icon

Koľko prispeli rodičia na prvé bývanie?

16. dec 2023

Diskusia sa týka len tých, ktorím rodicia zo začiatku takto pomohli. Ideálne väčšie mesto, kde sú ceny nehnuteľností drahšie.

Ps: Ak ti nič neprispeli a všetko si si zarobila sama, tak sem nepíš.

Strana
z2
anjelicek26
16. dec 2023

Kupili nam pozemok,na ktorom mame postavany dom.

ajka0207
16. dec 2023

Dali mi k užívaniu vlastný byt, platila som len energie. Inak, čo je na tom také citlivé,že musíš byť anonym?

martul
16. dec 2023

A ty nenapíšeš?

vanilkovazmrzka
16. dec 2023

Ba, tusim okolo 10k. Ale ja teda netusim, naco ti taka informacia bude.

janinah
16. dec 2023

V podstate mi kúpili prvý byt 1 izb.v krajskom meste.

jaaty
16. dec 2023

Umožnili my dočasne okrem kupovaného bytu aj ich, vďaka tomu som dostala vyššiu hypotéku. Ostatné bolo na mne, pretože viac si dovoliť nemohli. Po troch rokoch som ich byt uvoľnila a to iste urobil potom mladší brat.

trevis12
16. dec 2023

Požičali nám nejakú časť, vďaka čomu sme nemuseli brať takú veľkú hypotéku+ kúpili nám v niektorých izbách nabytok

piroska_
16. dec 2023

Ahoj, mne dali rodicia 5000e, byt v BA 2 roky dozadu. Na ich prijem je to vela penazi,nechcela som prijat, no nedali si vyhovorit..som im vdacna ♥️

stellarstar
16. dec 2023

Do bývania mi neprispeli ale dali peniaze na prvý krok do života keď som šla do zahraničia ako 19 r a odvtedy peniaze som od nich nikdy nepýtala

melanta
16. dec 2023

Mne ani korunu. Moja dcéra dostala po VŠ bývanie, ktoré primárne financoval jej otec.

sasa1310
16. dec 2023

My sme dali 10% zo sumy nehnuteľnosti. 10% si našetril, zbytok hypo.

danica2711
16. dec 2023

a tebe dali koľko, milý anonym (či skoro admin, keď tak striktne a arogantne vymedzuješ, kto smie odpovedať a kto nie) s chabou gramatikou?

terezka1947
16. dec 2023

Manžel nedostal od rodičov nic a aj o dedičstvo sa "postarala" sestra. Mne už žila iba mamka,ostali sme s ňou,lebo bola chorá,po smrti máme dom. Bohužiaľ ho musíme postupne opravovat a je obrovský,chceli by sme niečo menšie,nové,svoje..predať ho nebude také jednoduché,le,lebo....čiže mne teda rodičia "dali" dom.

stellarstar
16. dec 2023

Pri takýchto témach by mohli zrušiť anonymitu 😂😂

queen_mary
16. dec 2023

Nam dali tych 20% hotovost k hypoteke - to sme ale museli vratit casom.

Potom nam dali moji aj muzovi kazdy asi 10 000e na zariadenie...

A polroka sme u svokrovcov zadarmo byvali, kym sme dozariadovali dom.

tykat
16. dec 2023

@ajka0207 aj my zo zaciatku tak, svokrovci poskytli byt a nasi nam dali peniaze na vybavenie. To bola velka pomoc.
Potom sme sa stahovali, dom na hypo. Svokrovci prispeli darom cca 1/2 ceny ktora nam chybala do 100% hypoteky (dofinancovali sme spotrebakom). A po case nam vyplatili sumu ktoru sme investovali do prerabky ich bytu ked sme v nom byvali (okna, jadro). My sme nechceli ale oni chceli.
A teda mam deti 23 a 17 a planujeme im v zaciatkoch urcite pomoct, kupit startovaci byt a nechat ich tam byvat len za energie a poplatky, aby si mohli co najrychlejsie nasetrit a ist do vlastneho.

jaond19
16. dec 2023

Na moj prvy byt v 2011 boli spolurucitelia pri uvere zo staveb.sporitelne + dolozili 5.000€ ktore mi chybali.

denden77
16. dec 2023

kupili mi pracku a sporak 😁

diewcatqoo
16. dec 2023

Ked sme sa stahovali do prveho podnajmu, jeho babka nam dala 200 Eur, aby sme si mali za co kupit postel. To boli jedine peniaze, ktorymi nam niekto prispel na byvanie 🙂

ninusa221
16. dec 2023

Platia mi nájom ( byt) a život na výške… keď prídem domov alebo aj teraz tak sa snažím všetko doma im pomôcť aspoň nejak sa odvďačiť…

monro
16. dec 2023

Moji rodičia mi dali 1/4 ceny bytu a dalsiu 1/4 mi požičali.

euie
16. dec 2023

Myslim, ze kazdy rodic da tolko co mu moznosti dovolia.

olimuc
16. dec 2023

Ked bude maly dostatocne stary na osamostatnenie dostane bude moct byvat v mojom byte … ale zadarmo to nebude a bude musiet pomahat aj na dome, aj tak ho zdedi, takze stale bude robit a financovat len svoje. Ja som dostala 200€ na letenku o vsetko ostatne som sa postarala sama na mieste

iv007
16. dec 2023

Vybrali mi zo stavebneho sporenia asi 5 tisic.

lucylaw
16. dec 2023

30 tisíc eur,BA,rok 2009..Pomohla ti táto informácia?

ma77
16. dec 2023

Dali mi pozemok a som za neho štastna ušetrili sme min.60 000 eur tak idu u nas pozemky predali byt v meste a postavili za to dom bez hypoteky bez pozemku by sme to nedali

lossless
16. dec 2023

Rucili svojou nehnutelnostou pri kupe, otec pomohol s prerabkou (praca, nie material) a mamka kupila vacsie spotrebice.

ivangeline
16. dec 2023

3tis. ;D

kris_tin257
16. dec 2023

Mne rodičia dali v 18 rokoch úspory čo mi sporili na vkladnej knižke od detstva, bolo tam cca 5000€ čiže keď som si v 25ke kúpila byt v BA tieto peniaze som použila v rámci 10% ktoré som musela financovať zo svojho a zvyšok som mala ušetrených

saxana000
16. dec 2023

Zarucili sa nam za hypoteku platom..a dali nam 500e na zariadenie.

Strana
z2