icon

Jedna chyba - rozvrátil rodinu

ibajaanikiny
13. jún 2023

Ahojte,nebudem sa skryvat za anonym,casto tu komentujem prispevky,ale nemam dovod byt v “utajeni”. Tymto mozno povzbudim zeny,ktore sa nejako trapia vo vztahu a nevedia ako dalej. Mala som vztah,mame dieta,mame dom,auta,prace,proste nic nam nechybalo. Dovolim si tvrdit,aj napriek tomu,ze uz spolu nie sme,ze vztah bol naozaj dobry a harmonicky. Pochytili sme sa obcas,to ano,ale vzdy sme si to vedeli vysvetlit a ist dalej. Ako otec-ukazkovy,pol slova nemozem povedat. No stala sa vec,sli sme na svadbu,svadba bola v rodine z mojej strany a chytil tam “slinu”. Ze on nejde domov,on ostava. Vravim si,nebudem robit sceny,nikdy som ich nerobila a robit nebudem,v konecnom dosledku,co by sa tu mohlo stat,vsetci su z rodiny alebo znami. Ale! On sa neozyval ani celu nedelu,tak som zacala patrat,az mi bolo povedane,ze sa nechal odviezt nejakou babou zo svadby,kedze svadba bola mimo nasho mesta cca 40km a sli este okolo 11 doobedu. Male mesto,poznate to,krcmy prejdete hned,tie som obisla,lebo bolo 9 hodin vecer a nikto o nom nic nevedel. Zacali ludia vyvolavat teda babe co ho viezla,nedvihala,neodpisovala. Ja a rodina jemu,nedvihal a neodpisoval. Prisla som pod jej vchod a cakala. Hadate spravne,po vyse hodine cakania vysiel…nebudem pisat,ako zbledol,ked ma zbadal,to si vie asi predstavit kazdy. Urobila som mu este laskavost,odviezla ho k jeho rodicom,vsetko im povedala aj s dodatkom,ze s nim koncim. Jasne,odprosuje,prisaha,ze spolu nic nemali,pravdu sa uz nedozviem. Aj keby nemali,ale siel s vedomim k nej,aj ked vedel,ze ho s dcerkou cakame. A vyhovorka?on bol smadny a siel sa k nej napit😁 taky bol smadny,ze tam pil 9 hodin. No,co dodat,nasla som odvahu a posledne zvysky sil,riesim predbezne opatrenie o zverenie dietata,vyzivne a musime poriesit dom. Do domu som naliala 70tisic ja,z predaja bytu,takze toho sa nebojim. Ale mam aj tak strach,strach ostat s malou sama,vziat jej otca na kazdy den,ostat na ucty sama. Mam pracu,myslim,ze to utiahnem,nemam zly plat,som samostatna,vybeham si veci okolo auta,domu a aj malej,ale aj tak mam strach.viem vsak,ze nemozem fungovat bez dovery a ze mi velmi ublizil,boli to,ale ja to musim zvladnut. Kvoli sebe,kvoli malej. PS: malu mu branit nebudem,lubia sa a cez nu by som sa nikdy nepomstila,nikdy vedome neublizim svojmu dietatu.
Damy,na vsetky,ktore sa citite podvedene,citovo na dne a je vam fakt na h.vno zo vsetkeho,prajem Vam vela sil a spravnych rozhodnuti…

pragmaticka
13. jún 2023

@stanulienkat nie! Ja si vsak myslim, ze chlap je v tom nevine - resp. ze k nevere nedoslo! Z tohto dovodu je skoda ze sa to verejne (v rodine) teraz prebera a 90% ludi si urobi z toho tie svoje zavery, tak ako tu na M, ze k nevere urcite doslo. To by msuel byt fakt totalny blb, keby svoju zenu takymto sposobom podviedol.

Mlada nedviha telefon, lebo by jej asi aj tak nikto neuveril ze k nicomu nedoslo..

mladena
13. jún 2023

takže ste neboli u seba doma, píšeš že spavate u vašich alebo u jeho rodičov keď ste tam, to by sa ešte dalo aspon trocha pochopiť že prečo ho ta žena nedoviezla k vam domov, tá žena ho ale priviezla k sebe domov, ak by bol taký unavený že zaspal, prečo by ti o tom aspoň ona nemala dať vedieť? (aj keď aj tak je to bola čudná situácia) všetci ste ho zhanali, bali ste sa o neho a ona akože nič, nereagovali, nezdvihali telefon, to fakt si myslíš že by spolu nič nemali ako ti tvrdí....

espeo
13. jún 2023

@vevapeto no vyzerá to, ako fungujúci vzťah. Ľudia robia chyby. Chlap spravil chybu. Ale toto je privysoká cena, čo ma zaplatiť. Véd aj autorka môže niekedy v živote pochybyť. Takéto radikálne kroky kvôli jednému uletu...

lamonita
13. jún 2023

@autorka Prečo ho dotycna nezaviezla teda na tu chatu??? Keď mu bolo asi blbé ísť spity k rodicom? Na toto ti niečo povedal?

ibajaanikiny
autor
13. jún 2023

@scorpionflower1 a ako sa to dozviem,ci s nou spal?ona sa nikomu neozyva a on ma len svoju verziu. A ta s vekom malej,som myslela tak,ze ja si nemozem dovolit len tak na dva tyzdne niekde odist ako si pisala. Chodim do prace,mala jasliciek,teraz sme tu na dovolenke…

rawmamka
13. jún 2023

@77daniela77 Už len tá jeho prvá reakcia, že bol smädný, preto išiel v takom stave cudzej žena do bytu, je viac ako hlúpa.......keby povedal, že bol opitý, dostal sa tam ani nevie ako a zaspal ako drevo......bolo by to síce divné, ale aspoň ako tak uveriteľné. Navyše, dotyčná slečna odvtedy s nikým nekomunikuje, už to o veľa veciach napovedá.

kristinka92
13. jún 2023

nechápem podaktoré čo ju kritizujú že konala unáhlene…??aj keby s ňou nespal, 9hodin sa neozvat nie je v poriadku. naco tam vlastne liezol? predpokladám že p 11pred obedom druhého dňa už taký ožratý byt nemohol
rešpektujem že sú ženy ktoré strčia hlavy do piesku a tvária sa že nič, lebo čo by povedali ostatní. ale sú ľudia, ktorí neveru jednoducho neprekusnu. nikdy.
osobne som zazila s ex že som mu našla správy ako si vypisoval a došlo k bozkávaniu - niekto by si povedal že to nič nie je. pre mna to bola obrovská bolestivá zrada. ja hlúpa som dala na okolie lebo všetci radili “od stola” že skoda zahodiť vzťah po 5rokoch….to bola moja najväčšia chyba! áno, ten obrovský hnev časom pominie, ale nedôvera zostane. a v bežnom živote sa to prejaví. odvtedy som v podstate len trpela vo vzťahu, zakaždým keď niekto napísal večer mi to išlo hlavou či zas náhodou…pre niektorých zostávať v takom “vzťahu” kde to už raz zlyhalo je skôr utrpenie a sypanie si soli do rany. a keď niekto tvrdí že kvôli tomu rozbíja rodinu nech sa zamyslí kto tu rodinu skutočne zničil! myslím že aj pre dcéru bude lepšie keď bude vidieť mamu, ktorá sa netrápi a dokáže sa aj usmiat po čase, ako strhanu utrápenú ženu.
nesúďte rozhodnutia druhych, neviete ako co kto vnútorne prežíva.

ibajaanikiny
autor
13. jún 2023

Vsetci si kladiete rovnake otazky,ako ja a stale nemam na ne odpoved. Preco ho nehodila k nam alebo k jeho rodicom=nezodpovedane. Po ceste v kazdej dedine krcma,ako vosli do nasho mesta,tak omw,najblizsie to mal k nasim,potom k jeho rodicom a napokon az k nej,byva najdalej,ale on povie,susilo ma ako kona,tak som sa siel k nej napit…to,ze sli z miesta,kde bolo kopec flias s vodou,po ceste mal milion moznosti si vodu kupit alebo uz sa napit doma,to je asi pre nich dvoch nelogicke. On sa siel proste napit k nej. Nedvihal,neodpisoval niekolko hodin=nezodpovedane. On zaspal na gauci,ona v spalni. Ako k tomu vobec doslo,ze ho vobec pozvala=nezodpovedane,ani ziadna vyhovorka…

momoftwo
13. jún 2023

@ibajaanikiny klame. Nic z toho nedava logiku. Boze co ja som si zazila so svojim byvalym! On ako mi dokazal klamat, knihu by som mohla napisat, podvadzal ma na kazdom rohu, este aj na diskoteke som sa s nim zrazila vo dvereach wc ako jednu tahal dnu. Take vyhovorky co on dokazal dat to nevymyslis. 4 roky zivota v prdeli! Ale velmi vela skusenosti do zivota. Ale vtedy som si povedala ze uz NIKDY nikdy nechcem vo svojom zivote klamara a ku.evnika. Znicilo by ma to, takisto ako asi teba keby si s nim ostala..

oliolijanka
13. jún 2023

@hugger Pamätam si prispevky od teba, kde riesis, ze hladas zeny, ktore by si mohol objimat, lebo si nespokojny vo svojom vztahu.
Ty si vo vztahu, kde sa ti nedostava ani pochopenia ani objatia a ty chces radit autorke, aby si toho charakteroveho mrzaka nechala doma, aby nemusela vybavovat prepis auta???🙈🙈😀😀😀

Auto, dom, majetky ci dlhy sa vyriesia za zopar tyzdnov a bude mat autorka pokoj. A nebude musiet chodit objimst cudzich ludi do obchodaka...

rawmamka
13. jún 2023

@ibajaanikiny Premýšľaš logicky, pragmaticky, čo je na jeho škodu v tomto prípade. Po tomto tvojom objasnení, by to aj pre mňa bolo definitívne rozhodnuté. Tu bolo x krokov, ktoré napovedajú o pravej príčine, prečo si ho našla v byte cudzej ženy.

pralinka25
13. jún 2023

ale ved ked spal na chate tak uz asi nebol az tak na srot a ani uplne nevyspaty ze by na cudzom byte len tak zalomil. autorka pise ze boli spolu od 12 do 9. o dvanastej bol isto uz z najhorsej opitosti vonku a aj ciastocne prespany na chate.
nemohol byt uz v takom deliriu ze by nevedel ci je. mohol ist k rodicom ked uz nechcel aby ho v takom stave videli rodicia.
a mne by v tomto pripade bolo jedno ci s nou spal. samotny fakt ze bol ochotny ist so zenou ktoru videl na svadbe prvy krat len tak na jej byt a stravit tam 9 hodin a neozvat sa za tu dobu nikomu je pre mna tiez dostaocny dovod poslat ho do riti. a to ze maju dceru? no maju. ved otcom byt neprestane.
zivot je kratky na to zit v nefunkcnom vztahu, pretoze autorka ma ocivine svoje limity a hranice ktore dobre pozna a vie ze ich neprekroci. to ze niekto je schopny zavierat oci je jedna vec. ale ak ona vie ze tadeto cesta nevedie nema zmysel to natahovat. tiez by som to nenatahovala. bolo by mi jedno co mi povie. pre mna su podstatne ciny a tie hovoria za vsetko.
ide s cudzou zenou na jej byt napriek tomu ze moze ist za manzelkou alebo k rodicom, stravi s nou 9 hodiny a nereaguje na ziadne telefonaty a ani nepociti potrebu napisat domov ze sa zdrzi. nech by aj karty hrali bolo by to jedno.

mladena
13. jún 2023

áno z toho jednoznačne vyplýva že k nej chcel ísť aj keď to nemusel dať najavo priamo tak nejako k tomu došlo, tá žena je chudera. Tiež si pamätám jednu na svadbe doteraz a to bola povedzme menej blízka kamarátka, vyobliekaná že sa to na hosťa ani nehodilo, flirtovala s každým, najviac očividne s mojím mužom, ja som si istá že by mu dala keby chce. Muž si išiel ale ľahnúť skôr než ja a ráno sme odišli a povedal mi že keby nemal mňa a bol opitý určite by neváhal. Ako úplne iný prípad ako máš ty ale pamätám si ten pocit, že by som bola najradšej tú ženu nafackala. Sú také a baví ich to.

h2
13. jún 2023

@lamonita Veď na tej chate boli predtým, do tej 11 v nedeľu predpoludním. Odtiaľ on chcel ísť domov (či už k rodičom svojím, alebo autorkiným). Ona ho odtiaľ viezla svojím autom do mesta, kde všetci 3 bývali (ona, jedni aj druhí rodičia). Len akosi skončili u nej, nikto nevie, prečo.

stanulienkat
13. jún 2023

@h2 mozno ho uniesla...🤔🙄

hugger
13. jún 2023

@oliolijanka
Nie.
radim riesit s chladnou hlavou, s ludmi ktori do problemu maju co povedat

kristinka92
13. jún 2023

@stanulienkat hej uniesla :D v časopriestore jedine…. inak fakt čo to musí byt za charakter ta žena že sedela blizko nich, ešte aj ich dvojročnú videla na vlastne oci a nemá problém….chce se mi blejt

h2
13. jún 2023

@stanulienkat 😁 To by bolo riešenie! Ona predsa šoférovala, možno mu inde, ako u seba doma, odmietla zastaviť.

h2
13. jún 2023

@hugger Sú veci, pri ktorých proste pri najlepšej vôli človek tú chladnú hlavu mať nedokáže. Lebo je citovo zaangažovaný. To nejde len tak vypnúť.

srdeenko19
13. jún 2023

@h2 sú také, možno je slobodná a potrebovala dobre vytr....kať a on bol ochotný dobrovoľne. 🙄

tamitamitami
13. jún 2023

Ťažká situácia píšeš že ste mali (máte) naozaj harmonický vzťah, nikdy iný problém nebol je skvelý otec a partner, vykreslila si ho ako ideálneho muža a otca.....nuž snažila by som sa v prvom rade zistiť viac.
Šli v aute sami (nebrala aj niekoho iného koho by si sa mohla spýtať, ako sa vlastne dohodli na tom že ide k nej)?
Poznali sa pred tým?
Zašla by som za ňou, nech viem ako sa to teda stalo podľa nej a prečo si ho tak obetavo zobrala domov.
Nevšimli si ostatný že by sa k nej už na chate správal niako divne?
Zatlačila by som aj na neho nech povie konečne čo sa stalo a prečo to spravil?

Podľa mňa spolu spali - neviem si naozaj predstaviť aká veľká zhoda nešťastných okolností by to musela byť aby tam naozaj zaspal keď sa šiel napiť. To že obaja nedvíhali telefón ani nebudem komentovať - museli by byť obaja na mól (ona bola triezva) aby sa nezobudili na xy volaní.

A potom by som sa rozhodla ako stým naložím, ak by som si mohla byť istá že to bol skrat tak by som mu za určitých podmienok skúsila dať šancu veci postupne napraviť (nie nezobrala by som ho hneď na milosť a dala by som mu pocítiť čo spôsobil).
Ak by mi z toho bolo jasné že je bez chrbtovej kosti a veselo si šiel užiť tak by som konala presne ako ty a ako partner by u mňa skončil.

A ak ostaneš nerob to kvôli dieťaťu (to bude mať stále dvoch milujúcich rodičov), domu, autu....iba ak ten pocit budeš mať ty a spravíš to kvôli sebe.

poppy22
13. jún 2023

je smutne,ze k autorke sa chlap zachoval takto,ale vy tvrdite niektore,ze kvoli dietatu ma ostat...deti vekom pobadaju nedoveru medzi rodicmi...a doslova neznasam,ked nieco taketo nazve niekto posmyknutie..posmyknutie by bolo,keby jej muz povedal,ze ide s kamosmi na pivo a potom ked pride budu mat spolocny program-a namiesto toho by sa vratil neskoro v noci domov ozraty...stravit dlhe hodiny s inou zenou v jej byte a nezavolat ani ked odchadza z toho bytu nie je posmyknutie ale podraz a svinstvo...uz len kvoli tomu,ze sa mohla bat,ze sa mu nieco stalo...a budem brutalne explicitna,tak sa ospravedlnujem slabsim povaham-pre mna je nemyslitelne davat sancu chlapovi,kde sa pravdepodobne odohrala nevera-pretoze si nedokazem predstavit,ze jeho penis bol strceny v inej zene a keby som na to neprisla,tak by ho potom strcil do mna /uz len kvoli chorobam/-tak ked je to takto na rovinu povedane,este stale to nazyvate len posmyknutie cez ktore sa treba preniest?....a co cakate? ze povie on alebo ta zena ze spolu nieco mali?...pre nu mozno jeden vrz,ale chlapovi sa zruti rodina a este zvysok pribuznych to bude riesit...vztah je o vernosti,inak to nie je vztah ale spolubyvanie...zena si ma vazit sama seba,ked si ju uz druhi nevazia...

stanulienkat
13. jún 2023

@kristinka92 ta zena si moze robit co chce. Ona nema s jeho partnerkou zavazky. On ma dieta a partnerku!!!! Mne keby to muz spravil, tak neriesim cudziu zensku, ale jemu vytrhnem gule.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
h2
13. jún 2023

@srdeenko19 Slobodná baba nemá dostatok slobodných a nezadaných chlapov na nezáväzný sex? Stačilo by jej napísať na Pokec a mala by s kým trtkať najbližších 10 rokov.

lamonita
13. jún 2023

@h2 aha ok, toto mi asi uniklo, neporiadne som citala

srdeenko19
13. jún 2023

@h2 tak tohto jej mala hneď po ruke a na dosah. A on išiel, chuj jeden.

mousegirl
13. jún 2023

@ibajaanikiny vrchol tohto celého je to jeho vysvetlenie “šiel som sa k nej len napiť”. Paneboze 🤦🏼‍♀️🙄 ja by som ho tam po tejto vete nechala stat na ulici a o žiadne iné vysvetlenia by som nemala záujem.
Nielenže ta nechá ísť o 4tej samu domov, zjavne nepozna ako dospelý chlap mieru alkoholu, ešte je nezodpovedný a nespoľahlivý že sa ti nevie ozvať. A ako ceresnicku ti šplechne so tvare takéto klamstvo a robí z teba hlupanu 🤦🏼‍♀️

simca06022011
13. jún 2023

@ibajaanikiny jasne ze je to kravina, keby bol smadny, daju si flasu alebo proste dojde domov. Nema 3roky z ebude revat od smadu chudacik 15minut kym pride domov :D ani tak velmi ho nemoze susit, ze netrafi k zene, ale ma zastat u rodicov, jednych druhych a nemoze ist domov.. aj keby to 100km bolo, vodu si kupi aj na benzinke. Cize domov isli proste len tak k nej, napist sa .. pokecat a jasne zaspal na gauci :D to neospravedlnuje to, z ecele doobedie/poobedie sa ti neozve. AJ keby to bola pravda. Proste tie telefony mame na to... a verim tomu, ze by si aj ty po neho skocila, nemusel prvej ochechuly skocit do auta a do bytu... to by mna vytocilo asi najviac.

monika185243
13. jún 2023

@ibajaanikiny skláňam pred tebou klobúk a prajem veľa síl ❤️