Komu ste dali kľúče od svojho bytu?
Suhlasili by ste aby mala priatelova mama kluce od vasho bytu? Nedavno sme sa tu nastahovali a vraj aby mala, keby nieco, ze aj on ma od jej bytu (vsak nech ma, ma ich preto lebo mama uz zije len sama a samozrejme keby napr nedvihala alebo sa nedajboze nieco stalo sa do bytu dostal a vedel skontrolovat, pomoct, atd., xkrat sa uz vymkla tak jej vecer kluce odniesol). Mne to nedava zmysel, neviem preco by mal mat niekto dalsi kluce od nasho bytu, je to pre mna nase sukromie, nasa domacnost. Samozrejme si viem predstavit situaciu ze ideme na dovolenku a kluce niekomu dame, presne preto, keby nieco. Ale inak nie, vyslovene mi to vadi a priatel na tom trva. Jeho mama este aj byva na rovnakom sidlisku, nechcela by som tak byvat tak ze niekto ma vlastne kedykolvek moznost prist a odomknut si, on tvrdi, ze by tak nikdy neprisla. Aj keby, jednoducho na to nevidim dovod. Ako to mate vy?
My máme kľúče u mojej maminy, priateľova býva v inej časti Slovenska čiže by nám tam boli v prípade núdze na 2 veci, ale inak by som s tým tiež nemala problém... nechodí nám tam, keď tam nie sme a ani na neohlásené návštevy keď sme... ja mám tiež stále kľúče od rodičovského bytu a tie sú aj u maminho brata a veru dobre mi to padlo, keď som ešte bývala doma a vybehla bez kľúčov 😅 ja mám kľúče dokonca od susedy, lebo chce mať istotu a nemá ich komu inému poblíž zveriť... otázka je či je to priateľov nápad alebo si ich pýta jeho mama - lebo ak ich chce ona silou mocou mať, niečo možno nebude ok 😅
ešte ste asi mladý začínajúci pár 🙂, kedy nemáš dobrý pocit, že jeho mama má kľúče... chápem, záleží aká to je povaha. Ale ak priateľ tvrdí, že nebude chodiť len tak k vám, tak nevidím dôvod hneď neveriť. Naše kľúče majú oboch rodičia a nikdy sa ešte nestalo, že by prišli bez oznámenia k nám. Rovnako máme aj my kľúče od nich, dokonca aj od susedov ( už sa hocikedy pritrafilo, zabudli, tiecť voda začala, mali sme ísťť poliať)... ono to záleží od vzťahov, ale na začiatok by som sa nebránila tomu, aby mala mama kľúče... uvidíš ako to bude fungovať.
Kluce od bytu mal kamarat, co byval najblizsie. Aj kamoska, co u nas zvykla sem tam prespat. Ak aj nieco potrebovali, nemali sme problem, aby prisli do bytu, aj ked sme neboli doma. Pre nas to bola istota, ze ak by nieco, kamos by zbehol a riesil. Ak by byvali rodicia blizko, mali by kluce aj oni.
My sme mali takto s bratom vymenene… ale len pre pripad nudze… nikdy sme k nemu nesli s klucmi, ani on k nam.
Kľúče od domu majú naši, svokrovci a strýko čo byva blízko. Nikto k nám nechodí, ale nie raz ma kľúče u strýka zachránili 🤣 od všetkých máme kľúče samozrejme aj my
Nasi susedia maju kluce od nasho domu.
Moji rodicia majú kľúče od nášho domu. Nevidím v tom problém. Nikdy by k nám len tak nevosli. Svokrovci nemajú, nakoľko majú problematickú dcéru a báli sme sa, aby niečo nevyviedla
Ja som svokre kľúče od bytu odmietla dať. Neznášala som, keď sme bývali ešte v mužovom byte a sama si otvárala. Ani naši ich nemajú, aj keď viem, že oni by ich takto nezneužívali. Chcem ich dať bratrancovi. Vždy keď ideme preč na viac dní, chodí nám mačku kŕmiť a máme s nim obaja s mužom najbližšie vzťahy.
Určite je dobré kľúče niekomu dať, ale nedala by som ich hocikomu. Treba si to naozaj zvážiť a dať ich niekomu, kto to nikdy nezneužije a s kým ste obaja stotožnení.
Ja som mala tiez take pochybnosti, ked sme kupili byt.. ani raz sa nestalo, ze by prisla bez ohlasenia a otvorila si. Dokonca aj ked je pozvana, my jej otvarame, nema pri sebe kluce 🙂 Nelutujem, po case som aj rada, ze ich svokrovci maju, som kludnejsia, keby nahodou sa vymkneme/stratime kluce 😇
Asi zavisi od povahy a podla toho vies, ci mozes alebo nemozes dat dotycnemu kluce. Nasi mali doma cas od casu kluce pomaly od kazdeho z bloku, kedze moja mama ide poliat kvety, presne na to miesto kde dostala instrukciu, ze su kvety a nikam inam by sa nesla pozriet len tak. To zistila jedna suseda tak, ze mala otvorenu vetracku v spalni a tak bola prekvapena, ze bola malinko po dovolenke vytopena. Mame nehlasila, nech tam ide kuknut alebo dokonca ze zavriet. Ona mala pocit, ze tam mozno pojde sama a kedze tam nemala kvety mama ani len netusila, ze je tam nejake okno takto pootvorene.
Oco zas krmil rybicky jednemu, dvom susedom s mojim malym bratom, to ale vzdy dotycny vedel, ze tam bude okrem oca aj moj brat, myslim ze aj tak si nas volili, ze to bude zodpovedne krmenie.
Ale mas ludi, co by boli vsade a nemala by si kontrolu nad nicim, co mas doma a je uplne jedno ci su z rodiny alebo je to sused. Ak ti priatel hovori, ze jeho mama by nesla nikam, tak mu ver. Ano su aj taki ludia, mna by tiez ani nenapadlo otvarat ti sufliky.
Okrem toho, ze sa vymknes je to dobre aj na ine veci, nikdy nevies co sa udeje, kluce mozu byt teoreticky aj zalepene v obalke, ktoru si podpis, aby si mala istotu, ze sa to bude otvarat len v urcitych pripadoch, ktore si dohodnete. Ale moze vas niekto vytapat, moze horiet, mozete vy vytapat poldomu a pod. Teda tych variant na co je to dobre je viacero, ak by ste sa vymkli tak to ozaj setri prachy aj nervy, najma ak byva blizko. A dovera v niekoho tak blizkeho nie je zla vec.
Čítala som niektoré odpovede a teda pripadám si vadná😂. Naše kľúče majú moji rodičia, svokor, obidve sestry a pre istotu aj najbližšia suseda. ALE! Nikoho z nich by ani nenapadlo prísť neohlásene. Využili sme, keď potrebovala sestra požičať auto - kľúče sme mali doma, boli sme v práci. Svokor nám občas donesie zeleninu zo záhrady - ale zväčša ju nechá hneď v chodbe pri dverách, ani ho nenapadne ísť ďalej.
Nikto nema, ani by sme nedali.
Moja svokra má kľúče od nášho bytu, tak isto aj ja mám kľúče od rodičovského domu a manžel od jeho rodičov.. viackrát nam to zachránilo "život" .. avšak svokra k nám nechodí, máme to pre prípad núdze
Svokrovci majú kľúče od nášho bytu aj my od ich domu. Nikdy neboli u nás v byte ak sme my neboli doma. A tiež má kľúče manželov dlhoročný kamarát a zároveň aj náš kolega s ktorým sme denne... Raz sme ho požiadali, aby ich využil.. ja z toho cítim taký pokoj keď sme niekde ďalej od bytu, že keby sa niečo stalo, vedia sa do neho dostať
Maama kluce od domu..sadi si na nasej zahrade a ked miesme doma treba jej na wc alebo sa napit ide dnu...to ze vojde dnu neznamena ze prehlada a dom..
Uplne chapem preco...nie raz sa mi stalo, ze som sa vymkla,(nechala kľúče v byte) a nemala sa ako dostat naspat a potom ako sa mi to stalo prvy raz a ja som cakala 2 hodiny na muža kym pride z práce, tak po prestahovani sa do vlastneho bytu dostali aj moji rodicia aj svokrovci nahradne kluce od bytu. A za 5 rokov som veru asi 2x musela zvonit susedom a telefonovať od nich, pretože ja s malym dieťaťom sme sa vymkli, 1x som volala sama, lebo prievan zabuchol dvere a ja som nemala pri sebe kluce, ale nastastie aspon mobil hej. A to ze ked počas dovolenky potrebujem poliať kvety a skontrolovat byt, je uz len vrchol ladovca.
Môj muž dal raz rodičom kľúče keď sme išli na dovolenku, jasné že kvety poliať neprišli, ale potom nebolo toho kto by od nich tie kľúče vypýtal naspäť. A ku mne veru chodili bez ohlásenia a odomkli si, vošli až do obývačky, až som nadletela, keď sa tam zjavili, alebo mi snorila po kuchyni, keď som nebola doma. Mne to teda dosť vadilo. Až som jedného dňa tie kľúče musela zobrať naspäť, lebo to už bolo pre mňa neúnosné tieto ich "prepadovky". Muž, že jemu je to trápne pýtať, že čakal že ich vrátia.
Takže záleží od Vás, ako to máte. Moja mama si nikdy v živote nedovolia len tak odomknúť a prísť k nám. Má kľúče.
Taká klasická ženská hlúpa averzia voči svokre alebo budúcej svokre. Treba rešpektovať, že je to matka priateľa a nehladať problémy kde nie sú. A čo by prišla sliediť? Či máš kominky v skrini? Alebo máte drogy doma alebo ty milenca? Alebo vám niečo ukradne? Na 99 percent to nezneužije, ak áno tak by som volila rázny rozhovor s priateľom a menila zamky.
Svokra ma kluce, byva na vedlajsej ulici. Akurat pred 2 tyzdnami sa mi to velmi zislo, ked som si zabudla kluce s 2 detmi. Muz bol sice doma, ale telefon na tichom, zvoncek dole nam nefunguje a ani jeden sused nebol doma, ze by mi otvoril aspon vchod. Teraz je svokra odcestovana a ja mam pre istotu v kociku este jedny kluce, keby som ich zabudla. Svokra nam po byte nechodila nikdy. Teraz ano, ked strazi deti. Ale nesliedi, jej je jedno, co, kde , ako mame. My tiez mame kluce od nej. Bez ohlasenia k nej nechodime.
Inak ak sa bojis, ze by chodila bez ohlasenia, dajte si alarm 😀 ten ti ohlasi kazde otvorenie dveri 😀
Nie.
Podla toho co aka ka je svorka. Ale ja som mala
Podobny priblem ekdy chcel kluc od bytu moj svokor. Viem o nom, ze rad snori robi to aj doma takze som to kategoricky zatrhla! Nedovolim aby mi niekto pozeral dokumenty zmluvy napr kde som kedy kóko zarobila, ake jedlo mam v linke a podobne. Cize zalezi od typu osoby. Svokre by som ich dala ale mojmu svokrovi nie
nevidím v tom problém, ak sa bude dodržiavať jedno zásadné pravidlo - kľúče nepoužívať na neohlásené a vlastne ani ohlásené návštevy. Len ako poistku "keby niečo".
Áno suhlasili, pokiaľ by hrozilo vymknutie a nechodila by tam v čase našej neprítomnosti.
Veď kľúče mať môže, dôležité je dohodnúť sa, kedy ich môže použiť. Nase kľúče majú 2 susedia a my zase máme od nich. X-krát za tie roky sa stalo, že sme boli radi, že to takto máme, nečakané situácie sa stávajú častejšie, ako si človek myslí. Ja som x-krát bola venčiť susedom psa, či nachovat mačky, oni nám tiež. Tak isto skontrolovať, keď si suseda nebola istá, či vypla žehličku a pod. Nikdy by som si nedovolila vstúpiť im do domu bez ich vedomia a oni nám tiež nie. Všetko je to o vzťahoch , nie o kľúčoch.
My máme protizabuchovaci zámok, takže sa vymknut nemozme. Aj tak majú kľúče naši rodičia.
My sme boli v presne rovnakej situácii, s mužom sme si prenajali náš prvý byt, jeho mama mu hneď vzala kľúče od jej bytu, že už tam nebýva tak ich nepotrebuje, ale od nášho ich chcela, lebo “keby niečo”, ešte aj bývala na rovnakom sídlisku. Najkrajšie bolo, že muž musel prerobiť po sebe svoju starú izbu, maľoval, menil podlahu atď. a vždy keď sa niečo išlo robiť, tak si musel ísť požičiavať od mamy svoje staré kľúče a na konci dňa vrátiť. Tiež som mala zlý pocit, že má niekto ďalší naše kľúče, ja som vyrastala v dome a na toto som nebola zvyknutá, muž to na druhú stranu bral úplne v pohode a chcel porozdávať kľúče aj sestre a babke. Stopka nastala, keď som raz prišla z práce a v obývačke bol na stene zavesený obrovský obraz, tak som volala mužovi a on že žiadny obraz nekupoval. Svokre sa obraz nehodil do prerobeného bytu, tak k nám prišla keď sme boli obaja v práci a zavesila nám ho na stenu, ja nervy, lebo sme mali čerstvo namaľované a v strede steny bola diera po klinci a vlastne takto sme prišli na to, že nám chodievala do bytu a kľúče už nemala ani ona, ani nikto iný.

Ja som dala kľúče mojej sestre aj rodičom,keď som bývala na byte,a chvalabohu zato,lebo toľkokrát som sa spočiatku vymkla...nebola som zvyknutá bývať v byte...zabuchla som dvere a šup už som bola vymknuta...sestra bývala kúsok od mna a rodičia asi 5 km...teraz máme dom a kľúče majú moji rodičia v prípade vymknutia tiež....ale nikdy nikto z nich neprišiel sám od seba..oni totiž tie kľúče majú doma,ale ani o nich nevedia,resp nevnímajú,ani ich nenápadne,že sú u nich...