icon

Kamarátka a jej priateľ

17. aug 2022

Ahojte

Rada by som počula váš názor. Mám kamarátku ktorá žije so svojím priateľom v spoločnej domácnosti, obaja 30+ bez detí. No a teraz k veci. Ona chodí raz týždenne na týždenný nákup, málo kedy 2x do týždňa a nakúpi všetko čo majú radi, naplánuje obed a večeru na celý týždeň a podľa toho tiež nakúpi . On chodí 2 max 3x do týždňa na pivo a keď sa vráti tak zje to, čo ona nakúpila. Napr zje špekačky ktoré ona naplánovala na večeru no keďže to on zjedol tak je po naplánovanej večeri. A ona potom je na neho nasratá lebo on to zjedol. Podľa jej opisu je jej priateľ inak ok, nechodí opití domov atď. Ako by ste reagovali vy? Je jej reakcia ok alebo preháňa? Vďaka

autor
17. aug 2022

@koniarova našťastie komoru nemajú 🤣 ale asi jej poradím kúpiť zámok ma chladničku 😬

zanka777
17. aug 2022

Po prvé je divné že to riešis ty... Po druhé nie nie je v poriadku že ide 2-3x týždenne na pivo a príde podnapitý to už mi hraničí so závislosťou.... A po tretie tvoja kamarátka chce mať naplánované asi všetko ale takto život nefunguje ...no tak zje niečo čo malo byť (lebo ona tak naplánovala a chcela)on možno ani nie.... Na večeru a čo sa stalo.??bude na večeru niečo iné.... To takým štýlom bude plánovať kedy má ísť jej priateľ na záchod a keď nepôjde v jej stanovený čas (podľa jej plánu)tak bude zle...... Prečo musí byť všetko tak ako SI TO ONA NAPLÁNUJE???veď to by ma vo vzťahu ubijalo strašne a to som žena...

h2
17. aug 2022

Nečítala som všetko, lebo sa mi nechce strácať čas na takúto hlúposť. Veď nakupujeme na to, aby sa to zjedlo. V živote by mi nenapadlo zdrbať muža za to, že mi zjedol potravinu, ktorú som mala v pláne na druhý či iný deň variť. Bola by som rada, že si to spravil sám a dala by som si, na čo mám chuť ja.

janickacrazy
17. aug 2022

Nech vyvesi zoznam na chladničku, čo je na večeru a na obed, aby vedel, čo nemá zjesť. 😂

katkami123
17. aug 2022

Kamoska, keď prídu deti sa s tými jej plánmi akurát tak zblazni 😀 to bude v kuse vytočená, ze jej nikto nejedol, čo navarila, ale zjedol iné. A prečo aj on nevarí?

autor
17. aug 2022

@zanka777 ja to neriešim ja som bola len zvedavá ma názor, ona sa u mňa vyplakala a pýtala sa čo má robiť. Treba čítať aj ostatné komentáre aby človek nemusel každému 100 x opisovať . Ona si plánuje len varenie a nákup. Iné mu neplánuje čo kedy má robiť a čo nie o tomto som nikde nepísala takže čítaj prosím s pochopením ďakujem

autor
17. aug 2022

@janickacrazy dobrý nápad 😄 veľa toho asi neostane 😁

autor
17. aug 2022

@katkami123 žiaľ deti nemôžu mať 😔

mam1na
17. aug 2022

Ako znie otázka? ☺️

marca12
18. aug 2022

Aj ja robim tyzdenne nakupy a predbezne planujem,co varit. Ale ak sa navari a zje sa,tak navarim nieco ine. Nerobim z toho tragediu

zdenkastanka
18. aug 2022

A ty si co?ich mediator ci ako?byvas s nimi?dotykaju sa ta bytostne tie zjedene spekacky ci ako??? Boze toto staranie sa doslova do cudzich hrncov🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
A im zrejme chyba komunikácia ked mu nevie povedat vies co zlatko dnes chcem na veceru spekacky, zajtra omeletu, nezjedz mi veci na to, ok ?dikičko😘

autor
18. aug 2022

@zdenkastanka prosím prečítať aj ostatné moje komentáre, nemienim sto x to iste napísať a opakovať sa

zdenkastanka
18. aug 2022

Ano ano, si zvedava na názory.... ďalšia baba klebetna🤣keby sa tak staral kazdy sam o seba, bolo by o vsetkych postarane... len tolko k tomu.

autor
18. aug 2022

@zdenkastanka ako som písala, prečítaj si moje ostatné komentáre a potom pochopíš 😉✌️

lucia147852
18. aug 2022

No tu sú neni problém špekáčiky, ale to, že nemajú vydiskutovany chod domácnosti. On platí nájom a ona jedlo. Nechce aby sa veľa prezralo, tak kupuje čo najmenej, aby to bolo lacné. Keď kúpi 2 špekáčky a on ich zje, potom nemá čo jesť ona. Je to celé choré. Treba si prediskutovať chod domácnosti, aby sa mohli najest ako ľudia a financovali to rovnako

jaskolka
18. aug 2022

Mne je celkovo až smiešne, že tak urputne sa môže trvať na tom, ze"musia byť v pondelok spekacky, v utorok hemendex, v stredu parky, v štvrtok bude... "atď.
Veď to je na hlavu padnute. Mne to pripadá, že ona je naštvaná, že on zje" za jej peniaze "a tak ona musí kúpiť viac, a tak zase viac minie. A tak trvá ako šibnutá na presných porciach a presne určenom jedle.
Nebude skôr v tom problém? Keď vravíš, že nič iné nediktujr mu, len to jedlo, tak vidím ako dôvod práve peniaze, že skrátka ona to platí a tak ma pocit, že na neho musí dať viac na stravu.

kvetinka75
18. aug 2022

panebože, to fakt ľudia riešia toto na MK? To už nie sú schopní normálne fungovať a vydiskutovať si veci mimo netu a bez druhých ľudí?

autor
18. aug 2022

@jaskolka možno máš pravdu, nepoznám pozadie. Nevypytovala som sa ju na jej správanie resp odôvodnenie. Možno ona v detstve doma niečím podobným prešla a teraz to robí nevedome s nim neviem. Ale máš určite pravdu v tom môže byť niečo

zdenkastanka
18. aug 2022

@jaskolka no niekto si vzal priklad z Pelisiek🤣🤣 mozno to tiez aj vytlacila na papier a zavesila na nastenku🤣

autor
18. aug 2022

@kvetinka75 lepšie než tie každomesačné otázky typu " už vám dosli peniaze za PN ? " alebo " už vám naskočili peniažky ? "

jaskolka
18. aug 2022

Inak tiež mi príde také čudné, aby dvaja dospelí ľudia dennodenne sadali o 18.00 k stolu, aby jedli presne rozdelenu porciu a chráň bože, aby to niečo narušilo jedálniček, pretože bol naplánovaný hemendex, tak aj keby bola chuť povedzme na praženicu, tak nie, lebo MUSÍ byť hemendex, lebo tak som to naplánovala.
Nepoviem ešte obed, alebo keby boli deti tak rodinné stolovanie, ale preboha každý deň? Veď otvorím chladničku, natriem si chlieb a večera vybavená.
To fakt niekto denne servíruje dačo varené večer? Porazilo by ma.... U nás aj u rodičov, aj teraz tak je ze proste samoobsluha, večer mi ani na um nezide chystať dačo a servírovať v presnom čase.
Muz si hodí do vody parky, ja si dám cottage a syn trebárs musli s jogurtom.
Ale toto....

kiwi3
18. aug 2022

a nie je to trapne, tvarit sa, ze ten problem ma akoze kamaratka?

autor
18. aug 2022

@jaskolka nie ona na večeru nevarí, obed varí a na večeru majú že vraj studené jedlá. Že vraj obaja užívajú lieky tak preto musia v tom čase jesť. Či je to pravda neviem, prečo denne v tom istom čase jedia. Ja som sa tiež čudovala že prečo musia obaja to iste jesť 🤷‍♀️

autor
18. aug 2022

@kiwi3 nechápem? Na čo myslíš?

kiwi3
18. aug 2022

tak na troch stranach riesit niekoho cudzieho, ci zozral spekacky mimo vyhradeny harmonogram...? bud si to ty alebo mas naozaj velmi nudny zivot, ked vies take podrobnosti zo zivota cudzich ludi, ktore tu rozpytvavas

betulinka1
18. aug 2022

Tolko detailov vies o nich 🤔🤔🤔. Je to ich vec. Ved spolu ziju. Preco by si nemohol zjesť co chce. Ved je to aj jeho chladnička. Ked ma chut nech si da a kamoska vymení jedálniček, ked uz to ma takto rozplanovane. Ja tiez neviem ci na buduci tyzden v utorok nebudem mat chut na kura namiesto špagiet.

autor
18. aug 2022

@kiwi3 nie nie som to ja, chvála bohu ja a muž sa dohodneme kto čo chce jest, každý si zoberie to na čo má chuť a vtedy kedy chce. Chodíme aj spolu von jesť, a keď ideme na nákup každý si zoberie do košíka to na čo má chuť. Ja som bola len zvedava na názor že či to len mne príde nenormálne jej správanie to je vše

autor
18. aug 2022

@betulinka1 keď mi ona toľko zo seba vysype 🤷‍♀️ kedysi sme boli fajn kamošky no v poslednom čase sa zmenila a už sa nestretávame toľko. Keď som sa ju pýtala na dôvod tak vždy nejaké výhovorky je chorá, nemôže, musí pracovať atd. Tak som ju nechala a dala som jej vedieť ze keby niečo potrebovala nech sa ozve u mňa môže sa na mňa spoľahnúť

lujza123
18. aug 2022

Kamoške porad nech toľko neplánuje. Poznám aj ja také osoby co musia mať vždy všetko naplánované do detailov, preistotu aj plán B, C aj D keby náhodou čosi nejde. Co sa samozrejme veľakrát stane lebo život proste nejde naplánovať. No a potom sú títo ľudia hrozne nešťastní a frustrovaní lebo to nieje tak ako si predstavovali.

Musi trochu poľaviť zo svojho perfekcionalizmu. Nech sa trochu vzije aj do situácie toho druhého, je hladný ale nesmie nič zjesť lebo každý kúsok jedla je rozplanovany na nejaký deň. A keď náhodou čosi zle tak hneď oheň na streche. Panebože.
Keď potrebuje mať nutne potraviny na svoje plánované menu nech si ich schová do nejakého boxu v ladnicke, označí nálepkou "nejesť!" a nech si dokupia aj nejaké veci na rýchle občerstvenie ktoré bude môcť zjest..

A tak isto aj trochu zapojiť chlapa, na nákup nech idú spolu a nech si aj on kúpi na čo má chuť co bude mat poruke keď príde hlad. Alebo jed je hladný nech pripraví jedlo obidvom.
Kamoška ho chova ako také malé decko ci domáce zvieratko v štýle "ja ti vymyslím, navarím co budeš jesť a ty sa musíš prisposobit.." Véd je dospelý, svojpravny tak nech ma aj on trochu slobody v jedle

autor
18. aug 2022

@lujza123 ďakujem toto jej poviem 👍