dospely muz a takto vystrajat.....

ckocka
14. jún 2023

@bruno1 No ale autorka podla svojich slov patrí do druhej skupiny. Nemyslíš že v takom prípade by ďalšie spolužitie bolo len trápenie? Aj keby sa naozaj nič nestalo - čo sa dokázať nedá - tieň podozrenia nezmizne. Ja by som vlastne tomu chlapovi taký život neželala, nech už urobil alebo neurobil čokolvek. A autorka by s ním tiež už nemohla žiť šťastne a spokojne.

pralinka25
14. jún 2023

@bruno1 tak to si asi jeden z mala chlapov od ktoreho to citam. vacsina chlapov je v tomto dost nekompromisna. aj ja dokazem odpustat. chybu by som mu odpustila. nie som typ ktory v sebe zivi zast nevrazivost ani nastvanost. odpustila by som mu kvoli sebe. su aj horsie veci v zivote ako nevera. ale napriek tomu by som s nim uz nespala. clovek ktory podvedie dostatocne podvedenu osobu nemiluje. a to neuverim ani ziadnemu hormonmi zmietanemu chlapovi. pretoze ked niekoho milujes neprekrocis hranicu nech si v akomkolvek stave pretoze vies ze to ublizi. ak nemilujes dostatocne je to jednoduche sklznut. a potom zas je otazka naco byt vo vztahu s clovekom pre ktoreho nie som jednotka. (teraz nehovorim o pripade autorky ale tak vseobecne)

viem co pisala. mozno spolu nespali lebo mu to neslo ked mal opicu, bolela ho hlava atd. ale pre nieco do toho bytu siel. to ze uz potom nebol schopny mozno je druha vec. toto si musia vyriesit oni dvaja.

ropucha6
14. jún 2023

@77daniela77 ano presne, ak predsa odpustit, tak protialkoholicke a dozivotny abstinent. Moze akceptovat, nemusi.

bruno1
14. jún 2023

@pralinka25 sú dve rozdielne veci niečotvrdiť a niečo spraviť .Veď bežne sa hovorí ,že 20% manželských detí sú kukučky a minimálne u polvičke z nich o tom manželia vedia.Tiež pred tým tvrdili Oni by nikdy,nikdy neodpustili .Slova sú o slovách ,Život je vecov dosiahnutelného možného.

macatt
14. jún 2023

No po opici chlapovi brní všetko a aj funguje.. a za to, že ho tam autorka ,,nechala samého,, a vykašľala sa na neho mu v tej chvilli prišlo skvelé, že dotyčná sa ho ujala, ale nedomyslel následky v tom stave..a čo sa dialo vedia len oni... je to ostuda na celú dedinu bohužiaľ..

falbala132
14. jún 2023

@ibajaanikiny teraz sa ho naozaj nechcem zastat, ale predsa len nemoze byt pravda, ze s nou nic nemal? ak nie je zvyknuty takto pit, ak pil teda kvazi do 11 rana, naozaj tam mohol zaspat a spat az do vecera. proste si tam sadol a odkvacol. mohol mat az lahsiu otravu. mala som takeho kolegu, tak viem o com pisem. o 6 rano prisiel do prace opity a do 16 tu spal v kancelarii, nic s nim ani nehlo.

bruno1
14. jún 2023

@macatt po riadnej opici ,brní mu akurát tak v žalúdku a jediné čo zneho vystrekne je tyčka.

ropucha6
14. jún 2023

@simca06022011 preto sa netreba davat dokopy s chlapom, ktory slope tak, ze o sebe nevie. Sice autorka tvrdi, ze toto bolo prvykrat, ale kolke tu maju ozranov frajerov a s takymi si spravia deti…pre mna nepochopitelne.

macatt
14. jún 2023

@bruno1 tak už bol prespatý.. ťažko povedať ako mu sadlo😂 možno keby povedal, že sa išiel vygrcať k dotyčnej by bolo pre autorku víac prípustné..

lenkakravcova
14. jún 2023

@ibajaanikiny Mne napadlo iba jedno šialene riešenie. Ak je to pravda, že s ňou nič nemal, dá sa to zistiť gynekologickým vyšetrením (ak bol ožratý ako prasa, tak by sa choval ako drevorubač a to ešte pár dní je poznať).
Ale toto pochybujem, že bude dotyčná dokazovať 😀 jedine, žeby veľmi chcela zachrániť vaše manželstvo.

Ak ale skutočne nič spolu nemali, a nebude už v živote piť, si si istá, že kvôli ozratemu prespatiu u cudzej ženy zrušíš malej fungujúcu rodinu?

Je to určite ťažké. Ale čo ak skutočne o nič nešlo a tvoja dcéra kvôli tomu bude vyrastať bez otca v jednej domácnosti?
Mne to príde strašne blbé, vzhľadom na maličkej dobro.

jennky13
14. jún 2023

@tykat tebe nejaky muz musel velmi ublizit ☹

simsalabim
14. jún 2023

@falbala132 a ona? Ked soferovala, bola triezva. Preco nebrala telefon? Nikomu?

h2
14. jún 2023

@lenkakravcova Toto nemôžeš myslieť vážne!!!

bruno1
14. jún 2023

Tak teda Dámy priznám sa ,aj mne sa niečo také stalo .Pred cca .20rokmi po stretávke zo ZŠ ,riadne pod parou ,som sa snažil dostať do bytu rozvedenej susedy( nie moc dobrej povesti) ,čo bývala nad nami .Zmýlil som si tlačítko vo výťahu .Suseda mi otvorila ,chytila za límec na obleku a pekne ma odviedla domov a osobne predala manželke. To bolo asi tak dve hodiny po pól noci .Ráno som sa najedol tej povestnej hubovej polievky ,týždeň bola tichá domácnosť ,no hanbyl som sa jak pes .Samozrejme bola tak tona popola na hlave ,prosenia slubovania atď.Dva roky som sa potom nedotkol alkoholu .Ďakujem Pánu Bohu že mám tak vzácnu ženu za manželku ,veď ako tu čítam tie rady väčšiny žien ,už by sme boli rozvedený.

lenkakravcova
14. jún 2023

@h2 Čo ten začiatok? 😄 Snáď tam vidíš toho smajlík, či?

pralinka25
14. jún 2023

@bruno1 ale to mi zas pride dost ina situacia. ty si tam nestravil 9 hodin

stanulienkat
14. jún 2023

@bruno1 tu je ale nepatrný rozdiel... Keby si sa od tej susedy vrátil po deviatich hodinách, asi by si bol už dávno rozvedený.

aurora33
14. jún 2023

@bruno1 ja dakujem že mám tak vzácneho a úžasného muža, ktorý nemá potrebu chodiť ožratý otravovať rozvedené susedy.

simca06022011
14. jún 2023

@ropucha6 nik sa s takym chlapom dokopy nemusi davat, pocas rokov sa deju rozne veci, ludia sa menia. A taketo veci sa deju necakane.. presne ako autorka pise.

h2
14. jún 2023

@bruno1 To je ale úplne iná situácia. Ty si u tej susedy nestrávil 9 hodín, vrátila ťa hneď od dverí. To by som na mieste tvojej manželky zobrala úplne v pohode a s humorom. Veď aj triezvemu sa môže stať, že si pomýli poschodie.

tykat
14. jún 2023

@jennky13 🙂 si vedla, som s jednym skvelym chlapom od 20tky a uz to trva 30r v uplnej laske a harmonii ❤

h2
14. jún 2023

@aurora33 On tiež nemal tú potrebu, pomýlil sa. To je niečo úplne iné, než autorkin prípad.

bruno1
14. jún 2023

@pralinka25 Nuž keby ma pustila dnu a uložila do postele ,len preto aby sa pomstila manželke ,lebo s ňou si veľmi zle vychádzala (vodila si domov chlapov ,žúrky do polnoci a mi sme mali ,malé deti)Neviem ,neviem ako by to somňou dopadlo .Dnes sa už na tom len smejeme ,hlavne manželka ,ako som sa pred ňou ponižoval a doprosoval aj keď mám190cm a 100kg a ona 170cm 70kg tak mi to hovorí.

bruno1
14. jún 2023

@aurora33 to Vám blahoželám .Charakter človeka sa najlepšie spozná v krytickej situácii ,nie keď je všetko v najlepšej pohode.Moja manželka má preto skvelí charakter ,zvládla to na 1***.

ibajaanikiny
autor
14. jún 2023

Ak sa da clovek s niekym do kopy,nechce si nejakym sposobom pripustit,ze jemu by sa stalo prave to a to…logicky,je to aj moj pripad. Nepotrebujem ho posielat na protialkoholicke,lebo nie je alkoholik,ale nebudem jeho ciny ani bagatelizovat a ukryvat za alkohol,ze nerozmyslal. Ma 37,nie 17,za svoj zivot pozna sam seba a mal by vediet o sebe to,ci vie alebo nevie pit,najma ak pije prilezitostne. Ak viem,ze nemam dna,tak ani nezacinam alebo cez zuby posluchnem zenu a idem s nou domov. On nebol schopny este v pondelok rano ist k zubarke,cely pondelok lezal a chodil grcat a pomedzi to ho cistili rodicia a ja som ho “dusila”. Je to ponizujuce,ze dospely chlap sa necha bezhlavo zhumplovat chlastom a kledne da sa povedat v jeden vecer na same dno a pred velkou castou mojej rodiny. Preto nebudem obhajovat jeho ciny. Sice,slubuje aj to,ze v zivote sa na alkohol uz ani nepozrie,ale to muselo zajst tak daleko?proste nechapem,nikdy nebolo nutne sa o neho bat,kontrolovat ho,neverit mu ci hanbit sa na rodinnych oslavach. A logicky,nie sme spolu kratko,aby som sa bala pouzit to slovo nikdy. Ale teraz co dokazal,hlava mi to nedokaze prijat,nech premyslam ako premyslam…

bruno1
14. jún 2023

@ibajaanikiny Ešte v Pondelok grcal !Veď ten bol na totálku rozbytý .Ten si na 110%nezasunul (prepáčte ten vulgarizmus).Opitá hlava obr sprostá hlava ,sám som to zažil .Dajte mu šancu ,prosím pekne,ale ho aj dobre ,ale naozaj dobre vytrestajte.

oliolijanka
14. jún 2023

Autorka, takto, ako si to popisala, ze bol spity a robil problemy, by to bola pre mna polahcujuca okolnost.
Zrejme aj ta baba, ked prisla rano, vypla mobil a lahla spat. On ostal na gauci.

Je to debil, ale nevernik asi nebude.

Ale citala som aj ine tvoje prispevky, kde pises, ze sa nechces vydavat. Nie je to nahodou tak, ze ty zoho muza nechces a naskytla sa ti teraz prilezitost zbavit sa ho?