Konflikt v rodine kvôli nepozvaniu na svadbu
Dobré ránko. Manželova sesternica sa bude vydávať. ( Sem tam sa navštevujeme,oslavy atď a osobne ja, mám s ňou v pohode vzťah, aj vekovo sme si blízke)
Môjho muža brat sa s ich sesternicou nemusí. Čo - to sa poohovárali a už sa nekamarátia. Predtým spolu chodievali po výletoch. Situácia sa medzi nimi zmenila a nemusia sa.
Cez víkend k nám sesternica aj s nastavajúcim prišli a pozvali nás na svadbu. My sme pozvaní a mužov brat nie.
Sesternicu budem volať Zuzka. Zuzka mi hovorila, že z jej strany sú veľká rodina, veľa ľudí a že zavolá len tých,s ktorými sa stretávajú a zo všetkých jej bratrancov a sesterníc, sme pozvaní len my.
Včera: Dorútila sa k nám mužova mama- svokra a začala sa rozčuľovať prečo nepozvali aj jej druhého syna - mužovho brata. A začala mi dávať príklady, čo by urobila ona našom mieste.
Odmietnuť! Odmietnuť! A začala sesternicu osočovať, že si dovolila jeho nepozvať a ani zvyšných bratrancov a nás jediných áno.
Na druhú stranu, veď je to vec sesternice koho si zavolajú na svadbu a nechápem čo my s tým máme a tak isto sa to mojej svokry netýka. To, že tí dvaja sú pohnevaní, veď s nami to nesúvisí,je to ich vec.
A nám začalo peklo. Tlačí sa na nás,aby sme účasť odriekli. Kvôli bratovi.
Ako by ste to vnímali vy ?
Užite si svadbu ❤️
Autorka 👍👍👍
Druhý si mozunhovorit co chcú ja by som išla
Konečne niekto normálny kto vola na svadbu koho chce a nie každého z rodiny hoci sa ani nestretávajú a majú zle vztahy
Môj bratranec ide vydávať dcéru. Na našej svadbe boli všetci. Ale nás nepozývajú… Pozývajú len mojich rodičov a môjho brata s rodinou (stretávajú sa, švagriná jej bola na birmovke, my sa s nimi už nestretávame toľko, lebo sme sa odsťahovali). Obaja pochádzajú z veľkých rodín a keby volali všetkých, majú vyše 300 hostí. Nehnevám sa na nich, prečo brata áno a mňa nie, plne to rešpektujem a chápem, že proste niekde to rozhodnutie pozvať/nepozvať museli urobiť. Čo si kto o tom myslí, je jeho vec, nikdy sa nevyhovie každému a s tým treba počítať.
Na vašom mieste by som išla, pozvali vás a majú dôvody, prečo brata nepozvali… A svokra by to mala rešpektovať. Ak sa potrebujú kvôli svadbe hádať, svedčí to o ich charaktere.
A svokrovci idu?
Samozrejme by som išla, dobre sa zabavila a všade rozprávala, aká perfektná svadba to bola. Hádam nemáš 5 rokov, aby ti svokra kázala, čo máš robiť a čo nie. Prajem príjemnú zábavu👌
Ked sa raz nemusia, tak asi necakaju, ze ich pozvu nie? Vsak by tam ani nesli, tak neviem co svokra ocakava a co sa do toho stara.
Mali sme rovnaký prípad...bratranec sa ženil a pozval nás tri sestry s rodinami, partnermi ale môjho brata nie, lebo ma problém s alkoholom. ( Brat je tichý a toto mu asi nepridalo k sebahodnota a sebaprijatiu). Ako rodina vychádzame dobre a nie sú nijake konflikty medzi tetami, medzi sesternica mi, bratrancami...no aj tak, stalo sa. Môj brat nebol.
Máme to bolo ľúto a smutno aj robila dusno k to prijala a zmierila sa že je to ich rozhodnutie.
Aj mne bolo ľúto že nešiel brat, predsa všetci dobre vychadzame a nemáme žiadne konflikty bratranec sesternica sa pozdravime, porozprávame...a toto...
Bolo to smutné..
@krasneleto ahoj, odpovedám na Tvoju básničku otázku, že čo chce svokra riešiť tým zakazovanim a prikazovanim. Prečítala som si diskusiu pri veceri🫢 Svokra bude ten typ narcisistickrého človeka v štýle "keď nie je po mojom, nie je po nijakom". Ona autorku a jej manžela, teda svojho syna, chce len deklarativne použiť ako rukojemníkov v tejto kauze, aby ukázala tej Zuzke, že v jednote je sila a ich neprítomnosť ou by ukázala, ze jedne za všetkých, všetci za jedného. Chcela by Zuzku pokoriť, ponizit, ukázať jej, že aj takto z diaľky poťahuje (svokra) nitkami. Dúfa, že neprítomnosť ou autorky Zuzku potrestá za to, že s jej obľúbeným synáčikom sa Zuzka "nehrá".
Autorka, má svokra rovnako rada oboch synov? Nefavorizuje toho druhého?
Autorka, keď s nevestou dobre vychádzate a ste aj rodina aj kamarátky, tak pozadie nerieš. Normálne choďte na svadbu a užite si to
Ostatné vyfiltruj.
Nevesta ma guráž, fandím jej
Nenechala by som si pokaziť zážitok zo svadby, kúpila by som si pekne šaty a neriešila. Ved čo ty máš s výberom pozvaných hostí?! Nerieš.
Mimochodom, ten chudacik synacik druhy by akoze prisiel, keby bol pozvany?? Vsak na oslavu neprisiel, lebo tam bola sesternica, tak akoze na jej svadbu by prisiel??? Debilko. Len kope okolo, lebo si nasiel dovod, aby mohol robit humbuk v rodine a ukazovat prstom na hnusobu sesternicu. Ako v skolke kks. On ju nepozval na svoju 30tku, ale ocakava, ze ona ho pozve?? 🤣🤣🤣 Synacik druhy a aj svokra to nemaju v hlave pohromade, neries ich a uzite si svadbu. 🙂
My sme pozvali na svadbu zo strany mojich rodičov po 1 súrodencovi s ktorým sa aj počas roka stretávame + ich deti a partnerov. Dokopy moji rodičma majú 6 súrodencov, pozvali sme len 2. Takže nerieš. Ak je s tým muž ok choďte, ak nie nerieš. Ja som odmietla platiť 7rokov dozadu xy€ za niekoho s kým sa ako je rok dlhý nevidím. Ale my sme mali svadbu o 40ľuďoch 🙂 menšiu, zato som si pokecala s každým počas nášho dňa aj si s každým zatancovala a aj nás stála prijatelne peniažkov 🙂
Na nás svokra tlačila aby sme pozvali aj mužovu sesternicu, ktorá bola pozvaná (ale bez detí, nebolo ich už kde dať, pričom podotýkam nechceli sme na svadbe malé deti, bolo to obdobie, kedy v rodine okrem tejto jednej sesternice nikto malé deti nemal a náš priestor nebol prispôsobený malým deťom) čo som rázne odmietla, kedže priestor mal 40 miest a my pozvaných 40 dospelých ľudí a miestnosť bohužiaľ nenafúknem. Tak bol akože oheň na streche, no ja som neriěsila. Nakoniec prišli len do kostola, na hostinu nie aďalej sa normálne bavíme a nikto sa na nikoho nehnevá. Teda verím, že sa na nás nehnevajú. Prosto verím, že pochopili a ak nie alen sa pretvarujú čo už 😊
Ahoj, príspevky ma nezaujimajú , ktore tu mas, ja ti len napísem moj názor. Pozvali vás dvoch, teba a muža. Ktorého este más. Zial más takú svokru. Iba vy dvaja by ste mali ist na tú svadbu a ju prezit spolu, zabavit sa.... vobec sa nehadat kvoli tomu, len sa dohodnut medzi sebou, ako to bude. Návstevy svokry a reči od druhých okolo toho sú velmi nepríjemné. Vyhybat sa, mlčat, ignorácia. Ale opät tu závisí, co urobi manzel. Ja by som na tu svadbu na tv.mieste išla a s nikym nic by ste neriesili. To by ale opät manzel, mat odpinkat, ty by si sa mala takych vecí stránit. Je to na vás, ako muz urobí, ci pojdete slebo nepojdete, vsetko je pre teba dobré a neries s nikym nic, iba vy dvaja by ste to isli tam zazit a prezit a ked niekto chce na tu temu tebe alebo vám rozprávat, nech rozpráva a rýchlo odísť, ignor, je to jeho problém, nie tvoj. Aj jedna varianta, aj druhá, je pre teba dobrá, závisí iba od toho, ako sa vy spolu s muzom dohovoríte o tom a ako sa muz ku tomu postaví. Nerob si pre to starosti, ako si to tá rodina navzájom zariadila medzi členmi v rodine, nie si zodpovedná za ich vztahy navzájom.
Jedine co by som spravila, začala riesit co si obleciem a dobre by som sa na tej svadbe bavila 😉 svokru nech aj rozpuci, je to vec sesternice koho na svadbe chce a koho nie🤷🏻♀️
@elisebah91 smutne ze nevolaju alkoholika na svadbu? Skôr rozumné.
Svokra nemá právo rozhodovať, kam tvoja rodina môže ísť a kam nie. Teraz je to o svadbe, neskôr to môžu byť iné pozvania. Jednoducho ste samostatná rodina od svokry nezávislá, je to len vec vás dvoch kam sa rozhodnete ísť. Svokra nemôže vašej rodine vnucovať svoje rozhodnutia a už vôbec vás nemôže nútiť prispôsobovať sa švagrovi. Je to jeho vec, že sa so sesternicou pohneval a je samozrejmé, že ho nevolala. Nevedno, čo bolo príčinou hnevu a preto svokra svoje želania nemôže vnucovať nikomu. Pokojne sa s mužom o tom porozprávaj, ktovie ako mu už v danej veci gumuje mozog. Nedovoľ jej tak hrubo zasahovať do vašej rodiny. Teraz je to svadba, neskôr kadečo iné a nemusí mať to dobrý koniec pre vaše manželstvo.

@bielasovicka nebola. Muž jej volal, že ak chce prísť kvôli tomu,tak nech ani nechodí. Problém zažehnaný 🙏😁